Novosibirsk – Vladivostok 2:4 (kon.) | Omsk – Red Star Kunlun 3:0 (kon.) | Jekaterinburg – HC Slovan sk 6:3 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Barys 2:5 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:1 (kon.) | Togliatti – Helsinki 0:4 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
6:3 (2:1, 0:0, 4:2)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 12.10.2017, 16:00 • Kultúrno-zábavný komplex Uralec, Jekaterinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Hokejisti HC Slovan si pred svojim tripom spravili chuť domácim víťazstvom nad HK Soči v pomere 4:1, podarí sa belasým pokračovať v naštartovanom tóne aj na ihriskách súperov? O tom sa budeme môcť presvedčiť vo štvrtok popoludní, keď tím belasých vykorčuľuje na ľad v Jekaterinburgu.

    Jekaterinburg je s počtom obyvateľov 1.300.000 štvrtým najväčším mestom Ruskej federácie. Je hraničným mestom medzi Európou a Áziou, pričom polovica rozlohy mesta patrí Európe adruhá Ázii. História mesta siaha do roku 1680. V roku 1723 tu boli založené železiarne, a oblasť zakladatelia pomenovali po žene cára Petra Veľkého – Kataríny I. Mesto nieslo tento názov do roku 1924. V rokoch 1924 až 1991 nieslo názov Sverdlovsk. V júni 1918 obsadili mesto československé légie a na Michajlovskom cintoríne je postavený pamätník československým obetiam. Jekaterinburg je nielen administratívnym centrom Sverdlovskej oblasti a Uralského okruhu, ale predovšetkým mestom Univerzít a výskumných vojenský objektov. Predstavitelia zoskupenia BRICS sa na svojom prvom zakladajúcom oficiálnom summite stretli v júni 2009 práve v Jekaterinburgu.

    Avtomobilist Jekaterinburg, hokejový klub vznikol v roku 2006. Avtomobilist je účastníkom KHL od roku 2009, no v lige hráva len „druhé husle“ . V úvodnom ročníku sa síce borci prebojovali do play-off, no v prvom kole vypadli s hráčmi z Ufy a po sérii 1:3 na zápasy obsadili celkove 16. miesto. V ďalších troch ročníkoch skončil klub na 20. , 22. a 26. mieste. V šiestej sezóne sa tím prebojoval do záverečnej fázy, no hneď v prvom kole play-off boli nad jeho sily hráči Barys Astana, Avtomobilist prehral všetky štyri zápasy a v súťaži skončil. Záverečné účtovanie vynieslo klub na 15. miesto, o stupienok vyššie ako v úvodnej sezóne. V siedmej sezóne Avtomobilist stroskotal rovnako v prvom kole play-off na neskoršom finalistovi Gagarinovho pohára, Kazaň zvíťazila v sérii 4:1 na zápasy a Jekaterinburg zaknihoval konečnú 16. priečku. V ôsmej sezóne to bola opäť účasť v play-off súťaže, neskorší víťaz Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk zaknihoval výhru 4:2 na zápasy a Avtomobilist skončil napokon na 14. priečke. Nuž a v tej uplynulej zostali brány play-off pre Jekaterinburg zatvorené a v konečnom zúčtovaní klubov z toho bola 21. priečka.

    Červeno-čierny dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder je doplnený tromi hráčmi z Kanady, po jednom hráčovi majú zastúpenie Slovenská republika – Michal Čajkovský a aj Česká republika – Jakub Kovář. Avtomobilist hráva svoje domáce zápasy v Kultúrno-zábavnom komplexe Uralec, ktorý má kapacitu 5.545 divákov, súčasným hlavným trénerom je domáci Vladimír Vasilijevič Krikunov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Avtomobilist z 19 zápasov 33 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 22 bodov.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je obranca Iľja Krikunov s 15 kanadskými bodmi (2+13), na druhej priečke Alexander Kučeriavenko s 10 bodmi (5+5). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 17 bodový Radek Smoleňák (4+13), na druhej priečke 11 bodový Marek Viedenský (6+5). Gólman domácich Jakub Kovář disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 93,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 1,88 gólov na zápas, Vladimír Sochatskij s 81,8% úspešnosťou drží priemer 6,00 gólov na zápas. Na strane hostí Marek Mazanec91,0% úspešnosť zásahov s priemerom 3,00 gólov na zápas, Jakub Štepánek má 91,8% úspešnosť zásahov s priemerom 2,95 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Kultúrno-zábavnom komplexe Uralec v Jekaterinburgu privíta klub spod Tatier a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Avtomobilist Jekaterinburg:

