Real Madrid – Tottenham 1:1 (kon.) | APOEL – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Porto 3:2 (kon.)
Monaco – Besiktas 1:2 (kon.) | Feyenoord – Doneck 1:2 (kon.) | Manchester City – Neapol 2:1 (kon.)
Maribor – Liverpool 0:7 (kon.) | S. Moskva – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
NK Maribor
0:7 (0:4)
Liverpool FC
Utorok 17.10.2017, 20:45 • Ljudski vrt, Maribor • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Exhibícia v podaní Liverpoolu sa skončila. Dnes sme v Maribore skutočne sledovali 90 minút futbalu na jednu bránu. Zverenci Jürgena Kloppa si na ihrisku robili absolútne čo chceli a napokon svojmu bezradnému súperovi nasúkali až sedem gólov. Pre Liverpoolčanov by to tak mohla byť dobrá vzpruha do zatiaľ nie príliš vydareného priebehu sezóny. Nechajme sa prekvapiť. Na dnes je to už odo mňa všetko, dobrú noc vám praje Jakub Kocourek! (22:36:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    NK Maribor síce má v posledných sekundách loptu vo svojej moci, nič mu to však nie je platné, keďže dnes večer utŕžil na vlastnom štadióne od Liverpoolu FC poriadnu hanbu.
     
    90+1
    V tejto chvíli už plynie úvodná minúta z celkovo 120 sekúnd nadstaveného času v druhom polčase. Fanúšikovia Liverpoolu na mariborskom štadióne už radostne spievajú známu klubovú hymnu.
    90. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 0:7
     
    90
    Liverpool dal gól! Famózne exhibičné predstavenie Liverpoolu pokračuje. Presný zásah si napokon pripisuje aj mladučký obranca TRENT ALEXANDER-ARNOLD, ktorý sa však presadil aj s veľkým šťastím, keď jeho strelu tečoval Marko Šuler, ktorý tak pomýlil svojho gólmana.
     
    89
    Emre Can toho sám dnes dosť rozdal, no teraz schytal úder lakťom do tváre od striedajúceho Dina Hotića, ktorý takisto z dnešného duelu neodíde bez žltej karty.
     
    88
    Hostia dokonca mohli pridať ešte jeden presný zásah, lopta na Daniela Sturridgea z hĺbky poľa však mierila do postavenia mimo hry a tak by ani prípadný gól platiť nemohol.
     
    87
    Liverpoolčania tak zavŕšili napokon toho povestného tenisového kanára a zaznamenajú tak najvyššie víťazstvo na ihrisku súpera v histórii svojho účinkovania v pohárovej Európe.
    86. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV) - 0:6
     
    86
    Liverpool dal gól! Defenzíva NK Maribor dnes ako keby ani neexistovala. Teraz sa jej stredom akoby nič prehnal ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN, ktorý následne umiestnil loptu presne k ľavej žrdi Handanovićovej brány.
     
    85
    Hostia znova do svojej postupnej kombinácie zapojili aj Lorisa Kariusa, obrancovia si napokon sami pripravili ofenzívnu akciu, ktorú zakončoval mimoriadne nevydareným volejom Alberto Moreno.
     
    84
    Dominic Solanke sa pri svojej prvej akcii od príchodu na ihrisko síce cez defenzívu Mariboru neprebil, mrzieť ho to však nemusí, keďž Liverpoolčania zostávajú naďalej pri lopte.
     
    83
    Philippe Coutinho manévroval s loptou pred pokutovým územím, následne ju chcel poslať na Alexa Oxladea-Chamberlaina, no jeho prihrávka bola až príliš nepresná.
     
    82
    Trent Alxander-Arnold sa chcel uvoľniť na pravej strane, dobre si prikryl loptu no zastavil ho Mitja Viler, ktorý tak dnes vyrobil už snáď piaty nedovolený zákrok proti súperovým hráčom.
     
    81
    NK Maribor poslednýkrát strieda. Damjan Bohar sa dnes pri bezzubej ofenzíve svojho tímu takmer nedostal do hry a napokon tento duel ani nedohrá. Svoje miesto na ihrisku totiž prepúšťa Jasminovi Mešanovićovi.
     
    81
    Philippe Coutinho sa obtáčal s loptou na polovici ihriska, ďalej ho však aj za cenu faulu nepustil Blaž Vrhovec. Pre tento zákrok stredopoliara domácich však nemal pochopenie Viktor Kassai, ktorý ukazuje Vrhovcovi žltú kartu.
     
    80
    Od Kariusa sa lopta napokon postupne dostala až k jeho náprotivkovi, proti ktorému neuspel v šprintérskom súboji o loptu striedajúci útočník Daniel Sturridge.
     
    79
    Liverpool má tento duel pod absolútnou kontrolou a ďalšiu ofenzívnu akciu dokonca zakladá až od vlastného gólmana Lorisa Kariusa, ktorý dnes nemal takmer žiadnu prácu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Firmino, 13. Coutinho, 19. M. Salah, 40. M. Salah, 54. Firmino, 86. Oxlade-Chamberlain, 90. Alexander-Arnold

    Karty:   45. Milec (MAR), 81. Vrhovec (MAR), 89. Hotič (MAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    NK Maribor: Handanovič – Milec, Rajčevič, Šuler, Viler – Kabha, Vrhovec – Kramarič (58. Hotič), Ahmedi (58. Pihler), Bohar (81. Mešanović) – Tavares (C).
    Náhradníci: Obradović – Billong, Pihler, Hotič, Vršič, Mešanović, Palčič.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Wijnaldum (76. Solanke), Milner (C) – M. Salah (57. Oxlade-Chamberlain), Firmino (68. Sturridge), Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Klavan, Solanke.

    Rozhodca: Viktor Kassai – György Ring, Vencel Tóth – Tamás Bognar, Sándor Szabo – Balázs Buzás (všetci Maďarsko)