Southampton – Everton 4:1 (kon.) | Burnley – Arsenal 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Nedeľa 26.11.2017, 15:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj tabuľkových susedov bol vyrovnaný až do úplného záveru. Zdalo sa, že Burnley doma udrží cennú remízu s Arsenalom Londýn, ale opak bol pravdou. Rozhodujúci moment duelu prišiel až v nadstavenom čase druhého dejstva, keď James Tarkowski fauloval Aarona Ramseyho a hlavný rozhodca Lee Mason nariadil penaltu, ktorú premenil Alexis Sánchez. Zaujímavosťou je, že v minulej sezóne sa oba vzájomné duely Arsenalu a Burnley rozhodli až v extračase. Londýnčania vyhrali vonku 1:0 po góle Laurenta Koscielneho z 93. minúty a doma triumfovali 2:1 po premenenej penalte Alexisa Sáncheza dokonca z 98. minúty. Arsenal sa vďaka dnešnému tesnému víťazstvu posunul na štvrté miesto tabuľky, Burnley zostalo siedme. (16:56:25)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    História sa opakuje. Arsenal vlani rovnako triumfoval na trávniku Burnley najtesnejším rozdielom a rozhodujúci gól dosiahol v nadstavenom čase.
    90+2. Alexis Sánchez (ARS) - 0:1
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Nick Pope síce vystihol smer strely, ale na loptu nedosiahol. Hrdinom Londýnčanov sa stal ALEXIS SÁNCHEZ, ktorého delovka bola nechytateľná.
     
    90+2
    Hlavný arbiter Lee Mason ukázal na biely bod a hostia budú zahrávať penaltu. James Tarkowski totiž zložil na trávnik Aarona Ramseyho.
    90+1. James Tarkowski (BLY)
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nemá dôvod naťahovať dnešný duel, pretože priniesol minimum prerušení. Preto pridal len dve minúty navyše.
     
    90
    Plynie deväťdesiata minúta a tréneri využili dovedna tri striedania. Uvidíme, či ešte siahnu k nejakej zmene v nadstavenom čase.
     
    89
    Alexis Sánchez získal loptu v pokutovom území, rýchlo sa otočil smerom k bráne, no trafil len domácich futbalistov.
     
    88
    Arsenal podľa očakávania stupňuje v závere tempo a je usadený na útočnej polovici ihriska. V zhustenom priestore sa však presadzuje ťažko.
     
    87
    Zatiaľ čo v domácom prostredí je Arsenal v tejto sezóne Premier League stopercentný, vonku sa mu nedarí. Londýnčania zatiaľ vyhrali jediný zo šiestich duelov a v dnešnom siedmom stretnutí túto štatistiku asi nezmenia.
     
    85
    Petr Čech mal jednoduchú prácu. Centrovaná lopta od Robbieho Bradyho preletela ponad všetkých hráčov v šestnástke až do jeho náručia.
     
    84
    Shkodran Mustafi nedokáže pochopiť verdikt hlavného rozhodcu, ktorý mu odpískal faul na Ashleyho Barnesa. Domáci rozohrajú štandardku.
     
    82
    Petr Čech si dovolil veľa. Vybehol mimo šestnástky, loptu spracoval na hrudi a na poslednú chvíľu ju odkopol pred atakujúcim Chrisom Woodom.
     
    81
    Nemusela sa opakovať, pretože Jack Wilshere kvalitne vystrelil spoza šestnástky. Loptu však zrazili dvaja hráči Burnley.
     
    80
    V predchádzajúcej sezóne Arsenal dvakrát zdolal Burnley, ale v oboch prípadoch rozhodol o svojom triumfe až v nadstavenom čase. História sa môže opakovať.
     
    79
    Wenger takisto reaguje na vývoj stretnutia. V jeho prípade ide už o druhú zmenu. V zápase dohral Alexandre Lacazette, vymenil ho Danny Welbeck.
     
    78
    Domáci lodivod urobil prvé striedanie. Z ihriska odišiel Steven Defour, ktorého vymenil čerstvý Chris Wood.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 90+2. Alexis Sánchez

    Karty:   15. Defour (BLY), 25. Brady (BLY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:14.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Defour (78. Wood), Cork, Brady – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, K. Long, Arfield, A. Westwood, Vokes, Wood.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Iwobi (67. Wilshere), Alexis Sánchez – A. Lacazette (79. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Welbeck, Giroud.