Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruña – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 29.04.2018, 16:15 • Mendizorrotza Stadium, Alavés • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Tak toto bolo veľmi hlúpe od Ángela Correu. Ten zrejme nerešpektoval vzdialenosť od lopty, ktorú nariadil hlavný rozhodca. V priebehu minúty tak dostal druhú žltú kartu, a tak zápas nedohrá.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte budú mať domáci výhodu priameho kopu. Navyše, za nešportové správanie dostáva žltú kartu Ángel Correa.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času je ďalším potrestaným hráčom Fernando Torres. Skúsený španielsky útočník dostáva žltú kartu zrejme za nešportové správanie.
     
    83
    Domáci futbalisti mohli vyrovnať skóre zápasu. Alfonso Pedraza sa v šestnástke veľmi ľahko dostal cez pasívneho Šimeho Vrsaljka. Následne zakončil ľavačkou, ale tesne minul bránu súpera.
     
    79
    Posledné striedanie na domácej strane. Logicky v dnešnom zápase končí Mubarak Wakaso a na jeho miesto prichádza snáď o niečo zodpovednejší Manuel García.
    78. Kévin Gameiro (ATM) - 0:1
     
    78
    Atlético dalo gól! Tentokrát sa už hostia dostávajú do vedenia. Loptu si na biely bod postavil KÉVIN GAMEIRO a strelou do stredu brány prekonal Fernanda Pacheca. Francúzsky útočník tak zaznamenáva siedmy gól v sezóne.
     
    78
    Ešte pred pokutovým kopom si hlavný rozhodca zobral k sebe Mubaraka Wakasa a za hranie rukou vo vlastnej šestnástke mu udelil žltú kartu.
     
    77
    Atlético Madrid bude mať výhodu ďalšieho pokutového kopu. Mubarak Wakaso je smoliarom dnešného duelu, pretože zapríčinil aj druhú penaltu. Tentokrát rukou zblokoval strelu Fernanda Torresa.
     
    72
    Máme tu druhé striedanie na domácej strane. Na ihrisko sa dostane ofenzívne ladený Ibai Gómez. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza skúsený švédsky útočník John Guidetti.
    71. Fernando Torres (ATM)
     
    71
    Fernando Pacheco je hrdinom okamihu. Pred desiatimi minútami sedel na lavičke a teraz zneškodnil pokutový kop Fernanda Torresa. Ten mieril do pravého dolného kútu, no jeho úmysel domáci brankár dokonale prečítal.
    70. Mubarak Wakaso (DAL)
     
    70
    Pokutový kop pre hostí! Vitolo prenikol do pokutového územia po ľavej strane, snažil sa odcentrovať, ale za dres ho evidentne potiahol ghanský záložník Mubarak Wakaso.
     
    68
    Tento raz už hlavný rozhodca žltú kartu ukazuje. Je to však na strane hostí, pretože proti pravidlám sa previnil Gabi. Dlhoročný hráč Altética Madrid tak bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    66
    John Guidetti mohol otvoriť skóre dnešného duelu. Skúsený švédsky útočník napriahol k strele spoza pokutového územia a Axel Werner mal čo robiť, aby jeho pokus vyrazil na roh.
     
    63
    Skutočne vidíme aj striedanie brankárov na domácej strane. Antonio Sivera pre zranenie možno kľúčnej kosti odchádza do šatne a na jeho miesto prichádza Fernando Pacheco.
     
    62
    Diego Simeone posiela na trávnik hneď dvojicu nových hráčov. Kévin Gameiro prichádza namiesto Diega Costu a namiesto Kokého prichádza uruguajský obranca Diego Godín.
    60. Antonio Sivera (DAL)
     
    60
    Vitolo dostal veľa priestoru na ľavej strane. Potiahol si loptu k osi ihriska a prudko vystrelil. Antonio Sivera predviedol veľmi dobrý zákrok, hoci zrejme pravým ramenom narazil do žrde.
     
    45
    V závere prvého dejstva hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu na oboch stranách. Po vzájomnej potyčke ju dostávajú Rubén Sobrino a tradičný aktér takýchto situácii Diego Costa.
    42. Diego Costa (ATM)
     
    42
    V závere polčasu sme sa predsa len dočkali aj nejakej nebezpečnej strely. Stefan Savić výborným pasom našiel Diega Costu, ten sa presadil cez Víctora Laguardiu, ale jeho následnú strelu vyrazil Antonio Sivera.
     
    34
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Lucas Hernández. Z prvého pohľadu to vyzeralo skôr na nedovolený zákrok Munira El Haddadiho, no hosťujúci hráč súboj zbytočne dohral.
     
    20
    Hlavný rozhodca v krátkom časovom úseku vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Gabiho tentokrát fauloval Alfonso Pedraza, no má pocit, že napomenutie dostal skôr za následné protesty.
     
    17
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z hranice možno 23 metrov. Prenikajúceho Ángela Correu fauloval zozadu Víctor Laguardia, za čo si vyslúžil aj kartové napomenutie.
    16. Lucas Hernández (ATM)
     
    16
    Munir El Haddadi sa dostal do obrovskej šance. Takmer od polovice ihriska postupoval sám na bránu Axela Wernera, no v poslednej chvíli ho čistým spôsobom odzbrojil Lucas Hernández.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 78. Gameiro (pen.)

    Karty:   17. Laguardia (DAL), 20. Pedraza (DAL), 45. Sobrino (DAL), 78. Wakaso (DAL) – 34. Hernández (ATM), 45. D. Costa (ATM), 68. Gabi (ATM), 90+1. F. Torres (ATM), 90+4. Á. Correa (ATM)   90+5. Á. Correa (ATM)

    Nepremenená penalta: 71. F. Torres (ATM), brankár Pacheco zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
    Deportivo Alavés: Sivera (63. Pacheco) – Alexis (C), Laguardia, Maripán, Diéguez – Sobrino, Pina, Wakaso (79. García), Pedraza – Guidetti (72. I. Gómez), Munir.
    Náhradníci: Pacheco – Martín, García, D. Torres, I. Gómez, Krkić, Demirović.

    Atlético Madrid: Werner – Partey, Savić, Hernández, Vrsaljko – Á. Correa, Gabi (C), Koke (62. Godín), Vitolo – F. Torres, D. Costa (62. Gameiro).
    Náhradníci: Dos Santos – Godín, Sergi, Isaac, Olabe, Gameiro, Sané.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán