Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
NK Maribor
0:7 (0:4)
Liverpool FC
Utorok 17.10.2017, 20:45 • Ljudski vrt, Maribor • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
    90. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 0:7
     
    90
    Liverpool dal gól! Famózne exhibičné predstavenie Liverpoolu pokračuje. Presný zásah si napokon pripisuje aj mladučký obranca TRENT ALEXANDER-ARNOLD, ktorý sa však presadil aj s veľkým šťastím, keď jeho strelu tečoval Marko Šuler, ktorý tak pomýlil svojho gólmana.
     
    89
    Emre Can toho sám dnes dosť rozdal, no teraz schytal úder lakťom do tváre od striedajúceho Dina Hotića, ktorý takisto z dnešného duelu neodíde bez žltej karty.
    86. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV) - 0:6
     
    86
    Liverpool dal gól! Defenzíva NK Maribor dnes ako keby ani neexistovala. Teraz sa jej stredom akoby nič prehnal ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN, ktorý následne umiestnil loptu presne k ľavej žrdi Handanovićovej brány.
     
    81
    NK Maribor poslednýkrát strieda. Damjan Bohar sa dnes pri bezzubej ofenzíve svojho tímu takmer nedostal do hry a napokon tento duel ani nedohrá. Svoje miesto na ihrisku totiž prepúšťa Jasminovi Mešanovićovi.
     
    81
    Philippe Coutinho sa obtáčal s loptou na polovici ihriska, ďalej ho však aj za cenu faulu nepustil Blaž Vrhovec. Pre tento zákrok stredopoliara domácich však nemal pochopenie Viktor Kassai, ktorý ukazuje Vrhovcovi žltú kartu.
     
    78
    James Milner sa pekne prebil po pravej strane, odcentroval do "malého vápna", kde sa chcel Philippe Coutinho pretlačiť k lopte cez trojicu súperov, no napokon neuspel.
     
    76
    Okamžite po rozohratí sa Liverpoolčania nahrnuli do pokutového územia, Alex Oxlade-Chamberlain napálil loptu len do nôh Jasmina Handanovića, je tu ďalší rohový kop pre hostí!
     
    76
    Mužstvo Jürgena Kloppa vyhráva o päť gólov, no nemecký kouč Liverpoolu napriek tomu nepoľavuje a pri poslednom striedaní nahrádza stredopoliara Giorgina Wijnalduma útočníkom Dominicom Solankem.
     
    68
    Roberto Firmino sa dnes rovnako ako Mohamed Salah presadil hneď dvakrát a v tejto chvíli sa už môže ísť chystať na víkendový duel Premier League. Na jeho pozícii už vidíme Daniela Sturridgea.
     
    58
    Následne už prichádza aj avizované dvojité striedanie v tíme Mariboru. Na ihrisku už neevidujeme dvojicu Martin Kramarič, Valon Ahmedi, na ich mieste naopak vidíme Dina Hotiča s Aleksom Pihlerom
     
    57
    Prvé striedanie zápasu však pripravil Jürgen Klopp. Ten dáva príležitosť oddýchnuť si Mohamedovi Salahovi a na jeho miesto prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
    54. Roberto Firmino (LIV) - 0:5
     
    54
    Liverpool dal gól! Prvý priamy kop Philippeho Coutinha sa síce ešte neujal, keď Jasmin Handanović vyrazil efektným zákrokom loptu na rohový kop, o pár sekúnd neskôr si však Coutinho center zopakoval zo "skráteného rohu", našiel hlavu svojho krajana ROBERTA FIRMINA, a ten strieľa dnes už svoj druhý gól!
     
    52
    Liverpool mohol pridať piaty gól! Giorgino Wijnaldum však v zaujímavej pozícii trafil len súpera stojaceho pred sebou a Alberto Moreno sa už k dorážke nedostal.
     
    51
    Hra sa presunula na pravú stranu ofenzívy Liverpoolu, Trent Alexander-Arnold vybojoval pre svoj tím rohový kop. Po centri od pravej rohovej zástavky hlavičkoval Dejan Lovren, loptu však do siete nepretlačil napriek nie príliš istému zákroku Jasmina Handanoviča.
     
    45
    V závere prvého polčasu registrujeme aj prvú žltú kartu dnešného zápasu, keď Martin Milec zatiahol za dres Philippeho Coutinha za dres, za čo ho Viktor Kassai "odmenil" kartovým napomenutím.
     
    44
    Zdá sa, že Liverpoolčania dnes nebudú mať do asi nikdy. Philippe Coutinho si stiahol loptu v pokutovom území z ľavej strany bližšie na stred, Jasmin Handanović si poradil s jeho projektilom aj následnou dorážkou Mohameda Salaha.
     
    43
    A už to mohlo byť 5:0! Najskôr pred Lorisom Kariusom nepresne hlavičkoval Marko Šuler, o pár sekúnd neskôr však už po peknej prihrávke od Mohameda Salaha tesne minul pravú žrď Handanovićovej brány Roberto Firmino!
    40. Mohamed Salah (LIV) - 0:4
     
    40
    Liverpool dal gól! Hostia rozohrali ďalšiu okulahodiacu kombináciu, Giorgino Wijnaldum vyzval na center z hranice bránkovej čiary Alberta Morena, v snahe o zakončenie do odkrytej brány sa zrazili Roberto Firmino a MOHAMED SALAH, gól je napokon pripísaný Egypťanovi.
     
    32
    Mohamed Salah je dnes evidentne veľmi motivovaný. Teraz si narazil s Albertom Morenom, vypálil ľavačkou z voleja, Jasmin Handanović mal mierne problémy s jeho pokusom, no napokon ho dokázal skryť vo svojich rukaviciach.
    19. Mohamed Salah (LIV) - 0:3
     
    19
    Liverpool dal gól! Tak toto už je skutočná exhibícia. Nepochopiteľnú chybu pred vlastným pokutovým územím spravil Blaž Vrhovec, Roberto Firmino mu zobral loptu cez Marka Šulera ju poslal na MOHAMEDA SALAHA, ktorý po tretíkrát prekonáva Jasmina Handanoviča!
     
    15
    No a už to mohlo byť o tri góly! James Milner znova posielal zaujímavý center do pokutového územia, kde ho chcel Roberto Firmino zasiahnuť podobne ako pri prvom góle, tentokrát však bránu netrafil.
    13. Philippe Coutinho (LIV) - 0:2
     
    13
    Liverpool dal gól! Tak toto bola od Liverpoolu akcia ako z veľkej knihy futbalu. Všetko sa to začalo v strede poľa, kde loptu vybojoval Roberto Firmino, cez Mohameda Salaha sa dostala k Jamesovi Milnerovi, ktorý ju poslal do pokutového územia, kde sa do nej z voleja oprel PHILIPPE COUTINHO a favorit už vedie o dva góly!
    4. Roberto Firmino (LIV) - 0:1
     
    4
    Liverpool dal gól! Hostia sa dočkali rýchleho vedúceho gólu, ktorý ich môže do nasledujúcich minút upokojiť. Skvelú prácu odviedol Mohamed Salah, ktorý vybojoval loptu od dezorientovaného Mitju Vilera, naservíroval ju ako na zlatom podnose ROBERTOVI FIRMINOVI, a ten ju efektnou pätičkou zasunul do siete!

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Firmino, 13. Coutinho, 19. M. Salah, 40. M. Salah, 54. Firmino, 86. Oxlade-Chamberlain, 90. Alexander-Arnold

    Karty:   45. Milec (MAR), 81. Vrhovec (MAR), 89. Hotič (MAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    NK Maribor: Handanovič – Milec, Rajčevič, Šuler, Viler – Kabha, Vrhovec – Kramarič (58. Hotič), Ahmedi (58. Pihler), Bohar (81. Mešanović) – Tavares (C).
    Náhradníci: Obradović – Billong, Pihler, Hotič, Vršič, Mešanović, Palčič.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Wijnaldum (76. Solanke), Milner (C) – M. Salah (57. Oxlade-Chamberlain), Firmino (68. Sturridge), Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Klavan, Solanke.

    Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Sándor Szabo – Balázs Buzás (všetci Maďarsko)