Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:0)
SSC Neapol
Utorok 17.10.2017, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City pokračuje vo svojej tohtosezónnej dominancií. V Lige majstrov si na svoje konto pripisuje tretie víťazstvo v rade a so ziskom deviatich bodov je už jednou nohou v jarných vyraďovacích kolách. Dnes zdolal Neapol 2:1, hoci v druhom dejstve stiahol nohu z plynového pedálu. Za Partenopei mohol skórovať aj Marek Hamšík, ale na vyrovnanie rekordu Diega Marodonu si musí ešte počkať. Za hostí sa presadil len Amadou Diawara, ktorý zužitkoval nariadený pokutový kop. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto textovým prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:44:34)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Neapol to ešte skúšal centrami z oboch strán. Ten z ľavej strany odvrátil Danilo a ten nasledujúci z dielne Allana chytá do rukavíc brankár Ederson. Hosťom sa čas na vyrovnanie rýchlo kráti.
     
    90+3
    Neapol sa v nadstavenom čase zatiaľ k ničomu nedostal. Kevin De Bruyne drží loptu v okolí rohovej zástavky, a tak sa brankár Ederson môže na hru pozerať z úctivej vzdialenosti.
     
    90+2
    Domáci to takticky robia veľmi dobre. Bernardo Silva zaviedol loptu až k rohovej zástavke, kde kombinoval s Kevinom De Bruyneom či Leroyom Saném. Posledne menovaného hráča napokon fauluje Christian Maggio.
     
    90+1
    Prvú nadstavenú minútu máme za sebou. Neapol kombinoval len na vlastnej polovici ihriska. Citizens ho veľmi dobre vytláčali a k ničomu nepustili.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Hostia ale majú ešte dostatočne veľa času na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Antonio Mateu Lahoz nadstavil päť minút.
     
    89
    Dries Mertens nezachytil loptu na hracej ploche, a tak budú domáci vhadzovať. Samozrejme, zbierajú každú sekundičku, ktorá ich približuje k zisku ďalších troch bodov.
     
    88
    Hostia teraz zbytočne stratili loptu v rozohrávke, a tak sme videli situáciu troch proti trom. Zodpovednosť na seba zobral striedajúci Ilkay Gündoğan, ale trafil len Pepeho Reinu.
     
    87
    Spomínané striedanie je v týchto chvíľach realitou. Na lavičku náhradníkov už putuje Gabriel Jesus, ktorý zatiaľ strelil rozdielový gól. Naopak, posilniť defenzívu prichádza Danilo.
     
    86
    Domáci futbalisti sa snažia trošku upokojiť situáciu a vyzerá to tak, že ešte pred zahraním priameho kopu bude španielsky tréner Pep Guardiola posledný raz v zápase striedať.
     
    85
    Hostia nezahrali rohový kop vôbec dobre a vôbec sa nedostali do zakončenia. O niekoľko sekúnd neskôr sme videli tvrdý zákrok Kalidou Koulibalyho na Gabriela Jesusa, ale kartový trest z toho nebude.
     
    84
    Manchester City stráca kontrolu nad zápasom. Neapol stupňuje svoj tlak a rozhodne má šancu získať aspoň bod. Po ďalšom centri Josého Maríu Callejóna bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    83
    Hostia mali výhodu rohového kopu, no vyťažili z toho len nevýraznú strelu Adama Ounasa. Na druhej strane vbehol do šestnástky Leroy Sané, ale svoj výborný výkon zatiaľ gólovo nevyšperkoval.
     
    81
    Začína posledná desaťminútovka dnešného duelu. Pred pár sekundami sa črtala šanca pre Driesa Mertensa, no belgický kanonier si dnes zrejme neobul strelecké kopačky.
     
    80
    Exekútorom priameho kopu bol tradične Kevin De Bruyne. Ten namiesto centru zvolil priame ohrozenie brány, no brankár Pepe Reina bol pozorný a loptu vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    79
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti. Leroy Sané bol nešetrne poslaný na trávnik a zaslúženú žltú kartu dostáva Christian Maggio.
     
    78
    Dnešný zápas nedohrá ani Marek Hamšík, ktorého Maurizio Sarri tradične sťahuje z ihriska. Na jeho miesto prichádza na záverečné minúty Adam Ounas.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Sterling, 13. Jesus – 73. Diawara (pen.)

    Karty:   37. Walker (MAC), 44. De Bruyne (MAC), 72. Fernandinho (MAC) – 74. Albiol (NEA), 79. Ch. Maggio (NEA)

    Nepremenená penalta: 38. D. Mertens (NEA), brankár Ederson zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) (76. Gündoğan) – Sterling (69. B. Silva), Jesus (87. Danilo), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, B. Silva, Y. Touré.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj (70. Ch. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (78. Ounas) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (57. Allan).
    Náhradníci: Sepe – Allan, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Rog, Ounas, Jorginho.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrián Devís a Roberto del Palomar (ESP)