Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruña – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
2:4 (1:2)
FC Barcelona
Nedeľa 29.04.2018, 20:45 • Estadio Municipal de Riazor • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme napokon videli presné zásahy. Barcelona hrala veľmi aktívne aj v tomto dejstve, ale domácim sa podarilo prekvapivo vyrovnať na 2:2. Potom však prišla ďalšia veľká chvíľa Lionela Messiho, ktorý zaznamenal hattrick a tak aj jeho zásluhou vyhráva Barcelona toto stretnutie 4:2 a stáva sa tak majstrom španielskej Primera Division pre tento ročník!

    Naopak, Deportivo La Coruña sa s najvyššou súťažou musí rozlúčiť.

    To je už teda z tohto zápasu aj prenosu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:38:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje ešte o 2 minúty! O vypadávajúcom a zároveň o majstrovi Priemra Division však je už rozhodnuté!
     
    90
    Veľká šanca však prišla na druhej strane! Piqué sa v pokutovom území dostal k lopte a vystrelil, ale brankár domácich Martínez vyrazil loptu skvelým zákrokom do bezpečia.
     
    89
    Zakrátko však domáci futbalisti získali rohový kop. Ten však už nič zaujímavého neponúkol a lopta len doputovala do rukavíc brankára ter Stegena. Ten si dnes moc nenachytal, ale dva góly napokon inkasoval.
     
    88
    Znížiť teraz mohol domáci Schär. V pokutovom území mu však nesadla strela podľa predstáv a lopta tesne míňa bránu hostí. ter Stegen mal teraz aj kúsok šťastia.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Andrés Iniesta.
     
    86
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Borja Valle, prichádza Federico Cartabia.
    85. Lionel Messi (BAR) - 2:4
     
    85
    Barcelona dala gól!
    A je zrejme definitívne rozhodnuté! Hostia pokračovali vo svojej útočnej aktivite, Luis Suárez prestrčil loptu na úplne voľného LIONELA MESSIHO a jeho presná strela prináša štvrtý gól hosťujúceho celu a hviezda Barcelony zaznamenáva hattrick – 2:4!
     
    84
    No a útočná aktivita hostí pokračuje ďalej. Deportivo sa tak teraz musí len brániť a už sa pomaly zrejme aj zmieruje s tým, že najvyššiu španielsku súťaž opustí.
     
    83
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Guilherme, prichádza Sulley Muntari.
     
    82
    Barcelona dala gól!
    Hostia sa vracajú späť do vedenia! Barcelona znova kombinovala na útočnej polovici a dostala sa aj pred bránu domácich. Celé to začalo u Denisa Suáreza, ktorý dostal loptu až do pokutového územia, tam prebehla úspešná výmena lôpt, na ktorej konci stál LIONEL MESSI a ten tak dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 2:3!
    Lionel Messi (BAR) - 2:3
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva už len 10 minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas. Stále platí vyrovnaný stav 2:2 a tak sme určite zvedaví, čo nás všetko ešte čaká.
     
    79
    To sa mu aj podarilo, ale zo strany Deportiva už prišiel len nepresný center pred bránu hostí. K lopte sa tak už dostáva Barcelona, takže domáci sa vracajú späť na svoje územie.
     
    78
    Barcelona teraz dobre zakombinovala pred pokutovým územím, ale nikto z hostí sa neodvážil k strele. Dopredu sa tak už pokúša preniknúť domáci celok.
     
    77
    Na útočnú polovicu sa však teraz presúvajú futbalisti hosťujúceho celku. Domáci však okamžite napádajú ich rozohrávku, takže uvidíme nasadenie z oboch zrejme do konca zápasu.
     
    75
    Hra sa čoraz viac vyrovnáva, domáci môžu hrať uvoľnenejšie a zabojovať o lepší výsledok. Do konca stretnutia však už tak veľa času neostáva.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Paulinho.
     
    73
    Do pokutového územia domácich sa prebojoval Luis Suárez, vytvoril si dobrý priestor na zakončenie, ale jeho pokus už žiadne nebezpečenstvo nepriniesol.
     
    71
    Deporivo si však začína v útoku viacej veriť. Domáci získali rohový kop, ale ten sa podarilo hosťujúcemu celku ubrániť a tak sa skóre zápasu nemení.
     
    70
    Čas v druhom polčase sa už začína pomaličky krátiť, zatiaľ je tu teda veľmi prekvapivý výsledok. Ani ten však už domácim k záchrane nepomôže.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Denis Suárez.
     
    67
    Pre domácich je teda toto veľkým vykúpením. Po celý druhý polčas boli pod tlakom a z jednej nenápadnej akcie sa im podarilo skórovať. Sme tak ešte zvedaví, čo nám zvyšok zápasu ponúkne.
    65. Emre Çolak (DEP) - 2:2
     
    65
    La Coruña dala gól!
    Tak to je teda veľký šok! Domáci sa v druhom polčase len bránili a prakticky sa nedostávali na útočnú polovicu. Lucas však razom zavelil do útoku a domáci sa prepracovali až do pokutového územia. Tam sa po peknej spolupráci dostala lopta na EMREHO ÇOLAKA a jeho strela končí za bezmocným ter Stegenom – 2:2!
     
    64
    Hosťujúci celok získal rohový kop. Na center od rohovej zástavky si najvyššie vyskočil Umtiti, ale jeho pokus smeroval len vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    63
    Domáci futbalisti sú však stále pod tlakom, ale hosťom sa v druhom polčase nedarí výrazne presadiť v útočnej fáze. Možno by to mohli zmeniť nejaké tie striedania.
     
    62
    Barcelona tak aj naďalej kombinuje na útočnej polovici. Určite by hostia ešte chceli streliť aspoň jeden gól, aby sa do konca stretnutia nemuseli báť o výsledok.
     
    61
    Do pokutového územia domácich centroval Messi, ale jeho pokus dopadol len k obrancom domáceho celku, ktorí tak loptu upratali do bezpečia.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu už uplynula, hostia aj naďalej vyhrávajú rozdielom jedného gólu. Pre domácich už toto stretnutie veľký význam nemá, ale určite chcú zanechať aspoň dobrý dojem.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Nélson Semedo (FC Barcelona).
     
    57
    No a hostia teda opäť kombinujú na útočnej polovici, v druhom polčase to majú veľmi ťažké sa presadiť cez obranu domáceho celku. Uvidíme teda, čo nám druhé dejstvo ešte ponúkne.
     
    56
    Konečne sa v druhom polčase prepracovali do útoku aj domáci futbalisti. Lucasova aktivita však nič zaujímavého nepriniesla a tak do diania v zápase zasiahne aj brankár ter Stegen svojim odkopom.
     
    55
    Hostia sú však aj naďalej usadení na útočnej polovici a snažia sa pomocou krátkych prihrávok niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci sú však v obrane veľmi pozorný.
     
    54
    Dlho netrvalo a Messi sa dostal do ďalšieho zakončenia. V tomto prípade však poslal loptu iba nad bránu domácich. Šancu vyraziť smerom dopredu majú tak domáci.
     
    53
    Prvá zaujímavejšia situácia v druhom polčase! Messi si prebral v pokutovom území presnú prihrávku, ale zakončoval z uhla a tak poslal loptu len do brankára domácich.
     
    51
    Obraz hry sa nemení, hostia sú aj naďalej častejšie pri lopte a kombinujú na útočnej polovici. Domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale ich súper teraz chyby nerobí.
     
    50
    O individuálnu akciu sa teraz pokúšal Dembélé, ale nepodarilo sa mu preniknúť cez obranu súpera. Barcelona však ešte ostáva usadená na útočnej polovici.
     
    49
    Domácim sa oplatilo vysoké napádanie a tak sa zmocnili lopty. Následne však už nič zaujímavé nevymysleli a tak sa znova k lopte dostávajú futbalisti Barcelony.
     
    48
    Pri lopte je už hosťjúci celok, ktorý však momentálne kombinuje na svojej polovici. Zatiaľ sa nemá ani jeden z celkov kam ponáhľať, druhý polčas sa stále len rozbieha.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu tímu. Ani jeden z trénerov nespravil do druhého dejstva zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Napokon sa už skončil prvý polčas tohto zápasu, k videniu boli až tri góly. Aktívnejší boli hostia a v 38. minúte už vyhrávali o dva góly zásluhou Coutinha a Messiho. V 40. minúte sa však podarilo domácim prekvapivo znížiť na rozdiel jedného gólu, o čo sa postaral Lucas a tak je stav po prvom polčase 1:2.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Riadny hrací čas tohto dejstva sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu De Burgos.
     
    43
    Barcelona sa v závere prvého polčasu nemá kam ponáhľať a tak kombinuje prevažne na svojej polovici. Domáci na nič nečakajú a ešte sa pokúšajú o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    42
    Napokon to teda ešte vyzerá na zaujímavý zápas. Prvý polčas sa však už blíži k svojmu koncu, ale všetko je stále otvorené. Úvod zápasu sa rozbiehal pomalšie, teraz však sledujeme viacero zaujímavých momentov.
    40. Lucas (DEP) - 1:2
     
    40
    La Coruña dala gól!
    Tak som to zrejme zakríkol! Domáci sa ihneď po výkope presunuli na útočnú polovicu, loptu si prevzal Borja a potiahol ju pred bránu súpera. V jej tesnej blízkosti našiel presnou prihrávkou LUCASA a ten parádnou strelou znižuje na rozdiel jedného gólu – 1:2!
     
    39
    Razom je to tak na strane hostí veselšie, ale ešte nie je koniec a stať sa môže čokoľvek. Ak však Barcelona bude pokračovať v takejto hre, o víťazstvu by ju nemalo nič pripraviť.
    38. Lionel Messi (BAR) - 0:2
     
    38
    Barcelona dala gól!
    Krátko pred koncom druhého polčas je tu druhý gól hosťujúceho celku! Barcelona sa presunula do pokutového územia, kde Suárez našiel presnou prihrávkou LIONELA MESSIHO a ten krásne z voleja posiela loptu do domácej brány – 0:2!
     
    37
    Hostia aj naďalej kombinujú na útočnej polovici, ale nedarí sa im nič zaujímavého vymyslieť. Následne však zo strany domácich prišiel faul a tak získavajú hostia priamy kop.
     
    34
    Barcelona sa vracia späť na útočnú polovici, ale domáci sa teraz bránia úspešne a súpera k ničomu nepúšťajú. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, hostia stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom.
     
    33
    Na druhej strane takisto sledovali pokus na bránu. Çolak sa pokúsil obhodiť vybiehajúceho ter Stegena, ale lopta išla takisto vedľa brány. Snáď podobné momenty budeme vídať častejšie.
    32.
     
    32
    Tlak hostí pokračoval ďalej a bola to ďalšia šanca pre Barcelonu! Dembélé získal loptu a tak to teda skúsil strelou na bránu domácich, jeho pokus išiel len tesne vedľa.
    31.
     
    31
    Veľa nechýbalo a domáci mohli prehrávať o dva góly! Hostia získali výhodu priameho kopu, jeho exekúcie sa ujal Messi, ale brankár domácich vynikajúcim zákrokom vyrazil loptu do bezpečia.
     
    30
    Tridsať minút z tejto hry už uplynulo, stále sme okrem gólu v sieti domácich nič zaujímavého nevideli. Barcelone však súčasný stav vyhovuje, ale aj naďalej sa hostia snažia hrať aktívne.
     
    29
    Pred bránu domácich smeroval veľmi nebezpečne vyzerajúci center. Naň si dokázal najvyššie vyskočiť kapitán hostí Messi, ale jeho hlavička len tesne míňa priestor troch žrdí.
     
    28
    Aj túto situáciu si však domáci futbalisti dokázali postrážiť a tak sa skóre zápasu nemení. Hostia sú však stále usadení na útočnej polovici.
     
    27
    Barcelone sa podarilo založiť rýchly protiútok a po zrazenom centri získavajú hostia rohový kop. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť ďalšiemu tlaku zo strany súpera.
     
    26
    Deportivo sa teraz usadilo na útočnej polovici, ale domácim futbalistom sa nedarí prejsť cez pozornú defenzívu súpera. Ako už bolo spomenuté, Deporitivo s najväčšou pravdepodobnosť z tejto súťaže vypadne.
     
    25
    Moc záživné stretnutie teda zatiaľ nesledujeme, ale to hosťom určite nevadí, keďže predbežné skóre hovorí v ich prospech. Snáď sa teda čoskoro dočkáme aj zaujímavejších situácii.
     
    24
    Hostia sa usadili na útočnej polovici a predvádzajú nám svoje krátke a presné prihrávky. Domáci sa však snažia o vysoké napádanie, ich súper ale momentálne chyby nerobí.
     
    23
    A opäť sme boli svedkami rohového kopu v podaní Barcelony, ale ani táto situácia neviedla k ohrozenie domácej brány. Okrem gólovej situácie zatiaľ hostia žiadnu šancu nemali.
     
    22
    Dostali sme sa už za prvú polovicu tohto dejstva, Barcelona vyhráva na pôde súpera najtesnejším rozdielom. Zatiaľ sa teda napĺňajú predzápasove prognózy, ale času je ešte dostatok do konca stretnutia.
     
    21
    Po ďalšej nepresnej prihrávke zo strany hosťujúceho celku sa do útoku dostali domáci futbalisti, ale ani im sa nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Fabian Schär (Deportivo La Coruña).
     
    18
    Rohový kop sme za krátku dobu sledovali aj na druhej strane, ale po rozohrávke nakrátko sa už nič zaujímavé neudialo a Umtiti po chybnej prihrávke loptu stratil.
    17.
     
    17
    Domácim sa podarilo dopraviť loptu do siete súpera, ale tento gól neplatí pre ofsajd! Hostia si tak môžu vydýchnuť, ich tesné vedenie o jeden gól tak ostáva v platnosti.
     
    16
    Pred bránu domáceho celku posielal loptu Krohn-Dehli. Na tento center si obrana Barcelony musela dať pozor a loptu teda odvracia na rohový kop. Hostia sa tak budú musieť brániť.
     
    15
    Deportivo teraz chvíľu kombinovalo na útočnej polovici, ale domáci sa k žiadnej zaujímavej situácii nedostali a tak už v útoku operuje hosťujúci celok.
     
    13
    V strede poľa zachytili loptu futbalisti Barcelony a tak sa už pokúšali o rýchly útočný výpad. Messimu sa však nepodarilo presadiť sa individuálne a tak je pri lopte opäť domáci celok.
     
    12
    Po rohovom kope sa lopta dostala k Rakitićovi, ale ten si pomohol faulom a tak už hostia loptu strácajú. Deportivo tak má šancu založiť ďalší útočný výpad.
     
    11
    Hosťujúcem celku sa vydaril rýchly prechod na útočnú polovici a tak Barcelona získava prvý rohový kop v tomto zápase. Uvidíme, ako s ním hostia dokážu naložiť.
     
    10
    Domáci sa dostali do prvej útočnej akcie. Guilherme centroval pred bránu hostí, ale lopta len doputovala do rukavíc brankára ter Stegena. Barcelona následne rozbieha kombináciu na svojej polovici.
     
    9
    Obraz hry sa stále nemení, aktívnejšie hrá Barcelona, ktorá teda zatiaľ napĺňa úlohu favorita tohto zápasu. Do jeho konca je však ešte dostatok času a stať sa môže čokoľvek.
    7. Philippe Coutinho (BAR) - 0:1
     
    7
    Barcelona dala gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Úvodná aktivita hosťujúceho celku napokon prináša futbalistom Barcelony rýchly gól a ten ich určite môže upokojiť. Dembélé našiel v pokutovom území presnou prihrávkou PHILIPPA COUTINHA a ten prekonáva brankára domácich – 1:0!
     
