Vegas – Washington 3:4 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
3:4 (0:0, 3:2, 0:2) Stav série: 1:4
Washington Capitals
Piatok 08.06.2018, 02:25 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sezóna 2017/2018 je na konci. Washington Capitals prvýkrát v histórii klubu oslavuje zisk Stanley Cupu. Vo finálovej sérii zdolal nováčika z Las Vegas 4:1 na zápasy, hoci hneď úvodný duel prehral. Alexander Ovečkin sa stal len tretím Európanom, ktorý doviedol v pozícii kapitána svoje mužstvo k zisku najcennejšej hokejovej trofeje. Zlatí rytieri prekvapili celú športovú verejnosť a zaslúžia si obrovské uznanie. História si síce pamätá len víťazov, no rozprávka podceňovaného nováčika NHL bude ešte dlho rezonovať v pamäti hokejových fanúšikov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobré ráno. Finálovou sériou o Stanley Cup vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (05:38:03)
    Moment, na ktorý Alexander Ovečkin tak dlho čakal.

     
    WASHINGTON CAPITALS je víťazom 101. ročníka kanadsko-americkej NHL. Alexander Ovečkin ako prvý zdvihol nad hlavu slávny Stanley Cup. V jeho očiach bolo vidno dojatie a zrejme sa nenájde žiaden hokejový fanúšik, ktorý by mu to nedoprial. Následne si 16-kilogramovú trofej poťažkali Nicklas Bäckström či Brooks Orpik.
    Alexander Ovečkin si prebral Conn Smythe Trophy.

     
    Komisár NHL Gary Bettman pred niekoľkými sekundami odovzdal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off Alexandrovi Ovečkinovi. Kapitán Washingtonu nazbieral vo vyraďovacích súbojoch 27 bodov a s pätnástimi gólmi sa stal najlepším strelcom.
    Washington Capitals to dokázal a prvýkrát získava Stanley Cup.

     
    Je dobojované! Hokejisti Vegas Golden Knights po dvoch tretinách viedli a smerovali za predĺžením finálovej série. Tá sa však sťahovať do Washingtonu nebude, pretože partia okolo Alexandra Ovečkina dokázala vývoj stretnutia otočiť. Devante Smith-Pelly vyrovnal na 3:3 a celú sezónu rozhodol dánsky útočník Lars Eller. Nováčik 101. ročníka zámorskej profiligy napokon svoju rozprávku nedotiahol do šťastného konca, no každopádne napísal príbeh, o ktorom sa bude dlho hovoriť.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Lars Eller to nespravil takticky práve najlepšie. Dánsky útočník netrafil z vlastného obranného pásma prázdnu bránu. Namiesto majstrovských osláv sa tak hra presťahuje pred Bradena Holtbyho.
     
    59:06
    Mohlo byť rozhodnuté! Nicklas Bäckström zblokoval strelu Colina Millera, následne si dovolil kľučku na súperovho hráča, ale strelou od červenej čiary minul opustenú bránu.
     
    58:24
    Hostia vyhodili puk z obranného pásma. Príkladne však zabojoval Jay Beagle a zabránil tomu, aby sa pískalo zakázané uvoľnenie. Vegas je tak stále ďaleko od brány Bradena Holtbyho.
     
    57:56
    Braden Holtby bez problémov zlikvidoval strelu zo strednej vzdialenosti. Domáci vybojovali útočné pásmo, Gerard Gallant si zobral oddychový čas a po udelení taktických pokynov sťahuje z hry Marca-Andrého Fleuryho.
     
    57:33
    Domáci tréner teraz poslal na ľad formáciu okolo Tomáša Tatara. David Perron si to chystal na strelu, ale puk doslova zabudol za sebou. Následne slovenský útočník číhal na krížnu prihrávku, ale do koncovky sa nedostal.
     
