Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
NK Maribor
0:7 (0:4)
Liverpool FC
Utorok 17.10.2017, 20:45 • Ljudski vrt, Maribor • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Exhibícia v podaní Liverpoolu sa skončila. Dnes sme v Maribore skutočne sledovali 90 minút futbalu na jednu bránu. Zverenci Jürgena Kloppa si na ihrisku robili absolútne čo chceli a napokon svojmu bezradnému súperovi nasúkali až sedem gólov. Pre Liverpoolčanov by to tak mohla byť dobrá vzpruha do zatiaľ nie príliš vydareného priebehu sezóny. Nechajme sa prekvapiť. Na dnes je to už odo mňa všetko, dobrú noc vám praje Jakub Kocourek! (22:36:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    NK Maribor síce má v posledných sekundách loptu vo svojej moci, nič mu to však nie je platné, keďže dnes večer utŕžil na vlastnom štadióne od Liverpoolu FC poriadnu hanbu.
     
    90+1
    V tejto chvíli už plynie úvodná minúta z celkovo 120 sekúnd nadstaveného času v druhom polčase. Fanúšikovia Liverpoolu na mariborskom štadióne už radostne spievajú známu klubovú hymnu.
    90. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 0:7
     
    90
    Liverpool dal gól! Famózne exhibičné predstavenie Liverpoolu pokračuje. Presný zásah si napokon pripisuje aj mladučký obranca TRENT ALEXANDER-ARNOLD, ktorý sa však presadil aj s veľkým šťastím, keď jeho strelu tečoval Marko Šuler, ktorý tak pomýlil svojho gólmana.
     
    89
    Emre Can toho sám dnes dosť rozdal, no teraz schytal úder lakťom do tváre od striedajúceho Dina Hotića, ktorý takisto z dnešného duelu neodíde bez žltej karty.
     
    88
    Hostia dokonca mohli pridať ešte jeden presný zásah, lopta na Daniela Sturridgea z hĺbky poľa však mierila do postavenia mimo hry a tak by ani prípadný gól platiť nemohol.
     
    87
    Liverpoolčania tak zavŕšili napokon toho povestného tenisového kanára a zaznamenajú tak najvyššie víťazstvo na ihrisku súpera v histórii svojho účinkovania v pohárovej Európe.
    86. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV) - 0:6
     
    86
    Liverpool dal gól! Defenzíva NK Maribor dnes ako keby ani neexistovala. Teraz sa jej stredom akoby nič prehnal ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN, ktorý následne umiestnil loptu presne k ľavej žrdi Handanovićovej brány.
     
    85
    Hostia znova do svojej postupnej kombinácie zapojili aj Lorisa Kariusa, obrancovia si napokon sami pripravili ofenzívnu akciu, ktorú zakončoval mimoriadne nevydareným volejom Alberto Moreno.
     
    84
    Dominic Solanke sa pri svojej prvej akcii od príchodu na ihrisko síce cez defenzívu Mariboru neprebil, mrzieť ho to však nemusí, keďž Liverpoolčania zostávajú naďalej pri lopte.
     
    83
    Philippe Coutinho manévroval s loptou pred pokutovým územím, následne ju chcel poslať na Alexa Oxladea-Chamberlaina, no jeho prihrávka bola až príliš nepresná.
     
    82
    Trent Alxander-Arnold sa chcel uvoľniť na pravej strane, dobre si prikryl loptu no zastavil ho Mitja Viler, ktorý tak dnes vyrobil už snáď piaty nedovolený zákrok proti súperovým hráčom.
     
    81
    NK Maribor poslednýkrát strieda. Damjan Bohar sa dnes pri bezzubej ofenzíve svojho tímu takmer nedostal do hry a napokon tento duel ani nedohrá. Svoje miesto na ihrisku totiž prepúšťa Jasminovi Mešanovićovi.
     
    81
    Philippe Coutinho sa obtáčal s loptou na polovici ihriska, ďalej ho však aj za cenu faulu nepustil Blaž Vrhovec. Pre tento zákrok stredopoliara domácich však nemal pochopenie Viktor Kassai, ktorý ukazuje Vrhovcovi žltú kartu.
     
    80
    Od Kariusa sa lopta napokon postupne dostala až k jeho náprotivkovi, proti ktorému neuspel v šprintérskom súboji o loptu striedajúci útočník Daniel Sturridge.
     
    79
    Liverpool má tento duel pod absolútnou kontrolou a ďalšiu ofenzívnu akciu dokonca zakladá až od vlastného gólmana Lorisa Kariusa, ktorý dnes nemal takmer žiadnu prácu.
     
    78
    James Milner sa pekne prebil po pravej strane, odcentroval do "malého vápna", kde sa chcel Philippe Coutinho pretlačiť k lopte cez trojicu súperov, no napokon neuspel.
     
    77
    The Reds už však evidentne idú tak na pol plynu. Túto štandardnú situáciu sa ani len nesnažili hrať smerom do pokutového územia a radšej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    76
    Okamžite po rozohratí sa Liverpoolčania nahrnuli do pokutového územia, Alex Oxlade-Chamberlain napálil loptu len do nôh Jasmina Handanovića, je tu ďalší rohový kop pre hostí!
     
    76
    Mužstvo Jürgena Kloppa vyhráva o päť gólov, no nemecký kouč Liverpoolu napriek tomu nepoľavuje a pri poslednom striedaní nahrádza stredopoliara Giorgina Wijnalduma útočníkom Dominicom Solankem.
     
    75
    Vstupujeme do poslednej štvrťhodiny riadneho hracieho času. Philippe Coutinho chcel vyslať do pokutového územia Daniela Sturridgea, jeho úmysel dobre prečítal Aleksander Rajčević.
     
    74
    Alex Oxlade-Chamberlain to ani tentokrát nedotiahne k centru do pokutového územia, keď proti nemu dobre pozične zapracoval Marko Šuler. Znova môže od vlastnej brány odkopávať skúsený domáci gólman.
     
    73
    Joël Matip chcel prekvapiť defenzívu Mariboru dlhou kolmicou od polovice ihriska až do pokutového územia, Daniel Sturridge však jeho myšlienku nepochopil, a tak lopta končí u Jasmina Handanovića.
     
    72
    Aj túto štandardnú situáciu hrali Liverpoolčania na Dejana Lovrena, ktorý však ani tentokrát nenasmeroval svoje hlavičkové zakončenie medzi tri žrde, ktoré stráži Jasmin Handanović.
     
    71
    Alex Oxlade-Chamberlain sa dostával po pravej strane do pokutového územia, kde však neprešiel cez Mitju Vilera, a tak je z toho pre hostí aspoň ďalší rohový kop.
     
    70
    Marcos Tavares sa znova nedostal individuálne cez Joëla Matipa, čo následne viedlo k rýchlemu protiútku Liverpoolu, Daniel Sturridge vybojoval nedovolený zákrok po súboji s Markom Šulerom.
     
    69
    Alex Oxlade-Chamberlain ešte nemal po svojom príchode z Arsenalu toľko príležitostí zohrať sa so svojimi spoluhráčmi a moťno práve to sa teraz premietlo aj do jeho nedorozumenia s Trentom Alexandrom-Arnoldom.
     
    68
    Roberto Firmino sa dnes rovnako ako Mohamed Salah presadil hneď dvakrát a v tejto chvíli sa už môže ísť chystať na víkendový duel Premier League. Na jeho pozícii už vidíme Daniela Sturridgea.
     
    68
    Domáci sa pokúsili o ďalšiu ofenzívnu akciu, tá sa však skončila skôr, ako sa vôbec lopta dostala do pokutového územia, keďže prihrávka na Damjana Bohara mierila do ofsajdu.
     
    67
    Mariborčanom sa podarilo loptu vybojovať, prešli do rýchleho protiútoku, Marcos Tavares sa však zamotal v pokutovom území proti Dejanovi Lovrenovi do vlastným kľučiek.
     
    66
    Pre The Reds nemá absolútne žiadny zmysel za takéhoto stavu sa niekam ponáhľať, a tak sa v týchto momentoch ani len nehrnú pred pokutové územie a loptu držia len v okolí poliaceho kruhu.
     
    65
    Jasmin Handanović síce teraz prikryl ďalšiu vysokú loptu vo svojich rukaviciach, Viktor Kassai však odpískal nedovolený zákrok Emreho Cana, ktorý vo výskoku zasiahol Marka Šulera.
     
    64
    James Milner vyvinul až príliš veľkú snahu na zisk lopty cez dobre pozične pracujúceho Martina Mileca, ktorý ho napokon aj s loptou "odviezol" až za bránkovú čiaru. Odkopáva Jasmin Handanović.
     
    63
    Giorgino Wijnaldum vyzval na ľavej strane na center Jamesa Milnera, jeho vysokú loptu najskôr odpratal z pokutového územia Marko Šuler a následne ju aspoň na autové vhadzovanie poslal Martin Milec.
     
    62
    Hráči NK Maribor už evidentne absolútne rezignovali na akýkoľvek lepší výsledok a tak teraz len bezcielne bez lopty naháňajú v pohode kombinujúcich futbalistov súpera.
     
    61
    Trent Alexander-Arnold si teraz trochu nerozumel so svojimi spoluhráčmi v ofenzíve, keď jeho kolmica do pokutového územia zostala nepochopená a Jasmin Handanović si tak pripísal dnes azda najľahší zákrok.
     
    60
    Pomaly vstupujeme do poslednej polhodiny dnešného stretnutia. V dobrom svetle sa predviedol striedajúci Dino Hotić, ktorý sa predral cez dvojicu súperov a následne si vypýtal faul od Emreho Cana.
     
    59
    Zápas nám v druhom polčase pekne usýpa, trochu nám jeho plynulosť narušili len striedania v predchádzajúcich desiatkach sekúnd. Liverpool kontroluje hru s loptou vo svojej moci.
     
    58
    Následne už prichádza aj avizované dvojité striedanie v tíme Mariboru. Na ihrisku už neevidujeme dvojicu Martin Kramarič, Valon Ahmedi, na ich mieste naopak vidíme Dina Hotiča s Aleksom Pihlerom
     
    57
    Prvé striedanie zápasu však pripravil Jürgen Klopp. Ten dáva príležitosť oddýchnuť si Mohamedovi Salahovi a na jeho miesto prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    56
    Philippe Coutinho najskôr preváhal ideálny moment na strelu, o chvíľu na to však dostal ďalšiu príležitosť, bránu Jasmina Handanovića však tentokrát netrafil.
     
    55
    Mariborčania už dnes stratili akékoľvek nádeje na dobrý výsledok, a tak dá domáci kouč Darko Milanič príležitosť zahrať si aj ďalším hráčom z lavičky. Videli sme, že chystá hneď dvojitú zmenu v základnej zostave.
    54. Roberto Firmino (LIV) - 0:5
     
    54
    Liverpool dal gól! Prvý priamy kop Philippeho Coutinha sa síce ešte neujal, keď Jasmin Handanović vyrazil efektným zákrokom loptu na rohový kop, o pár sekúnd neskôr si však Coutinho center zopakoval zo "skráteného rohu", našiel hlavu svojho krajana ROBERTA FIRMINA, a ten strieľa dnes už svoj druhý gól!
     
    53
    Roberto Firmino si dobrým pohybom pred pokutovým územím vypýtal nedovolený zákrok od Aleksandara Rajčevića a Liverpool tak bude môcť zahrávať zaujímavý priamy kop.
     
    52
    Liverpool mohol pridať piaty gól! Giorgino Wijnaldum však v zaujímavej pozícii trafil len súpera stojaceho pred sebou a Alberto Moreno sa už k dorážke nedostal.
     
    51
    Hra sa presunula na pravú stranu ofenzívy Liverpoolu, Trent Alexander-Arnold vybojoval pre svoj tím rohový kop. Po centri od pravej rohovej zástavky hlavičkoval Dejan Lovren, loptu však do siete nepretlačil napriek nie príliš istému zákroku Jasmina Handanoviča.
     
    50
    The Reds zostali pred pokutovým územím súpera a hoci sa Philippemu Coutinhovi nepodarilo prebiť cez Martina Mileca až k centru, Brazílčan bude môcť v aktivite pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    49
    Hostia rozohrali ďalšiu ofenzívnu akciu, Emre Can roztiahol hru doľava na Alberta Morena, ktorého prízemný center zrazil na rohový kop Martin Kramarič. Po tejto štandardnej situácii sa o akrobatické zakončenie dokonca pokúsil Dejan Lovren, lopta končí v náručí Jasmina Handanoviča.
     
    48
    Liverpoolčania svojou postupnou rozohrávkou doslova deptajú súpera. Nervy na uzde teraz neudržal Blaž Vrhovec, ktorý zozadu "prebrúsil" Roberta Firmina.
     
    47
    Pokračujeme v scenári z prvého polčasu. Hostia držia loptu na svojich kopačkách, z Mariborčanov vyššie napáda len útočník Marcos Tavares. Dejan Lovren s Joëlom Matipom sa však s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    46
    Druhý polčas otvorili svojou rozohrávkou futbalisti domáceho Mariboru, pre ktorých bude druhých 45 minút mimoriadne psychicky náročných. No a už po pár sekundách sa do ich pokutového územia nahrnul Roberto Firmino, jeho prihrávku na Philippeho Coutinha však zblokoval na rohový kop Aleksander Rajčević. Následne pálil po odrazenej lopte z voleja tesne vedľa Alberto Moreno.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase zápasu medzi NK Maribor a Liverpool FC bolo na ihrisku len jedno mužstvo. Liverpoolčania si na štadióne svojho súpera robili doslova čo chceli a ak by premenili všetky príležitosti, mohol byť rozdiel v skóre možno už aj šesťgólový. Takto vedú The Reds "len" 0:4, keď sa presadili postupne Roberto Firmino, Philippe Coutinho a dvakrát aj Mohamed Salah. Hostia zatiaľ predvádzajú doslova exhibičný výkon, tak sa nechajme prekvapiť, čo nám ukážu v druhom polčase.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V závere prvého polčasu registrujeme aj prvú žltú kartu dnešného zápasu, keď Martin Milec zatiahol za dres Philippeho Coutinha za dres, za čo ho Viktor Kassai "odmenil" kartovým napomenutím.
     
    44
    Zdá sa, že Liverpoolčania dnes nebudú mať do asi nikdy. Philippe Coutinho si stiahol loptu v pokutovom území z ľavej strany bližšie na stred, Jasmin Handanović si poradil s jeho projektilom aj následnou dorážkou Mohameda Salaha.
     
    43
    A už to mohlo byť 5:0! Najskôr pred Lorisom Kariusom nepresne hlavičkoval Marko Šuler, o pár sekúnd neskôr však už po peknej prihrávke od Mohameda Salaha tesne minul pravú žrď Handanovićovej brány Roberto Firmino!
     
    42
    Ak sa dnes v drese Liverpoolu FC niekomu nedarí úplne podľa predstáv, tak je to Emre Can. Ten najmä v úvodných mintútach pokazil niekoľko jednoduchých prihrávok a teraz vyrobil zbytočný faul na Marwana Kabhu a ešte sa aj pustil do diskusie s Viktorom Kassaiom.
     
    41
    NK Maribor možno nemal proti jasnému favoritovi príliš veľké oči s ohľadom na zisk bodov, no toto je pre úradujúceho slovinského šampióna prvý polčas ako z nejakého hororu.
    40. Mohamed Salah (LIV) - 0:4
     
    40
    Liverpool dal gól! Hostia rozohrali ďalšiu okulahodiacu kombináciu, Giorgino Wijnaldum vyzval na center z hranice bránkovej čiary Alberta Morena, v snahe o zakončenie do odkrytej brány sa zrazili Roberto Firmino a MOHAMED SALAH, gól je napokon pripísaný Egypťanovi.
     
    39
    Zahrial sa trochu aj Loris Karius, ktorý však nemal ani len najmenší problém s prikrytím tohto pokusu Marwana Kabhu spoza pokutového územia.
     
    38
    Philippe Coutinho ukázal skvelú prácu s loptou, prebil sa cez trojicu súperov, no na razantnejší strelecký pokus mu už sila nezostala, a tak si Jasmin Handanović túto loptu vychutnal.
     
    37
    Teraz navyše prišla prihrávka od Trenta Alexandra-Arnolda na Jamesa Milnera do ofsajdovej pozície, a tak hvizd hlavného rozhodcu prerušuje ofenzívnu aktivitu hostí.
     
    36
    Mariborčania však v niektorých momentoch bránia aj s ôsmimi futbalistami na hranici pokutového územia, a tak ani taký skvelý technik ako Mohamed Salah to v posledných minútach s prechodom do pokutpvého územia nemá jednoduché.
     
    35
    Liverpoolčania znova obliehajú pokutového územie domácich a hľadajú nejakú medzeru v defenzíve súpera, ktorá by mohla viesť už k štvrtému gólu v sieti Jasmina Handanovića.
     
    34
    Giorgino Wijnaldum chcel teraz tiež prekabátiť obranu Mariboru kolmicou do pokutového územia, prihrávka na Philippeho Coutinha však cez Aleksandera Rajčevića neprešla.
    33. Mohamed Salah (LIV)
     
    33
    V ofenzíve domáceho tímu je zatiaľ jedným z najaktívnejších mužov Valon Ahmedi, ktorý sa pokúša posielať svojich spoluhráčov za obranu súpera, Dejan Lovren a spol. si však zatiaľ všetky jeho pokusy postrážili.
     
    32
    Mohamed Salah je dnes evidentne veľmi motivovaný. Teraz si narazil s Albertom Morenom, vypálil ľavačkou z voleja, Jasmin Handanović mal mierne problémy s jeho pokusom, no napokon ho dokázal skryť vo svojich rukaviciach.
     
    31
    Po krátkom oddychu už musí byť znova v permanencii aj defenzíva Mariboru, Liverpoolčania však nemajú ani najmenší dôvod niekam sa ponáhľať, a tak volia len postupnú kombináciu.
     
    30
    O prekvapenie defenzívy súpera sa pokúsil strelou spoza pokutového územia Marcos Tavares, ten však trafil napokon len pred sebou stojaceho Dejana Lovrena.
     
    29
    Hráči Liverpoolu si teraz dávajú asi oddychové minúty, keď už niekoľko desiatok sekúnd nechávajú s loptou hrať aj domáce mužstvo. Mariborčania kombinujú v úctyhodnej vzdialenosti do brány Lorisa Kariusa.
     
    28
    O malú chvíľu nám uplynie polhodina riadneho hracieho času a až teraz registrujeme prvú vážnejšiu príležitosť Mariboru. Marwan Kabha našiel na hranici pokutového územia Marcosa Tavaresa, ten sklepol loptu doľava na Mitju Vilera, ktorý to mieril k pravej žrdi Kariusovej brány, gólman Liverpoolu si situáciu postrážil.
     
    27
    Mohamed Salah je dnes pri obrovskej chuti, v tomto momente sa však nechal nachytať do ofsajdovej pasce domácej defenzívy, kde si preberal prihrávku od Philippeho Coutinha.
     
    26
    Hostia tento zápas už skutočne menia na svoju exhibíciu. Útočná a stredová trojčlenná formácia si medzi sebou vymieňa pozície jedna radosť. Mohamed Salah teraz takmer prestrčil loptu do pokutového územia na Giorgina Wijnalduma.
     
    25
    Hráči Liverpoolu sa snažia strieľať z každej pozície. Po rohovom kope pálil James Milner aj Alberto Moreno, obaja však trafili len pred sebou stojaceho súpera. Napriek tomu zostanú hostia pred pokutovým územím súpera po ďalšej nepresnosti v rozohrávke NK Maribor.
     
    24
    Trent Alexander-Arnold poslal do pokutového územia nebezpečný center, tam ho však nezasiahol ani jeden z jeho spoluhráčov a Aleksander Rajčević ho tak "upratal" na rohový kop.
     
