Southampton – Everton 4:1 (kon.) | Burnley – Arsenal 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Nedeľa 26.11.2017, 15:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj tabuľkových susedov bol vyrovnaný až do úplného záveru. Zdalo sa, že Burnley doma udrží cennú remízu s Arsenalom Londýn, ale opak bol pravdou. Rozhodujúci moment duelu prišiel až v nadstavenom čase druhého dejstva, keď James Tarkowski fauloval Aarona Ramseyho a hlavný rozhodca Lee Mason nariadil penaltu, ktorú premenil Alexis Sánchez. Zaujímavosťou je, že v minulej sezóne sa oba vzájomné duely Arsenalu a Burnley rozhodli až v extračase. Londýnčania vyhrali vonku 1:0 po góle Laurenta Koscielneho z 93. minúty a doma triumfovali 2:1 po premenenej penalte Alexisa Sáncheza dokonca z 98. minúty. Arsenal sa vďaka dnešnému tesnému víťazstvu posunul na štvrté miesto tabuľky, Burnley zostalo siedme. (16:56:25)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    História sa opakuje. Arsenal vlani rovnako triumfoval na trávniku Burnley najtesnejším rozdielom a rozhodujúci gól dosiahol v nadstavenom čase.
    90+2. Alexis Sánchez (ARS) - 0:1
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól! Nick Pope síce vystihol smer strely, ale na loptu nedosiahol. Hrdinom Londýnčanov sa stal ALEXIS SÁNCHEZ, ktorého delovka bola nechytateľná.
     
    90+2
    Hlavný arbiter Lee Mason ukázal na biely bod a hostia budú zahrávať penaltu. James Tarkowski totiž zložil na trávnik Aarona Ramseyho.
    90+1. James Tarkowski (BLY)
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nemá dôvod naťahovať dnešný duel, pretože priniesol minimum prerušení. Preto pridal len dve minúty navyše.
     
    90
    Plynie deväťdesiata minúta a tréneri využili dovedna tri striedania. Uvidíme, či ešte siahnu k nejakej zmene v nadstavenom čase.
     
    89
    Alexis Sánchez získal loptu v pokutovom území, rýchlo sa otočil smerom k bráne, no trafil len domácich futbalistov.
     
    88
    Arsenal podľa očakávania stupňuje v závere tempo a je usadený na útočnej polovici ihriska. V zhustenom priestore sa však presadzuje ťažko.
     
    87
    Zatiaľ čo v domácom prostredí je Arsenal v tejto sezóne Premier League stopercentný, vonku sa mu nedarí. Londýnčania zatiaľ vyhrali jediný zo šiestich duelov a v dnešnom siedmom stretnutí túto štatistiku asi nezmenia.
     
    85
    Petr Čech mal jednoduchú prácu. Centrovaná lopta od Robbieho Bradyho preletela ponad všetkých hráčov v šestnástke až do jeho náručia.
     
    84
    Shkodran Mustafi nedokáže pochopiť verdikt hlavného rozhodcu, ktorý mu odpískal faul na Ashleyho Barnesa. Domáci rozohrajú štandardku.
     
    82
    Petr Čech si dovolil veľa. Vybehol mimo šestnástky, loptu spracoval na hrudi a na poslednú chvíľu ju odkopol pred atakujúcim Chrisom Woodom.
     
    81
    Nemusela sa opakovať, pretože Jack Wilshere kvalitne vystrelil spoza šestnástky. Loptu však zrazili dvaja hráči Burnley.
     
    80
    V predchádzajúcej sezóne Arsenal dvakrát zdolal Burnley, ale v oboch prípadoch rozhodol o svojom triumfe až v nadstavenom čase. História sa môže opakovať.
     
    79
    Wenger takisto reaguje na vývoj stretnutia. V jeho prípade ide už o druhú zmenu. V zápase dohral Alexandre Lacazette, vymenil ho Danny Welbeck.
     