    56:45
    Braden Holtby teraz pomohol svojim spoluhráčom v rozohrávke. Domácim hokejistom sa čas na vyrovnanie veľmi rýchlo kráti. Réžia si teraz často vyberá najmä kapitána hostí Alexandra Ovečkina.
     
    56:09
    Colin Miller prudko vystrelil od modrej čiary. Braden Holtby puk neudržal, ale číhajúci Alex Tuch ho z tesnej blízkosti nedokázal prepasírovať za chrbát kanadského brankára.
     
    55:41
    Las Vegas prišlo o ďalšiu minútu zo zostávajúceho času. Nedostalo sa do žiadneho zakončenia, no teraz mu pomohli hostia, ktorí sa voči pravidlám previnili zakázaním uvoľnením.
     
    54:36
    Po reklamnej prestávke sa Washingtonu darí držať puk ďaleko od svojej brány. Výbornú prácu odvádza Jevgenij Kuznecov, ktorý hlavným ašpirantom na cenu pre najužitočnejšieho hráča play off.
     
    53:55
    James Neal získal puk za bránou súpera. Následne pred ňou hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, ale jeho prihrávka nebola presná. Nate Schmidt už nezachytil puk v útočnej tretine.
     
    53:12
    Domáci hokejisti musia všetky sily vrhnúť do útoku. Po dvoch zbytočných chybách v obrannom pásme prehrávajú. O vyrovnanie sa snažil zrejme opäť Shea Theodore, no jeho pokus z ťažkého uhla nemohol Holtbyho prekvapiť.
    52:23 Lars Eller (WSH) - 3:4
     
    52:23
    Washington dal gól! Hostia otáčajú vývoj skóre a približne sedem minút ich delí od zisku Stanley Cupu. André Burakovsky získal puk v útočnom pásme a naservíroval ho Brettovi Connollymu. Jeho pokus domácemu brankárovi vypadol, čo dokonale zužitkoval dánsky útočník LARS ELLER. Asistencie: Brett Connolly a André Burakovsky.
     
    51:15
    Nicklas Bäckström vymyslel krásnu akciu. Naviazal na seba hneď dvoch súperových hráčov. Následne našiel pred bránou osamoteného Jakuba Vránu, ale ten trošku bejzbalovým spôsobom neprekonal Marca-Andrého Fleuryho.
     
    50:41
    Reilly Smith dostal trošku viac priestoru pri prechode do útočného pásma. Braden Holtby jeho strelu z ľavej strany iba vyrazil, no našťastie pre neho nebol v nebezpečnom priestoru žiaden domáci hráč číhajúci na dorážku.
     
    50:22
    Shea Theodore dnes hýri aktivitou. Po reklamnej prestávke vystreli od modrej čiary, ale našiel len pripraveného Bradena Holtbyho. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
    49:52 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:3
     
    49:52
    Washington dal gól! Hostia korunujú svoju zvýšenú aktivitu strelením vyrovnávajúceho gólu. Brooks Orpik zachytil puk na modrej čiare a poslal ho smerom na bránu. DEVANTE SMITH-PELLY si šikovne spracoval puk korčuľou a následne ho poslal k ľavej žrdi brány Marca-Andrého Fleuryho. Asistencia: Brooks Orpik.
     
    49:30
    Veľmi dobré striedanie v podaní Washingtonu. Michal Kempný najskôr preveril Marca-Andrého Fleuryho tvrdou strelou od modrej čiary. O pár sekúnd neskôr Kanaďana zamestnala aj strela Jevgenijho Kuznecova z ťažkého uhla.
     
    48:40
    Dmitrij Orlov sa snažil individuálne presadiť, ale napokon zakončiť nedokázal. Hokejisti z mesta hazardu to ale potom nespravili najlepšie a po zbytočnom zakázanom uvoľnení nebudú môcť striedať.
     
    48:00
    Po reklamnej prestávke získal puk v strednom pásme Tomáš Tatar. Okamžite s ním postupoval smerom k bráne súpera, ale jeho strela švihom bola zblokovaná. Braden Holtby tak zasahovať nemusel.
     
    47:24
    Alexander Ovečkin chyboval na modrej čiare. Už to vyzeralo tak, že Pierre-Édouard Bellemare pôjde sám na bránu, ale ruský útočník svojou rýchlosťou dokázal napraviť zaváhanie.
     
    46:52
    Domáci hokejisti vyhadzujú puk von z vlastnej obrannej tretiny. Za ním už šprintuje John Carlson a určite ho bude chcieť čo najskôr dostať späť pred bránu Marca-Andrého Fleuryho.
     
    46:25
    Capitals majú za sebou takmer 50 sekúnd presilovej hry. Najskôr sa nedokázali usadiť v útočnom pásme, ale následne sa zásluhou Alexandra Ovečkina dostali do zakončenia. To však likviduje Marc-André Fleury.
     
    45:37
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť len vo štvorici hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu totiž smeruje Tomáš Tatar, ktorý si vykoledoval menší trest za hákovanie.
     
    45:10
    Michal Kempný šikovne vystrelil cez brániaceho Colina Millera. Pre brankára Marca-Andrého Fleuryho to rozhodne nebola jednoduchá situácia, ale Kanaďan včas vykopol puk ľavým betónom.
     
    44:42
    Teraz sa črtala šanca pre hostí, ale Alexander Ovečkin neprepasíroval puk na Jevgenijho Kuznecova. Washington sa ale usadil v útočnom pásme a pokračuje vo svojej snahe streliť vyrovnávajúci gól.
     
    43:17
    Strelec zatiaľ posledného gólu Reilly Smith zakončoval z priestoru medzi kruhov. Jeho strela však bola zrazená, a tak puk skončil na ochrannej sieti.
     
    42:28
    Braden Holtby sa musel mať opäť na pozore. Po nedôraznom vyhodení puku sa dostal do zakončenia Colin Miller. Domáci obranca prudko vystrelil, ale nepodarilo sa mu zveľadiť náskok mužstva z Las Vegas.
     
    41:49
    Na druhej strane musel zasahovať aj Marc-André Fleury. Kanadského brankára preveril po akcii Alexandra Ovečkina nebezpečnou strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie Lars Eller.
     
    41:12
    Hostia teraz nestriedali práve najšťastnejšie. Domáci sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Akciu zakončoval Tomáš Nosek, ale Braden Holtby predviedol pohotový zákrok betónom.
     
    40:26
    Shea Theodore strieľal od modrej čiary. Braden Holtby ale zasahovať nemusel, pretože domáci obranca trafil len jedného z hráčov, ktorý bol pred bránou washingtonského gólmana.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme boli svedkami poriadnej gólovej nádielky. Skóre stretnutia otvoril Jakub Vrána, onedlho so šťastím vyrovnal Nate Schmidt, ale hosťom na začiatku druhej polovice duelu prinavrátil vedenie Alexander Ovečkin. Zlatí rytieri však zabojovali a dokázali ešte v prostrednej tretine otočiť skóre vo svoj prospech. Po veľmi dobrej práci Tomáša Tatara zaznamenal prvý gól v play off David Perron a 28 sekúnd pred koncom zužitkoval nezištnú prihrávku Alexa Tucha jeho útočný kolega Reilly Smith.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Pekná akcia v podaní domácich hokejistov. Tomáš Tatar krížnou prihrávkou našiel Davida Perrona. Ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale puk nasmeroval len do lapačky Bradena Holtbyho.
     
    39:32
    Po treťom góle domáceho celku sa strhla poriadna šarvátka, po ktorej rozhodcovia udeľovali tresty. Dve minúty za hrubosť dostávajú na domácej strane Reilly Smith a Alex Tuch. Na strane hostí sú potrestaní Brooks Orpik a Jay Beagle.
    39:32 Reilly Smith (VEG) - 3:2
     
    39:32
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Domáci hokejisti sa prvýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Braden Holtby len vyrazil strelu Shea Theodora od modrej čiary. Alex Tuch nádhernou prihrávkou našiel osamoteného REILLYHO SMITHA a ten už nemal problém trafiť odkrytú bránu. Asistencie: Alex Tuch a Shea Theodore.
     