    Kovář (Sochatskij) – Timašov, Kuľaš, Vasilievskij, Triamkin, Jegoršev, Čajkovský, Sevosťanov – King, Chripunov, Simakov– Krikunov, Paré, Milovzorov – Garejev, Torčeňuk, Michnov – Česalin, Pestunov, Beck – Obidin

    HC Slovan Bratislava:

    Mazanec (Štepánek) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, J. Mikúš, Buchtele – Boychuk, Hrnka, Co. Genoway – Šťastný, Sádecký, Skalický

    Rozhodca:

    Hofman, Oskirko – Biťukov, Semečkov.
     
    Príjemné popoludnie vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z Jekaterinburgu, kde domáci Avtomobilist bude hostiť jediného zástupcu zo Slovenskej republiky v nadnárodnej hokejovej súťaži KHL, tím z hlavného mesta HC Slovan Bratislava.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Kašpar v úvodnej minúte preveril pozornosť Kovářa, ktorý poslal puk späť do hry a domáci ho vytiahli von z pásma.
     
    01:22
    Len za cenu zakázaného uvoľnenia prerušili domáci aktívneho súpera, hra sa vráti pred Kovářa.
     
    01:59
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci vyrobili útok, puk pred bránkoviskom zblokoval Beck, z otočky ho posunul z pravej strany na ľavú a DMITRIJ PESTUNOV poslal puk do odkrytej časti Mazancovej bránky. Asistencie: Taylor Beck a Denis Kuľaš.
    01:59 Dmitrij Pestunov - 1:0
     
    03:07
    Avtomobilist sa s pukom príliš ponáhľal do pásma a vyrobil ofsajd, čiarový akciu domácim zastavil.
     
    03:36
    Timašov dostal puk od kruhu na modrú od Michnova, vystrelil po ľade, Mazanec v pokľaku puk do svojej bránky nepustil.
     
    03:55
    Boychuk v pokľaku vystrelil z medzikružia, protihráčom však smútok na tvárach nevyčaril.
     
    05:49
    Puk v tejto fáze hry lieta z pásma do pásma, hráme vo svižnom tempe, brankári však teraz prácu nemali.
     
    06:30
    Hákovanie v podaní Bačíka a domáci tím si zahrá ako prvý v dnešnom dueli presilovú hru.
     
    06:47
    Hostia poslali puk von cez všetky čiary a tak bude musieť Avtomobilist začínať svoju akciu spoza bránky Kovářa.
     
    07:27
    Garejev vystrelil z pravého kruhu, Mazanec puk poslal za svoju bránku, rovnako tak, ako pred chvíľkou po strele hráča v červenom drese.
     
    08:30
    Hostia v plnom počte, aj keď Avtomobilist dohrával presilovkovú akciu v pásme hostí, napokon puk končí v moci Mazanca.
     
    09:07
    Slovan vyhodil puk von z pásma, za modrou ho prevzal Řepík, ktorý ho poslal len do rohu klziska, domáci Avtomobilist sa poľahky veru ubránil.
     
    09:39
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Milovzorov z ľavej strany poslal prudký a ťažký puk vpravo Parému, ktorému puk preskočil hokejku, Mazanec bol teraz bez práce.
     
    10:36
    Smoleňák nesprávne prihrával v útočnom pásme súpera, do akcie sa dostali domáci, Garejev nakorčuľoval s pukom za kruhy a vystrelil, minul bránku hostí a puk odrazený od zadného mantinelu dostali hostia pod kontrolu.
     
    10:51
    Vasilievskij tvrdo atakoval Sádeckého pri mantineli a vyfasoval za útok na hlavu a krk trest päť minút + do konca zápasu. Trest odsedí Obidin, Alexej už odkorčuľoval do šatne.
     
    11:15
    Kovář prikryl pod rukavicu puk odrazený k bránkovisku a upokojil hru na ľadovej ploche.
     
    12:09
    Genoway vystrelil z pravej strany spoza kruhu, puk inkasoval Triamkin do kolena a hlavný hru prerušil.
     
    12:30
    Slovan Bratislava dal gól!
    Genoway potiahol puk na hokejke poza bránku, hodil ho pred bránku Boychukovi, jeho puk Kovář vyrazil vľavo pred seba a pohotovo do siete puk umiestnil v dorážke RADEK SMOLEŇÁK. Asistencie: Zach Boychuk a Colby Genoway.
    12:30 Radek Smoleňák - 1:1
     
    13:58
    Řepík reklamuje verdikt u hlavného, ktorý prerušil hru, keď videl prihrávku rukou v zóne domácich, Slovan stráca pásmo, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    14:35
    Slovan teraz chyboval ofsajdom a čiarový mu akciu musel prerušiť, z presilovky hostia stratili ďalšie sekundy.
     
    15:25
    Švarný vystrelil z vrcholu ľavého kruhu, Kovář puk poslal späť do hry, na hokejkách ho majú hráči v bielych dresoch.
     
    15:51
    Domáci v plnom počte, počas päť minútového oslabenia inkasovali z hokejok súpera len jeden gól.
     
    17:25
    Slovan sa bránil so štyrmi hráčmi, keď Barker stratil hokejku, potom mu dal svoju Buchtele, domáci kombinovali s pukom v pásme Slovana, Michnov zakončil akciu strelou z vrcholov kruhov, Mazanec v pokľaku puk schoval v lapačke.
     
    17:48
    Sevosťanov vystrelil od modrej z ľavej strany, Mazanec puk v pokľaku zlikvidoval.
     
    17:51
    Za hákovanie dostal dve minúty Hrnka, presilovku si v závere prvej tretiny zahrá Avtomobilist.
     
    18:56
    Jekaterinburg dal gól!
    Avtomobilist kombinoval s pukom v pásme belasých, od modrej vystrelil NIKOLAJ TIMAŠOV, ktorý puk poslal za Mazancov chrbát. Asistencie: Denis Kulaš a Iľja Krikunov.
    18:56 Nikolaj Timašov - 2:1
     
    19:47
    Boychuk korčuľuje na trestnú, dve minúty za podrazenie a opäť presilovka pre Avtomobilist.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli rýchly úvodný gól domácich, ktorí sa potom snažili diktovať tempo hry. Slovan v polovici tretiny aktivitu v poli vyrovnal a pri päť minútovej presilovke vyrovnal. V závere tretiny však domáci hrali presilovku a strelou od modrej sa mohli radovať z gólu do šatne. Prišlo ešte jedno vylúčenie hostí a tak bude Avtomobilist začínať druhú tretinu početnou výhodou. Pomer striel medzi žrde v tej prvej 10:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:56.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Jekaterinburg už zamkol hostí v pásme a svoju akciu zakončil strelou z vrcholu pravého kruhu v podaní Jegorševa, puk letiaci medzi tri žrde Mazanec schoval vo svojej lapačke.
     
    20:55
    Belasí poslali puk von z pásma až za bránku Kovářa, ktorý ho zastavil na svojej hokejke a jeho spoluhráč začal akciu domácich.
     
    21:20
    Spoza bránky si s pukom pred bránku nakorčuľoval Michnov, defenzíva hostí laxne pristupovala k svojim povinnostiam, Michnov puk posielal pod brvno, Mazanec ho zlikvidoval v lapačke.
     
    21:47
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje delené oslabenie prežil len vďaka Mazancovi.
     
    22:25
    Jekaterinburg sa v krátkom časovom slede previnil proti pravidlám druhým zakázaným uvoľnením, hra sa sťahuje pred Kovářa.
     
    22:32
    Triamkin vystrelil z vrcholov kruhov, jeho puk defenzíva belasých poslala vysoko na ochrannú sieť.
     
    23:22
    Smoleňák bol už za modrou, jemu adresovaný puk prišiel do pásma domácich neskoro, Slovan sa previnil proti pravidlám ofsajdom.
     
    23:59
    Timašov vystrelil po ľade spoza ľavého kruhu, Mazanec v rozkľaku puk poslal na druhú stranu klziska, Slovan bojuje o puk s hráčmi v červených dresoch.
     
    24:28
    Slovan chyboval pri zakladaní útoku a aj on vyrobil zakázané uvoľnenie.
     
    24:30
    Avtomobilist vyhral buly, puk smeroval za kruh a odtiaľ pohotovo vystrelil Timašov, Mazanec puk zlikvidoval v náručí.
     
    24:48
    Čajkovský opečiatkoval Mazancovi konštrukciu bránky, puk sa odrazil do hry a hostia ho poslali von zo svojho obranného pásma.
     
    25:21
    Després dostal dve minúty za podrazenie, Avtomobilist dostal výhodu v podobe presilovej hry.
     
    25:44
    Z pravej strany od kruhu domáci vystrelili, puk opečiatkoval ochranné sklo a sám okolo mantinelu opustil obranné pásmo belasých.
     
    26:23
    Pestunov sa dostal k dorážke na pravej strane pri bránkovisku, Mazanec puk poslal do rohu klziska, Slovan vzdoruje presilovke Avtomobilistu.
     
    27:15
    Jegoršev vystrelil príklepom spoza kruhov, belasí puk zblokovali a následne vyhodili von z pásma.
     
    27:21
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil ďalšie svoje oslabenie bez ujmy.
     
    27:52
    Řepík vystrelil z ľavého kruhu švihom spoza obrancu, minul bránku domácich.
     
    28:16
    Domáci sa dostali do brejku, v poslednej chvíli pred Mazancom umne puk súperovi z hokejky vypichol vo výbornom obrannom zákroku Lukáš Kašpar, Krikunov tak mohol utrieť zrak.
     
    30:49
    Voráček prepasíroval puk do pásma domácich, no tam ešte boli Mikúš a Buchtele, čiarový správne akciu hosťom zastavil.
     
    31:13
    Rovnakým priestupkom proti pravidlám sa teraz prezentovali aj domáci, Simakov vozil puk na hokejke, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    31:34
    Za seknutie dostal dve minúty Triamkin, Slovan si zahrá presilovú hru.
     
    32:03
    Druhý puk vyhodil Avtomobilist von z pásma, Mazanec začína presilovkovú akciu Slovana.
     
    32:32
    Kovář likviduje v náručí puk Barkera od modrej z ľavej strany, keď predtým Genoway z pravej strany poslal puk pred bránku, Smoleňák zoči-voči Kovářovi puk poslal len na ochranné sklo.
     
    33:16
    Després vystrelil z ľavej strany z ostrého uhla, Kovář si priestor pri pravej žrdi postrážil a Viedenského k dorážke nepustila defenzíva domácich.
     
    33:34
    Domáci v plnom počte, v rovnakej sekunde prerušenie hry, Kovář likviduje na hrudi puk z hokejky Voráčka, ktorý pálil príklepom z pravej strany spoza kruhov.
     
    34:06
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Paré z pravej strany hľadal pukom pred bránkoviskom Krikunova, Buchtele sa hodil na ľad a puk hokejkou poslal za bránku hostí.
     
    34:35
    Meszároš inkasuje dve minúty za seknutie, keď zatiahol za ručnú brzdu pri nájazde na Mazanca v podaní Garejeva, presilovka pre Avtomobilist.
     
    34:49
    Čajkovský s Torčeňukom sa snažili prekonať Mazanca v bránke hostí, nepodarilo sa im to, Mazanec dobre čítal hru.
     
    34:54
    Domáci to skúsili po vyhranom buly strelou spoza kruhov, defenzíva hostí puk poslala na ochrannú sieť.
     
    35:08
    Michnov posunul puk spoza ľavého kruhu za pravý a odtiaľ pálil efektne Čajkovský, Mazanec v pokľaku puk vyrazil pred seba a následne pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
     
    35:21
    Za podrazenie vyfasoval dve minúty Beck, hrať budeme štyria proti štyrom.
     
    35:45
    Slovan v pásme domácich o puk prišiel, bude to Avtomobilist, ktorý pôjde s pukom do útoku.
     
    36:18
    Buchtele poslal skáckajúci puk pred bránku domácich, Kovář puk veľmi rýchlo schoval pod svoje rukavice.
     
    36:35
    Kapitán belasých už naskočil na ľadovú plochu a Slovan bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
     
    37:21
    Beck naskočil na ľadovú plochu a zoči-voči Mazancovi neuspel, predtým sme videli na druhej strane šancu hostí, Després vystrelil od modrej, Kovář puk vyrazil vpravo a v dorážke odkrytú časť domácej bránky netrafil jeden z hráčov v bielom drese.
     
    38:24
    Kuľaš dostal dve minúty za hákovanie, Slovan si zahrá pred záverom druhej tretiny presilovku.
     
    38:31
    Kovář dobre čítal hru, Viedenský vyhral buly, puk poslal na modrú a od modrej do priestoru bránky puk poslal Ebert, Jakub puk kryje v náručí.
     
    38:46
    Ebertov puk bol zblokovaný a Simakov vytiahol puk von z pásma až do zóny belasých, Avtomobilist tak získava sekundy zo svojho oslabenia.
     
    39:39
    Smoleňák poslal ťažký puk Genowayovi, hostí domáci odzbrojili a puk dostali von z pásma.
     
    39:56
    Genoway sa dostal do zakončenia, Kovář v pokľaku aj tento puk kryje vo svojom náručí a hostia sa z gólu do šatne radovať nebudú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme gól nevideli, aj keď si oba tímy vypracovali slušné akcie s efektným zakončením, obaja brankári však svoje tímy podržali a zmenu skóre nepripustili. Za chrbtom Mazanca raz zvonila aj konštrukcia jeho bránky, so Slovanom tak hrala aj hokejová šťastena. O všetkom sa rozhodne v tretej časti hry, pomer striel medzi žrde v tej druhej 12:12.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Slovan začal tretiu tretinu svojou presilovou hrou, chyboval však v strednom pásme, Paré potiahol puk vpred, centroval z ľavej strany pred bránkovisko, svojho spoluhráča však nenašiel.
     
    40:24
    Domáci v plnom počte, ani Slovan svoju delenú presilovú hru v gól nepretavil.
     
    41:27
    Česalin si to namieril medzi dvoch hráčov belasých, Meszároš inkasuje dve minúty za hákovanie a Slovan pôjde do štvorky.
     
    41:56
    Slovan poslal ďalší puk von z pásma, Avtomobilist hostí v pásme zamknúť ešte nedokázal.
     
    42:55
    Jekaterinburg dal gól!
    Avtomobilist zamkol belasých v pásme, Paré od ľavého kruhu poslal puk na modrú, odtiaľ pálil Triamkin, Mazanec puk vyrazil pred seba a v dorážke uspel JEGOR MILOVZOROV. Asistencie: Nikita Triamkin a Francis Paré.
    42:55 Jegor Milovzorov - 3:1
     
    43:43
    Genoway za nedovolené bránenie oslabuje tím od Dunaja, Avtomobilist tak bude hrať ďalšiu svoju dnešnú presilovku.
     
