Chelsea – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Liverpool 1:5 (kon.) | Everton – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Burnley 1:0 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Tottenham 1:1 (kon.)
West Bromwich – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:3 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 02.12.2017, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu pätnásteho kola anglickej Premier League. V súboji dvoch tímov z hornej polovice tabuľky proti sebe nastúpia Leicester City a Burnley FC.

    Leicester City poctivo zbiera body a postupne sa dostal už na deviatu pozíciu. V štrnástich dueloch zaznamenal štyri víťazstvá, päť remíz a päť porážok. Líšky však prehrali v ostatných deviatich ligových stretnutiach iba raz, keď podľahli zatiaľ nezdolanému Manchestru City, ktorý je aktuálnej lídrom súťaže. Nabitý program Premier League pripravil Leicestru tretí duel v priebehu týždňa. Počas uplynulého víkendu remizoval na trávniku West Hamu 1:1, ale v priebehu tohto týždňa získal tri body za domáce víťazstvo 2:1 nad Tottenhamom a bodovú sériu by rád natiahol aj proti Burnley.

    Burnley FC je príjemným prekvapením aktuálneho ročníka Premier League. Minulosezónny nováčik vsádza na vynikajúcu defenzívu a organizáciu hry, ktorá mu prináša úspechy. Po štrnástich kolách figuroval na šiestej priečke so ziskom 25 bodov a pozitívnym skóre 14:11. Z uplynulých piatich ligových zápasov vyhralo Burnley až štyri a pripísalo si jedinú porážku, keď minulú nedeľu smolne prehralo s Arsenalom 0:1 gólom z penalty v nadstavenom čase. Zverenci Seana Dycha však rýchlo zabudli na domáce zaváhanie s Londýnčami a v stredu vyhrali na trávniku Bournemouthu 2:1.

    V dvoch vzájomných zápasoch v minulej sezóne sa vždy tešilo domáce mužstvo. Leicester City najskôr triumfoval jasne 3:0 a v odvete sa tešilo Burnley po výsledku 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Gray, Iborra, Ndidi, Albrighton – Mahrez – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Dragović, A. King, Iheanacho, Okazaki, Ulloa.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Cork, Hendrick, Defour, Brady – Wood.
    Náhradníci: Lindegaard – Taylor, Vokes, A. Westwood, Barnes, K. Long, Arfield.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali na starosti úvodný výkop. Burnley nastúpilo v bielych dresoch, domáci Leicester City tradične v modrých.
     
    2
    Stávkové kancelárie mierne favorizovali pred dnešným stretnutím domáci tím. Leicester je však v tabuľke horšie postavený a navyše nemá ani takú formu ako Burnley.
     
    3
    Hlavným rozhodcom súboja medzi Leicestrom City a Burnley je Paul Tierney. Zatiaľ však nemal prácu a nemusel prerušovať hru.
     
    4
    Burnley je tretím najlepším tímom Premier League na ihriskách súperov. V siedmich zápasoch štyrikrát vyhralo, dvakrát remizovalo a iba raz prehralo (s Manchestrom City).
     
    5
    V pokutovom území domáceho tímu spadol jeden z hráčov Burnley. Hraničnú situáciu však posúdil rozhodca ako čistú a neodpískal penaltu.
     
    6
    Leicester City dáva gól! Riyad Mahrez zakrútil loptu z pravého krídla do pokutového územia, Nick Pope zareagoval príliš neskoro, vyrazil ju presne pred voľného DEMARAIA GRAYA a ten bez problémov otvoril skóre.
    6. Demarai Gray (LEC) - 1:0
     
    7
    Demarai Gray bol po strelenom góle ošetrovaný, pretože narazil do bránkovej konštrukcie. Radosť z presného zásahu mu to však nepokazilo.
     
    9
    Burnley je charakteristické najmä prepracovanou defenzívou, ktorá neinkasuje veľa gólov. Teraz sa však musí vyrovnať s nepriaznivým vývojom stretnutia.
     
    10
    Leicester City odohral v aktuálnej sezóne zatiaľ sedem zápasov na domácej pôde, v ktorých až trikrát prehral. Podľahol však len popredným tímom, ako sú Manchester City, Liverpool a Chelsea.
     
    11
    Hostia dostali výhodu prvého rohového kopu v dnešnom zápase. Robbie Brady centroval na vzdialenejšiu žrď, ale tam bol včas brankár Kasper Schmeichel.
     
    13
    Ben Chilwell si postrážil v pokutovom území Johanna Gudmundssona, ktorý sa nedostal do koncovky po centri z krídla.
     
