Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Nórsko
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Lotyšsko
Sobota 05.05.2018, 12:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:24 Rudolfs Balcers (LAT) - 2:3
     
    60:24
    Lotyšsko dalo gól!

    Predĺženie dlhého trvania nemalo a Lotyšsku sa teda podaril senzačný obrat! RUDOLFS BALCERS je dnes hrdinom Lotyška, pretože zaznamenáva svoj druhý gól v tomto zápase a tento presný zásah bude určite patriť medzi kandidátov na najkrajší gól! Lotyšský reprezentant prebral prihrávku za modrou čiarou, krásnymi kľučkami sa dostal pred nórsku bránku a tam po bekhendovej kľučke posiela puk do bránky – 2:3!
    Asistencia: Andris Džerinš.
    51:04 Rodrigo Abols (LAT) - 2:2
     
    51:04
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyšom sa predsa len podarilo vyrovnať! Nórsko teraz predvádzalo mierne pasívnejšiu hru a je tak zato potrestané. Na nórsku bránku sa valil veľmi nebezpečný útok, Sotnieks vzal na seba obrancov Nórska a zvolil potom presnú prihrávku na RODRIGA ABOLSA a ten presnou strelou prekonáva Haugena – 2:2!
    Asistencie: Kristaps Sotnieks, Mikelis Rēdlihs.
    26:20 Rudolfs Balcers (LAT) - 2:1
     
    26:20
    Lotyšsko dalo gól!

    Je znížené! Lotyšsku to v presilovke nevyšlo, ale pri rovnovážnom počte hráčov už áno. Lotyšsi zachytili puk v strednom pásme a podnikli rýchly útočný výpad, dostali sa následne do prečíslenia, ktoré po výbornej prihrávke zakončil krásnou strelou pod brvno RUDOLFS BALCERS a znižuje tak na rozdiel jedného gólu – 2:1!
    Asistencia: Kristaps Sotnieks.
    12:12 Alexander Bonsaksen (NOR) - 2:0
     
    12:12
    Nórsko dalo gól!

    A je tu druhý gól Nórska v tomto zápase! Nóri získali spomínané buly v útočnom pásme, ktoré sa im podarilo vyhrať. Puk sa potom dostal na hokejku Mathisa Olimba, ktorý ukázal skvelú prácu s pukom a presnou prihrávkou našiel na modrej čiare ALEXANDERA BONSAKSENA a ten krásnou strelou prekonáva brankára Merzlikinsa, ktorému výborne clonil Ken André Olimb – 2:0!
    Asistencia: Mathis Olimb.
    08:14 Anders Bastiansen (NOR) - 1:0
     
    08:14
    Nórsko dalo gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Troška prekvapivo ide do vedenia o jeden gól Nórsko, pretože veľmi aktívne hralo teraz Lotyšsko, ale premárnilo dobré príležitosti na strelu a tak do rýchleho protiútoku išlo Nórsko. Mathias Trettenes potiahol puk do útočnej tretiny, svojou prihrávkou našiel voľného ANDERSA BASTIANSENA a ten z menšieho uhla poslal puk ponad brankára Merzlikins do bránky. Tento gól ide určite na konto lotyšského brankára – 1:0!
    Asistencia: Mathias Trettenes.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 9. Bastiansen (Trettenes), 13. Bonsaksen (M. Olimb) – 27. Balcers (Sotnieks), 52. Abols (Sotnieks, Rēdlihs), 61. Balcers (Džerinš)


    Nórsko: Haugen (Haukeland) – Holös, Sörvik, Johannesen, Bonsaksen, Espeland, Ström, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström – Trettenes, Bastiansen, Salsten – S. Thoresen, K. Forsberg, Haga – Hoff, Kristiansen, Roest – Röymark.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibuļskis, Balinskis, Sotnieks, Zile, Freibergs, Rubins – Roberts Bukarts, Džerinš, Indrašis – Karsums, Abols, Rēdlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Razgals, Rihards Bukarts, Jevpalovs – Meija.

    Rozhodca: Jozef Kubuš (SVK), Roman Gofman (RUS) – Nathan Vanoosten (CAN), Jake David (USA)