Bournemouth – Burnley 1:2 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 5:0 (kon.) | Chelsea – Swansea 1:0 (kon.)
Everton – West Ham 4:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 2:1 (kon.) | Stoke City – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Streda 29.11.2017, 21:00 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Domáci teraz zahodili nemožné. Mignolet neudržal strelu Shaqiriho z diaľky a pustil do dorážky Mameho Dioufa, ktorý zblízka namieril iba do žrde. Následne mal rovnaký hráč šancu na reparát, ale z piatich metrov prekopol prázdnu bránu. Navyše stál v ofsajde.
     
    89
    Jürgen Klopp využil aj svoju tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska odišiel strelec prvého liverpoolskeho gólu Sadio Mané, vymenil ho Jordan Henderson.
     
    85
    Na trávnik prichádza ďalší bývalý liverpoolsky hráč v drese Stoke City. Charlie Adam vystriedal Darrena Fletchera.
    83. Mohamed Salah (LIV) - 0:3
     
    83
    Liverpool dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Erik Pieters pod tlakom nedokázal odpratať loptu do bezpečia a prenechal ju rozbehnutému MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý v samostatnom úniku prekonal Leeho Granta.
    77. Mohamed Salah (LIV) - 0:2
     
    77
    Liverpool dal gól! Sadio Mané oklamal Darrena Fletchera vo vnútri šestnástky, z ostrého uhla odcentroval na voľného MOHAMEDA SALAHA a jeho volej napol sieť domácej brány.
     
    74
    Domáci kouč prvýkrát striedal a jeho snahou bolo oživiť ofenzívu. Z trávnika odišiel Eric Choupo-Moting, ktorého nahradil Jesé.
     
    74
    Martin Atkinson dnes nešetrí hosťujúcich futbalistov, pretože im udelil už piatu žltú kartu. Tentoraz ju videl Sadio Mané (Liverpool).
    69. Allen neuspel v gólovej šanci
     
    69
    Dvojica bývalých hráčov Liverpoolu sa takmer postarala o vyrovnanie stavu. Peter Crouch sklepol loptu na voľného Joeho Allena, ale jeho halfvolej približne z desiatich metrov smeroval nad bránu.
     
    67
    Jürgen Klopp urobil hneď dvojitú zmenu v zostave. Z trávnika odišli Alex Oxlade-Chamberlain a Dominic Solanke, nahradili ich James Milner s Mohamedom Salahom.
     
    66
    Žltej karte napokon neunikol ani Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool). Hosťujúci záložník zbytočne oplácal a postrčil Martinsa Indiho.
     
    65
    Alex Oxlade-Chamberlain sa rozbehol po pravom krídle a Bruno Martins Indi (Stoke City) ho zložil na trávnik tvrdým zákrokom. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    63
    Georginio Wijnaldum (Liverpool) je tretím hráčom hostí, ktorý dnes dostal žltú kartu. Holandský záložník išiel neskoro do súboja a súpera zastavil nepríjemným sklzom.
     
    56
    Emre Can (Liverpool) zaváhal v útoku, dlho si pripravoval loptu na strelu a napokon ju stratil. Potom musel rýchlo bežať dozadu a pomohol si nedovoleným zákrokom na Shaqiriho.
     
    48
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Xherdan Shaqiri odcentoval do šestnástky Liverpoolu, Joel Matip síce loptu odvrátil, ale iba na nohu voľného Joa Allena, ktorého strela bola zblokovaná na roh.
     
    43
    The Reds zahodili ďalšiu tutovku. Sadio Mané dostal ideálnu prihrávku do behu, išiel sám na brankára Granta, ale jeho strela pravačkou skončila iba na žrdi.
     
    39
    Simon Mignolet (Liverpool) vybehol mimo pokutového územia a navyše fauloval prenikajúceho Mameho Dioufa. Domáci si ihneď pýtali vylúčenie, ale hlavný rozhodca im daroval iba priamy kop a belgického gólmana ocenil žltou kartou.
    38. Šanca Dominica Solankeho
     
    38
    Obrovská šanca pre Liverpool. Dominic Solanke si skvele narazil loptu s Robertom Firminom, Brazílčan mu ju posunul pätičkou do voľného priestoru, ale anglický mladík namieril iba do Leeho Granta.
    17. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    17
    Liverpool dal gól! Joe Gomez zachytil loptu presne na čiare a poslal ju do šestnástky na voľného Solankeho. Ten sa uvoľnil a ešte ponúkol SADIA MANÉHO, ktorý jemným oblúčikom prekonal Leeho Granta.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 17. Mané, 77. M. Salah, 83. M. Salah

    Karty:   65. Martins Indi (STK) – 39. Mignolet (LIV), 56. Can (LIV), 63. Wijnaldum (LIV), 66. Oxlade-Chamberlain (LIV), 74. Mané (LIV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:10.
    Stoke City FC: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Martins Indi – Diouf, D. Fletcher (85. Adam), Allen, Pieters – Shaqiri, Choupo-Moting (74. Jesé) – Crouch.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Wimmer, Jesé, Afellay, Adam, Sobhi.

    Liverpool FC: Mignolet (C) – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Wijnaldum, Can, Oxlade-Chamberlain (67. Milner) – Mané (89. Henderson), Solanke (67. M. Salah), Firmino.
    Náhradníci: Karius – Milner, Coutinho, M. Salah, Henderson, Sturridge, Alexander-Arnold.