Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec
Fínsko
8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
Južná Kórea
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen (Herning) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:03
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (Alex Plante – 2 min., nedovolené bránenie).
    53:51 Janne Pesonen (FIN) - 8:1
     
    53:51
    Fínsko dalo gól!

    V poradí ôsmy gól v bránke Južnej Kórey! Fínsko s už len baví hrou a ubralo aj z tempa, ale predsa len ešte prichádza presný zásah. JANNE PESONEN si prebral úspešnú prihrávku a z ťažkého uhla dostal puk za Daltonov chrbát – 8:1!
    Asistencia: Saku Mäenalanen a Marko Anttila.
    47:16 Kasperi Kapanen (FIN) - 7:1
     
    47:16
    Fínsko dalo gól!

    Fínska nadvláda v tomto stretnutí pokračuje ďalej! Južná Kórea bola opäť pod veľkým tlakom, sledovali sme ďalšiu peknú kombináciu, na konci ktorej stál KASPERI KAPANEN a úspešnou strelou prekonáva Daltona – 7:1!
    Asistencia: Mikko Rantanen.
    46:01 Pekka Jormakka (FIN) - 6:1
    46:01 Saku Mäenalanen (FIN) - 6:1
     
    46:01
    Fínsko dalo gól!

    Šiesty gól v bránke Južnej Kórey je na svete! Fínsko sa znova úspešne usadilo v útočnom pásme, pred bránkou sa k odrazenému puku dostal
    SAKU MÄENALANEN a úspešnou dorážkou zvyšuje náskok Fínska na 6:1!
    Asistencie: Janne Pesonen a Marko Anttila.
     
    45:12
    Kovisto získal puk na hokejku a presnou prihrávkou našiel pred bránkou Aha, ktorý predviedol krásny blafák a už sa chcel radovať z hattricku, ale Dalton úspešne zasiahol lapačkou a vytiahol sa tak krásnym zákrokom.
     
    42:34
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (Alex Plante – 2 min., držanie).
    38:52 Markus Nutivaara (FIN) - 5:1
     
    38:52
    Fínsko dalo gól!

    Podarilo! Fínsko zaznamenáva aj tretí gól v oslabení, čo je určite veľká rarita, ale pri takomto súperovi asi nič nezvyčajné. Fíni sa dostali do rýchleho protiútoku, Pesonen našiel presnou prihrávkou pred bránkou súpera MARKUSA NUTIVAARU a ten svojou strelou prekonáva Daltona, ktorý sa už nestihol včas presunúť – 5:1!
    Asistencia: Janne Pesonen.
     
    36:58
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Saku Mäenalanen – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    36:33
    Manninen mohol navýšiť vedenie Fínska! Ďalší výborný zákrok si však pripisuje brankár Dalton, ktorý vyrazil aj tento pokus súpera do bezpečia.
    33:00 Michael Swift (KOR) - 4:1
     
    33:00
    Južná Kórea dala gól!
    Výbuch radosti na strane Južnej Kórey! Fínsko pokračovalo vo svojej aktivite, ale stratilo puk v útočnom pásme a následne sa do samostatného nájazdu na fínsku bránku dostal MICHAEL SWIFT a strelou pomedzi betóny prekonáva Säteriho ,ktorý tak prichádza o čisté konto a Južná Kórea sa raduje z prvého gólu v najvyššej kategórii Majstrovstiev sveta – 4:1!
    Bez asistencie.
    32:21 Veli-Matti Savinainen (FIN) - 4:0
     
    32:21
    Fínsko dalo gól!

    Je tu ďalší gól Fínska, tento je však prvý pri rovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche. Aho si prebral puk na svoju hokejku, zaviezol ho pred bránku súpera, tam vymyslel krásnu prihrávku na VELI-MATTIHO SAVINAINENA a ten pohodlne prekonáva Daltona – 4:0!
    Asistencia: Sebastian Aho.
    28:46 Sebastian Aho (FIN) - 3:0
     
    28:46
    Fínsko dalo gól!

    Je tu tretí gól Fínska v tomto zápase a opäť to je pri nerovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche. Po dvoch góloch v oslabení tak Fínsko využíva aj presilovku, keď na konci ukážkovej kombinácie stál SEBASTIAN AHO a na jeho strelu Dalton nárok nemal – 3:0!
    Asistencea: Mikko Rantanen a Teuvo Teräväinen.
     
    27:53
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (Bryan Young – 2 min., hákovanie).
     
    19:45
    Savinainen sa dostal k odrazenému puku pred bránkou súpera, ale puk ponad ležiaceho Daltona nedostal! Ešte teda sledujeme záverečný tlak Fínska v prvej tretine.
     
    13:18
    Krásne sa pred bránku súpera natlačil Aho, ale jeho zakončeniu už putovalo len do brankára Daltona! Tento mladý fínsky hokejista hrá zatiaľ vynikajúce stretnutie.
     
    09:57
    Fínsko mohlo dosiahnuť tretí gól v oslabení! Granlund sa krásne zbavil pred súperovou bránkou obrancu Južnej Kórey, následne prihrával na pravú stranu kde stál úplne voľný Rantanen, ale ten už puk nedokázal zachytiť, chýbal naozaj len kúsok.
     
    07:58
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Sebastian Aho – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
    05:55 Teuvo Teräväinen (FIN) - 2:0
     
    05:55
    Fínsko dalo gól!

    Je tu druhý gól v oslabení! Južnej Kórey teda táto až štvorminútová presilovka vôbec nevyšla a znova prepadli v strednom pásme. Sebastian Aho našiel presnou prihrávkou dobre postaveného TEUVOA TERÄVÄINENA a presnou strelou zvyšuje náskok Fínska na 2:0! Obaja hráči si tak teraz vymenili svoje úlohy,
    Asistencie Sebastian Aho.
    03:41 Sebastian Aho (FIN) - 1:0
     
    03:41
    Fínsko dalo gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu a to v oslabení! Južná Kóre začala preislovku veľmi dobre, ale prišlo k zlyhaniu v strednom pásme, kde zachytil puk Teräväinen a vyslal do nájazdu SEBASTIANA AHOA, ktorý sa presadil proti brankárovi Daltonovi strelou pomedzi betóny – 1:0!
    Asistencia: Teuvo Teräväinen.
     
    02:39
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Sakari Manninen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 4. Aho (T. Teräväinen), 6. T. Teräväinen (Aho), 29. Aho (Rantanen, T. Teräväinen), 33. Savinainen (Aho), 39. Nutivaara (Pesonen), 47. Mäenalanen (Pesonen, Anttila), 48. Kapanen (Rantanen), 54. Pesonen (Mäenalanen, Anttila) – 33. Swift


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Suomela – Anttila, Mäenalanen, Pesonen.
    Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon Seo – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Jin-Hui Ahn – Swift, Radunske, Min-Ho Čo – Čong-u Čon, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Won-čong Kim, U-sang Pak, Čin-kjo Pak – Sang-u Šin.

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Reneau (USA) – Jensen (Dánsko), Oliver (USA)