    78
    Domáci lodivod urobil prvé striedanie. Z ihriska odišiel Steven Defour, ktorého vymenil čerstvý Chris Wood.
     
    77
    Alexis Sánchez je frustrovaný, pretože v pokutovom území si pomohol útočným faulom a rozhodca ihneď prerušil hru. Čiľan si potom neodpustil zbytočné pripomienky.
     
    76
    Robbie Brady vypálil z diaľky a jeho pokus sa zastavil na blokujúcom Laurentovi Koscielnom. Francúz si pomohol rukou, ale nešlo o úmysel.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných pätnásť minút. Zatiaľ to vyzerá na remízu, no oba tímy hrajú vo vysokom nasadení a chcú tri body.
     
    72
    Štatistika držania lopty síce hovorí v prospech Arsenalu, ale hostia iba raz ohrozili bránu Nicka Popa. Navyše išlo o pokus Lacazetta spoza šestnástky, ktorý nemal potrebnú razanciu.
     
    71
    Domáci dali o sebe vedieť vydarenou útočnou akciou. Strelu Robbieho Bradyho však zblokovala defenzíva Arsenalu a dorážka Stevena Defoura letela nad bránu.
     
    70
    Fanúšikovia Burnley tlieskajú. Radosť im spravil nevydarený ďalekonosný pokus Nacha Monreala, ktorý dnes už viackrát skúšal šťastie.
     
    69
    Sead Kolašinac výborne prešiel cez viacero hráčov Burnley, dostal sa až do šestnástky, ale potom nepresne prihrával do územia nikoho.
     
    68
    Robbie Brady išiel do riskantného sklzu v pokutovom území, ale úspešne zasiahol loptu a nepustil do zakončenia Hectora Bellerína.
     
    67
    Prvé striedanie zápasu vymyslel hosťujúci kouč Arsene Wenger. Francúzsky tréner stiahol z ihriska Alexa Iwobiho, ktorého nahradil Jack Wilshere.
     
    65
    Diváci na Turf Moor ožívajú. Dôvodom je zlepšená hra domáceho tímu, ale aj séria tvrdých súbojov v strede ihriska.
     
    64
    Aaron Ramsey sklamane odkráčal zo šestnástky Burnley. Jeho pohotové zakončenie ľavačkou totiž minulo cieľ.
     
    63
    Domáci fanúšikovia pískajú, pretože Johann Gudmundsson bol zastavený tvrdým zákrokom v strede poľa. Hlavný rozhodca však hru nezastavil.
    62. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    62
    Alexandre Lacazette dostal prihrávku do zhusteného priestoru v pokutovom území, dokázal vystreliť, ale domáci zrazili loptu na roh.
     
    61
    Ubehla viac ako hodiny hry. Tréneri zatiaľ nestriedali, ale v nasledujúcich minútach môžeme očakávať prvé zásahy do zostáv.
     
    60
    Robbie Brady mal na starosti rozohrávku štandardky z hranice pokutového územia. Jeho center skončil v rukaviciach Petra Čecha.
     
    59
    Londýnčania v ostatných minútach prebrali kontrolu nad loptou a domácich k ničomu nepustili. Preto Johann Gudmundsson vyskúšal Čechovu pozornosť aspoň strelou z diaľky.
     
    58
    Arsenal nevyužil štandardnú situáciu. Centrovaná lopta z ľavej strany smerovala iba do priestoru, kde boli hráči Burnley.
     
    57
    Jack Cork nezvládol osobný súboj s urasteným Seadom Kolašinacom, prišiel o loptu a potom ešte fauloval. Hostia tak získali výhodnú štandardku.
     
    55
    Sead Kolašinac často podporuje ofenzívu a je nebezpečný na ľavej strane. Jeho center tentoraz schoval v rukaviciach Nick Pope.
     
    54
    V šiestich domácich dueloch aktuálnej sezóny dostalo Burnley len dva góly. Lepšou bilanciou sa môže pochváliť akurát Manchester United, ktorý inkasoval raz.
     
    53
    Arsenal dnes nedostáva brejkové príležitosti a postupným útokom sa nedokáže presadiť, pretože defenzíva Burnley je výborne organizovaná.
     
    51
    Alexandre Lacazette mal proti sebe päticu hráčov Burnley, ale aj tak skúsil vystreliť v momente, keď ho nikto nebránil. Nick Pope úspešne zasiahol.
     
    50
    Napriek minimálnemu počtu šancí sledujeme kvalitný futbal. Oba tímy dokážu dobre zakombinovať, robia málo zbytočných chýb a v súbojoch si nič nedarujú.
     
    49
    Alexis Sánchez vnikol do pokutového územia, výborne prihral pod seba nabiehajúcemu Seadovi Kolašinacovi, ale ten bol v koncovke zablokovaný.
     
    48
    Domácim sa otváral priestor na rýchly brejk, ale Jeffrey Hendrick zvolil zbytočnú spätnú prihrávku a celú akciu úplne zabrzdil.
     
    47
    Alex Iwobi poslal prudkú prihrávku pred bránu svojmu kolegovi Alexisovi Sánchezovi, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    46
    Po prestávke pokračujeme bez zmien v zostavách. Obaja manažéri ponechali na trávniku rovnaké jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Súboj siedmeho Burnley so šiestym Arsenalom zatiaľ nepriniesol gól. Oba tímy si však vypracovali po jednej šanci, ktorá volala po zmene skóre. V 15. minúte namieril do žrde Johann Gudmundsson a v 19. minúte zblízka prekopol bránu Aaron Ramsey.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hlavný rozhodca pridal iba jednu minútu navyše, ale Aaron Ramsey poriadne natiahol čas, takže hráme ďalej.
     
    45+1
    Aaron Ramsey vletel hlavou do vzdušného súboja s Johannom Gudmundssonom a teraz leží na trávniku. Waleský reprezentant musí byť ošetrený.
     
    45
    Nick Pope pokazil rozohrávku. Loptu poslal priamo na Alexisa Sáncheza, ale Čiľan nedokázal jeho prudký výkop spracovať.
     
    44
    Ramsey bol tentoraz v úlohe prihrávajúceho hráča. Jeho center našiel hlavu Seada Kolašinaca, no ten nemieril presne.
     
    43
    Aaron Ramsey mal okolo seba veľa miesta, loptu si posunul bližšie k bráne, ale jeho pokus ľavačkou nemal potrebnú razanciu.
     
    42
    Alex Iwobi predviedol rýchle nohy a dobrú techniku. Obišiel viacerých hráčov Burnley, ale loptu napokon stratil.
    40. Petr Čech (ARS), Robbie Brady (BLY)
     
    40
    Arsenal nedokáže nič vymyslieť proti zhustenej obrane Burnley. Domáci sa dokážu bleskovo vrátiť dozadu so všetkými hráčmi.
     
    39
    Hráči Burnley sa sťažovali na postavenie múru, ktorý sa postupne približoval. Napriek tomu ho Robbie Brady dokázal obstreliť a pekným technickým pokusom donútil Čecha k zákroku.
     
    38
    Laurent Koscielny mal smolu v súboji. Lopta odskočila inak ako predpokladal, a tak fauloval protihráča v nebezpečnej vzdialenosti od brány. Nasleduje priamy kop pre Burnley.
     
    36
    Pri pohľade do štatistík vidíme, že ani jeden tím ešte priamo neohrozil bránu. Najväčšie šance duelu mali zatiaľ Johann Gudmundsson a Aaron Ramsey.
     
    35
    Rohový kop nepriniesol zmenu skóre. Petr Čech pozorne sledoval let lopty a stiahol ju zo vzduchu do rukavíc.
     
    34
    Domáci futbalisti rozohrali po štandardke nacvičený signál, ale centrovanú loptu zrazil Alexandre Lacazette na rohový kop.
     
    33
    Steven Defour nebezpečne odcentroval do šestnástky z pravého krídla. Petr Čech dobre prečítal situáciu a loptu vyboxoval.
     