    23
    Domáci chceli prekvapiť defenzívu Liverpoolu kolmicou za obranu, maďarskí rozhodcovia im však na to neskočili a nachytali Valona Ahmediho v postavení mimo hry.
     
    22
    Mariborčanom zatiaľ skutočne absolútne, ale absolútne nič nevychádza. Ak sa dnes bude niekomu ťažko zaspávať, tak je to rozhodne ľavý bek domácich Mitja Viler, cez ktorého išli zatiaľ dva z troch gólov hostí a teraz pokazil aj jednoduchú kombináciu s Damjanom Boharom.
     
    21
    Tribúny štadióna Ljudski vrt si teraz pýtali nepriamy voľný kop po "malej domov" od Trenta Alexandra-Arnolda pre Lorisa Kariusa, Viktor Kassai však usúdil, že všetko bolo v súlade s pravidlami.
     
    20
    Tak po dvadsiatich minútach to vyzerá na absolútne jednoznačnú záležitosť v podaní Liverpoolu. Hostia zatiaľ Mariboru absolútne nič nedovolili a zápas si doslova užívajú.
    19. Mohamed Salah (LIV) - 0:3
     
    19
    Liverpool dal gól! Tak toto už je skutočná exhibícia. Nepochopiteľnú chybu pred vlastným pokutovým územím spravil Blaž Vrhovec, Roberto Firmino mu zobral loptu cez Marka Šulera ju poslal na MOHAMEDA SALAHA, ktorý po tretíkrát prekonáva Jasmina Handanoviča!
     
    18
    Mohamed Salah si prebral peknú loptu od Giorgina Wijnalduma až do pokutového územia, tam sa pokúsil odcentrovať cez Marka Šulera. Zdalo sa, že domáci stopér zahral rukou, pokračujeme však ďalej.
     
    17
    Trent Alexander-Arnold trochu prepadol v súboji s rýchlonohým Damjanom Boharom, následne to však mladý anglický obranca vyriešil najlepšie ako mohol, keď zatiahnutím za dres spôsobil taktický faul v dostatočnej vzdialenosti od brány Lorisa Kariusa.
     
    16
    Na Jasmina Handanoviča sa hrnie jeden útok za druhým. Philippe Coutinho teraz vyslal do pokutového územia Alberta Morena, ten však ľavačkou napálil loptu do bočnej siete.
     
    15
    No a už to mohlo byť o tri góly! James Milner znova posielal zaujímavý center do pokutového územia, kde ho chcel Roberto Firmino zasiahnuť podobne ako pri prvom góle, tentokrát však bránu netrafil.
     
    14
    Hostia stále nemajú dosť. James Milner chcel odcentrovať cez dvojicu súperov, Damjan Bohar si však teraz veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, keď loptu poslal aspoň na rohový kop.
    13. Philippe Coutinho (LIV) - 0:2
     
    13
    Liverpool dal gól! Tak toto bola od Liverpoolu akcia ako z veľkej knihy futbalu. Všetko sa to začalo v strede poľa, kde loptu vybojoval Roberto Firmino, cez Mohameda Salaha sa dostala k Jamesovi Milnerovi, ktorý ju poslal do pokutového územia, kde sa do nej z voleja oprel PHILIPPE COUTINHO a favorit už vedie o dva góly!
     
    12
    Emre Can chcel v tejto chvíli až príliš srdnato pred súperovým pokutovým územím vybojovať loptu v prospech svojho tímu, Viktor Kassai píska nedovolený zákrok Nemca na Balaža Vrhoveca.
     
    11
    Maribor tak mal k dispozícii autové vhadzovanie v tesnej blízkosti pokutového územia, domáci sa však sami pripravili o túto príležitosť, keď lopta smerovala na Marcosa Tavaresa len do ofsajdového postavenia.
     
    10
    Tak toto Liverpoolčanom príliš nevyšlo. Hostia zakladali ďalší útok až od vlastnej šestnástky, Emre Can však poslal doprava príliš ťažkú prihrávku Trentovi Alexandrovi-Arnoldovi.
     