    14
    Chris Wood takmer využil nečakaný odraz lopty v šestnástke. Chcel si ju spracovať hruďou a ohroziť Schmeichela, ale nevyšlo mu to.
     
    15
    Jeffrey Hendrick si hodil loptu do otvoreného priestoru, kde chcel využiť svoju rýchlosť. Harry Maguire ho zblokoval a daroval hosťom rohový kop.
     
    16
    Hostia mohli vyrovnať z rohového kopu. Centrovaná lopta našla hlavu Jamesa Tarkowského, no jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa žrde.
     
    17
    Kasper Schmeichel zachytil loptu po štandardnej situácii, ale bol pod tlakom a napokon s ňou odišiel tesne za čiaru. Hostia získali roh.
     
    19
    Rozohrávku rohového kopu mal na starosti Robbie Brady. Jeho center smeroval priamo do ohňa, ale hlavička Bena Meeho putovala nad bránu.
     
    20
    Máme za sebou úvodných dvadsať minút, ktoré boli bez výraznejších šancí. Domáci napriek tomu skórovali, keď neskorú reakciu brankára Popa potrestal Demarai Gray.
     
    21
    Kasper Schmeichel si pripísal úspešný zákrok po strele spoza pokutového územia. Zakončoval Johann Gudmundsson.
     
    22
    Futbalisti Burnley chceli využiť nepresnú rozohrávku domácich. Po zisku lopty ihneď pálil Robbie Brady, no nemieril na bránu Leicestru.
     
    23
    Domácim sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Hráči Burnley sa však pohotovo vrátili a Johann Gudmundsson úspešne zaskakoval na pozícii stopéra.
     
    25
    Líšky nevyužili ponúknutý rohový kop. Neujal sa ani následný center Bena Chilwella, ktorý pokryl brankár Pope.
     
    26
    Robbie Brady si hodil loptu medzi troch brániacich hráčov Leicestru City, ale napokon nedokázal zakončiť cez posledného súpera.
     
    27
    Brady po strele narazil do Maguira a obaja zostali na chvíľu ležať na trávniku. Po ošetrení by však mali pokračovať.
     
    28
    Robbie Brady je na tom pravdepodobne horšie. Špílmacher Burnley si vypýtal nosidlá a v dnešnom zápase asi skončí.
     
    29
    Smolná situácia pre Bradyho. Po vydarenej individuálnej akcii síce vystrelil, ale domáci jeho pokus zblokovali a následne noha hosťujúca strelca narazila do Maguira.
     
    30
    Harry Maguire je už späť na vlastných nohách. Športovo sa prišiel pozrieť na svojho protihráča, ktorému sa aj ospravedlnil.
     
    31
    Robbie Brady definitívne skončil v dnešnom stretnutí a rozsah jeho zranenia určia až ďalšie vyšetrenia. Medzitým vybehol na trávnik Scott Arfield.
     
    33
    Stephen Ward si nedal pozor na svoje postavenie, pretože sa ocitol v tesnom ofsajde. Potom nahnevane odkopol loptu.
     
    34
    Ostatných desať minút prinieslo nevýrazný medzišestnástkový futbal. Za vyše polhodinu hry sme videli len dve strely do priestoru brány.
     
    36
    Ben Chilwell posielal prudkú loptu do pokutového územia, kde si robil priestor Jamie Vardy. Do zakončenia ho nepustil James Tarkowski.
     
    37
    Chris Wood si našiel miesto v prehustenom pokutovom území Leicestru, ale jeho hlavička zo záklonu mierila nad bránu.
     
    39
    Rozhodca na čiare síce videl ofsajd Chrisa Wooda, ale opakovaný záber dal za pravdu útočníkovi Burnley, ktorý sa hneval, že bol v koncovke zastavený.
     
    40
    Hostia vybehli do brejku s väčším počtom hráčov, ale situáciu nevyriešili podľa svojich predstáv. Strela Scotta Arfielda bola zblokovaná.
     
    42
    Domáci futbalisti dali o sebe vedieť po dlhšom čase. Riyad Mahrez využil svoju rýchlosť, poľahky prešiel stredom poľa a potom spoza šestnástky preveril Nicka Popa.
     
    43
    Vyrovnané úvodné dejstvo sa chýli ku koncu. Zatiaľ to nie je príliš zaujímavý futbal. Kreativitu nahrádza na oboch stranách bojovnosť.
     
    44
    Danny Simpson neprešiel cez brániaceho Scotta Arfielda. Spočiatku sa mu otváral priestor, ale potom ho zastavil striedajúci hráč.
     