    32
    Nacho Monreal je dnes pri streleckej chuti. Po odraze lopty strieľal najskôr ľavačkou a potom aj pravačkou z hranice šestnástky. Ani raz nemieril presne.
     
    30
    Alexis Sánchez zostal voľný v pokutovom území domácich, jedného beka sa zbavil kľučkou, ale potom k nemu prišiel druhý, ktorý ho nepustil do koncovky.
     
    29
    Stephen Ward dostal vynikajúci pas na ľavom krídle, ale ihrisko by muselo byť asi o meter dlhšie, aby Burnley mohlo ohroziť Čechovu bránu.
     
    28
    Domáci si nerozumeli v útočnej fáze. Steven Defour vysúval spoluhráča na pravom krídle, ale ten bežal do iného priestoru.
    27. Nacho Monreal (ARS)
     
    27
    Nacho Monreal nečakane vypálil z veľkej diaľky a vôbec nie zle. Jeho pokus ľavačkou sa však v poslednej chvíli skrútil mimo brány.
     
    25
    Ďalšia kĺzačka domáceho hráča však neušla pozornosti hlavného rozhodcu. Robbie Brady (Burnley) zložil zozadu prenikajúceho Alexa Iwobiho a dostal žltú kartu.
     
    25
    Matthew Lowton bol neskoro v súboji o loptu išiel do riskantného sklzu, ale Shkodran Mustafi ustál túto situáciu v plnom zdraví.
     
    24
    Futbalisti Burnley sa stiahli hlboko na vlastnú polovicu. Všetci hráči v poli sú pod loptou a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    22
    Ben Mee zostal nepokrytý pred bránou Petra Čecha, z ostrého uhla dokázal presne hlavičkovať, no skúsený gólman Arsenalu ho vychytal.
     
    21
    Nasledoval ďalší roh domáceho tímu. Odrazenú loptu si našiel v šestnástke Steven Defour, ale jeho koncovka bola zblokovaná.
     
    20
    Burnley nevyužilo výhodu rohového kopu. Vysoká lopta hľadala hlavu Jamesa Tarkowského, ale ten bol dobre pokrytý.
     
    19
    Arsenal si vypracoval veľkú príležitosť na zmenu skóre. Alexandre Lacazette poslal prudkú prihrávku z ľavého krídla pred bránu, ale Aaron Ramsey zakončoval z prvej tesne nad brvno.
     
    17
    Arsenalu dnes chýba kľúčový muž v strede poľa. Mesut Özil nemohol nastúpiť pre chorobu a spolu s ním z rovnakého dôvodu absentuje v zostave aj Theo Walcott. Dlhodobo zranený je Santi Cazorla,
     
    16
    Domáci futbalisti signalizovali, že loptu vytlačil na žrď Petr Čech, ale rozhodcovia sa zhodili, že to nebude rohový kop.
     
    15
    Steven Defour (Burnley) videl prvú žltú kartu v dnešnom zápase. Lee Mason pravdepodobne potrestal jeho zákrok mimo pozornosti kamier.
    15. Johann Gudmundsson (BLY)
     
    15
    Burnley zvládlo rýchly prechod do útoku. Johann Gudmundsson si na hranici šestnástky zasekol brániaceho hráča a potom pravačkou napálil loptu do žrde.
     
    14
    V anglickej najvyššej súťaži je samozrejmosťou, že od úvodných minút vidíme vysoké nasadenie z oboch strán. Chýbajú akurát šance.
     
    12
    Prípadné dnešné víťazstvo by jeden z tímov určite dostalo na štvrtú priečku. Ak by sa zrodila remíza, zostane Arsenal na šiestej a Burnley na siedmej priečke.
     
    11
    Arsenal a Burnley sa nachádzajú v tabuľke bok po boku. Londýnčania sú na šiestej pozícii iba o skóre pred svojim dnešným protivníkom.
     
    10
    Burnley využilo priestor na rýchly protiútok a takmer ohrozilo bránu súpera. Do koncovky sa tlačil v pokutovom území Robbie Brady, ale bol atakovaný a pýtal si penaltu.
     