    6
    Útočná snaha hosťujúceho celku je však teraz prerušená, pretože Suárez sa ocitol v ofsajde. K lopte sa teda dostávajú domáci futbalisti, ktorí sa nikam neponáhľajú.
     
    5
    Alba centroval pred bránu domácich, ale obrana Deprotiva si s touto situáciou poradila a loptu upratala do bezpečia. Barcelona je však stále nasťahovaná na útočnej polovici.
     
    4
    Messi potiahol loptu na útočnú polovici a razom bol faulovaní. Barcelona tak získava priamy kop a domáci tak už pomaly musia čeliť tlaku svojho dnešného súpera.
     
    3
    Na útočnej polovici sa darilo v kombinácii domácemu celku, ale ani Deportivo napokon nič zaujímavého nevymyslelo a lopta sa tak vracia späť na kopačky Barcelony.
     
    2
    O individuálny prienik do pokutového územia domácich sa postaral Coutinho, ale tam sa mu už do zakončenia nepodarilo dostať a loptu napokon stráca.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý je teda favoritom tohto stretnutia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný víkendový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami Deportivo La Coruña a FC Barcelona v rámci španielskej Primera Division už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favorita tohto stretnutie netreba nijak zvlášť hľadať, sú nim hosťujúci futbalisti, ktorí už dnes môžu spraviť veľmi dôležitý krok k zisku majstrovského titulu. Domáci naopak sa zrejme budú musieť s Primera Division rozlúčiť. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni De Burgos – Alonso, Núñez. Na Estadio Municipal de Riazor je už teda všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Guilherme – C. Borges (C), Çolak, Krohn-Dehli – Lucas, Valle

    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Cartabia, Mosquera, Andone, Valverde, Muntari

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Coutinho – O. Dembèlé, Messi (C), L. Suárez

    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Aleix Vidal, Vermaelen

    Rozhodca: De Burgos – Alonso, Núñez
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Deportivo La Coruña a FC Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Cez víkend opäť pokračuje aj španielska Primera Division. Na Estadio Municipal de Riazor v La Coruñe budeme svedkami súboja tímov z opačných koncov tabuľky.

    Deportivo La Coruña:
    Domáci futbalisti majú odohraných 34 zápasov a na svojom konte 28 bodov. Tento bodový zápis ich radí až na 18. pozíciu v tabuľke, takže sa nachádzajú v pásme zostupu a s najväčšou pravdepodobnosť sa budú musieť s Primera Division rozlúčiť. Na 17. mieste strácajú až 12 bodov a do konca súťaže ostávajú 4 kolá, čo je síce 12 bodov, ale to by muselo mať Deportivo veľké šťastie, aby sa takáto náhoda pritrafila. Nenasvedčuje tomu ani posledná forma domácich, aj keď v poslednom kole remizovali na pôde Leganes 0:0.

    FC Barcelona:
    To hostia majú oveľa príjemnejšie starosti. Na svojom konte majú po 33 odohraných zápasoch 83 bodov a pred druhým Atl. Madrid majú náskok 11 bodov a tak v tomto zápase môžu rozhodnúť o svojom majstrovskom titule. Pre Barcelonu to tak môže byť náplasť za zbabranú odvetu v štvrťfinále Ligy majstrov. V poslednom kole ramizovali hostia na pôde Celty Vigo 2:2.

    Favorita zápasu snáď ani netreba predstavovať. Sú nim jednoznačne futbalisti Barcelony, ktorý už dnes môžu spraviť dôležitý krok k zisku majstrovského titulu.

    Zápas vám z pozície komentátora prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Lucas, 65. Çolak – 7. Coutinho, 38. Messi, 82. Messi, 85. Messi

    Karty:   20. Schär (DEP) – 58. Semedo (BAR)


    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Guilherme (83. Muntari) – C. Borges (C), Çolak, Krohn-Dehli – Lucas, Valle (86. Cartabia).
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Cartabia, Mosquera, Andone, Valverde, Muntari.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (87. Iniesta), Busquets, Coutinho (74. Paulinho) – O. Dembèlé (68. Denis Suárez), Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Rozhodca: De Burgos – Alonso, Núñez