Mainz – Lipsko 3:0 (kon.) | Brémy – Dortmund 1:1 (2.pol)
2. polčas (90+3)
Werder Brémy
1:1 (1:1)
Borussia Dortmund
Nedeľa 29.04.2018, 18:00 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Druhý polčas bol takisto atraktívny pre nestranného fanúšika. Borussia mala veľa príležitostí, aby skórovala a potvrdila rolu favorita v tomto zápase. Brémy však odolali, párkrát aj vystrčili rožky a určite môžu byť veľmi spokojné s dnešným výkonom, ktorý im vyniesol remízu.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok víkendu. (19:55:17)
     
    90+3
    Spoza vápna skúsil vypáliť Papastathopoulos, no jeho delovka bola blokovaná. Po rohovom kope pálil Marco Reus, ale ani prudkou strelou sa nepresadil.
     
    90+2
    Akanji poslal Schurrlemu center na pravú stranu. Ten potom preniesol na Sancha a Borussia pokračuje v obliehaní šestnástky súpera.
     
    90+1
    Teraz domáci brankár Jiří Pavlenka mierne naťahoval svoj odkop od bránky. Pravdepodobne nechcú Brémy už do konca nadstaveného času riskovať a získať jeden cenný bod.
     
    90
    Sancho prenechal loptu pred šestnástkou Götzemu, ktorý poslal center do pokutového územia, no hostia boli napokon v ofsajde. Zároveň sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Sancho sa opäť prezentoval svojimi kľučkami na ľavej strane a dobrou kontrolou nad loptou. Potom však nešiel smerom na bránku, ale prihral iba dozadu.
     
    88
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Jerôme Gondorf, prichádza Marco Friedl.
     
    87
    Piszczek nasmeroval loptu z pravej strany do vápna, no bolo to tam veľmi prehustené. Lopta sa odrazila k Jarmolenkovi, ktorý sa však taktiež nepresadil. Jeho center pevne do rúk uchopil Pavlenka.
    86. André Schürrle (DOR)
     
    86
    Sancho zrýchlil po ľavej strane, vnikol do šestnástky a prihrával tesne pred bránku. Domácim sa podarilo hrozbu odvrátiť. Následne Sancho z väčšej diaľky nasmeroval ďalší výborný center, ktorý hlavičkoval Schurrle, no mimo bránky.
     
    85
    Oba tímy boli v druhom polčase v mnohých situáciách blízko strelenému gólu, no zatiaľ nepadol. Za momentálneho stavu majú oba tímy istý jeden bod. Zmieriť sa s tým nechce Schurrle, ktorý je teraz pri lopte.
     
    84
    Center z kopačky Maxa Krusa došiel tesne pred bránku, kde si dal Piszczek skoro vlastenca. Loptu nasmeroval tesne mimo brány.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Sokratis Papastathopoulos, ktorý sa nepríjemne hodil pod nohy Maxa Krusa. Štandardka pre Brémy.
     
    83
    Dortmund je opäť s loptou už pri šestnástke. Zatiaľ si však spoluhráči iba loptu prihrávajú a nehrnú sa do vnútra vápna.
     
    81
    Reus z ľavej strany prihrával bližšie pred bránku, kde sa síce lopty zmocnil Sancho, no ešte predtým Götze fauloval protihráča a rozohrávať teda bude Pavlenka.
     
    80
    Ďalšia obrovská šanca pre BVB! Schurrle si spracoval na pravej strane prihrávku a vystrelil. Pavlenka loptu zasiahol pravou nohou a lopta dorazila potom práve na bránkovú čiaru a hlavičkou ju ešte dorážal Sancho. Trafil však iba do brvna!
     
    79
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Andrij Jarmolenko.
    79. Jiří Pavlenka (BRM)
     
    79
    Príležitosti aj na opačnej strane. Piszczek poslal center do šestnástky z pravej strany, po ktorom spoza vápna pálil Philipp, no bránu minul.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. Delaney – 19. Reus

    Karty:   60. Junuzović (BRM) – 34. Ł. Piszczek (DOR), 83. Papastathopoulos (DOR)


    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Augustinsson – M. Eggestein – Gondorf (88. Friedl), Junuzović (C), Delaney, Rašica (70. M. Eggestein) – M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Caldirola, Bauer, Čang, J. Eggestein, Belfodil, Friedl.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – M. Götze, Weigl, Reus (C) – Pulisic (61. Schürrle), Philipp (79. Jarmolenko), Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Schürrle, Kagawa, Schmelzer.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp