Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruña – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 29.04.2018, 16:15 • Mendizorrotza Stadium, Alavés • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid aj druhé vzájomné stretnutie s Deportivom Alavés v rámci tejto sezóny vyhráva 1:0. Podobne ako v Madride mohol byť hrdinom Fernando Torres, no ten pokutový kop nepremenil. Pozíciu smoliara zápasu si rozhodne zaslúži Mubarak Wakaso, ktorý zapríčinil hneď dva penalty v prospech súpera. Tú druhú už s prehľadom premenil Kévin Gameiro, čím zariadil pre Los Colchoneros cenné tri body. V nadstavenom čase sa ešte nechal detinsky vylúčiť Ángel Correa, a tak si v ďalšom ligovom dueli nezahrá. To je odo mňa na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (18:11:54)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tak toto bolo veľmi hlúpe od Ángela Correu. Ten zrejme nerešpektoval vzdialenosť od lopty, ktorú nariadil hlavný rozhodca. V priebehu minúty tak dostal druhú žltú kartu, a tak zápas nedohrá.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte budú mať domáci výhodu priameho kopu. Navyše, za nešportové správanie dostáva žltú kartu Ángel Correa.
     
    90+3
    Do pokutového územia hostí teraz lietajú centre z oboch strán. Stopérska dvojica Stefan Savić a Diego Godín to však má pod kontrolou a nepúšťa súpera do zakončenia.
     
    90+2
    Striedajúci Ibai Gómez si nabehol za obrannú líniu súpera. Loptu si však najlepšie nespracoval a podľa toho dopadlo aj jeho nedôrazné zakončenie. Loptu má v rukách Axel Werner.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času je ďalším potrestaným hráčom Fernando Torres. Skúsený španielsky útočník dostáva žltú kartu zrejme za nešportové správanie.
     
    90
    Tomás Pina teraz zostal nestrážený na úrovni bieleho bodu. Našiel si ho aj center z pravej strany, no domáci futbalista zakončil veľmi nepresne. Okrem toho hlavný rozhodca pridáva štyri minúty.
     
    89
    Podobne ako v prvom polčase zahral priamy kop Thomas Partey. Tentokrát to skúsil prízemnou strelou, no tou trafil len pripravený a dosť početný múr.
     
    88
    Veľa nechýbalo k tomu, aby sme videli tretí pokutový kop hostí v zápase. Kévin Gameiro neohrozene postupoval s loptou smerom k bráne, no snáď 19 metrov od nej ho fauloval Manuel García.
     
    87
    Domáci už otvorili hru, a tak majú hráči Atlética Madrid dostatok priestoru. Teraz však po dlhej kombinácii o loptu prichádzajú, keďže Mumira El Haddadiho fauloval Ángel Correa.
     
    86
    Mumir El Haddadi kvalitným centrom z ľavej strany našiel Manuela Garcíu. Ten pohotovo zakončil, ale bránu Axela Wernera na jeho smolu minul. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    85
    Ángel Correa dokázal odcentrovať z pravej strany. Na zadnej žrdi našiel osamoteného Vitola, no jeho hlavičku reflexívne vyrazil Fernando Pacheco. Domáci sú tak stále v kontakte so súperom.
     
    84
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu po faule Alexisa. Dá sa však predpokladať, že rozohrajú nakrátko a budú pokračovať vo svojej kombinácii na útočnej polovici.
     
    83
    Domáci futbalisti mohli vyrovnať skóre zápasu. Alfonso Pedraza sa v šestnástke veľmi ľahko dostal cez pasívneho Šimeho Vrsaljka. Následne zakončil ľavačkou, ale tesne minul bránu súpera.
     
    82
    Hostia sa stiahli na vlastnú polovicu ihriska a dopredu sa už príliš tlačiť nebudú. Navyše, práve kvalitná defenzíva je to, čo zdobí mužstvo pod vedením argentínskeho kouča Diega Simeoneho.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Madridčania napokon prelomili svoje strelecké trápenie a smerujú za cennými troma bodmi.
     
    79
    Posledné striedanie na domácej strane. Logicky v dnešnom zápase končí Mubarak Wakaso a na jeho miesto prichádza snáď o niečo zodpovednejší Manuel García.
    78. Kévin Gameiro (ATM) - 0:1
     
    78
    Atlético dalo gól! Tentokrát sa už hostia dostávajú do vedenia. Loptu si na biely bod postavil KÉVIN GAMEIRO a strelou do stredu brány prekonal Fernanda Pacheca. Francúzsky útočník tak zaznamenáva siedmy gól v sezóne.
     
