Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruña – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 29.04.2018, 16:15 • Mendizorrotza Stadium, Alavés • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid aj druhé vzájomné stretnutie s Deportivom Alavés v rámci tejto sezóny vyhráva 1:0. Podobne ako v Madride mohol byť hrdinom Fernando Torres, no ten pokutový kop nepremenil. Pozíciu smoliara zápasu si rozhodne zaslúži Mubarak Wakaso, ktorý zapríčinil hneď dva penalty v prospech súpera. Tú druhú už s prehľadom premenil Kévin Gameiro, čím zariadil pre Los Colchoneros cenné tri body. V nadstavenom čase sa ešte nechal detinsky vylúčiť Ángel Correa, a tak si v ďalšom ligovom dueli nezahrá. To je odo mňa na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (18:11:54)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tak toto bolo veľmi hlúpe od Ángela Correu. Ten zrejme nerešpektoval vzdialenosť od lopty, ktorú nariadil hlavný rozhodca. V priebehu minúty tak dostal druhú žltú kartu, a tak zápas nedohrá.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte budú mať domáci výhodu priameho kopu. Navyše, za nešportové správanie dostáva žltú kartu Ángel Correa.
     
    90+3
    Do pokutového územia hostí teraz lietajú centre z oboch strán. Stopérska dvojica Stefan Savić a Diego Godín to však má pod kontrolou a nepúšťa súpera do zakončenia.
     
    90+2
    Striedajúci Ibai Gómez si nabehol za obrannú líniu súpera. Loptu si však najlepšie nespracoval a podľa toho dopadlo aj jeho nedôrazné zakončenie. Loptu má v rukách Axel Werner.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času je ďalším potrestaným hráčom Fernando Torres. Skúsený španielsky útočník dostáva žltú kartu zrejme za nešportové správanie.
     
    90
    Tomás Pina teraz zostal nestrážený na úrovni bieleho bodu. Našiel si ho aj center z pravej strany, no domáci futbalista zakončil veľmi nepresne. Okrem toho hlavný rozhodca pridáva štyri minúty.
     
    89
    Podobne ako v prvom polčase zahral priamy kop Thomas Partey. Tentokrát to skúsil prízemnou strelou, no tou trafil len pripravený a dosť početný múr.
     
    88
    Veľa nechýbalo k tomu, aby sme videli tretí pokutový kop hostí v zápase. Kévin Gameiro neohrozene postupoval s loptou smerom k bráne, no snáď 19 metrov od nej ho fauloval Manuel García.
     
    87
    Domáci už otvorili hru, a tak majú hráči Atlética Madrid dostatok priestoru. Teraz však po dlhej kombinácii o loptu prichádzajú, keďže Mumira El Haddadiho fauloval Ángel Correa.
     
    86
    Mumir El Haddadi kvalitným centrom z ľavej strany našiel Manuela Garcíu. Ten pohotovo zakončil, ale bránu Axela Wernera na jeho smolu minul. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    85
    Ángel Correa dokázal odcentrovať z pravej strany. Na zadnej žrdi našiel osamoteného Vitola, no jeho hlavičku reflexívne vyrazil Fernando Pacheco. Domáci sú tak stále v kontakte so súperom.
     
    84
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu po faule Alexisa. Dá sa však predpokladať, že rozohrajú nakrátko a budú pokračovať vo svojej kombinácii na útočnej polovici.
     
    83
    Domáci futbalisti mohli vyrovnať skóre zápasu. Alfonso Pedraza sa v šestnástke veľmi ľahko dostal cez pasívneho Šimeho Vrsaljka. Následne zakončil ľavačkou, ale tesne minul bránu súpera.
     
    82
    Hostia sa stiahli na vlastnú polovicu ihriska a dopredu sa už príliš tlačiť nebudú. Navyše, práve kvalitná defenzíva je to, čo zdobí mužstvo pod vedením argentínskeho kouča Diega Simeoneho.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Madridčania napokon prelomili svoje strelecké trápenie a smerujú za cennými troma bodmi.
     
    79
    Posledné striedanie na domácej strane. Logicky v dnešnom zápase končí Mubarak Wakaso a na jeho miesto prichádza snáď o niečo zodpovednejší Manuel García.
    78. Kévin Gameiro (ATM) - 0:1

    Miroslav Kováčik

    Góly: 78. Gameiro (pen.)

    Karty:   17. Laguardia (DAL), 20. Pedraza (DAL), 45. Sobrino (DAL), 78. Wakaso (DAL) – 34. Hernández (ATM), 45. D. Costa (ATM), 68. Gabi (ATM), 90+1. F. Torres (ATM), 90+4. Á. Correa (ATM)   90+5. Á. Correa (ATM)

    Nepremenená penalta: 71. F. Torres (ATM), brankár Pacheco zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
    Deportivo Alavés: Sivera (63. Pacheco) – Alexis (C), Laguardia, Maripán, Diéguez – Sobrino, Pina, Wakaso (79. García), Pedraza – Guidetti (72. I. Gómez), Munir.
    Náhradníci: Pacheco – Martín, García, D. Torres, I. Gómez, Krkić, Demirović.

    Atlético Madrid: Werner – Partey, Savić, Hernández, Vrsaljko – Á. Correa, Gabi (C), Koke (62. Godín), Vitolo – F. Torres, D. Costa (62. Gameiro).
    Náhradníci: Dos Santos – Godín, Sergi, Isaac, Olabe, Gameiro, Sané.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán