Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Slovensko
Sobota 05.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:

    S Českom sme prehrali 2:3 po predĺžení. ????

    Príspevok, ktorý zdieľa @ onlajny,

     
    Slovensko bolo desať sekúnd od zisku troch bodov, napokon ale odchádza iba s jedným bodíkom. České osadenstvo Royal Areny si tak vychutná štátnu hymnu.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Marek Čiliak
    Česko: Dominik Kubalík

    Zápasom vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (22:48:10)
     
    Koniec zápasu.
    62:09 Dmitrij Jaškin (CZE) - 3:2
     
    62:09
    Česko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Česi boli v predĺžení jednoznačne aktívnejší a mali viac síl, čo teraz potvrdili. DMITRIJ JAŠKIN pálil osamotený bekhendom k ľavej žrdi, kde síce vystrelila Čiliakova lapačka, ale iba naprázdno. Asistencie: Adam Polášek, Andrej Nestrašil.
     
    61:36
    Ďalšia dobrá strela českého tímu. Gudas vystrelil z pravého kruhu a mieril podobne ako Nečas pri vyrovnávajúcom góle, ale Čiliak si priestor medzi rukou a telom postrážil.
     
    61:10
    Červenka sa pretlačil až priamo medzi kruhy, odkiaľ chcel prekvapiť, ale Graňák mu v poslednej chvíli zblokoval hokejku. Česi hrajú v predĺžení v útoku.
     
    60:50
    Čiliak okamžite vyštartoval na pomoc Nečasovi a na ľadovú plochu prišli aj lekári českého tímu. Nečas však našťastie bude v poriadku, pretože na striedačku odišiel po vlastných.
     
    60:50
    Mohlo byť rozhodnuté! Nečas bol sám na vnútornej hranici pravého kruhu a rútil sa do zakončenia, ale Čiliak vynikajúco zakročil betónom. O tento betón sa potom Nečas potkol a padol hlavou na mantinel.
     
    60:15
    Súboj dvoch kapitánov. Červenka poriadne zrýchlil v súboji so Sekerom a podarilo sa mu aj vystreliť, ale Čiliak puk videl a hru prerušil.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Slovenskí fanúšikovia majú oči pre plač. Ešte desať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa tešili na tri body, ale teraz je skóre vyrovnané a bude sa hrať predĺženie.

    Strely na bránku po 3. tretine: 39:17

    Predĺženie sa začne približne o 22:38.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:50 Martin Nečas (CZE) - 2:2
     
    59:50
    Česko dalo gól!
    Desať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby je vyrovnané. MARTIN NEČAS sa natlačil do pravého kruhu a skúsil to strelecky a tento puk prekĺzol Čiliakovi popod pravé rameno. Asistencia: Dominik Kubalík.
     
    59:32
    Jaroš rukou sklepol puk a vytlačil ho do stredného pásma. Slováci odchádzajú striedať.
     
    58:55
    Slovensko po buly dostalo puk von z pásma. Sekera po mantineli našiel Cingela, ktorý vošiel až do útoku, ale prázdnu bránku tam minul.
     
    58:43
    Oddychový čas pre Česko.
     
    58:43
    Slováci museli čeliť veľkému náporu súpera, ale všetko napokon vyriešil Čiliak, ktorý skočil po puku a hru prerušil.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 22. D. Kubalík (Nestrašil, Jaškin), 60. Nečas (D. Kubalík), 63. Jaškin (Polášek, Nestrašil) – 8. Krištof (Sekera, Nagy), 26. Sekera (Nagy)


    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Řepík, Plekanec (A), D. Kubalík – Chytil, Horák, R. Kousal.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Mayer (USA) – Malmqvist (SWE), McCrank (CAN)

    Diváci: 12490