    9
    Arsenal nevyužil ponúknutú štandardku. Centrovanú loptu odvrátil jeden z domácich hráčov ďaleko od brány.
     
    8
    Alexis Sánchez sa rozhodol vypáliť z väčšej vzdialenosti, no jeho pokus zrazila domáca defenzíva na rohový kop.
     
    7
    Sead Kolašinac sa vydal na ofenzívny výpad po ľavej strane, ale jeho aktivita bola zastavená, pretože Alexis Sánchez mu prihrával z ofsajdovej pozície.
     
    6
    Domáci futbalisti sa dohadovali pri rozohrávke, či budú centrovať alebo strieľať na bránu. Robbie Brady napokon zvolil nepresný pas do šestnástky.
     
    5
    Johann Gudmundsson preváhal ideálny moment na prihrávku alebo strelu, ale dobre si prikryl loptu a získal pre Burnley štandardku.
     
    4
    Alexis Sánchez centroval do pokutového územia domáceho tímu, kde si nabiehal Alex Iwobi. Lopta však nesmerovala na neho.
     
    3
    Ashley Barnes zabojoval o loptu pri čiare, ale neudržal ju na hracej ploche. Arsenal môže založiť útočnú akciu.
     
    2
    Arsenal v doterajších šiestich ligových dueloch proti Burnley nikdy neprehral. V piatich prípadoch zvíťazil a raz remizoval.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hráči Arsenalu. Duel na Turf Moor povedie ako hlavný rozhodca Lee Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Defour, Cork, Brady – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, K. Long, Arfield, A. Westwood, Vokes, Wood.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Iwobi, Alexis Sánchez – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Welbeck, Giroud.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu trinásteho kola anglickej Premier League. V dobrej forme hrajúce Burnley privíta na domácom trávniku londýnsky Arsenal.

    Burnley figurovalo po dvanástich kolách na výbornej siedmej priečke. Organizovaný tím s dobrou defenzívou nazbieral v doterajšom priebehu ročníka 22 bodov za šesť víťazstiev, štyri remízy a dve prehry. Minuloročný nováčik Premier League momentálne ťahá šnúru troch duelov s plným bodovým ziskom, keď zdolal Newcastle 1:0, Southampton 1:0 a Swansea 2:0. Navyše, v domácom prostredí je veľmi silný a zo šiestich stretnutí na vlastnom trávniku prehral jediné, ešte v druhom augustovom kole s West Bromwichom. Odvtedy v piatich domácich vystúpeniach za sebou neprehral.

    Arsenal sa nachádzal pred víkendovým programom trinásteho kola na šiestej pozícii iba o skóre pred Burnley. Londýnsky klub nazbieral rovnako 22 bodov, no v dvanástich stretnutiach si pripísal sedem víťazstiev, jednu remízu a štyri porážky. Pred týždňom dosiahol Arsenal cenný triumf v severolondýnskom derby s Tottenhamom, ktorý zdolal pred vlastnými fanúšikmi 2:0. Predtým však v súboji s prvým Manchestrom City prehral jasne 0:3. Práve zápasy vonku sú pre zverencov Arsena Wengera problematické. V šiestich súbojoch u súperov získali len štyri body a patria medzi najhoršie tímy v súťaži.

    Futbalisti Arsenalu majú pozitívne spomienky na vzájomné zápasy s Burnley z minulej sezóny. V oboch prípadoch dokázali vyhrať. Doma dosiahli výsledok 2:1 a vonku 1:0. O troch bodoch však zhodne rozhodli až v nadstavenom čase a vyrovnaný boj sa dá očakávať aj teraz.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 90+2. Alexis Sánchez

    Karty:   15. Defour (BLY), 25. Brady (BLY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:14.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Defour (78. Wood), Cork, Brady – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, K. Long, Arfield, A. Westwood, Vokes, Wood.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Iwobi (67. Wilshere), Alexis Sánchez – A. Lacazette (79. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Welbeck, Giroud.