La Coruña – Bilbao 2:2 (kon.) | Sociedad – Las Palmas 2:2 (kon.) | Villarreal – Sevilla 2:3 (kon.)
Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:3 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 26.11.2017, 18:30Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Villarreal bude dnešný duel so Sevillou dlho mrzieť. Domáci futbalisti kontrovali zápas, zásluhou Bakambua a Baccu si vypracovali dvojgólový náskok a do 55. minúty hostí takmer k ničomu nepustili. Sevilla však znížila zo štandardky, keď presne hlavičkoval Lenglet, a krátko potom sa presadil presnou strelou z hranice šestnástky aj Vázquez. Nečakaný návrat do zápasu hostí povzbudil a k absolútnemu obratu im pomohol Ruiz, ktorý zapríčinil penaltu a po druhej žltej karte sa nechal vylúčiť. Pokutový kop následne premenil Banega a zabezpečil tri body pred FC Sevilla. (20:23:40)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltá ponorka v absolútnom závere zatlačila svojho súpera. Carlos Bacca mohol vyrovnať, ale jeho volej zvnútra šestnástky minul bránu.
     
    90+3
    Hostia opäť naťahujú čas striedaním. Dnešný duel sa skončil pre Luisa Muriela, do hry naskočil Ganso.
     
    90+2
    Nicola Sansone predviedol vydarenú individuálnu akciu a v pokutovom území narazil do Guida Pizarra. Domáci si pýtali penaltu, no Jaume Costa (Villarreal) dostal akurát žltú kartu za protesty.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca pridal iba tri minúty navyše. Domáci futbalisti majú minimum času na vyrovnanie.
    90+1. Cédric Bakambu (VLR)
     
    90+1
    Cédric Bakambu vystrihol krásne nožničky. Domáci kanonier si našiel miesto v pokutovom území, efektne zakončil, ale k úspechu mu chýbal asi meter.
     
    90
    Tréner FC Sevilla zvolil taktické striedanie na konci riadneho hracieho času. Z ihriska odkráčal Pablo Sarabia, na jeho miesto vybehol Jesús Navas.
     
    89
    Hostia dostali loptu na polovicu Villarrealu a snažia sa získať čo najviac sekúnd. Domácim chýbajú sily na to, aby naháňali súpera.
     
    87
    Luis Muriel sa ocitol v tesnom ofsajde. Ak by si dal pozor na svoje postavenie, bol by sám pred Barbosom a mohol rozhodnúť.
     
    86
    Joaquín Correa (Sevilla) zastavil črtajúci sa protiútok domáceho tímu faulom na Álvara Gonzáleza. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    84
    Kouč Villarrealu si netrúfol na ofenzívnu hru vabank. Z ihriska stiahol záložníka Triguerosa, ktorého vymenil obranca Pau Francisco Torres.
     
    83
    Carlos Bacca sa zamotal s loptou v šestnástke, najprv chcel strieľať, potom prihrávať a napokon to skončilo stratou.
     
    82
    Domáci tréner môže urobiť ešte jednu zmenu, ale je v náročnej pozícii, pretože Ruiz bol vylúčený. Na trávniku zostali len traja obrancovia a Villarreal potrebuje posilniť útok.
     
    81
    Naopak Sevillčania môžu byť veľmi spokojní, pretože dnes neukázali veľa futbalového umenia. Aj z menej vydareného zápasu si však asi odnesú tri body.
     
    80
    Villarreal zažíva dnes mimoriadne smolný duel. Domáci futbalisti do 55. minúty kontrovali priebehu zápasu, viedli o dva góly, no momentálne prehrávajú a nestačia sa čudovať.
    78. Éver Banega (SEV) - 2:3
     
    78
    Sevilla dala gól! Hostia otáčajú skóre. Loptu si postavil na biely bod ÉVER BANEGA, ktorý ju bez problémov napálil do stredu brány a nedal šancu Barbosovi.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 19. Bakambu, 53. Bacca – 56. Lenglet, 58. F. Vázquez, 78. Banega (pen.)

    Karty:   23. V. Ruiz (VLR), 55. Guerra (VLR), 90+2. J. Costa (VLR) – 66. Pizarro (SEV), 72. Banega (SEV), 86. Correa (SEV)   77. V. Ruiz (VLR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:17.
    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – R. Soriano (69. N. Sansone), Hernández (48. Guerra), Trigueros (84. Francisco Torres) – Bakambu, Fornals, Bacca.
    Náhradníci: Asenjo – Marín, N. Sansone, Antonio Rukavina, Guerra, Raba, Francisco Torres.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Geis, Lenglet, Carole – Banega, Pizarro – Sarabia (90. Navas), F. Vázquez (68. Krohn-Dehli), Correa – Muriel (90+3. Ganso).
    Náhradníci: Soria – Corchia, Krohn-Dehli, Ben Yedder, Navas, Ganso, Nolito.