Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec
Fínsko
8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
Južná Kórea
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen (Herning) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ani tretia tretina sa nezaobišla bez streleného gólu, Fínsko ešte pridalo tri presné zásahy a tak sa stáva víťazom tohto zápasu, keď zdemolovala Južnú Kóreu výsledkom 8:1! Fínsko teda naplnilo úlohu veľkého favorita a pohodlne tak získava 3 body do tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Dnes sa odohrajú ešte dva stretnutia so začiatkom o 20:15 a konečne sa do diania zapojí aj Slovensko, ktoré vo veľkom derby vyzve Česko! Aj zo zvyšných zápasov vám samozrejme ponúkame náš prenos.

    Týmto stretnutím vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:28:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    V závere zápasu majú puk na svojich hokejkách reprezentanti Fínska, ktorí už len kontrolujú dianie na ľade.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a teda aj tohto zápasu!
     
    57:03
    Južná Kórea hrá v plnom počte!
     
    56:03
    Bránenie Južnej Kórey je aj naďalej úspešné, Fínsko sa v tejto početnej výhode k vyloženej šanci nedostalo.
     
    55:13
    Pokka sa dostal k puku na modrej čiare, ale jeho pokus končí v lapačke brankára Daltona. Južná Kórea sa tak zatiaľ úspešne bráni.
     
    55:03
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (Alex Plante – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    54:51
    Možno dnes budeme svedkami aj dvojciferného počtu gólov na strane Fínska. Nejaký ten čas ešte nato ostáva, tak sme určite zvedaví, či sa to Fínsku podarí.
    53:51 Janne Pesonen (FIN) - 8:1
     
    53:51
    Fínsko dalo gól!

    V poradí ôsmy gól v bránke Južnej Kórey! Fínsko s už len baví hrou a ubralo aj z tempa, ale predsa len ešte prichádza presný zásah. JANNE PESONEN si prebral úspešnú prihrávku a z ťažkého uhla dostal puk za Daltonov chrbát – 8:1!
    Asistencia: Saku Mäenalanen a Marko Anttila.
     
    53:41
    Už pred týmto zápasom sa takýto výsledok aj očakával. Podstatné zápasy odohrá Južná Kórea s inými súpermi, ako Lotyšsko, Nemecko, Dánsko a Nórsko.
     
    52:59
    Predsa len sa ešte aj Južná Kórea dostáva do útočného pásma, ale z jej strany žiadne nebezpečenstvo teraz nehrozí. Fínsko sa však musí mať na pozore.
     
    51:27
    Fíni sa aj naďalej držia v útočnom pásme a predvádzajú pred súperovou bránkou veľký kolotoč. Dalton je tak v jednom ohni, ale na svoje konto si ešte pripisuje úspešné zákroky.
     
    50:10
    Opäť sa do útočného pásma dostáva Fínsko, ale k strelám na súperovu bránu sa nedostáva. Uvidíme, či prídu pred koncom zápasu ešte nejaké zaujímavé situácie.
     
    49:51
    Po dlhej dobe prišlo aj zakončenie zo strany Južnej Kórey, ale Sang-uk Kim nemieril presne. Aspoň takto sa však Južná Kórea pripomenula v tomto zápase.
     
    48:53
    O ďalšiu strelu na súperovu bránku sa snažil Suomela, ale nemieril presne. Fínsko však stále ostáva v útočnom pásme.
     
    48:16
    Tretia tretina ešte bude mať nejaké to trvanie, Fínsko sa snaží o ďalšie presné zásahy. Nešťastné stretnutie to je hlavne pre brankára Daltona, ktorý dostal sedem gólov, ale veľa ich aj dokázal chytiť.
    47:16 Kasperi Kapanen (FIN) - 7:1

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 4. Aho (T. Teräväinen), 6. T. Teräväinen (Aho), 29. Aho (Rantanen, T. Teräväinen), 33. Savinainen (Aho), 39. Nutivaara (Pesonen), 47. Mäenalanen (Pesonen, Anttila), 48. Kapanen (Rantanen), 54. Pesonen (Mäenalanen, Anttila) – 33. Swift


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Suomela – Anttila, Mäenalanen, Pesonen.
    Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon Seo – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Jin-Hui Ahn – Swift, Radunske, Min-Ho Čo – Čong-u Čon, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Won-čong Kim, U-sang Pak, Čin-kjo Pak – Sang-u Šin.

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Reneau (USA) – Jensen (Dánsko), Oliver (USA)