Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:0)
SSC Neapol
Utorok 17.10.2017, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    87
    Spomínané striedanie je v týchto chvíľach realitou. Na lavičku náhradníkov už putuje Gabriel Jesus, ktorý zatiaľ strelil rozdielový gól. Naopak, posilniť defenzívu prichádza Danilo.
     
    79
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti. Leroy Sané bol nešetrne poslaný na trávnik a zaslúženú žltú kartu dostáva Christian Maggio.
     
    78
    Dnešný zápas nedohrá ani Marek Hamšík, ktorého Maurizio Sarri tradične sťahuje z ihriska. Na jeho miesto prichádza na záverečné minúty Adam Ounas.
     
    76
    David Silva v dnešnom zápase končí a kapitánsku pásku odovzdáva Fernandinhovi. Na jeho miesto prichádza nemecký záložník Ilkay Gündoğan.
     
    74
    A vidíme ďalšiu žltú kartu. Vôbec prvým potrestaným hráčom na strane hostí je Raúl Albiol. Napriek tomu, aj jeho dnešný výkon možno hodnotiť v pozitívnom svetle.
    73. Amadou Diawara (NEA) - 2:1
     
    73
    Neapol dal gól! Partenopei sa vracajú do súboja o body. Tentokrát si Dries Mertens loptu na biely bod nepostavil. Bol to AMADOU DIAWARA, kto zobral zodpovednosť na svoje plecia. Ederson vystihol smer strely, no lopta napokon zapadla presne k ľavej žrdi.
     
    72
    Hlavný rozhodca Antonio Mateu Lahoz ešte pred zahraním pokutového kopu siaha do svojho vreca. Fernandinho je tretím potrestaným hráčom v zápase a tretím na domácej strane.
    72. Fernandinho (MAC)
     
    72
    Pokutový kop pre Neapol! Hostia budú mať druhú obrovskú šancu na skorigovanie stavu zápasu. Faouzi Ghoulam predviedol krásnu individuálnu akciu a v šestnástke si vypýtal faul po súboji s Fernandinhom.
     
    70
    Maurizo Sarri posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Christian Maggio, ktorý vymení dnes trošku menej výrazného a zrejme aj zraneného Elseida Hysaja.
     
    69
    Spomínané striedanie domáceho tímu je realitou. Bernardo Silva prichádza na trávnik a strieda Raheema Sterlinga, ktorý pohotovou dorážkou načal gólový účet dnešného zápasu.
    65. Marek Hamšík (NEA)
     
    65
    Obrovská chyba v obrane domáceho tímu. Teraz to hosťom vyšlo so spomínaným agresívnym napádaním. Po dobrej práci Allana našiel Dries Mertens voľného Mareka Hamšíka, no ten v páde z hranice bieleho bodu nastrelil Johna Stonesa.
     
    57
    Prvé striedanie dnešného zápasu je realitou. Lorenzo Insigne končí kvôli svalovým problémom a na záverečnú tretinu riadneho hracieho času prichádza Allan.
     
    45
    V samotnom závere prvého polčasu založili domáci rýchly brejk. Po prihrávke z ľavej strany od Leroya Saného sa dostal do zakončenia z tesnej blízkosti Gabriel Jesus, ale Pepe Reina mu dobre znížil strelecký uhol.
     
    44
    Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Leroya Saného, ale na prekvapenie celého štadióna udeľuje žltú kartu Kevinovi De Bruyneovi. Skutočne som si nevšimol zákrok, za ktorý by mal byť Belgičan potrestaný.
    38. Ederson (MAC)
     
    38
    Dries Mertens zahral pokutový kop veľmi zle. Loptu poslal viac-menej do stredu brány, čo vystihol domáci brankár Ederson. Neapol tak nevyužil veľkú šancu na strelenie kontaktného gólu. Pokračujeme za stavu 2:0 pre domácich.
     
    37
    Hostia dostávajú skutočne obrovskú šancu na strelenie gólu, ktorý ich môže vrátiť späť do hry. Okrem toho krajný obranca Kyle Walker dostáva za svoj nedovolený zákrok aj kartový trest.
    37. Kyle Walker (MAC)
     
    37
    Neapol bude kopať pokutový kop. Po rohovom kope si v hlavičkovom súboji s Raúlom Albiolom počínal nedovolene Kyle Walker a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod. Exekútorom penalty bude Dries Mertens.
    28. Kalidou Koulibaly (NEA)
     
    28
    Ďalšia obrovská šanca na strane domáceho tímu. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila na nohu Gabriela Jesusa. Ten vystrelil z otočky, no po nedôraznom zákroku Pepeho Reinu zastavil loptu na bránkovej čiare Kalidou Koulibaly.
    25. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    25
    Manchester City mohol pridať svoj tretí gól v dnešnom dueli. Rýchly brejk rozvinul Raheem Sterling a posunul loptu na Leroya Saného. Ten pred šestnástou súpera našiel osamoteného Kevina De Bruynea, no belgický futbalista trafil brvno brány Pepeho Reinu.
    13. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    13
    Manchester City dal gól! Domáci futbalisti v rýchlom slede pridávajú druhý gól v zápase. Kevin De Bruyne sa presadil na pravej strane, Kalidou Koulibaly mu nezabránil poslať prízemný center pred bránu, a tak mohol pohodlne upratať loptu do brány GABRIEL JESUS.
    9. Raheem Sterling (MAC) - 1:0
     
    9
    Manchester City dal gól! V úvode zápasu to skutočne nie je žiadna reklama na futbal, no domácim futbalistom sa z prvej vážnejšej akcie podarilo skórovať. David Silva vbehol do šestnástky a odcentroval. Prvá strela Kylea Walkera ešte bola zrazená, no následné zakončenie RAHEEMA STERLINGA zapadlo presne k pravej žrdi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Sterling, 13. Jesus – 73. Diawara (pen.)

    Karty:   37. Walker (MAC), 44. De Bruyne (MAC), 72. Fernandinho (MAC) – 74. Albiol (NEA), 79. Ch. Maggio (NEA)

    Nepremenená penalta: 38. D. Mertens (NEA), brankár Ederson zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) (76. Gündoğan) – Sterling (69. B. Silva), Jesus (87. Danilo), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, B. Silva, Y. Touré.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj (70. Ch. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (78. Ounas) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (57. Allan).
    Náhradníci: Sepe – Allan, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Rog, Ounas, Jorginho.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrián Devís a Roberto del Palomar (ESP)