    78
    Ešte pred pokutovým kopom si hlavný rozhodca zobral k sebe Mubaraka Wakasa a za hranie rukou vo vlastnej šestnástke mu udelil žltú kartu.
     
    77
    Atlético Madrid bude mať výhodu ďalšieho pokutového kopu. Mubarak Wakaso je smoliarom dnešného duelu, pretože zapríčinil aj druhú penaltu. Tentokrát rukou zblokoval strelu Fernanda Torresa.
     
    76
    Thomas Partey sa dostal k strele spoza pokutového územia. Tá však smerovala na bránu súpera, a tak budeme svedkami len odkopu od brány.
     
    75
    Po priamom kope sa dostal do zakončenia Diego Godín. Nebol najdôraznejšie bránený, ale z tesnej blízkosti nedokázal razantnejšie zakončiť.
     
    74
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu po tom, čo sa voči pravidlám previnil Tomás Pina. Exekútorom štandardnej situácie bude opäť Koké.
     
    73
    Ešte sa môžeme jednou vetou vrátiť k pokutovému kopu hostí. Fernando Torres tak prehlbuje strelecké trápenie semifinalistu Európskej ligy. Madridčania neskórovali v domácej súťaži už takmer tri zápasy.
     
    72
    Máme tu druhé striedanie na domácej strane. Na ihrisko sa dostane ofenzívne ladený Ibai Gómez. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza skúsený švédsky útočník John Guidetti.
    71. Fernando Torres (ATM)
     
    71
    Fernando Pacheco je hrdinom okamihu. Pred desiatimi minútami sedel na lavičke a teraz zneškodnil pokutový kop Fernanda Torresa. Ten mieril do pravého dolného kútu, no jeho úmysel domáci brankár dokonale prečítal.
    70. Mubarak Wakaso (DAL)
     
    70
    Pokutový kop pre hostí! Vitolo prenikol do pokutového územia po ľavej strane, snažil sa odcentrovať, ale za dres ho evidentne potiahol ghanský záložník Mubarak Wakaso.
     
    68
    Tento raz už hlavný rozhodca žltú kartu ukazuje. Je to však na strane hostí, pretože proti pravidlám sa previnil Gabi. Dlhoročný hráč Altética Madrid tak bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    67
    Atlético Madrid bude mať k dispozícii priamy kop z ľavej strany. Prenikajúceho Vitola zastavil Alexis. Jeho zákrok sa napokon zaobišiel bez udelenia žltej karty.
     
    66
    John Guidetti mohol otvoriť skóre dnešného duelu. Skúsený švédsky útočník napriahol k strele spoza pokutového územia a Axel Werner mal čo robiť, aby jeho pokus vyrazil na roh.
     
    65
    Mubarak Wakaso fauloval, a tak mali výhodu priameho kopu hostia. K hlavičke sa dostal striedajúci Diego Godín, ale ani on nepohol ukazovateľom skóre.
     
    64
    Po dlhšej prestávke sa opäť hrá futbal. Pri lopte zostanú domáci futbalisti, pretože nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval krajný obranca hostí Thomas Partey.
     
    63
    Skutočne vidíme aj striedanie brankárov na domácej strane. Antonio Sivera pre zranenie možno kľúčnej kosti odchádza do šatne a na jeho miesto prichádza Fernando Pacheco.
     
    62
    Diego Simeone posiela na trávnik hneď dvojicu nových hráčov. Kévin Gameiro prichádza namiesto Diega Costu a namiesto Kokého prichádza uruguajský obranca Diego Godín.
     
    61
    Domáci brankár musí byť ošetrovaný po predošlom úspešnom zákroku. Na lavičke náhradníkov sa už pripravuje náhradný brankár a nie je vylúčené, že budeme svedkami striedania.
    60. Antonio Sivera (DAL)
     
    60
    Vitolo dostal veľa priestoru na ľavej strane. Potiahol si loptu k osi ihriska a prudko vystrelil. Antonio Sivera predviedol veľmi dobrý zákrok, hoci zrejme pravým ramenom narazil do žrde.
     
    59
    Thomas Partey centroval z pravej strany. Víctor Laguardia loptu podbehol a mal skutočne veľké šťastie, že Diego Costa sa nie je práve najlepšie zorientoval. Inak by z toho bola gólová šanca.
     