    38:57
    Prihrávka Colina Millera bola nepresná, čo využil jeden z washingtonských obrancov. Pomaly sa nám začne posledná minúta druhej časti a Las Vegas sa v presilovej hre zatiaľ k ničomu nedostalo.
     
    38:15
    Zlatí rytieri premárnili už takmer polminútu svojej početnej výhody. Zatiaľ sa nedokázali usadiť v útočnej tretine a musia zakladať novú útočnú akciu z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    37:47
    Záver druhej tretiny bude v znamení presilovej hry domáceho celku. Na trestnú lavicu odchádza washingtonský kapitán Alexander Ovečkin, ktorý podrazil prenikajúceho Williama Karlssona.
     
    36:43
    Teraz sme videli zaujímavú situáciu. Až dvaja hráči Las Vegas boli bez hokejky, ale hostia to využiť nedokázali. Následne jeden zo zverencov Gerarda Gallanta vyhodil puk aspoň do stredného pásma.
     
    36:12
    Obrovské šťastie na domácej strane. John Carlson nahadzoval puk pred bránu po prihrávke Michala Kempného. Následne sa puk všelijako poodrážal, využiť to chcel Chandler Stephenson, ale jeho bekhendový pokus skončil na žrdi.
     
    35:42
    Hostia nemohli pokračovať vo svojej útočnej akcii, pretože hlavný rozhodca odpísal prihrávku rukou. Jej autorom bol Lars Eller, ktorý ako prvý Dán môže zdvihnúť nad hlavu Stanley Cup.
     
    35:25
    Erik Haula strieľal cez brániaceho Christiana Djoosa. Rodák zo švédskeho Göteborgu stihol zblokovať jeho strelecký pokus na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať pred Bradenom Holtbym.
     
    34:09
    Braden Holtby mal teraz plné ruky práce. Po prihrávke Williama Karlssona zakončoval z tesnej blízkosti Reilly Smith, ale krídelníkovi prvej útočnej formácie Vegas sa nepodarilo poslať domácich prvýkrát v zápase do vedenia.
     
    33:49
    Postavenie mimo hry v podaní hosťujúcich hokejistov. Tom Wilson bol s pukom pomalší než jeho spoluhráči. Vhadzovať sa tak bude v neutrálnej zóne, bližšie k bráne Marca-Andrého Fleuryho.
     
    33:18
    Tomáša Tatara predošlá situácia evidentne povzbudila. Slovenský útočník v ďalšom striedaní nebezpečne strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus švihom nesmeroval do priestoru troch žrdí.
    32:56 David Perron (VEG) - 2:2
     
    32:56
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Domácim hokejistom sa druhýkrát v dnešnom zápase podarilo vyrovnať. Colin Miller nahadzoval puk pred bránu, kde ho vynikajúco tečoval Tomáš Tatar. Prakticky on prekonal Bradena Holtbyho, no puk za bránkovú čiaru išiel od jeho spoluhráča DAVIDA PERRONA. Asistencie: Tomáš Tatar a Colin Miller.
     
    32:12
    Skúsený dánsky útočník Lars Eller strieľal z dobrej pozície. Jeho zakončenie ale bolo tečované, a tak smerovalo nad bránu Marca-Andrého Fleuryho.
     
    31:23
    Nicklas Bäckström si to už pripravoval na strelu, ale napokon si to rozmyslel. Druhý útok hostí sa napokon do zakončenia nedostal, pretože celú akciu pokazila nepresná prihrávka T.J. Oshieho.
     
