Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Rakúsko
Sobota 05.05.2018, 12:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:18 Enzo Corvi (SUI) - 3:2
     
    63:18
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari napokon rozhodli o svojom víťazstve necelé dve minúty pred koncom predĺženia. Niederreiter nechal puk za sebou, čím Starkbauma totálne oklamal. Švajčiari si následne ešte gólmana povytiahli a zásluhou ENZA CORVIHO skórovali. Asistencia: Nino Niederreiter.
     
    59:26
    Obrovská šanca Švajčiarska! O všetkom mohol rozhodnúť Andrighetto, ktorý dostal ideálny puk a zakončil z prvej. Za Starkbauma ale táto strela neprepadla.
     
    58:39
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Daniel Woger – 2 min., držanie).
     
    54:46
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Gregory Hofmann – 2 min., hákovanie).
     
    53:22
    Rakúšania boli v ostatných sekundách aktívnejším tímom, a tak môže byť Švajčiarsko rado, že neinkasovalo. Pred bránkou sa pohyboval nebezpečne pravdepodobne Haudum, ktorý bol blízko gólu.
     
    52:18
    Obrovská šanca, v ktorej sa ocitol Joel Vermin! Ten zakončoval na Starkbauma, ktorý jeho puk len vyrazil. Vermin sa ho ešte snažil vrátiť do bránkoviska, ale gólman si už dal pozor.
     
    49:30
    Dnešné stretnutie sleduje v Royal Arene 5019 divákov.
     
    48:07
    Tak sa na to pozrime. Švajčiari sa opäť prebudili a zásluhou Mosera sa mohli dostať do vedenia. Simon Moser teraz s pukom obkorčuľoval bránku a skúsil zakončiť po ľade k bližšej žrdi. Starkbauma neprekvapil.
     
    47:09
    Veľmi rýchlo sa Švajčiarsko mohlo vrátiť k vedeniu. Po strele z pravej strany ale zakročil výborne Starkbaum, ktorý puk ramenom vytesnil mimo priestoru troch žrdí.
    46:28 Manuel Ganahl (AUT) - 2:2
     
    46:28
    Rakúsko dalo gól!
    Aktívne napádanie Rakúska prinieslo vytúžené ovocie vo forme vyrovnávacieho ģolu. Tento moment Švajčiari absolútne nezvládli, pred bránkou totiž ostal zabudnutý MANUEL GANAHL, ktorý poľahky skóroval. Asistencia: Peter Schneider.
     
    44:39
    Ďalšia veľká šanca pre Švajčiarsko. Tentokrát z toho bolo prečíslenie troch proti dvom, v ktorom vzal na seba zodpovednosť Diaz. Jeho zakončenie Starkbaum vyrazil späť do hry.
     
    43:58
    Obrovská šanca pre Mosera! Ten stál sám pred Starkbaumerom, a tak zakončil. Fantastický zákrok gólmana drží Rakúsko stále v hre.
     
    39:05
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta druhej tretiny. Švajčiari mohli upraviť už na 3:1, avšak Bernhard Starkbaum sa prezentoval zákrokom ako z ríše snov. Puk zastavil v páde svojou hokejkou.
     
    37:41
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Daniel Woger – 2 min., vrazenie na mantinel).
    34:50 Dominic Zwerger (AUT) - 2:1
     
    34:50
    Rakúsko dalo gól!
    Zaslúžený gól Rakúska poriadne dramatizuje tento zápas. Dobre teraz strieľal Haudum, ktorého zakončenie Berrovi z lapačky vypadlo. Na dorážku to využil DOMINIC ZWERGER. Asistencie: Lukas Haudum, Alexander Rauchenwald.
     
    34:17
    Emócie u hráčov ale pracujú vo vysokej miere. Okamžite po zákroku Berru sa vytvorili dvojičky, ktoré si ešte potrebovali niečo vysvetliť. Všetko napokon vyriešili postranní arbitri.
     
    32:00
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Sven Andrighetto – 5 min., faul kolenom + osobný trest do konca zápasu, faul kolenom).
    24:14 Gaëtan Haas (SUI) - 2:0
     
    24:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Aké je to jednoduché. Rakúšania teraz zaváhali v defenzíve, čo prinieslo aj druhý švajčiarsky gól. GAËTAN HAAS prešiel s pukom pred bránku a bekhendovým zakončením ho umiestnil do Starkbaumerovej siete. Asistencie: Tristan Scherwey, Mirco Müller.
     
    22:20
    Dobrá príležitosť pre Rakúsko. Strelu z ľavej strany Berra pokryl, nebol si ale vôbec istý, kde puk má. Rakúšania sa tak snažili o dorážky – nepochodili.
    Bernhard Starkbaum (AUT) - 1:0
    18:28 Nino Niederreiter (SUI) - 1:0
     
    18:28
    Švajčiarsko dalo gól!
    Už však vyrovnaný stav neplatí. Puk sa dostal na pravú stranu, odkiaľ zakončil bez prípravy NINO NIEDERREITER. Starkbaum už nemal šancu presunúť sa včas. Asistencia: Enzo Corvi.
     
    17:51
    Výrazne nebezpečnejšie to ale bolo na opačnej strane. Starkbaum už ležal prakticky prekonaný na ľadovej ploche, nejakým zázrakom sa ale puk do siete napokon nedostal.
     
    13:39
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    12:38
    Komarek prehral osobný súboj za bránkou, čo znamenalo obrovskú šancu pre Niederreitera. Ten dostal prihrávku medzi kruhy a zakončil z prvej. Starkbaum sa prezentoval pekným zákrokom.
     
    08:25
    Damien Riat stál v dobrej palebnej pozícii, puk mu ale nepríjemne poskakoval. Napriek tomu to pravý krídelník tretej švajčiarskej formácie skúsil a donútil Starkbauma zakročiť.
     
    05:16
    Obrovská šanca Švajčiarska! Lukas Frick sa teraz šikovnou kľučkou zbavil súpera a po ľade zakončil k vzdialenejšej žrdi. Chýbali centimetre a Starkbaum by ten puk už nevykopol.
     
    02:20
    Rakúšania počas vlastného oslabenia unikli súperovi, bola z toho napokon individuálna akcia. Strela ale hráčovi nevyšla podľa predstáv a Berra tak mohol zakročiť.
     
    01:51
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Alexander Rauchenwald – 2 min., hákovanie).
     
    00:40
    Paradoxne útočili ako prví Švajčiari. Pri modrej čiare sa teraz do puku oprel Raphael Diaz, ktorý strieľal do protipohybu Starkbauma. Rakúsky gólman zakročil výborne svojím betónom.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 19. Niederreiter (Corvi), 25. Haas (Scherwey, Müller), 64. Corvi (Niederreiter) – 35. Zwerger (Haudum, Rauchenwald), 47. Ganahl (Schneider)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Niederreiter (A), Corvi – Scherwey, Andrighetto, Haas – Riat, S. Moser (A), Vermin – Baltisberger, Schäppi, Rod.
    Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Schumnig, Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Viveiros, Schlacher, Altmann, Strong – Hundertpfund (C), Schneider, Ganahl (A) – Lebler (A), Komarek, Hofer – Rauchenwald, Haudum, Zwerger – Woger, Spannring, Obrist.

    Rozhodca: Olenin (RUS), Sjöqvist (SWE) – Goljak (BEL), Lazarev (RUS)

    Diváci: 5019