    58
    Atlético Madrid dlho obliehalo pokutové územie súpera. Napokon z toho vyťažilo štvrtý rohový kop zápasu, ale na center z pravej strany nikto v červenom drese nereagoval.
     
    56
    Vitolo je dnes veľmi málo výrazný. Ani teraz neviedla jeho individuálna akcia k úspechu, keďže ho výborne a najmä čisto zastavil domáci stredopoliar Tomás Pina.
     
    55
    Tentokrát podobný pas na Thomasa Parteya nebol presný, a tak budeme svedkami len odkopu od brány. Diego Simeone sa radí so svojimi asistentmi, a tak možno čakať nejaké striedanie.
     
    54
    Ángel Correa presným pasom našiel na pravej strane Thomasa Parteya. Ghančan prvým dotykom posielal loptu do šestnástky, ale Fernando Torres či Diego Costa sa do zakončenia nedostali.
     
    53
    Exekútorom rohového kopu z pravej strany bol Mumir El Haddadi. Loptu zatočil veľmi dobre do šestnástky súpera, no odtiaľ ju poslal do bezpečia Fernando Torres.
     
    52
    Domáci mali teraz dobrú šancu na zaútočenie. John Guidetti kolmým pasom našiel Rubéna Sobrina, no jeho strelu dokázal jeden z hosťujúcich hráčov zblokovať na rohový kop.
     
    51
    Diego Costa ešte stihol zachytiť loptu na hracej ploche. Prvým dotykom ju posielal pred bránu, no tam sa jej zmocnil domáci brankár Antonio Sivera.
     
    50
    Fernando Torres sa ocitol v šestnástke súpera s loptou na kopačke. Okamžite bol však zdvojený, a tak sa do zakončenia nedostal. Naopak, loptu získava Guillermo Maripán.
     
    49
    Mubarak Wakaso dlhým vhadzovaním poslal loptu na hranicu madridskej šestnástky. Tam zatiaľ kraľuje Stefan Savić, ktorý vyhral hlavičkový súboj a zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    48
    Thomas Partey nezachytil krížny pas od svojho spoluhráča. Loptu tak prakticky zadarmo získavajú hráči Deportiva Alavés, ktorí si najvyššiu španielsku súťaž zahrajú aj v budúcej sezóne.
     
    47
    Na druhej strane sa snažil individuálne presadiť Ángel Correa, no pred šestnástkou súpera o loptu prišiel. Tú aktuálne majú domáci, keďže v tej istej minúte fauloval Šime Vrsaljko.
     
    46
    Na začiatku druhého dejstva sa za obrannou líniou súpera ocitol Mumir El Haddadi. V rozhodujúcej chvíli sa však pošmykol, a tak z nádejnej akcie domácich bude len odkop od brány.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca David Fernández Borbalán nepridal k prvému polčasu ani obvyklých 60 sekúnd. Nebolo však príliš za čo, pretože sa hralo bez väčších prerušení. Veľa vzruchu sme nevideli. Za zmienku stojí len výborný obranný zákrok Lucasa Hernándeza a nebezpečné strely Thomasa Parteya a Diega Costa. Gól zatiaľ nepadol, no možno sa ho dočkáme v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V závere prvého dejstva hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu na oboch stranách. Po vzájomnej potyčke ju dostávajú Rubén Sobrino a tradičný aktér takýchto situácii Diego Costa.
     
    44
    Prvý polčas pomaly speje k svojmu záveru. Atlético Madrid opäť trošku rozprúdilo tempo na ihrisku a snaží sa streliť povestný gól do šatne.
     
    43
    Pre hostí sa teraz črtala ďalšia dobrá šanca. Fernando Torres si prebral loptu za obrannou líniou súpera, hľadal ešte lepšie postaveného Diega Costu, no pred ním loptu upratal do bezpečia Víctor Laguardia.
    42. Diego Costa (ATM)
     
    42
    V závere polčasu sme sa predsa len dočkali aj nejakej nebezpečnej strely. Stefan Savić výborným pasom našiel Diega Costu, ten sa presadil cez Víctora Laguardiu, ale jeho následnú strelu vyrazil Antonio Sivera.
     
    41
    Akcia domáceho celku pokračovať nemôže. Tomás Pina už síce postupoval sám na brankára súpera, no v jeho rozlete ho zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    40
    Teraz to pre domácich vyzeralo dobre. John Guidetti poslal prihrávku doľava na osamoteného Tomása Pinu. Ten si však nepotykal so spracovaním, a tak ho poľahky odzbrojil Thomas Partey.
     