    30:37
    Hostia teraz chybovali v rozohrávke a takmer za to pykali. Erik Haula zakončoval z tesnej blízkosti, ale nedokázal prekonať Bradena Holtbyho. Po hektickom úseku určite padne hráčom vhod reklamná prestávka.
    30:14 Alexander Ovečkin (WSH) - 1:2
     
    30:14
    Washington dal gól! Brayden McNabb si dlho na trestnej lavici neposedel. Hostia sa zásluhou svojej najväčšej hviezdy dostávajú späť do vedenia. Nicklas Bäckström našiel na ľavom kruhu ALEXANDRA OVEČKINA. Ten vystrelil z prvej a trošku so šťastím prepasíroval puk za chrbát Marca-Andrého Fleuryho. Asistencie: Nicklas Bäckström a John Carlson.
     
    29:51
    Domáci hokejisti si po strelení vyrovnávajúceho gólu nedarili pozor v rozohrávke. Brayden McNabb chyboval a následne musel len za cenu podrazenia zastaviť prenikajúceho Alexandra Ovečkina.
    29:40 Nate Schmidt (VEG) - 1:1
     
    29:40
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Hostia sa dlho zo svojho náskoku netešili. NATE SCHMIDT nahadzoval puk pred Bradena Holtbyho. Jonathan Marchessault sa snažil tečovať, no spomalené zábery ukázali, že puk išiel do siete od brániaceho Matta Niskanena. Asistencie: Reilly Smith a Jonathan Marchessault.
     
    28:23
    Po reklamnej prestávke sa fantasticky natlačil pred domácu bránu Lars Eller. Dánsky útočník dokázal aj zakončiť, ale tentokrát Marc-André Fleury puk za svoj chrbát nepustil.
     
    27:49
    Erik Haula sa ocitol v dobrej palebnej pozícii, no jeho pokus včas zblokoval Alexander Ovečkin. Na druhej strane to individuálne skúšal André Burakovsky, ale puk skončil na ochrannej sieti.
     
    27:09
    Zverenci Barryho Trotza si teraz nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení ich zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred Bradena Holtbyho, ktorý v tejto tretine musel riešiť len dve strely súpera.
    26:24 Jakub Vrána (WSH) - 0:1
     
    26:24
    Washington dal gól! Dôležitý úvodný gól zápasu si pripisujú na konto hokejisti z hlavného mesta USA. Tom Wilson krásnou časovanou prihrávkou poslal do brejku JAKUBA VRÁNU. Český útočník si so zakončením dokonale poradil a strelou švihom posiela hostí do vedenia. Asistencie: Tom Wilson a Jevgenij Kuznecov.
     
    25:22
    V samotnom závere početnej výhody to skúšal Pierre-Édouard Bellemare. Francúzsky útočník pálil z takmer nemožného uhlu, a tak jeho pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    24:35
    Domácim hokejistom zatiaľ presilovka vôbec nevychádza. Zatiaľ sa prakticky nedokázali usadiť v útočnom pásme a navyše teraz im robí veľké problémy v rozohrávke Tom Wilson.
     
    23:56
    Shea Theodore chyboval na útočnej modrej čiare. Jay Beagle si dokonale splnil svoje obranné povinnosti, vypichol mu puk a posiela ho ďaleko od brány Bradena Holtbyho.
     
    23:19
    Prvýkrát v dnešnom zápase sa voči pravidlám previnil aj jeden z hráčov Washingtonu. Dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva 23-ročný švédsky obranca Christian Djoos.
    23:19 Devante Smith-Pelly (WSH)
     
    22:39
    Devante Smith-Pelly dostal trošku viac priestoru v útočnom pásme. Vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale tesne minul domácu bránu. Marc-André Fleury si mohol oddýchnuť.
     
    22:00
    Domáci hokejisti dostali puk von zo svojho obranného pásma. Už to vyzerá tak, že Washington nevyužije ani druhú presilovú hru v zápase. Shea Theodore čoskoro naskočí späť na ľad.
     
    21:22
    Po vyhranom vhadzovaní strieľal z prvej John Carlson. Americký obranca síce minul bránu, ale hostia zásluhou Alexandra Ovečkina môžu pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    20:48
    Nicklas Bäckström vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale Marc-André Fleury zrazil puk svojimi betónmi. Následne sa domáci hokejisti dokázali oslobodiť a vyhodili puk až k Bradenovi Holtbymu.
     
    20:21
    V úvode druhej tretiny budú mať početnú výhodu hokejisti z hlavného mesta USA. Menší trest za podrazenie dostáva Shea Theodore. Domáci obranca si počínal nedovolene v súboji s T.J. Oshiem.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu piateho finálového stretnutia máme za sebou. Nevideli sme v nej úplne oku lahodiaci hokej. Skôr sa bojovalo, o čom svedčí aj celkovo 28 bodyčekov. Najväčšiu gólovú šancu mal v presilovej hre Alexander Ovečkin. Ruský útočník strelou zo svojej typickej pozície trafil žrď brány Marca-Andrého Fleuryho. Jeho náprotivok Braden Holtby nemal veľa práce a musel čeliť len siedmim strelách domáceho celku. Druhé dejstvo sa začne približne o 3:13 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:28
    Štvrtý útok domáceho tímu v samotnom závere ešte zahrozil. Pierre-Édouard Bellemare posunul puk do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, odtiaľ pálil Deryk Engelland, ale Braden Holtby sa nenechal prekvapiť.
     
    19:01
    Prehupli sme sa do poslednej minúty prvej tretiny. Zverenci Gerarda Gallanta si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak sa po zakázanom uvoľnení bude vhadzovať pred Marcom-Andrém Fleurym.
     
    18:38
    André Burakovsky vyhodil puk z obranného pásma. Následne však jeho spoluhráči išli striedať, a tak môže založiť novú útočnú akciu domáceho celku obranca Brayden McNabb.
     
    18:05
    Zakázané uvoľnenie na strane hosťujúceho celku. Hra sa tak presťahuje pred Bradena Holtbyho, ktorý má podľa oficiálnych štatistík na konte zatiaľ iba päticu úspešných zákrokov.
     
    17:31
    Nicklas Bäckström sa dostal k ďalšiemu zakončeniu, ale Marc-André Fleury bol pozorný. Washington je v prvej tretine jasne strelecky aktívnejší, ale zatiaľ sa mu nepodarilo prekonať kanadského brankára.
     
    17:13
    Marc-André Fleury bez najmenších problémov kryje nahodenie Johna Carlsona ešte zo stredného pásma. Po istom zákroku kanadského brankára bude v T-Mobile Arene nasledovať posledná reklamná prestávka.
     
    16:39
    Zakázané uvoľnenie v podaní domáceho celku. Na ľadovej ploche tak musí zostať formácia aj s Tomášom Tatarom. Slovenský útočník hrá svoje druhé finálové stretnutie, dnes namiesto Ryana Carpentera.
     
    16:22
    Stále hráme bez prerušenia, útoky sa striedajú z jednej strany na druhú. Christian Djoos je dnes evidentne pri streleckej chuti, ale ani tento jeho strelecký pokus úspešne pre hostí neskončil.
     
    15:30
    Marc-André Fleury si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Nicklas Bäckström, ale jeho následná strela zápästím nemala veľké šance na úspech.
     
    14:54
    Opäť hráme dlhší čas bez prerušenia. Teraz to skúšal strelou od modrej čiary Nate Schmidt, ale našiel len pripraveného Bradena Holtbyho. Ten puk vyrazil betónmi mimo nebezpečného priestoru.
     
    13:40
    Je jasné, že hokejisti Las Vegas sa ubránia prvej presilovej hre svojho súpera. Vyhadzujú puk cez všetky čiary a Colin Miller je už pripravený skočiť späť na ľadovú plochu.
     
    13:12
    Domáci hokejisti vyhadzujú puk cez všetky čiary, a tak môžu poslať na ľadovú plochu čerstvé sily. Zatiaľ sa bránia zubami-nechtami, no stav zostáva naďalej bezgólový.
     
    12:36
    Washington pokračoval vo svojej útočnej aktivite. Marc-André Fleury vyrazil strelu Johna Carlsona a následne mal šťastie, že švédsky útočník Nicklas Bäckström svojou dorážkou netrafil priestor brány.
     
    12:07
    Hostia sa rýchlo usadili v útočnom pásme. John Carlson prihrávkou do ľavého kruhu na vhadzovanie našiel Alexandra Ovečkina, ale ten zo svojej typickej pozície trafil strelou z prvej len tyč brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    11:44
    Washington bude mať výhodu prvej presilovej hry dnešného zápasu. Po faule na Michala Kempného odchádza na trestnú lavicu Colin Miller. Ten dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    10:32
    Erik Haula zaviedol puk do útočného pásma. O niekoľko sekúnd neskôr strieľal od modrej čiary Shea Theodore, ale hokejisti Washingtonu opäť potvrdili, že patria k najlepším tímom v blokovaní striel.
     
    09:41
    Individuálne to skúšal William Carrier, ktorý si dnes odbije svoju finálovú premiéru. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma, ale jeho následná spätná prihrávka žiadneho spoluhráča nenašla.
     
    09:00
    Presne jedenásť minút zostavá do konca úvodnej tretiny. Zatiaľ na prvý gól stále čakáme. Teraz sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici tímu z Las Vegas.
    08:22 T. J. Oshie (WSH)
     
    08:22
    Dobré striedanie má za sebou tretí útok hosťujúceho celku. Po aktivite Larsa Ellera sa dostal k strele od modrej čiary Christian Djoos, ale už druhýkrát jeho zakončenie vyrazil Marc-André Fleury.
     
    07:08
    Alexander Ovečkin naštartoval svoje motory v strednom pásme. Ešte rýchlejší bol však jeho krajan Jevgenij Kuznecov, a tak sa píska ďalšie postavenie mimo hru. Následná strela bola zbytočná.
     
    06:39
    Veľmi dobrý úsek hry zo strany domáceho celku. Tomáš Nosek vybojoval puk za bránou, následne strieľal od modrej čiary Brayden McNabb a puk po niekoľkých odrazoch smeroval tesne vedľa brány.
     
    06:13
    Shea Theodore strieľal od modrej čiary, ale našiel len pripraveného brankára Washingtonu. Po istom zákroku Bradena Holtbyho nasleduje v T-Mobile Arene prvá reklamná prestávka piateho finálového stretnutia.
     
    05:22
    Od začiatku zápasu sa hrá nesmierne tvrdo. Pred chvíľou sme videli atak Toma Wilsona, ktorý je týmto štýlom hry povestný. Celkovo sme dokopy zaznamenali už trinásť hitov a to hráme necelých šesť minút.
     
    04:40
    Domáci hokejisti sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca signalizuje ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    04:08
    Teraz sa črtala šanca pre domácich hokejistov. Reilly Smith mal puk na hokejke pri ľavom mantineli. Prihrávkou do druhej vlny našiel Deryka Engellanda, ale jeho zakončenie vyrazil Braden Holtby.
     
    03:27
    Hráme dlhší časový úsek bez prerušenia, ale zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu šancu. Hostia nahodili puk do útočného pásma a už prichádza na ľadovú plochu formácia okolo Alexandra Ovečkina.
     
    02:45
    Teraz sa domáci hokejisti na dlhší časový úsek dostali do útočného pásma. K strele si to už pripravoval Pierre-Édouard Bellemare, ale Braden Holtby napokon zasahovať nemusel.
     
    01:29
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme strieľal Christian Djoos. Marc-André Fleury bol ale pripravený a pripisuje si na svoje konto ďalší úspešný zákrok. Aktívnejšie začína klub z hlavného mesta USA.
     