    45
    Hlavný rozhodca musel nadstavovať, pretože ošetrovanie Robbieho Bradyho trvalo dlhšie, ako býva zvykom. Nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať ešte štyri minúty.
     
    45+1
    Leicester City nevyužil rohový kop. Harry Maguire sa nedostal k hlavičke a následne bol vytlačený do priestoru, odkiaľ nemohol prihrávať ani zakončovať.
     
    45+2
    Líškam nevyšla ani ďalšia štandardka v podobe skráteného rohu. Center Riyada Mahreza preletel cez všetkých hráčov v šestnástke.
     
    45+4
    Záver polčasu sa nesie v znamení nevyužitých štandardiek domáceho tímu. Po nacvičenom signále dostal loptu Harry Maguire, ale odišiel s ňou mimo ihriska.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po úvodnej polovici stretnutia môžu byť spokojnejší futbalisti Leicestru City, ktorí vďaka pohotovej dorážke Demaraia Graya zo šiestej minúty vedú najtesnejším rozdielom. Ani jeden z tímov však neprodukoval svoj najlepší futbal a nevypracoval si gólové príležitosti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hráči sú späť na trávniku. Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách, no hostia raz striedali už v prvom polčase.
     
    47
    Nick Pope mal jednoduchú prácu, keď pohodlne stiahol zo vzduchu centrovanú loptu do pokutového územia.
     
    49
    Riyad Mahrez získal loptu v strede ihriska, potiahol si ju až na hranicu pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    50
    Leicester City zahral zaujímavý signál. Marc Albrighton prihrával od rohovej zástavky mimo pokutového územia na voľného Bena Chilwella, ktorého strela z prvej tesne minula cieľ.
     
    51
    Marc Albrighton našiel presnou prihrávkou v šestnástke voľného Demaraia Graya, ale domáci futbalista bol v poslednej chvíli zastavený.
     
    52
    Nasledoval rohový kop domáceho tímu. Scott Arfield však loptu rýchlo odpratal ďaleko od brány Burnley.
     
    53
    Nick Pope vybehol až na úplnú hranicu pokutového územia, kde sa navyše zrazil so spoluhráčom. Loptu však udržal vo svojej moci.
     
    54
    Steven Defour si urobil priestor na pravom krídle, kvalitne odcentroval na voľného Chrisa Wooda, ale tomu nevyšla hlavička a navyše mal stáť v ofsajde.
     
    56
    Phil Bardsley bol neskoro v súboji s Marcom Albrightonom a v sklze zasiahol jeho nohy. Hlavný rozhodca preto nemusel váhať s vytiahnutím žltej karty.
     
    57
    Veľká príležitosť domáceho tímu. V šestnástke Burnley zostal po rohovom kope Wes Morgan, ktorý dostal loptu pred Popa a mohol zakončovať. Jeden z protihráčov však zasiahol na bránkovej čiare.
     
    59
    Steven Defour napriahol spoza pokutového územia. Loptu síce poslal na bránu, ale iba tam, kde stál Kasper Schmeichel.
     
    60
    Ubehla hodina hry a Leicester City stále tesne vedie. V nasledujúcich minútach však môžeme očakávať striedania.
     
    61
    Johann Gudmundsson predviedol rýchle nohy, v súboji dokázal obísť Wesa Morgana, ale jeho prudkú strelu vyrazil Kasper Schmeichel.
     
    64
    Futbalisti Burnley iba sporadicky ohrozujú bránu Leicestru City. Hosťom sa nedá uprieť snaha, no nie sú tímom, ktorý by dával veľa gólov.
     
    65
    Marc Albrighton chcel z prvej vysunúť rozbehnutého Riyada Mahreza, ale Alžírčan si nedokázal loptu spracovať.
     
    66
    Nenápadný Onyinye Wilfred Ndidi sa chcel ukázať. Jeho strela z diaľky však nemala správny smer a Nick Pope zostal bez zákroku.
     
    67
    Sean Dyche urobil druhé striedanie, no to prvé bolo vynútené zranením Robbieho Bradyho. Tentoraz zišiel z trávnika Steven Defour, ktorého nahradil Ashley Barnes.
     
    69
    Defenzíva hostí bola teraz príliš benevolentná. Marc Albrighton si postupne vylepšil pozíciu na strelu a prudkým pokusom donútil Nicka Popa k zákroku.
     
    70
    Nasledoval rohový kop domáceho tímu. Center našiel pripraveného Harryho Maguira, ale jeho hlavička nesmerovala na spoluhráčov.
     
