Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Nórsko
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Lotyšsko
Sobota 05.05.2018, 12:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre Lotyšsko Rudolfs Balcers po úžasnom góle. Nórsko tak môže toto stretnutie veľmi mrzieť, pretože po prvej tretine vyhrávalo 2:0 a boli lepším tímom, ale Lotyšsko sa do zvyšku zápasu zlepšilo a dosiahlo tak veľmi dôležitý bodový zápis do boja o štvrťfinále, keď porazilo Nórsko 3:2 po predĺžení.

    To je už teda z tohto zápasu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Hrací program dnešného dňa však bude pokračovať ďalej, ponúkame vám samozrejme aj zvyšné prenosy z týchto zápasov.

    Týmto stretnutím vás sprevádzal Miroslav Revaj. (14:40:34)
     
    Koniec zápasu.
    60:24 Rudolfs Balcers (LAT) - 2:3
     
    60:24
    Lotyšsko dalo gól!

    Predĺženie dlhého trvania nemalo a Lotyšsku sa teda podaril senzačný obrat! RUDOLFS BALCERS je dnes hrdinom Lotyška, pretože zaznamenáva svoj druhý gól v tomto zápase a tento presný zásah bude určite patriť medzi kandidátov na najkrajší gól! Lotyšský reprezentant prebral prihrávku za modrou čiarou, krásnymi kľučkami sa dostal pred nórsku bránku a tam po bekhendovej kľučke posiela puk do bránky – 2:3!
    Asistencia: Andris Džerinš.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine sme sledovali veľmi aktívnu hru Lotyšska a zásluhou Abolsa sa v 52. minúte podarilo Lotyšsku vyrovnať na 2:2! V závere tretej tretiny však Nórsko mohlo ísť do vedenia, ale strela od M. Olimba skončila la tyčke a tak sa toto stretnutie bude predlžovať. Nóri môžu byť určite sklamaní, pretože po dvoch tretinách vyhrávali 2:0, ale Lotyšsku sa postupne hru podarilo vyrovnať a tak oba tímy získavajú po 1 bode.

    Po krátkej prestávke tak bude nasledovať predĺženie, v ktorom oba tímy zabojujú o ten druhý bonusový bod.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    58:45
    S veľkou pravdepodobnosť sa toto stretnutie bude predlžovať.
     
    58:31
    Pri puku je teraz Lotyšsko, ale nedarí sa mu v prechod do útočného pásma. Zatiaľ to teda vyzerá, že budeme svedkami tretieho predĺženia na tohtoročnom šampionáte.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:20
    Jozef Kubuš po porade s viedorozhodcom rozpažil svoje ruky, takže sa stav zápasu nemení! Aj opakované závery potvrdili, že puk skončil na tyčke, ale veľa nechýbalo, aby puk prešiel bránkovú čiaru.
    57:20 Elvis Merzlikins (LAT)
     
    57:20
    Tyčka! Merzlikins spravil za svojou bránkou chybu v rozohrávke a k puku sa dostal K. A. Olimb, ktorý našiel presnou prihrávkou svojho brata M. Olimb a jeho strela skončila na hornej tyčke! Bude sa však ešte telefonovať.
     
    56:27
    V závere tretej tretiny sa hra prelieva z jednej strany na druhú, obom tímom sa zrejme do predĺženia nechce. Uvidíme teda, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia ne jednej či druhej strane.
     
    55:49
    Veľa nechýbalo a Nórsko mohlo opäť vyhrávať! Lindström získal puk na svoju hokejku po výbornej prihrávke a nikým nekrytý pálil z pravej, jeho tvrdá strela išla len tesne vedľa lotyšskej bránky.
     
    55:10
    Častejšie je však v útočnom pásme Lotyšsko, ktoré môže byť v lepšej psychickej pohode, pretože dokázalo z 0:2 vyrovnať na 2:2. Nóri naopak môžu byť frustrovaní.
     
    54:14
    Ale aj Nórsko sa snaží hrať smerom dopredu a strhnúť vedenie na svoju stranu. Čaká nás teda určite zaujímavé záverečná päťminútovka tretej tretiny.
     
    53:05
    A práve Lotyšsko je teraz usadené v útočnom pásme, ale Nórsko svojho súper do šancí nepúšťa. Táto časť zápasu tak patrí Lotyšsku, prípadný obrat by bol určite zaslúžený.
     
    52:16
    Môžme však hovoriť o aktívnejšie hre zo strany Lotyšska v tretej tretine. Remízový stav je teda zaslúžený, ale ešte sa môže všeličo stať.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 9. Bastiansen (Trettenes), 13. Bonsaksen (M. Olimb) – 27. Balcers (Sotnieks), 52. Abols (Sotnieks, Rēdlihs), 61. Balcers (Džerinš)


    Nórsko: Haugen (Haukeland) – Holös, Sörvik, Johannesen, Bonsaksen, Espeland, Ström, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström – Trettenes, Bastiansen, Salsten – S. Thoresen, K. Forsberg, Haga – Hoff, Kristiansen, Roest – Röymark.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibuļskis, Balinskis, Sotnieks, Zile, Freibergs, Rubins – Roberts Bukarts, Džerinš, Indrašis – Karsums, Abols, Rēdlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Razgals, Rihards Bukarts, Jevpalovs – Meija.

    Rozhodca: Jozef Kubuš (SVK), Roman Gofman (RUS) – Nathan Vanoosten (CAN), Jake David (USA)