    00:54
    Jevgenij Kuznecov zaviedol puk do útočného pásma. Následne sa dostal na hokejku Johna Carlsona, no jeho pokus od modrej čiary stihol zneškodniť svojimi betónmi Marc-André Fleury.
     
    00:35
    Obaja tréneri poslali na ľad ako prvé svoje druhé útočné formácie. Aktivitou hýril najmä Erik Haula, ale nepodarilo sa mu presadiť proti presile brániacich hokejistov súpera.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, C. Miller, Sbisa (A) – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Perron (A), Eakin, Tatar – Carrier, Bellemare, Nosek.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuznecov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodcovia: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray.
    Záber z predzápasového rozkorčuľovania v T-Mobile Arene.

     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z kanadsko-americkej NHL. Sezóna 2017/18 dnes napíše možno svoju poslednú kapitolu. Finálová séria sa za stavu 1:3 na zápasy sťahuje do Las Vegas, kde sa domáci hokejisti budú snažiť odvrátiť prvý majstrovský mečbal Washingtonu.

    RUSKÉ DUO VLÁDNE PLAY OFF

    Hokejisti Washingtonu Capitals sú blízko k tomu, aby vôbec po prvýkrát zdvihli nad hlavu legendárny Stanley Cup. Po úvodnej prehre vyhrali tri stretnutia za sebou a dokonale využili výhodu domáceho prostredia. Štvrtý zápas vyhrali jasne 6:2, no treba uznať, že mali aj poriadny kus šťastia. Až trikrát zvonila žrď brány Bradena Holtbyho, ktorý v rozhodujúcej časti sezóny zatieňuje Marca-Andrého Fleuryho. Okrem toho možno konštatovať, že lepšie sa darí aj washingtonskej prvej útočnej formácii. Jednoznačnou hviezdou celého play off je Jevgenij Kuznecov, ktorý nazbierali už 31 bodov. V poslednom zápase sa zaskvel štyrmi asistenciami a s Alexandrom Ovečkinom tvorí veľmi silný tandem. Ten sa dnes môže stať len tretím európskym hráčom, ktorý ako kapitán preberie pohár Lorda Stanleyho. Pred ním to dokázali len Nicklas Lidström a Zdeno Chára.

    OBRAT, KTORÝ SA UDIAL LEN RAZ

    Vegas Golden Knights ešte rozhodne neskladá zbrane. V T-Mobile Arene prehralo vo vyraďovacích súbojoch len dva z ôsmich zápasov a aj vo finále bolo doma lepším mužstvom. Zlatí rytieri majú pred sebou veľmi náročnú misiu. Otočiť finálovú sériu o Stanley Cup z nepriaznivého stavu 1:3 na zápasy sa v celej histórii zámorskej profiligy podarilo len Torontu Maple Leafs v roku 1942. Washington je veľmi blízko, ale ako sa hovorí, posledný krok býva najťažší. Vegas nutne potrebuje, aby sa „prebral“ prvý útok. Jonathan Marchessault s Williamom Karlssonom majú dokopy na konte len štyri finálové body. „Musíme hrať našu hru, mať trochu šťastia a neustále pracovať tvrdo. Dúfajme, že sa nám to podarí zvrátiť,“ skonštatoval tréner Gerard Gallant. Ten v predošlom dueli dal prednosť Tomášovi Tatarovi pred Davidom Perronom a Slovák si na konto pripísal jednu strelu na bránu i plusku.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 30. Schmidt (R. Smith, Marchessault), 33. Perron (Tatar, C. Miller), 40. R. Smith (Tuch, Theodore) – 27. J. Vrána (T. Wilson, Kuzněcov), 31. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 50. Smith-Pelly (Orpik), 53. Eller (Connolly, Burakovsky)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, C. Miller, Sbisa (A) – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Perron (A), Eakin, Tatar – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Vegas 1 4 Washington
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4