    39
    Rohový kop z ľavej strany zahral Koké na prednú žrď. Jeho úmysel zjavne prečítal Fernando Torres, ale z náročnej pozície chrbtom k bráne zakončil nad bránu Antonia Siveru.
     
    38
    Atlético Madrid kombinovalo na súperovej polovici ihriska, no len veľmi pomaly sa blížilo k šestnástke. Napokon na vľavo zjavil Ángel Correa a v súboji s Rubénom Sobrinom vybojoval aspoň roh.
     
    36
    Hra sa opäť odvíja prevažne v strede poľa. Atlético Madrid má síce po náročnom zápase s Arsenalom, no nedá sa povedať, že si môže dovoliť dnešný duel vypustiť. Pred Realom Madrid má náskok len jedného bodu.
     
    35
    Exekútorom priameho kopu bol Munir El Haddadi. Bývalý hráč FC Barcelona ľavačkou dokázal obstreliť múr, no jeho strela do stredu brány veľa problémov Axelovi Wernerovi nenarobila.
     
    34
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Lucas Hernández. Z prvého pohľadu to vyzeralo skôr na nedovolený zákrok Munira El Haddadiho, no hosťujúci hráč súboj zbytočne dohral.
     
    33
    Mubarak Wakaso chcel presunúť loptu na pravú stranu, kde operuje Rubén Sobrino. Pas futbalistu z africkej Ghany bol však nepresný, a tak bude nasledovať len vhadzovanie súpera.
     
    32
    Tempo hry nám teraz trošku opadlo. Najmä hráči Atlética Madrid akoby si zobrali menší oddychový čas. Teraz hrajú viac-menej pod loptou a čakajú, čo hráči domáceho tímu vymyslia.
     
    31
    Vitolo nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať vhadzovanie domáceho celku. Alavés sa postupom času osmelil aj smerom dopredu, no v jedinej šanci sa Munir El Haddadi k strele ani len nedostal.
     
    30
    Polhodinu zápasu nám ukončil nedovolený zákrok Fernanda Torresa. Španiel sa síce verdiktu rozhodcu čuduje, no opakované zábery ho usvedčili z jasného faulu na Alexisa.
     
    29
    John Guidetti si prebral loptu v krídelnom priestore, no zároveň chýbal v šestnástke súpera. Na jeho center nikto z domácich nereagoval, a tak môžu novú útočnú akciu založiť hostia.
     
    28
    Tentokrát to Alexis nezvládol a nedokázal odcentrovať z pravej strany. Okrem toho sme videli nahnevaného Diega Costu, ktorý po jednom zo súbojov musí meniť svoj pôvodný, no roztrhnutý dres.
     
    27
    Deportivo Alavés sa teraz na dlhší čas dostalo pred šestnástku súpera. Z pravej strany centroval Alexis, ale našiel len pripraveného Lucasa Hernándeza, ktorý dnes zvládol aj náročnejšie súboje.
     
    26
    Domáci mali autové vhadzovanie v blízkosti šestnástky súpera. Lopta po vyhranom súboji Johna Guidettiho prepadla do pokutového územia, no odtiaľ ju poslal nekompromisne preč Stefan Savić.
     
    25
    Diego Costa ukázal svoju silu v osobných súbojoch. Vyhral hlavičkový súboj, následne centroval z ľavej strany Fernando Torres, no pred nabiehajúcim Gabim odvrátil loptu Guillermo Maripán.
     
    24
    Hostia to skúšajú najmä po svojej pravej strane. Ángel Correa tentokrát ale loptu na hracej ploche nezachytil, a tak bude nasledovať len odkop od brány Antonia Siveru.
     
    23
    Atlético Madrid malo výhodu rohového kopu. Koké dvakrát centroval z pravej strany, no oba jeho pasy našli len pripravených hráčov v modro-bielych dresoch.
     
    21
    Hostia zaútočili po pravej strane, kde bol veľmi aktívny Thomas Partey. Jeho center hľadal zrejme Fernanda Torresa, no pred ním dobre zasiahol domáci stopér Guillermo Maripán.
     
    20
    Hlavný rozhodca v krátkom časovom úseku vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Gabiho tentokrát fauloval Alfonso Pedraza, no má pocit, že napomenutie dostal skôr za následné protesty.
     
    19
    Thomas Partey sa teraz previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom v strede ihriska. V konečnom dôsledku to ale spravil dobre, keďže prerušil črtajúci sa brejk domáceho tímu.
    18. Thomas Partey (ATM)
     
    18
    Exekútorom priameho kopu bol obranca Thomas Partey, ktorý si pred chvíľou menil kopačky. Tie nové mu zatiaľ šťastie nepriniesli, pretože jeho zakončenie mierilo tesne vedľa domácej brány.
     
    17
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z hranice možno 23 metrov. Prenikajúceho Ángela Correu fauloval zozadu Víctor Laguardia, za čo si vyslúžil aj kartové napomenutie.
    16. Lucas Hernández (ATM)
     
    16
    Munir El Haddadi sa dostal do obrovskej šance. Takmer od polovice ihriska postupoval sám na bránu Axela Wernera, no v poslednej chvíli ho čistým spôsobom odzbrojil Lucas Hernández.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Zatiaľ sme nevideli vážnejšiu gólovú šancu. Územnú prevahu majú futbalovejší hostia, no brankár Antonio Sivera čaká na prvý dôležitý zákrok.
     
    14
    Diego Costa pekne zakombinoval s Fernandom Torresom. Po prihrávke majstra Európy z roku 2008 spadol prvý menovaný v šestnástke súpera, ale hlavný rozhodca pokutový kop nepíska.
     
    13
    Munir El Haddadi sa snažil presadiť po pravej strany, no okamžite bol zdvojený. Stefan Savić spoločne so Šimem Vrsaljkom zahrali čisto, ak bude útočná akcia domácich pokračovať vhadzovaním.
     
    12
    Thomas Partey zahral rukou, a tak mohli útočnú akciu rozohrať domáci. Spravili to ale veľmi zle, a tak po nepresnom pase za obrannú líniu súpera bude nasledovať len odkop od brány Axela Wernera.
     
    11
    Teraz sledujeme pomerne veľa nepresností na oboch stranách. Hra sa prevažne odvíja v strede ihriska, teda ďaleko od priestorov, z ktorých sa zvyknú strieľať góly.
     
    10
    Adrián Diéguez sa teraz vysunul ďaleko zo svojej pozície. V súboji krajných obrancov fauloval Thomasa Parteyho, a tak zostane lopta v držaní aktuálne druhého tímu tabuľky La Ligy.
     
    9
    Altético Madrid je napriek viacerým absenciám v úvode zápasu aktívnejším celkom. Prvýkrát musel zasahovať brankár Antonio Sivera, no center z ľavej strany od Vitola si postrážil.
     
    8
    Los Colchoneros tentokrát zaútočili po ľavej strane, no Šime Vrsaljko sa k centru neodhodlal. Vylúčený hráč zo zápasu na londýnskom Emirates Stadium vybojoval len autové vhadzovanie.
     
    7
    Mubarak Wakaso sa previnil druhým nedovoleným zákrokom v dnešnom dueli. Tentokrát v hlavičkovom súboji fauloval Gabiho a hlavný rozhodca mu dôrazne dohovára.
     
    6
    Krajný obranca Thomas Partey sa ocitol v pokutovom území súpera. Dokonca sa k nemu lopta odrazila, no pohotové zakončenie reprezentanta Ghany bolo zblokované.
     
    5
    Na konci piatej minúty sa dostal k centru z pravej strany Vitolo. Adresátom jeho pasu mal byť Diego Costa, no spolupráca týchto španielskych futbalistov nemala úspešné zakončenie.
     
    4
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom. Ángel Correa individuálne prenikal smerom k šestnástke súpera, no zozadu ho fauloval Mubarak Wakaso. Domáci hráč môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    3
    Domáci futbalisti to skúšali po pravej strane. Rubén Sobrino poslal veľmi dobrý center pred bránu Axela Wernera, no Munirovi El Haddadimu chýbal možno krok k tomu, aby dokázal zakončiť.
     
    2
    Hostia začali aktívnejšie, no ich útočná akcia sa po nepresnej prihrávke Gabiho končí. Na druhej strane vidíme prvý ofsajd, v ktorom bol prichytený domáci útočník Munir El Haddadi.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia z Madridu. Nastúpili v tradičných červeno-bielych dresoch, no budú sa musieť zaobísť bez Antoina Griezmanna, ktorý zrejme dostal voľno.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Sivera – Alexis, Laguardia, Maripán, Diéguez – Sobrino, Pina, Wakaso, Pedraza – Guidetti, Munir.
    Náhradníci: Pacheco – Martín, García, D. Torres, I. Gómez, Krkić, Demirović.

    Atlético Madrid: Werner – Partey, Savić, Hernández, Vrsaljko – Á. Correa, Gabi, Koke, Vitolo – F. Torres, D. Costa.
    Náhradníci: Godín, Sergi, Isaac, Olabe, Gameiro.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu zo španielskej La Ligy. Tá má dnes na programe štyri zápasy 35. kola. My sa spoločne pozrieme na Mendizorrotza Stadium, kde domáce Deportivo Alavés privíta favorizované Atlético Madrid.

    DEPORTIVO ALAVÉS

    Deportivo Alavés je aktuálne na trinástom mieste so ziskom 41 bodov. Už teraz je jasné, že vlaňajšie deviate miesto nezopakuje, no takisto sa vyhne boju o záchranu. Na konte má už síce 19 prehier, no s aprílovými výsledkami môžu byť zverenci Abelarda Fernándeza spokojní. V piatich dueloch získali desať bodov, pričom hneď v štyroch stretnutiach si udržali čisté konto. Naposledy triumfovali na pôde Las Palmas vysoko 4:0. Zápas rozhodli dva góly Munira El Haddadiho, ktorý je zároveň najlepším strelcom mužstva. Deväťkrát rozvlnil sieť a pridal ďalších šesť gólových prihrávok. Zaujímavosťou je, že Deportivo Alavés už trikrát doma Los Colchoneros zdolalo. Bolo to však ešte v slávnej ére na prelome tisícročí, keď si dokonca zahralo aj finále Pohára UEFA. V roku 2001 v nádhernom zápase podľahlo FC Liverpool 4:5 po predĺžení. Pre žlté karty dnes bude pauzovať Rodrigo Ely a zranenie kolena vyradilo Carlosa Vigaraya.

    ATLÉTICO MADRID

    Atlético Madrid nájdeme v tabuľke na druhom mieste so ziskom 72 bodov. Na vedúcu Barcelonu už mať nebude, a tak sa sústredí aspoň na to, aby sa umiestnilo pred svojim mestských rivalom. Real Madrid aktuálne stráca len bod, pretože Los Colchoneros sa v posledných dvoch ligových stretnutiach príliš nevyznamenali. Na pôde Realu Sociedad prehrali 0:3 a pred týždňom remizovali s Betisom 0:0. Vo štvrtok mali pohárové povinnosti, keď v rámci semifinále Európskej ligy nastúpili na londýnskom Emirates Stadium. Viac než 80 minút hrali v desiatich, ale napokon uhrali výborný výsledok 1:1. Mužom momentu bol opäť Antoine Griezmann, ktorý sa pretlačil cez Laurenta Koscielneho a trošku so šťastím skóroval. V prvom tohtosezónnom zápase proti Deportivu Alavés sa zverenci Diega Simeoneho dlho trápili, ale napokon im tri body štvrťhodinu pred koncom vystrelil Fernando Torres. Dnes budú hosťom chýbať Juanfran, Filipe Luis a pre žlté karty aj José Giménez.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 78. Gameiro (pen.)

    Karty:   17. Laguardia (DAL), 20. Pedraza (DAL), 45. Sobrino (DAL), 78. Wakaso (DAL) – 34. Hernández (ATM), 45. D. Costa (ATM), 68. Gabi (ATM), 90+1. F. Torres (ATM), 90+4. Á. Correa (ATM)   90+5. Á. Correa (ATM)

    Nepremenená penalta: 71. F. Torres (ATM), brankár Pacheco zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
    Deportivo Alavés: Sivera (63. Pacheco) – Alexis (C), Laguardia, Maripán, Diéguez – Sobrino, Pina, Wakaso (79. García), Pedraza – Guidetti (72. I. Gómez), Munir.
    Náhradníci: Pacheco – Martín, García, D. Torres, I. Gómez, Krkić, Demirović.

    Atlético Madrid: Werner – Partey, Savić, Hernández, Vrsaljko – Á. Correa, Gabi (C), Koke (62. Godín), Vitolo – F. Torres, D. Costa (62. Gameiro).
    Náhradníci: Dos Santos – Godín, Sergi, Isaac, Olabe, Gameiro, Sané.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán