Southampton – Everton 4:1 (kon.) | Burnley – Arsenal 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Nedeľa 26.11.2017, 15:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Alexis Sánchez (ARS) - 0:1
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Nick Pope síce vystihol smer strely, ale na loptu nedosiahol. Hrdinom Londýnčanov sa stal ALEXIS SÁNCHEZ, ktorého delovka bola nechytateľná.
     
    90+2
    Hlavný arbiter Lee Mason ukázal na biely bod a hostia budú zahrávať penaltu. James Tarkowski totiž zložil na trávnik Aarona Ramseyho.
     
    79
    Wenger takisto reaguje na vývoj stretnutia. V jeho prípade ide už o druhú zmenu. V zápase dohral Alexandre Lacazette, vymenil ho Danny Welbeck.
     
    78
    Domáci lodivod urobil prvé striedanie. Z ihriska odišiel Steven Defour, ktorého vymenil čerstvý Chris Wood.
     
    67
    Prvé striedanie zápasu vymyslel hosťujúci kouč Arsene Wenger. Francúzsky tréner stiahol z ihriska Alexa Iwobiho, ktorého nahradil Jack Wilshere.
     
    39
    Hráči Burnley sa sťažovali na postavenie múru, ktorý sa postupne približoval. Napriek tomu ho Robbie Brady dokázal obstreliť a pekným technickým pokusom donútil Čecha k zákroku.
     
    25
    Ďalšia kĺzačka domáceho hráča však neušla pozornosti hlavného rozhodcu. Robbie Brady (Burnley) zložil zozadu prenikajúceho Alexa Iwobiho a dostal žltú kartu.
     
    19
    Arsenal si vypracoval veľkú príležitosť na zmenu skóre. Alexandre Lacazette poslal prudkú prihrávku z ľavého krídla pred bránu, ale Aaron Ramsey zakončoval z prvej tesne nad brvno.
     
    15
    Steven Defour (Burnley) videl prvú žltú kartu v dnešnom zápase. Lee Mason pravdepodobne potrestal jeho zákrok mimo pozornosti kamier.
    15. Johann Gudmundsson (BLY)
     
    15
    Burnley zvládlo rýchly prechod do útoku. Johann Gudmundsson si na hranici šestnástky zasekol brániaceho hráča a potom pravačkou napálil loptu do žrde.
     
    10
    Burnley využilo priestor na rýchly protiútok a takmer ohrozilo bránu súpera. Do koncovky sa tlačil v pokutovom území Robbie Brady, ale bol atakovaný a pýtal si penaltu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 90+2. Alexis Sánchez

    Karty:   15. Defour (BLY), 25. Brady (BLY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:14.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Defour (78. Wood), Cork, Brady – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, K. Long, Arfield, A. Westwood, Vokes, Wood.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Iwobi (67. Wilshere), Alexis Sánchez – A. Lacazette (79. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Welbeck, Giroud.