    71
    Riyad Mahrez unikol protihráčom, prebehol stredom poľa a prihral na pravé krídlo voľnému Demaraiovi Grayovi. Jeho spätná nahrávka bola zrazená, takže Nick Pope mal uľahčenú úlohu.
     
    72
    V tomto prípade bol Demarai Gray v pozícii zakončujúceho hráča. Kvalitne vystrelil po trávniku a loptu poslal priamo do pravej žrde.
     
    73
    Kasper Schmeichel nechcel ísť do súboja s útočiacim hráčom a zvolil vyčkávaciu taktiku. Hlavný rozhodca napokon odpískal faul.
     
    74
    Posledná zmena v zostave Burnley FC. Z ihriska odišiel Chris Wood, ktorého nahradil čerstvý útočník Sam Vokes.
     
    75
    Hostia sa dostali do problémov pri rozohrávke. Séria neistých prihrávok takmer vyvrcholila nejakou chybou. Situáciu však aj so šťastím ustáli.
     
    77
    James Tarkowski išiel do riskantného obranného sklzu vo vlastnej šestnátke, ale loptu dokázal odkopnúť na roh a nie do siete.
     
    78
    Burnley dnes nepotvrdzuje svoju silu na trávnikoch súperov. Hostia si nevypracovali ani jednu vyloženú šancu, ktorá by volala po góle.
     
    80
    Jamie Vardy si vypýtal loptu v šestnástke, dostal presný pas a pätičkou ohrozil brankára Nicka Popa. Vzrušenie bolo zbytočné, pretože stál v tesnom ofsajde.
     
    81
    Domáci lodivod stále vyčkáva so striedaniami a šetrí si ich na úplný záver stretnutia, aby mohol kúskovať hru.
     
    83
    Na hosťoch cítiť nervozitu. Stephen Ward po strate lopty ihneď fauloval protihráča a vypočul si dohovor od hlavného rozhodcu.
     
    84
    Kasper Schmeichel išiel do súboja, ale v snahe získať loptu zo vzduchu nepríjemne zasiahol svojho spoluhráča Dannyho Simpsona.
     
    85
    Danny Simpson už rozdýchal úder od svojho kolegu a mal by pokračovať ďalej. Je však trochu otrasený.
     
    86
    Sam Vokes zakončoval hlavou po rohovom kope, ale tiesnený nedokázal nasmerovať loptu na bránu Kaspera Schmeichela.
     
    88
    Demarai Gray si užil potlesk zaplneného hľadiska. Strelec jediného dnešného gólu opustil trávnik a prenechal svoje miesto Šindžimu Okazakimu.
     
    89
    Jamie Vardy zvládol osobný súboj s brániacim hráčom, zrazu sa mu otvoril priestor na strelu, no loptu poslal mimo brány.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Druhé dejstvo neprinieslo veľa prerušení, ale napriek tomu sa nadstavujú štyri minúty.
     
    90+1
    Nádejná príležitosť pre hostí. Ashley Barnes dostal výbornú prihrávku do šestnástky, ale loptu poslal iba do rukavíc Kaspera Schmeichela.
     
    90+1
    Ben Mee nepustil do brejku Jamieho Vardyho. Hosťujúci obranca chytil rýchleho útočníka oboma rukami a poslal ho na trávnik.
     
    90+2
    Jamie Vardy a Šindži Okazaki zabojovali o loptu v pokutovom území, už to vyzeralo, že jeden z nich vystrelí, no nepodarilo sa im to.
     
    90+3
    Nick Pope musel zasahovať až po strele Riyada Mahreza spoza šestnástky. O pár sekúnd neskôr Alžírčan opäť zakončoval, ale minul bránu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Záverečný tlak hostí nepriniesol vyrovnanie. Futbalisti Leicestru City sa tešia zo zisku troch bodov, pretože zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0. Hrdinom "líšok" sa stal Demarai Gray, ktorý skóroval až v šiestej minúte. Z tesnej blízkosti dorazil do siete loptu po neistom zákroku Nicka Popa. (17:56:22)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 6. Gray

    Karty:   56. Bardsley (BLY), 90+1. Mee (BLY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:11.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Gray (88. Okazaki), Iborra, Ndidi, Albrighton – Mahrez – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Dragović, A. King, Iheanacho, Okazaki, Ulloa.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Cork, Hendrick, Defour (67. Barnes), Brady (31. Arfield) – Wood (74. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – Taylor, Vokes, A. Westwood, Barnes, K. Long, Arfield.