    9
    Do týchto chvíľ sme snáď nevideli ani jeden nedovolený zákrok, no tentokrát už Viktor Kassai musí hru prerušiť. Martin Milec totiž vo vzduchu nakopol Alberta Morena.
     
    9
    Mohamed Salah si teraz na pravej strane s Jamesom Milnerom príliš nerozumel, ich nepresná kombinácia sa končí len autom v prospech domáceho tímu.
     
    8
    Po prvý raz sme videli ofenzívnu aktivitu aj zo strany Mariboru. Domáci to napokon dotiahli aj do zakončenia, Loris Karius si však nevýraznú strelu od Damjana Bohara doslova vychutnal.
     
    7
    Mohamed Salah sa však nevzdáva a cez Vilera to skúsil opäť. Egypťan vybojoval prvý rohový kop, po ktorom z odrazenej lopty vyskúšal pozornosť gólmana Jasmina Handanoviča James Milner.
     
    6
    The Reds do týchto chvíľ držia loptu na svojich kopačkách snáď 90% času. Mohamed Salah sa chcel prebiť po pravom krídle, Mitja Viler si však tentokrát dal väčší pozor ako približne pred 120 sekundami.
     
    5
    Liverpoolčania sa okamžite po góle znova presunuli do ofenzívy, kde ich však tentokrát zastavil hvizd Viktora Kassaia. Priznám sa však, že som si nevšimol, či išlo o ofenzívny faul alebo ofsajd Roberta Firmina.
    4. Roberto Firmino (LIV) - 0:1
     
    4
    Liverpool dal gól! Hostia sa dočkali rýchleho vedúceho gólu, ktorý ich môže do nasledujúcich minút upokojiť. Skvelú prácu odviedol Mohamed Salah, ktorý vybojoval loptu od dezorientovaného Mitju Vilera, naservíroval ju ako na zlatom podnose ROBERTOVI FIRMINOVI, a ten ju efektnou pätičkou zasunul do siete!
     
    3
    Emre Can chcel sformovanú defenzívu prekvapiť dlhou loptou na Philippeho Coutinha, Brazílčan ju však nezachytil na ihrisku, a tak sa bude odkopávať od brány Jasmina Handanoviča.
     
    2
    Liverpoolčania naďalej bez väčších problémov manévrujú s loptou okolo polovice ihriska, domáci futbalisti sa ich ani len nesnažia napádať a z hľadiska sa už v týchto chvíľach ozýva aj prvý piskot.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Liverpoolu, ktorí od úvodných sekúnd držali loptu na svojich kopačkách. Pokúsili sa už aj o prvú ofenzívnu akciu, James Milner však zachytil loptu po prihrávke od Alberta Morena už mimo ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    NK Maribor: Handanovič – Milec, Rajčevič, Šuler, Viler – Kabha, Vrhovec – Kramarič, Ahmedi, Bohar – Tavares (C).
    Náhradníci: Obradović – Billong, Pihler, Hotič, Vršič, Mešanović, Palčič.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Wijnaldum, Milner (C) – M. Salah, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Klavan, Solanke.

    Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Sándor Szabo – Balázs Buzás (všetci Maďarsko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Po reprezentačnej prestávke pokračuje počas týždňa aj skupinová fáza Ligy majstrov. Spoločne sa pozrieme na skupinu E. Domáci NK Maribor privíta na štadióne Ljudski vrt anglický Liverpool FC. Stretnutie sa začína v tradičnom čase o 20:45.

    NK MARIBOR

    Maribor je 14-násobným majstrom Slovinska, na európskej klubovej scéne však naďalej patrí medzi trpaslíkov. Najvýraznejším úspechom tohto klubu je účasť v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA zo sezóny 2013/2014. V skupine Ligy majstrov sa Vijolice, ako znie prezývka Mariboru, predstavili naposledy v ročníku 2014/2015, vtedy však v konkurencii Chelsea FC, Schalke 04 a Sportingu Lisabon nezískali ani jediný bod. Do skupinovej fázy tohtoročnej edície sa NK dostal cez tri predkolá, keď postupne vyradil bosniansky Zrinjski Mostar, islandský Hafnarfjördur a napokon aj izraelský Hapoel Beer Sheva. V úvodných dvoch zápasoch základnej skupiny E dokázal tím trénera Darka Milaniča získať jeden bod za úvodnú remízu 1:1 so Spartakom Moskva, ktorú zabezpečil vyrovnávajúcim gólom krátko pred koncom Damjan Bohar. V nasledujúcom dueli už Fialky nestačili na favorizovaný FC Sevilla, ktorému podľahli jednoznačne 3:0. V generálke na dnešné náročné stretnutie Maribor zvíťazil v domácej súťaži na ihrisku NK Rudar Velenje 1:2. Tréner Darko Milanič nebude môcť dnes večer počítať so zraneným Denisom Šmem, otázny je však aj štart Marka Šulera, ktorého trápi poranený členok.

    LIVERPOOL FC

    Liverpoolu sa po štvrtom mieste v uplynulej sezóne Premier League podarilo po niekoľkoročnej odmlke vrátiť do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže, keď v štvrtom predkole vyradil nemecký Hoffenheim. The Reds majú ambíciu dosiahnuť medzi európskou klubovou elitou výraznejší úspech, no v úvodných dvoch zápasoch zatiaľ príliš nepresvedčili. Na svojom konte majú totiž len dva body za dva nerozhodné výsledky. Najskôr remizovali pred vlastnými fanúšikmi s FC Sevilla 2:2 a následne pomerne prekvapujúco odišli len s jedným bodom aj z ihriska ruského Spartaku Moskva po výsledku 1:1. O tri góly Liverpoolu sa postarali tri ofenzívne hviezdy – Philippe Coutinho, Mohamed Salah a Roberto Firmino. Mužstvo z Anfield Road sa zatiaľ v tomto ročníku trápi, keď mu problémy robí najmä defenzíva. Povzbudením by však pre tím okolo kapitána Jordan Hendersona mohla byť víkendová remíza s Manchestrom United 0:0. The Reds v nej nastúpili bez dvoch zranených ofenzívnych hráčov – dlhodobo laborujúceho Adama Lallanu a Sadia Maného, ktorý sa zranil počas reprezentačnej prestávky. Zdravotné problémy už niekoľko týždňov trápia aj Nathaniela Clynea. Okrem tohto tria by mal mať Jürgen Klopp k dispozícii kompletný káder.

    Tieto dva tímy sa v súťažnom zápase ešte nikdy v histórii nestretli. NK Maribor odohral proti anglickým mužstvám v pohárovej Európe zatiaľ osem duelov, zdolať dokázal len Wigan Athletic v roku 2013. Fanúšikovia tohto klubu si však rozhodne pamätajú aj domácu remízu s Chelsea FC v pomere 1:1 zo skupinovej fázy Ligy majstrov v sezóne 2014/2015. Liverpool čelil slovinskému protivníkovi v doterajšej histórii len dvakrát, v roku 2003 v Pohári UEFA uhral s Olimpijou Ľubľana z dvoch zápasov jedno víťazstvo a jednu remízu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Firmino, 13. Coutinho, 19. M. Salah, 40. M. Salah, 54. Firmino, 86. Oxlade-Chamberlain, 90. Alexander-Arnold

    Karty:   45. Milec (MAR), 81. Vrhovec (MAR), 89. Hotič (MAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    NK Maribor: Handanovič – Milec, Rajčevič, Šuler, Viler – Kabha, Vrhovec – Kramarič (58. Hotič), Ahmedi (58. Pihler), Bohar (81. Mešanović) – Tavares (C).
    Náhradníci: Obradović – Billong, Pihler, Hotič, Vršič, Mešanović, Palčič.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Wijnaldum (76. Solanke), Milner (C) – M. Salah (57. Oxlade-Chamberlain), Firmino (68. Sturridge), Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Klavan, Solanke.

    Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Sándor Szabo – Balázs Buzás (všetci Maďarsko)