    44:04
    Meszároš inkasuje dve minúty za vrazenie na mantinel, Slovan pôjde do trojky.
     
    44:21
    Avtomobilist už zamkol hostí v pásme, pred Mazancom sa bude topiť ľad.
     
    44:45
    Després vybojoval puk, vytiahol ho von z pásma a nahodil na Kovářa, ktorý rozohral akciu domácich.
     
    45:05
    Paré zakončil z pravej strany pred bránkoviskom, Francis svojim pukom zrejme opečiatkoval brvno Mazancovej bránky.
     
    45:36
    Jekaterinburg dal gól!
    Spoza bránky od Michnova puk smeroval pred bránkovisko, Torčeňuk vystrelil, Mazanec puk vyrazil späť do hry, Torčeňuk korčuľou puk posunul vľavo a ARŤOM GAREJEV trafil odkrytú časť hosťujúcej bránky. Asistencie: Alexander Torčeňuk a Alexej Michnov.
    45:36 Arťom Garejev - 4:1
     
    46:04
    Hostia v plnom počte, Meszároš už naskočil na ľadovú plochu pomôcť svojim spoluhráčom.
     
    46:52
    Puk skončil mimo hracej plochy, arbitri nariadili vhadzovanie po ľavej ruke Kovářa.
     
    47:28
    Paré poslal puk z ľavej strany na pravú, tam sa prezentoval strelou po ľade Milovzorov, Mazanec v rozkľaku puk ľavým betónom poslal späť do hry.
     
    48:22
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan sa predviedol peknou útočnou akciou, IVAN ŠVARNÝ potiahol puk do pásma, nepremýšľal dlho a príklepom z ľavého kruhu prestrelil Kovářa v bránke domácich. Asistencie: Tomáš Voráček a Juraj Mikúš.
     
    48:42
    Slovan sa teraz veľmi ponáhľal s pukom do pásma domácich, vyrobil ofsajd, čiarový hru prerušil.
     
    48:55
    Viedenský v pásme domácich zahral s vysokou hokejkou, hlavný hru prerušil, nariadil vhadzovanie v strednom pásme.
     
    49:05
    Belasí nevedia čo s disciplínou, nevedia čo so sebou, zbytočný faul Genowaya v strednom pásme, dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovka pre Avtomobilist.
     
    49:55
    Skalický v oslabení potiahol puk až do rohu klziska za bránkou Avtomobilistu a Pavol tak pomohol hosťom ukrojiť z času nejaké tie dôležité sekundy.
     
    50:44
    Kašpar sa dostal k puku v strednom pásme a drží ho na hokejke, Slovan zbiera sekundy z oslabenia.
     
    51:05
    Hostia v plnom počte, Genoway už naskočil na ľadovú plochu.
     
    51:15
    Jekaterinburg dal gól!
    Mazanec nedobre rozohral puk, pri mantineli pri kruhu ho zachytil Pestunov, ktorý pohotovo poslal puk pred bránku a kým sa stihol Mazanec v bránkovisku zorientovať, JEVGENIJ ČESALIN mu puk poslal do siete. Asistencia: Dmitrij Pestunov.
    51:15 Jevgenij Česalin - 5:2
     
    52:34
    Smoleňák si vypýtal faul a hlavný poslal na trestnú Timašova, dve minúty za hákovanie.
     
    52:55
    Belasí vyhrali buly, puk smeroval za kruh, následná strela však bola zblokovaná na ochrannú sieť, vhadzovanie si zopakujeme.
     
    53:18
    Meszároš vystrelil od modrej, Kovář puk poslal do rohu klziska a jeho spoluhráč von z pásma.
     
