Bournemouth – Burnley 1:2 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 5:0 (kon.) | Chelsea – Swansea 1:0 (kon.)
Everton – West Ham 4:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 2:1 (kon.) | Stoke City – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Streda 29.11.2017, 21:00 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool potvrdil úlohu favorita na trávniku Stoke City a vďaka víťazstvu o tri góly sa posunul na piate miesto tabuľky. The Reds sa dostali do vedenia v prvom polčase po presnom zásahu Sadia Maného, ale potom dlho čakali na poistku. Tá prišla až po zmene strán a bola hneď dvojnásobná. Striedajúci Mohamed Salah dvakrát prekonal gólmana Granta a zabezpečil Liverpoolu príjemnú cestu domov. (22:53:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zaujímavosťou duelu je, že Simon Mignolet musel čakať na svoj prvý úspešný zákrok až do nadstaveného času. Počas deväťdesiatich minút nečelil ani jednej priamej strele.
    90+1. Diouf spálil stopercentnú šancu
     
    90+1
    Domáci teraz zahodili nemožné. Mignolet neudržal strelu Shaqiriho z diaľky a pustil do dorážky Mameho Dioufa, ktorý zblízka namieril iba do žrde. Následne mal rovnaký hráč šancu na reparát, ale z piatich metrov prekopol prázdnu bránu. Navyše stál v ofsajde.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca nemá dôvod duel veľmi predlžovať, ale napriek tomu pridal ešte tri minúty.
     
    89
    Jürgen Klopp využil aj svoju tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska odišiel strelec prvého liverpoolskeho gólu Sadio Mané, vymenil ho Jordan Henderson.
     
    88
    Liverpool dostal výhodu priameho kopu po faule na prenikajúceho Sadia Maného. Hostia sa dlho dohadovali, kto ho rozohrá, no napokon pálil Georginio Wijnaldum. Holanďan donútil Leeho Granta k zákroku.
     
    87
    Mohamed Salah dnes potvrdil, že je vo výbornej streleckej forme a nie nadarmo kraľuje kanonierom Premier League. Egyptský útočník naskočil do hry v polovici druhého polčasu, no stihol zaznamenať už dva góly.
     
    86
    Roberto Firmino vyskúšal šťastie strelou spoza pokutového územia. Jeho pokus mal správny smer, ale Lee Grant úspešne zasiahol.
     
    85
    Na trávnik prichádza ďalší bývalý liverpoolsky hráč v drese Stoke City. Charlie Adam vystriedal Darrena Fletchera.
    83. Mohamed Salah (LIV) - 0:3
     
    83
    Liverpool dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Erik Pieters pod tlakom nedokázal odpratať loptu do bezpečia a prenechal ju rozbehnutému MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý v samostatnom úniku prekonal Leeho Granta.
     
    82
    Sadio Mané dostal veľa priestoru v šestnástke, po rohovom kope kvalitne hlavičkoval, ale tesne minul bránu domáceho celku.
     
    81
    Mohamed Salah síce neprenikol po pravom krídle do pokutového územia, ale aspoň nastrelil loptu do protihráča a získal rohový kop.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Stoke prehráva o dva góly a stále nevystrelilo do priestoru liverpoolskej brány.
     
    79
    Liverpoolčania majú na dosah tri body z ihriska Stoke City, ktoré ich môžu posunúť na piate miesto tabuľky pred Tottenham.
    77. Mohamed Salah (LIV) - 0:2
     
    77
    Liverpool dal gól! Sadio Mané oklamal Darrena Fletchera vo vnútri šestnástky, z ostrého uhla odcentroval na voľného MOHAMEDA SALAHA a jeho volej napol sieť domácej brány.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 17. Mané, 77. M. Salah, 83. M. Salah

    Karty:   65. Martins Indi (STK) – 39. Mignolet (LIV), 56. Can (LIV), 63. Wijnaldum (LIV), 66. Oxlade-Chamberlain (LIV), 74. Mané (LIV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:10.
    Stoke City FC: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Martins Indi – Diouf, D. Fletcher (85. Adam), Allen, Pieters – Shaqiri, Choupo-Moting (74. Jesé) – Crouch.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Wimmer, Jesé, Afellay, Adam, Sobhi.

    Liverpool FC: Mignolet (C) – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Wijnaldum, Can, Oxlade-Chamberlain (67. Milner) – Mané (89. Henderson), Solanke (67. M. Salah), Firmino.
    Náhradníci: Karius – Milner, Coutinho, M. Salah, Henderson, Sturridge, Alexander-Arnold.