Hamburger – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
3:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 26.11.2017, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Hoffenheimu nemajú za sebou dobrý týždeň. Vo štvrtok prišli o šancu prebojovať sa do jarných vyraďovacích kôl Európskej lige, no a dnes neuspeli ani na trávniku Hamburgu. Počas celého zápasu vyslali na bránu súpera len dve strely, čo je veľmi málo. Domáci mali v druhom polčase množstvo šancí a napokon pridali ešte dva góly. Svoje štatistiky si vylepšili Filip Kostić a Gideon Jung. V tabuľke sa klub z prístavného mesta dostal na 15. miesto, hostia zostávajú siedmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:28:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase to ešte strelou spoza šestnástky skúšal Nadiem Amiri. Jeho pokusu razancia rozhodne nechýbala, no lopta smerovala len do stredu brány, kde stál Christian Mathenia.
     
    90+1
    Domáci kormidelník využije aj svoje posledné striedanie. Na záverečné sekundy prichádza na ihrisko Gian-Luca Waldschmidt, ktorý vymení 17-ročného mladíka Janna-Fieteho Arpa.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva po uplynutí riadnej hracej doby ešte tri minúty. Pred malou chvíľou sme mohli vidieť peknú individiuálnu akciu Sandra Wagnera, ktorá sa však skončila nepresnou strelou.
     
    89
    Domáci fanúšikovia oslavujú dnešné víťazstvo. Ich miláčikovia napriek tomu ešte bojujú a snažia sa znepríjemniť rozohrávku brankárovi Oliverovi Baumannovi.
    88. Gideon Jung (HAM) - 3:0
     
    88
    Hamburger SV dal gól! Je rozhodnuté, tri body dnes zostanú v Imtech Arene. Striedajúci Sven Schipplock najskôr hlavičkoval do brvna, no po následnom centri Filipa Kostića z ľavej strany a dobrom sklepnutí Dennisa Diekmeiera skóruje GIDEON JUNG.
     
    86
    Mark Uth to prehnal so svojim dôrazom a môže byť rád, že nedostal druhú žltú kartu. Gotoku Sakai si pekne pokryl loptu a vybojoval pre svoj tím priamy kop.
     
    85
    Nadiem Amiri to skúsil strelou spoza pokutového územia, no trafil jedného zo svojich spoluhráčov. Nasledovať tak bude len odkop od brány dnes veľmi málo vyťaženého Christiana Matheniu.
     
    84
    Hosťom sa kráti čas na strelenie minimálne dvoch gólov. Naopak, Hamburg je blízko tomu, aby sa trošku vzdialil pozíciám, ktoré znamenajú zostup do nižšej súťaže.
     
    83
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojom útočnom snažení, pretože Andrej Kramarić si v hlavičkovom súboji pomohol faulom. Julianovi Nagelsmannovi sa to evidentne nepáči.
     
    82
    Markus Gisdol sa snaží kúskovať hru svojim druhým striedaním. Tentokrát ide o výmenu post za post, pretože Bobbyho Wooda nahradzuje Sven Schipplock.
     
    81
    Dennis Diekmeier ustál súboj s Nadiem Amirim, a tak nasledoval ďalší rohový kop. Loptu však odvrátil do bezpečia Kyriakos Papadopoulos a o pár sekúnd neskôr fauloval Florian Grillitsch.
     
    80
    Po následnom rohovom kope sa hostia nedokázali presadiť. V kolónke striel na bránu stále evidujeme v prípade hostí číslo jeden, čo je na ich pomery veľmi, veľmi málo.
     
    79
    Mark Uth sa dostal s loptou do pokutového územia. Po kľučke do pravej strany aj prudko vystrelil, no jeho pokus stihol zblokovať na rohový kop striedajúci Rick van Drongelen.
     
    78
    Andrej Kramarić ešte skúšal niečo vymyslieť, no jeho center z ľavej strany nenašiel v pokutovom území nikoho v modrom drese. Hoffenheim zrejme dnes odíde bodovo naprázdno.
     
    76
    V prípade Olivera Baumanna nejde o prvý kuriózny gól. Spomeňte si napríklad na jeho chybu vo štvrtok proti Brage, keď domácemu hráčovi umožnil skórovať z 30 metrov prakticky do prázdnej brány.
    75. Filip Kostić (HAM) - 2:0

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Akpoguma (vla.), 75. Kostić, 88. G. Jung

    Karty:   29. Vogt (HOF), 62. Uth (HOF), 74. Grillitsch (HOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:23.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – Hunt (75. van Drongelen), G. Jung, Sakaj, Kostić – Wood (82. Schipplock), Arp (90+1. Waldschmidt).
    Náhradníci: Pollersbeck – van Drongelen, Walace, Janjicic, Waldschmidt, Schipplock, Ito.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt, Akpoguma – Zuber (64. Kramarić), Demirbay (64. Szalai), Grillitsch, N. Schulz – Uth, Wagner, Gnabry (57. Amiri).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Kadeřábek, Amiri, Kramarić, Szalai, Geiger.

    Rozhodca: Bastian Dankert