    54:15
    Genoway poslal od pravého kruhu puk na ľavý, Ebert hľadal pred bránkou Boychuka, puk bol defenzívou domácich zblokovaný.
     
    54:34
    Domáci v plnom počte, Slovan svoju výhodu na kozmetickú úpravu výsledku nevyužil.
     
    55:00
    Simakov dostal dve minúty za držanie, Slovan má opäť možnosť na korigovanie výsledku.
     
    55:13
    Meszároš vystrelil príklepom od modrej, Kovář sa posadil v rozkľaku na ľad a puk skončil v jeho lapačke.
     
    55:51
    Avtomobilist poslal puk von z pásma, Slovan musí vyrobiť inú presilovkovú akciu.
     
    56:11
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan zaútočil do rozhodenej obrany, Smoleňák z pravej strany neuspel, no poslal potom puk pred bránkovisko a popod padajúceho Kovářa zakončil COLBY GENOWAY.
    56:11 Colby Genoway - 5:3
     
    57:05
    Mikúš poslal puk von z pásma, v strednom pásme však našiel len hráča v červenom drese.
     
    57:21
    Paré vystrelil spoza pravého kruhu, Meszároš puk zblokoval pred bránkovisko, tam si ho zobral na hokejku Krikunov, ktorý ho potiahol vpravo a od kruhu zakončil, Mazanec jeho puk zneškodnil.
     
    58:03
    Mazanec vykorčuľoval na striedačku, Slovan hrá power play bez brankára.
     
    58:08
    Jekaterinburg dal gól!
    Slovan hral bez brankára, Després potiahol na ľavej strane puk do pásma, chyboval zadovkou, Smoleňáka nenašiel, puk si zobral na hokejku ARŤOM GAREJEV, potiahol ho do stredného pásma a od červenej čiary poslal puk do opustenej klietky belasých.
    58:08 Arťom Garejev - 6:3
     
    59:12
    Arbitri hru prerušili, Avtomobilist vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje pred Kovářa.
     
    59:19
    Česalin nahodil puk do pásma hostí, Beck bol za bránkou Mazanca odzbrojený, belasí pôjdu do akcie.
     
    59:49
    Mazanec zneškodnil Kinga, keď domáci založili brejkovú akciu, puk po strele z pravej strany Marek poslal na druhú stranu klziska a v dorážke do lapačky vychytal Kinga.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, Slovan dnes svojou nedisciplinovanou hrou posadil domácich na koňa, veď tri góly inkasoval v oslabení a posledný do prázdnej bránky. A aj keď belasí využili dve svoje presilové hry, jeden gól vsietili pri päť minútovej početnej výhode, v dnešnom zápase ťahali za kratší koniec a tréner Zankovec bude mať čo svojim zverencom vysvetľovať. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 15:16, celkom 37:36. Slovan sa predstaví v sobotu na ľade v Čeljabinsku a na ľade Traktora sa môže pokúsiť o bodový zápis. Pekný večer priaznivcom KHL želá Vladimír Korduliak. (18:35:39)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 2. Pestunov (Beck, Kulaš), 19. Timašov (Kulaš, Krikunov), 43. Milovzorov (Trjamkin, Paré), 46. A. Garejev (Torčeňuk, Michnov), 52. Česalin (Pestunov), 59. A. Garejev – 13. Smoleňák (Boychuk, Co. Genoway), 49. Švarný (T. Voráček, J. Mikúš), 57. Co. Genoway


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Sochatskij) – Timašov, Kuľaš, Vasilievskij, Triamkin, Jegoršev, Čajkovský, Sevosťanov – King, Chripunov, Simakov– Krikunov, Paré, Milovzorov – Garejev, Torčeňuk, Michnov (C) – Česalin, Pestunov, Beck – Obidin
    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, J. Mikúš, Buchtele – Boychuk, Hrnka, Co. Genoway – Šťastný, Sádecký, Skalický

    Rozhodca: Hofman, Oskirko – Biťukov, Semečkov

    Diváci: 4.000