Bournemouth – Burnley 1:2 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 5:0 (kon.) | Chelsea – Swansea 1:0 (kon.)
Everton – West Ham 4:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 2:1 (kon.) | Stoke City – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Streda 29.11.2017, 21:00 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool potvrdil úlohu favorita na trávniku Stoke City a vďaka víťazstvu o tri góly sa posunul na piate miesto tabuľky. The Reds sa dostali do vedenia v prvom polčase po presnom zásahu Sadia Maného, ale potom dlho čakali na poistku. Tá prišla až po zmene strán a bola hneď dvojnásobná. Striedajúci Mohamed Salah dvakrát prekonal gólmana Granta a zabezpečil Liverpoolu príjemnú cestu domov. (22:53:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zaujímavosťou duelu je, že Simon Mignolet musel čakať na svoj prvý úspešný zákrok až do nadstaveného času. Počas deväťdesiatich minút nečelil ani jednej priamej strele.
    90+1. Diouf spálil stopercentnú šancu
     
    90+1
    Domáci teraz zahodili nemožné. Mignolet neudržal strelu Shaqiriho z diaľky a pustil do dorážky Mameho Dioufa, ktorý zblízka namieril iba do žrde. Následne mal rovnaký hráč šancu na reparát, ale z piatich metrov prekopol prázdnu bránu. Navyše stál v ofsajde.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca nemá dôvod duel veľmi predlžovať, ale napriek tomu pridal ešte tri minúty.
     
    89
    Jürgen Klopp využil aj svoju tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska odišiel strelec prvého liverpoolskeho gólu Sadio Mané, vymenil ho Jordan Henderson.
     
    88
    Liverpool dostal výhodu priameho kopu po faule na prenikajúceho Sadia Maného. Hostia sa dlho dohadovali, kto ho rozohrá, no napokon pálil Georginio Wijnaldum. Holanďan donútil Leeho Granta k zákroku.
     
    87
    Mohamed Salah dnes potvrdil, že je vo výbornej streleckej forme a nie nadarmo kraľuje kanonierom Premier League. Egyptský útočník naskočil do hry v polovici druhého polčasu, no stihol zaznamenať už dva góly.
     
    86
    Roberto Firmino vyskúšal šťastie strelou spoza pokutového územia. Jeho pokus mal správny smer, ale Lee Grant úspešne zasiahol.
     
    85
    Na trávnik prichádza ďalší bývalý liverpoolsky hráč v drese Stoke City. Charlie Adam vystriedal Darrena Fletchera.
    83. Mohamed Salah (LIV) - 0:3
     
    83
    Liverpool dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Erik Pieters pod tlakom nedokázal odpratať loptu do bezpečia a prenechal ju rozbehnutému MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý v samostatnom úniku prekonal Leeho Granta.
     
    82
    Sadio Mané dostal veľa priestoru v šestnástke, po rohovom kope kvalitne hlavičkoval, ale tesne minul bránu domáceho celku.
     
    81
    Mohamed Salah síce neprenikol po pravom krídle do pokutového územia, ale aspoň nastrelil loptu do protihráča a získal rohový kop.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Stoke prehráva o dva góly a stále nevystrelilo do priestoru liverpoolskej brány.
     
    79
    Liverpoolčania majú na dosah tri body z ihriska Stoke City, ktoré ich môžu posunúť na piate miesto tabuľky pred Tottenham.
    77. Mohamed Salah (LIV) - 0:2
     
    77
    Liverpool dal gól! Sadio Mané oklamal Darrena Fletchera vo vnútri šestnástky, z ostrého uhla odcentroval na voľného MOHAMEDA SALAHA a jeho volej napol sieť domácej brány.
     
    76
    Jesé predviedol peknú prácu s loptou, dokázal sa zbaviť dvoch či troch hráčov, ale zobral si priveľké sústo a napokon nedokázal vystreliť.
     
    74
    Domáci kouč prvýkrát striedal a jeho snahou bolo oživiť ofenzívu. Z trávnika odišiel Eric Choupo-Moting, ktorého nahradil Jesé.
     
    74
    Martin Atkinson dnes nešetrí hosťujúcich futbalistov, pretože im udelil už piatu žltú kartu. Tentoraz ju videl Sadio Mané (Liverpool).
     
    73
    James Milner si urobil priestor na strelu spoza šestnástky. Vypálil napriek tomu, že ho tiesnili dvaja hráči, no lopta bola zblokovaná na roh.
     
    71
    V prípade Stoke City stále platí nelichotivá štatistika. Domáci futbalisti v doterajšom priebehu zápasu ani raz priamo neohrozili Simona Mignoleta.
     
    70
    Hostia sa poriadne hnevali, pretože veľká šanca Stoke City sa zrodila počas toho, keď na trávniku ležal Emre Can. Poriadne rozhorčený bol aj nemecký kouč Liverpoolu.
    69. Allen neuspel v gólovej šanci
     
    69
    Dvojica bývalých hráčov Liverpoolu sa takmer postarala o vyrovnanie stavu. Peter Crouch sklepol loptu na voľného Joeho Allena, ale jeho halfvolej približne z desiatich metrov smeroval nad bránu.
     
    67
    Jürgen Klopp urobil hneď dvojitú zmenu v zostave. Z trávnika odišli Alex Oxlade-Chamberlain a Dominic Solanke, nahradili ich James Milner s Mohamedom Salahom.
     
    66
    Žltej karte napokon neunikol ani Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool). Hosťujúci záložník zbytočne oplácal a postrčil Martinsa Indiho.
     
    65
    Alex Oxlade-Chamberlain sa rozbehol po pravom krídle a Bruno Martins Indi (Stoke City) ho zložil na trávnik tvrdým zákrokom. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    64
    Mame Diouf zakončoval zvnútra šestnástky, no trafil iba pred sebou stojaceho Emreho Cana, ktorý si pravdepodobne pomohol rukou. Rozhodcovia však nič také nevideli.
     
    63
    Georginio Wijnaldum (Liverpool) je tretím hráčom hostí, ktorý dnes dostal žltú kartu. Holandský záložník išiel neskoro do súboja a súpera zastavil nepríjemným sklzom.
     
    62
    Liverpool založil rýchly protiútok po ubránenom rohu. Na konci akcie bol Alberto Moreno, ktorého strela z hranice šestnástky neprešla na bránu.
     
    61
    Joe Allen hrá dnes kvalitný duel proti svojim bývalým spoluhráčom. Waleský záložník teraz vybojoval rohový kop pre Stoke City.
     
    60
    Ubehla presne hodina hry. Momentálne sledujeme slabšiu pasáž zápasu, v ktorej vidíme množstvo nepresností na oboch stranách.
     
    59
    Alex Oxlade-Chamberlain vysúval prihrávkou z prvej rozbehnutého Roberta Firmina, ale mohol si radšej loptu pripraviť a potom ju poslať presnejšie.
     
    57
    Joe Gomez dobre zakročil v obrane a nepustil za seba prienikovú prihrávku z dielne Xherdana Shaqiriho. Liverpool získal loptu.
     
    56
    Emre Can (Liverpool) zaváhal v útoku, dlho si pripravoval loptu na strelu a napokon ju stratil. Potom musel rýchlo bežať dozadu a pomohol si nedovoleným zákrokom na Shaqiriho.
     
    53
    Simon Mignolet stále čaká na svoj prvý zákrok v dnešnom stretnutí. Futbalisti Stoke síce už navštívili priestor pred liverpoolskou bránou, no nikdy nemierili presne.
     
    52
    Georginio Wijnaldum dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, rýchlo sa otočil s loptou a vystrelil. Obrana Stoke City jeho pokus zblokovala na roh.
     
    51
    Liverpool ubránil ďalší z rohových kopov a vydal sa do rýchleho protiútoku. Emre Can bol však vytlačený mimo ideálnej pozície na zakončenie.
     
    49
    Po rohovom kope spadol jeden z domácich futbalistov v pokutovom území, čo vyvolalo rozruch najmä na tribúnach.
    48. Joe Allen zblízka neprekonal Mignoleta
     
    48
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Xherdan Shaqiri odcentoval do šestnástky Liverpoolu, Joel Matip síce loptu odvrátil, ale iba na nohu voľného Joa Allena, ktorého strela bola zblokovaná na roh.
     
    47
    Liverpoolčania nevyužili ani dva rohové kopy po sebe. Ich útočná snaha sa skončila faulom Emreho Cana.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách. Liverpool odštartoval druhú polovicu stretnutia ofenzívne a získal rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Liverpool môže byť po prvej polovici stretnutia spokojnejší. Hostia boli v doterajšom priebehu duelu aktívnejší a vypracovali si najtesnejší náskok, ktorý im zabezpečil v 17. minúte Sadio Mané. Rovnaký hráč mohol aj zveľadiť vedenie The Reds, ale trafil žrď. Vo veľkej príležitosti navyše neuspel ani Dominic Solanke. Domáci zatiaľ neohrozili gólmana Mignoleta a v ofenzíve budú musieť pridať, ak chcú dnes skórovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Emre Can skúsil vystreliť spoza šestnástky. Nemec si urobil priestor na zakončenie, ale loptu nezakrútil na bránu.
     
    45
    Riadny hrací sa čas naplnil, ale úvodné dejstvo ešte bude pokračovať. Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    44
    Liverpool vyprodukoval v úvodnom polčase štyri strelecké pokusy. Z jedného dokázal skórovať a ďalšie dva doslova volali po góly. Aby hostí ešte nemrzeli zahodené príležitosti.
     
    43
    The Reds zahodili ďalšiu tutovku. Sadio Mané dostal ideálnu prihrávku do behu, išiel sám na brankára Granta, ale jeho strela pravačkou skončila iba na žrdi.
     
    42
    Simon Mignolet nevybehol ideálne proti centrovanej lopte z rohového kopu. Vo vzduchu ju minul a musel sa spoľahnúť na hlavičkujúceho Matipa.
     
    41
    Liverpoolsky múr bol dostatočne kompaktný a zneškodnil prudkú strelu Xherdana Shaqiriho z priameho kopu. Simon Mignolet zatlieskal svojim spoluhráčom.
     
    39
    Simon Mignolet (Liverpool) vybehol mimo pokutového územia a navyše fauloval prenikajúceho Mameho Dioufa. Domáci si ihneď pýtali vylúčenie, ale hlavný rozhodca im daroval iba priamy kop a belgického gólmana ocenil žltou kartou.
    38. Šanca Dominica Solankeho
     
    38
    Obrovská šanca pre Liverpool. Dominic Solanke si skvele narazil loptu s Robertom Firminom, Brazílčan mu ju posunul pätičkou do voľného priestoru, ale anglický mladík namieril iba do Leeho Granta.
     
    37
    Liverpoolčania už dlhšie neboli pred bránou Leeho Granta. Hostia teraz nedokážu súvisle kombinovať a rýchlo strácajú loptu.
     
    36
    Defenzíva Liverpoolu mala teraz kopu starostí. Po sérii centrov zo strán museli zasahovať na viackrát Joel Matip s Dejanom Lovrenom. Simon Mignolet napokon nemusel zakročiť.
     
    34
    Eric Choupo-Moting neuspel v súboji pred liverpoolskou šestnástkou. Joe Gomez to urobil skúsene, nakopol loptu do protihráča a od neho smerovala za čiaru.
     
    33
    Futbalisti Stoke City v ostatných minútach prebrali iniciatívu a častejšie si užívajú loptu na kopačkách. Zatiaľ však hrozia len centrami.
     
    31
    Do tretice bol v akcii Xherdan Shaqiri. Center Švajčiara si však postrážil Simon Mignolet, ktorý loptu bez problémov vyboxoval.
     
    30
    Xherdan Shaqiri si nenapravil chuť ani pri ďalšej útočnej akcii. Tentoraz navážal loptu z pravej strany do pokutového územia, ale tam boli iba hráči Liverpoolu.
     
    29
    Následne ešte skúšal šťastie Xherdan Shaqiri. Švajčiarsky futbalista však z voleja netrafil loptu vôbec dobre a poslal ju na tribúnu.
     
    28
    Domáci mohli prvýkrát ohroziť brankára Simona Mignoleta. K odrazenej lopte sa dostal Darren Fletcher, ktorého delovka spoza šestnástky mala výborný smer aj razanciu, ale bola zblokovaná.
     
    27
    Alex Oxlade-Chamberlain vypálil tesne spoza pokutového územia. Lopta išla prudko po zemi priamo do priestoru, kde bol brankár Lee Grant. Ten ju na dvakrát skrotil v náručí.
     
    26
    Xherdan Shaqiri stratil loptu na vlastnej polovici a ponúkol Liverpoolu ideálnu príležitosť na rýchly protiútok. Hosťom však nevyšla kombinácia v šestnástke.
     
    24
    Erik Pieters bol presvedčivý v defenzívnom súboji s Robertom Firminom, ktorého eliminoval na pravom krídle. Domáci fanúšikovia to ocenili potleskom.
     
    23
    Polovica úvodného dejstva priniesla jedinú strelu do priestoru brány, ale aj tá hosťom stačila na otvorenie skóre. Zvnútra šestnástky sa presadil Sadio Mané.
     
    22
    Naopak, Liverpoolčania majú zafixované, že po strate lopty ihneď napádajú súpera a táto taktika platí aj na Stoke City.
     
    21
    Xherdan Shaqiri nabádal svojich spoluhráčov, aby vybehli na útočnú polovicu ihriska a vyššie napádali rozohrávku Liverpoolu, ktorý nebol pod tlakom.
     
    20
    Liverpool aj po strelenom góle kontroluje hru. Momentálne si posúva loptu v okolí stredového kruhu a domáci len vyčkávajú.
     
    18
    Domáci futbalisti sa bezprostredne po góle hnevali na rozhodcov, pretože videli loptu za čiarou. Opakované zábery však potvrdili, že ju Joe Gomez zachytil tesne na hracej ploche.
    17. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    17
    Liverpool dal gól! Joe Gomez zachytil loptu presne na čiare a poslal ju do šestnástky na voľného Solankeho. Ten sa uvoľnil a ešte ponúkol SADIA MANÉHO, ktorý jemným oblúčikom prekonal Leeho Granta.
     
    16
    Sadio Mané mal otvorený priestor na ľavom krídle, ihneď chcel centrovať do pokutového územia, ale nepresadil sa cez defenzívu Stoke City.
     
    15
    Podobne rozhorčený bol na opačnej strane trávnika Roberto Firmino. Brazílčan si pomohol lakťom vo vzdušnom súboji so súperom.
     
    14
    Eric Choupo-Moting sa hneval na hvizd hlavného arbitra, ktorý označil jeho osobný súboj s Joem Gomeza ako nedovolený. Akcia domácich nemohla pokračovať.
     
    13
    Sadio Mané si zabehol za obranu Stoke City, dostal vynikajúci pas do behu, ale rozhodca na čiare videl tesný ofsajd.
     
    12
    Mame Diouf neuspel v súboji osemnástok proti Albertovi Morenovi. Španiela si chcel obhodiť, ale lopta mu ušla od nohy.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka sa hrala podľa liverpoolskych nôt. Hostia zatiaľ kontrolujú loptu a čakajú, kedy sa im otvorí priestor na zakončenie.
     
    9
    Lee Grant musel odkopávať loptu ďaleko od svojej brány. Ocitol sa pod tlakom napádajúcich hráčov a zvolil riešenie na istotu.
     
    8
    Alberto Moreno svojou rýchlosťou narobil protihráčom problémy, ale Kurt Zouma loptu dokázal odkopnúť aspoň na autové vhadzovanie.
     
    7
    Domácim futbalistom viazne kombinácia na útočnej polovici. Ich ofenzívna akcia bola zastavená, pretože Peter Crouch stál v ofsajde.
     
    6
    Alberto Moreno sa rozbehol po ľavej strane a prudko prihrával do pokutového územia. Domáci futbalisti loptu odvrátili do bezpečia.
     
    5
    Ďalší faul na domácej strane. Tentoraz sa previnil proti pravidlám Xherdan Shaqiri, ktorý zozadu postrčil protihráča.
     
    4
    Eric Choupo-Moting bol neskoro v súboji o loptu a fauloval. Obeťou jeho šlapáku sa stal Georginio Wijnaldum, ktorý ihneď padol na trávnik.
     
    3
    The Reds začali o niečo aktívnejšie a zatiaľ držia loptu na polovici súpera. Do koncovky sa však nedostali a Lee Grant nemusel zasahovať.
     
    2
    Liverpoolčania môžu dnes poskočiť v tabuľke na piate miesto pred Tottenham, ktorý včera prehral na pôde Leicestru City. Potrebujú však zvíťaziť.
     
    1
    Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop. Stoke City nastúpilo v tradičnej červeno-bielej kombinácii, Liverpool zvolil oranžové dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Grant – K. Zouma, Shawcross, Martins Indi – Diouf, D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Choupo-Moting – Crouch.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Wimmer, Jesé, Afellay, Adam, Sobhi.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Wijnaldum, Can, Oxlade-Chamberlain – Mané, Solanke, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Milner, Coutinho, M. Salah, Henderson, Sturridge, Alexander-Arnold.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu štrnásteho kola anglickej Premier League. V strede týždňa proti sebe nastúpia Stoke City a Liverpool.

    Stoke City figurovalo po trinástich kolách na pätnástej priečke. V doterajšom priebehu sezóny nazbieralo iba trinásť bodov za tri víťazstvá, štyri remízy a šesť prehier, pričom má negatívne skóre 16:26. Hrnčiari momentálne neprežívajú ideálne obdobie. Na ligové víťazstvo čakajú už mesiac, od 28. októbra, keď triumfovali proti Watfordu. V nasledujúcich troch dueloch remizovali s Leicestrom aj Brightonom, ale naposledy prehrali na trávniku Crystal Palace. V ich zostave navyše absentujú brankár Butland a záložník Ireland, ktorí sú zranení.

    Liverpool má nabitý program, pretože okrem domácej ligovej súťaže stíha aj duely v Champions League, kde má na dosah postup zo skupinovej fázy. The Reds boli pred súbojmi štrnásteho kola na šiestej pozícii so ziskom 23 bodov. Zabezpečili si ich vďaka šiestim víťazstvám, piatim remízam a dvom prehrám so skóre 25:18. Zverenci Jürgena Kloppa síce cez víkend doma stratili tesné vedenie a remizovali s Chelsea, ale predtým ťahali šnúru troch víťazstiev po sebe, keď zdolali Huddersfield, West Ham a Southampton zhodne o tri góly. Ostatnú ligovú porážku preto zaznamenali ešte 22. októbra.

    Vzájomné zápasy z minulej sezóny hovoria v prospech Liverpoolu, ktorý v nich získal plných šesť bodov. Doma zvíťazil presvedčivo 4:1 a vonku triumfoval tesne 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 17. Mané, 77. M. Salah, 83. M. Salah

    Karty:   65. Martins Indi (STK) – 39. Mignolet (LIV), 56. Can (LIV), 63. Wijnaldum (LIV), 66. Oxlade-Chamberlain (LIV), 74. Mané (LIV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:10.
    Stoke City FC: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Martins Indi – Diouf, D. Fletcher (85. Adam), Allen, Pieters – Shaqiri, Choupo-Moting (74. Jesé) – Crouch.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Wimmer, Jesé, Afellay, Adam, Sobhi.

    Liverpool FC: Mignolet (C) – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Wijnaldum, Can, Oxlade-Chamberlain (67. Milner) – Mané (89. Henderson), Solanke (67. M. Salah), Firmino.
    Náhradníci: Karius – Milner, Coutinho, M. Salah, Henderson, Sturridge, Alexander-Arnold.