Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruña – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
2:4 (1:2)
FC Barcelona
Nedeľa 29.04.2018, 20:45 • Estadio Municipal de Riazor • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme napokon videli presné zásahy. Barcelona hrala veľmi aktívne aj v tomto dejstve, ale domácim sa podarilo prekvapivo vyrovnať na 2:2. Potom však prišla ďalšia veľká chvíľa Lionela Messiho, ktorý zaznamenal hattrick a tak aj jeho zásluhou vyhráva Barcelona toto stretnutie 4:2 a stáva sa tak majstrom španielskej Primera Division pre tento ročník!

    Naopak, Deportivo La Coruña sa s najvyššou súťažou musí rozlúčiť.

    To je už teda z tohto zápasu aj prenosu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:38:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje ešte o 2 minúty! O vypadávajúcom a zároveň o majstrovi Priemra Division však je už rozhodnuté!
     
    90
    Veľká šanca však prišla na druhej strane! Piqué sa v pokutovom území dostal k lopte a vystrelil, ale brankár domácich Martínez vyrazil loptu skvelým zákrokom do bezpečia.
     
    89
    Zakrátko však domáci futbalisti získali rohový kop. Ten však už nič zaujímavého neponúkol a lopta len doputovala do rukavíc brankára ter Stegena. Ten si dnes moc nenachytal, ale dva góly napokon inkasoval.
     
    88
    Znížiť teraz mohol domáci Schär. V pokutovom území mu však nesadla strela podľa predstáv a lopta tesne míňa bránu hostí. ter Stegen mal teraz aj kúsok šťastia.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Andrés Iniesta.
     
    86
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Borja Valle, prichádza Federico Cartabia.
    85. Lionel Messi (BAR) - 2:4
     
    85
    Barcelona dala gól!
    A je zrejme definitívne rozhodnuté! Hostia pokračovali vo svojej útočnej aktivite, Luis Suárez prestrčil loptu na úplne voľného LIONELA MESSIHO a jeho presná strela prináša štvrtý gól hosťujúceho celu a hviezda Barcelony zaznamenáva hattrick – 2:4!
     
    84
    No a útočná aktivita hostí pokračuje ďalej. Deportivo sa tak teraz musí len brániť a už sa pomaly zrejme aj zmieruje s tým, že najvyššiu španielsku súťaž opustí.
     
    83
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Guilherme, prichádza Sulley Muntari.
     
    82
    Barcelona dala gól!
    Hostia sa vracajú späť do vedenia! Barcelona znova kombinovala na útočnej polovici a dostala sa aj pred bránu domácich. Celé to začalo u Denisa Suáreza, ktorý dostal loptu až do pokutového územia, tam prebehla úspešná výmena lôpt, na ktorej konci stál LIONEL MESSI a ten tak dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 2:3!
    Lionel Messi (BAR) - 2:3
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva už len 10 minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas. Stále platí vyrovnaný stav 2:2 a tak sme určite zvedaví, čo nás všetko ešte čaká.
     
    79
    To sa mu aj podarilo, ale zo strany Deportiva už prišiel len nepresný center pred bránu hostí. K lopte sa tak už dostáva Barcelona, takže domáci sa vracajú späť na svoje územie.
     
    78
    Barcelona teraz dobre zakombinovala pred pokutovým územím, ale nikto z hostí sa neodvážil k strele. Dopredu sa tak už pokúša preniknúť domáci celok.
     
    77
    Na útočnú polovicu sa však teraz presúvajú futbalisti hosťujúceho celku. Domáci však okamžite napádajú ich rozohrávku, takže uvidíme nasadenie z oboch zrejme do konca zápasu.
     
    75
    Hra sa čoraz viac vyrovnáva, domáci môžu hrať uvoľnenejšie a zabojovať o lepší výsledok. Do konca stretnutia však už tak veľa času neostáva.

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Lucas, 65. Çolak – 7. Coutinho, 38. Messi, 82. Messi, 85. Messi

    Karty:   20. Schär (DEP) – 58. Semedo (BAR)


    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Guilherme (83. Muntari) – C. Borges (C), Çolak, Krohn-Dehli – Lucas, Valle (86. Cartabia).
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Cartabia, Mosquera, Andone, Valverde, Muntari.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (87. Iniesta), Busquets, Coutinho (74. Paulinho) – O. Dembèlé (68. Denis Suárez), Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Rozhodca: De Burgos – Alonso, Núñez