Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Rakúsko
Sobota 05.05.2018, 12:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Koniec zápasu. (14:39:06)
    63:18 Enzo Corvi (SUI) - 3:2
     
    63:18
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari napokon rozhodli o svojom víťazstve necelé dve minúty pred koncom predĺženia. Niederreiter nechal puk za sebou, čím Starkbauma totálne oklamal. Švajčiari si následne ešte gólmana povytiahli a zásluhou ENZA CORVIHO skórovali. Asistencia: Nino Niederreiter.
     
    62:36
    Tiesnení Rakúšania si dokázali vybojovať aspoň vhadzovanie v útočnom pásme. Genoni sa tak bude musieť mať na pozore.
     
    61:57
    Hra sa prelievala zo strany na stranu, ani jeden z celkov nestrieľal presne. Nuž, toto predĺženie zatiaľ príliš atraktívne nie je.
     
    60:40
    V úvode predĺženia ešte Švajčiari dohrávali svoju presilovú hru, avšak okrem tlaku v pásme nevymysleli absolútne nič. Chýbalo tomu zakončenie.
     
    60:06
    Predĺženie prináša atraktívny kanadsko-americký formát známy z NHL. Na ľad sa tak postavia traja hráči z oboch tímov a brankári. Ak sa nerozhodne do piatich minút, na rad prídu samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
    Vedeli ste?
    Len šesť hráčov rakúskej reprezentácie sa v minulej sezóne nepredstavilo v nadnárodnej súťaži EBEL. Jedného zástupcu ma v rakúskom výbere NHL, dvoch SHL a troch NLA.
     
    Tri tretiny o víťazovi nerozhodli, nás tak bude čakať aj predĺženie. Príde po trojminútovej prestávke, počas ktorej orgnaizátori aspoň čiastočne očistia ľad.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:26
    Obrovská šanca Švajčiarska! O všetkom mohol rozhodnúť Andrighetto, ktorý dostal ideálny puk a zakončil z prvej. Za Starkbauma ale táto strela neprepadla.
     
    58:39
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Daniel Woger – 2 min., držanie).
     
    58:30
    S ubúdajúcimi sekundami pribúdajú malé potýčky, v ktorých si ešte hráči potrebujú niečo vysvetliť. Jedna taká nastala aj za bránkou Genoniho, ale rozhodcovia nechceli do zápasu zbytočne zasahovať, preto nevylučovali.
     
    57:46
    Tretia tretina sa pomaly chýli ku svojmu koncu, a tak nasvedčuje všetko tomu, že šesťdesiat minút o víťazovi tohto zápasu nerozhodne.
    Vedeli ste?
    Dánsko, alebo tiež Dánske kráľovstvo, sa rozprestiera v severozápadnej Európe. Je najmenšou škandinávskou, spoločne s Grónskom však zároveň druhou najväčšou európskou krajinou.
     
    57:00
    Medzičasom pokračujeme na oboch stranách s piatimi korčuliarmi.
     
    56:09
    Už si to ale doslova pýtalo strelu. A tak vystihli Švajčiari ideálny moment a puk poslali cez všetky čiary až k bránke Starkbauma.
     
    55:40
    Švajčiari teraz bojujú o každý centimeter na ľade, aby ten puk mohli vytesniť aspoň do stredného pásma. Rakúšania im to dobrou kombináciou znemožňujú.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 19. Niederreiter (Corvi), 25. Haas (Scherwey, Müller), 64. Corvi (Niederreiter) – 35. Zwerger (Haudum, Rauchenwald), 47. Ganahl (Schneider)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Niederreiter (A), Corvi – Scherwey, Andrighetto, Haas – Riat, S. Moser (A), Vermin – Baltisberger, Schäppi, Rod.
    Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Schumnig, Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Viveiros, Schlacher, Altmann, Strong – Hundertpfund (C), Schneider, Ganahl (A) – Lebler (A), Komarek, Hofer – Rauchenwald, Haudum, Zwerger – Woger, Spannring, Obrist.

    Rozhodca: Olenin (RUS), Sjöqvist (SWE) – Goljak (BEL), Lazarev (RUS)

    Diváci: 5019