Atlético Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Malaga – Bilbao 3:3 (kon.)
Girona – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Girona FC
0:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 23.09.2017, 20:45 • Estadio Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Veľké derby nás čaká v sobotný večer, pretože nováčik z Girony taktiež sídli v Katalánsku, podobne ako jeho veľký "brat", a tak sa diváci majú na čo tešiť.

    Girona FC

    Nováčik začal sezóny pomerne dobre, veď hneď na úvod prekvapil a získal bod na domácej pôde proti Atléticu Madrid. Následne prišla aj prvá výhra, 1:0 nad trápiacou sa Málagou. Ďalšie dva zápasy už ale také pozitívne neboli. Athletic Bilbao doma zvíťazil 2:0 a v Girone uspela výhrou 1:0 Sevilla. Naposledy prišla bezgólová remíza s Leganés.

    Najlepším strelcom klubu je Cristhian Stuani, ktorý dal dva góly. Jeden pridal Pedro Alcalá. Girona je teda momentálne na pätnástom mieste so ziskom piatich bodov.

    FC Barcelona

    Líder súťaže je jediným mužstvom, ktoré má na konte plný počet bodov a síce pätnásť, po piatich kolách. Hneď na úvod prišla výhra 2:0 nad Betisom, následne rovnaká na pôde Alavésu, pokračovalo to demoláciou Espanyolu v derby (5:0), s Getafe prišla dráma, ale Paulinho rozhodol o troch bodoch (2:1) a naposledy Lionel Messi strelil štyri góly do siete Eibaru pri víťazstve 6:1.

    Práve Argentínčan je najlepším strelcom nie len FC Barcelona, ale aj celej La Ligy. Dal už deväť presných zásahov. Chytá sa aj Brazílčan Paulinho. Zo svojich dvoch striel v lige sa presadil dvakrát.

    Barcelončania sú zároveň súčasťou skupinovej fázy Ligy majstrov. Na úvod zdolali 3:0 Juventus, najbližšie ich čaká Sporting Lisabon.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Iraizoz – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo, Aleix Garcia, Pons, Aday – Portugués, Olunga, Douglas Luiz.
    Náhradníci: Bono – Mojica, Granell, Stuani, Moreno, Kayode, B. García.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Mascherano, Umtiti, Alba – Rakitić, Paulinho, Iniesta – Aleix Vidal, Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Piqué, Busquets, Denis Suárez, Alcácer, Digne, A. Gomes..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci celok mal výkop tohto zápasu a okamžite začal rozohrávkou na vlastnej polovici, lenže potom prišiel center, na ktorý nik z futbalistov Girony nezareagoval.
     
    2
    Barcelona získala loptu a od tej doby sa na nej drží. Súperovi ju požičať nechce. Na zemi však ostáva Mascherano, hrať sa chvíľu nebude.
     
    3
    Opatrný začiatok z oboch strán. Je vidieť, že Barcelona je síce favoritom, ale súpera neplánuje podceniť a v úvode sa nijak prehnane dopredu neženie.
     
    4
    Aleix Vidal dostal krásnu kolmicu do šestnástky, dokonca zakončoval z hranice malého vápna, lenže jeho pokus o krížnu strelu zastavil gólman Iraizoz.
    4.
     
    5
    Luis Suaréz si nabiehal do veľkej šance, zakončenie tohto útočníka nakoniec prísť nemohlo, pretože bol v ofsajde.
     
    7
    Lionel Messi faulovaný na útočnej polovici, Barcelona pokračuje v držaní lopty. Zároveň prišiel pekný pas na Albu do pokutového územia, opäť sa máva ofsajd.
     
    8
    Hostia si prihrávajú na vlastnej časti ihriska a do hry sa často zapája aj brankár ter Stegen. Až po chvíli sa lopta dostáva ďalej, lenže Mascherano našiel iba Iraizoza.
     
    9
    Iniesta získal loptu po zlej rozohrávke Girony a prihral do šestnástky na Luisa Suaréza. Strela Uruguajčana z prvej išla veľmi ďaleko do brány.
     
    10
    Girona predviedla prvú zaujímavú akciu v tomto stretnutí, avšak strela spoza šestnástky sa medzi tri žrde nezmestila a bola zrazená na rohový kop.
     
    11
    Z rohu domáci nedokázali vyťažiť vôbec nič, smerom dopredu preto mohli prejsť hráči FC Barcelona.
     
    12
    Lionel Messi sa pokúsil potiahnuť protiútok favorita stretnutia, v strede ihriska bol zastavený na hranici faulu.
     
    13
    Douglas Luiz vystrelil spoza šestnástky veľmi nebezpečne, brankár ter Stegen musel ísť na zem a vyraziť loptu. Tá síce našla ešte Olungu, avšak ten zakončoval v ofsajdu.
    13.
     
    15
    Luis Suaréz sa rútil do veľkej šance, pretože s loptou prešiel okolo Iraizoza, avšak vytlačil sa k čiare a preto nestrieľal, ale prihrával pod seba, kde Messiho nenašiel.
     
    16
    Faul niekoľko metrov pred šestnástkou, Lionel Messi má perfektnú pozíciu na strelu z priameho kopu.
     
    17
    Lionel Messi sa oprel do lopty, mieril k žrdi, lenže tam dokázal doletieť Iraizoz a ten sa blysol skvelým zákrokom.
    17.
     
    17
    Barcelona dala gól!
    Po odvrátenom rohovom kope loptu poslať spať Jordi Alba, ale jeho pokus bol tečovaný kapitánom Girony ADAYOM, ktorý si loptu zrazil do vlastnej siete.
    17. Aday (BAR) - 0:1
     
    19
    Sergi Roberto sa plánoval rozbehnúť po krídle a dostať loptu čo najbližšie k šestnástke protivníka, lenže tá mu ušla za autovú čiaru.
     
    20
    Barcelona je v úvodných dvadsiatich minútach lepším tímom a svedčí o tom aj strelený gól, ktorý bol síce šťastný, ale asi zaslúžený.
     
    21
    Sergi Roberto zvládol situáciu pred vlastnou šestnástkou, pretože loptu musel rýchlo odohrať pred Douglasom Luizom, aby Brazílčan neprešiedl do šance. To sa aj podarilo.
     
    22
    Portugués spracoval loptu na polovici súpera, prihral pod seba na Olungu, avšak jeho pokus o strelu sa nepodaril, nakoľko mu loptu odkopol Mascherano.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Pablo Maffeo (Girona FC).
     
    24
    Aleix Vidal poslal veľmi pekný center pred malé vápno súpera, no včas tam k Suarézovi pribehol Espinosa a odkopol loptu do bezpečia.
     
    25
    Dlhý nákop na útočnú polovicu nedokázali ofenzívni hráči domáceho mužstva udržať na hracej ploche, takže sa k nej dostali opäť Barcelončania.
     
    27
    Portugués sa síce cez Albu k centru dostal, no nedokázal nájsť spoluhráčov v pokutovom území, nakoľko loptu ako prvý zasiahol a odkopol Umtiti.
     
    28
    Paulinho bol faulovaný v strede poľa, avšak Barcelona o loptu prišla a práve tento Brazílčan v súboji krajanov poslal na zem Douglasa Luiza.
     
    29
    Hráči Girony sa snažia napádať rozohrávku súpera, zatiaľ tento akt úspešný nie je. Barcelona sa po pase Rakitiča dostala až do šestnástky, Messi našiel len Iraizoza a navyše z ofsajdu.
     
    30
    Sergi Roberto sa pekne dostal do šestnástky protivníka, prihrával ešte pod seba do druhej vlny, ale našiel iba nohy hráčov domáceho celku.
     
    31
    Douglas Luiz zastavený v rozbehu Aleixom Vidalom, žltá karta pre hráča Barcelony nepríde, aj keď by si to domáci futbalista prial.
     
    32
    Girona kombinovala v strede ihriska, až loptu získal stopér Mascherano a domáci hráči o guľatý nezmysel prišli. Teraz si ho posúvajú "Blaugranas".
     
    33
    Luis Suaréz sa čuduje, pretože bol zatiahnutý za dres, ale jeho protihráč žltú kartu za tento moment nedostal.
     
    34
    Jordi Alba si nabehol do šestnástky, dostal krásny pas z hĺbky poľa, lenže jeho strela zoči-voči brankárovi súpera trafila vynikajúce vybehnutého Iraizoza.
     
    36
    Ivan Rakitič vyslal veľmi nebezpečný strelecký pokus, ktorý smeroval k žrdi, ale po teči jedného z obrancov a možno aj brankára Iraizoza skončila lopta o niekoľko centimetrov vedľa.
     
    37
    Slušný center na hranicu malého vápna našiel hlavu Paulinha, ktorý mohol pridať svoj tretí ligový presný zásah, no loptu poslal vedľa troch žrdí.
     
    38
    Ďalší faul domácich hráčov, tentoraz na krídle. Iniesta spadol na trávnik, nasledovať bude priamy kop vhodný na center. Pri lopte Messi.
     
    39
    Vysoký pas argentínskeho útočníka spoluhráčov nenašiel, lopta doletela priamo do rukavíc brankára Gorku Iraizoza.
     
    40
    Veľmi dobrú prácu na krídle odviedol Aday, ktorý sa prepracoval k centru a našiel ním Olungu. Ten dokonca hlavičkoval cez Mascherana, ale loptu poslal vysoko nad bránu.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Aday (Girona FC).
     
    42
    Lionel Messi sa znova postavil k lopte a pokúsil sa poslať centrovaný pas pred bránu Gironu, tento pokus sa mu ale nepodaril, pretože presný nebol.
     
    43
    Javier Mascherano vyskúšal dlhý nákop z vlastnej polovice, na hrote sa mu nepodarilo nájsť nikoho z hráčov v rovnakých dresoch.
     
    44
    Girona pohrozila pred bránou protivníka, až k bráne sa ale dostať jej hráči nedokázali, a tak sa lopty opäť zmocnili hráči Barcelony.
     
    45
    Center z pravej strany smerujúci pred bránu Iraizoza nebezpečný nebol. Hostia ešte raz prešli dopredu, no nedokázali vymyslieť už vôbec nič.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC Barcelona zatiaľ potvrdzuje rolu favorita, pretože po polčase vyhráva 1:0 vďaka vlastnému gólu Adaya. K videniu boli aj ďalšie šance, ale tieto možnosti v sieti neskončilo. Veľmi sympatický výkon ale predvádza aj nováčik z Girony.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Lionel Messi sa predribloval až do šestnástky, ale ako prvý bol pri ňom Gorka Iraizoz a zastavil ho.
     
    48
    Barcelona dala gól!
    Aleix Vidal sa postavil pred gólmana súpera, kde mu presnú prihrávku doručil jeden z jeho spoluhráčov. Efektnou pätičkou oklamal Gorka Iraizoza a tak poslal loptu až do siete. Ako strelec je však napísaný GORKA IRAIZOZ, ktorý si na svoje konto pripíše vlastný gól. Stav stretnutia je 0:2!
    48. Gorka Iraizoz (BAR) - 0:2
     
    49
    Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    51
    Domáci mohli ohroziť súpera po nariadenom voľnom kope, ale strelecký pokus z voľného kopu smeroval úplne mimo bránky.
     
    52
    Jeden z domácich hráčov si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. FC Barcelona má výhodu voľného kopu.
     
    53
    Exekútor voľného kopu ho zrealizoval krátkou rozohrávkou. To znamená, že FC Barcelona môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    54
    Svoje obranné povinnosti si splnil Mascherano, ktorý hral v zadných radoch na istotu a poslal loptu až za postrannú čiaru. Girona FC má výhodu outového vhadzovania.
     
    55
    To bola veľká strelecká príležitosť! Aday našiel kúsok priestoru v šestnástke a vystrelil. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Asistent arbitra ukazuje na rohovú zástavku. Rohový kop pre Gironu FC.
    55.
     
    56
    Obrovská šanca, v ktorej sa ocitol Michael Olunga. Excelentne vyskočil na presný center z rohového kopu a následne hlavičkou poslal loptu presne k ľavej tyčke. Gólman ale jeho pokus zlikvidoval zázračným zákrokom.
     
    57
    Pons sa pokúšal odcentrovať z pravej strany ihriska, ale trafil len jedného z obrancov. Od toho sa lopta odrazila do zámedzia a Girona FC bude zahrávať rohový kop.
     
    58
    Z rohového kopu, ktorý poslal Portu, napokon nič nebolo. Obrana súpera je v strehu a zvládla loptu upratať preč.
     
    59
    Aday sa dopustil ostrého zákroku. Martinez Sanchez zastavil hru a hráča si volá k sebe. Tentoraz to bude bez žltého napomenutia.
     
    60
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Michael Olunga, prichádza Olarenwaju Kayode.
     
    61
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 36% – 64%.
     
    62
    Espinosa teraz perfektne prečítal hru a dokázal zachytiť rozohrávku súpera. Okamžite sa rútil smerom dopredu, kde hľadal nabiehajúceho spoluhráča. Ten sa k lopte napokon nedostal, po skvelej obrannej práci Jordiho Albu.
     
    63
    Olarenwaju Kayode podrazil súpera a José Sánchez ukazuje, že išlo o nedovolený zákrok.
     
    65
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na súperovej polovici, kde si formou krátkych prihrávok razia cestu až k pokutovému územiu súpera.
     
    66
    Lionel Messi si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Paulinho, prichádza Sergio Busquets.
     
    68
    Douglas Luiz vyslal do pokutového územia prízemný pas, ale súper sa zmocnil lopty a odkopol ju preč. Hlavný arbiter a aj jeho asistent zhodne ukázali na rohovú zástavku. Girona so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    69
    Girona s nevyužitou šancou na skórovanie po rohovom kope. Obrana súpera je v pohotovosti a nebezpečie odvrátila.
     
    69
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Aday, prichádza Johan Mojica.
     
    69
    Barcelona dala gól!
    LUIS SUÁREZ ostal na polovici súpera úplne zabudnutý. To si všimol jeden z jeho spoluhráčov, ktorý mu okamžite poslal dlhý pas, po ktorom išiel úspešný strelec do samostatného úniku. Zoči-voči gólmanovi sa nemýlil a loptu upratal do siete. Stav stretnutia je 0:3!
    69. Luis Suárez (BAR) - 0:3
     
    71
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia upokojiť napätý priebeh hry. Nachádzajú sa na polovici súpera, kde si vymieňajú krátke a dlhé prihrávky.
     
    72
    Girona so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na bočnej sieti. Nasledovať bude odkop od bránky FC Barcelony.
     
    73
    Luis Suárez sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry. To si všimol asistent rozhodcu, ktorý okamžite zdvihol zástavku do neba.
     
    75
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde začali vo väčšej miere kombinovať. Je vidieť, že si svoju dominanciu naplno užívajú.
     
    76
    Iniesta krátkym pasom hľadal spoluhráčov v pokutovom území, ale v čase, keď sa tam žiadny nenachádzal. Napriek tomu sú aj naďalej pri lopte hostia.
     
    77
    Gorka Iraizoz musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr, než útočiaci hráč. To sa mu aj podarilo a loptu upratal do bezpečia.
     
    78
    Skvelý obranný zákrok Mascherana, ktorý dobre načasovaným sklzom dokázal zblokovať strelecký pokus súpera. Lopta putuje do zámedzia a Girona FC bude pokračovať rohovým kopom, ale ešte predtým striedanie.
     
    79
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pablo Maffeo, prichádza Marlos Moreno.
     
    80
    Exekútor rohového kopu zvolil možnosť krátkej rozohrávky. Girona FC, tak môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Denis Suárez.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Aleix Vidal, prichádza André Gomes.
     
    82
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 13 305 platiacich divákov.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Olarenwaju Kayode (Girona FC). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    84
    Štatistika postavení mimo hry ukazuje číslo 3:14. To je dôkazom toho, že ofsajdová pasca Girony funguje na výbornú.
     
    85
    Lopta sa po sérii krátkych prihrávok dostala až na kopačku ter Stegena, ktorý hral na istotu a loptu poslal čo najďalej od vlastného vápna.
     
    86
    Portu sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Lopta opúšťa hraciu plochu. Girona tak získava výhodu rohového kopu.
     
    87
    Centrovaný pokus po rohovom kope sme tentoraz nevideli. Opäť to bola len rozohrávka nakrátko v podaní domácich futbalistov.
    87.
     
    88
    Do veľkej streleckej pozície sa dostal domáci kapitán, ale bol tiesnený hneď dvojicou brániacich hráčov. Napriek tomu dokázal zakončiť, ale mieril vysoko nad.
     
    89
    Záver stretnutia patrí jednoznačne domácemu tímu, ktorý si dokázal vypracovať ďalšiu šancu. Tentoraz reagoval na center svojho spoluhráča Douglas Luiz, ale lopta si to namierila nad brvno ter Stegenovej bránky.
     
    90
    Presný kros do pokutového územia si našiel Olarenwaju Kayode. Získal pre seba priestor a čas, aby mohol zakončiť. Jeho pokus ale opečiatkoval iba brvno!
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 3 minúty navyše.
     
    90+2
    Luis Suárez bol nedovoleným spôsobom poslaný na trávnik, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten nariadil voľný kop v prospech Barcelony.
     
    90+3
    Slušný pokus z priameho kopu z bezprostrednej blízkosti! Lionel Messi svoj pokus poslal ale len tesne nad brvno.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:6.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 4:14.
    Fauly: 21:5.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu a s ním prišiel aj koniec stretnutia. V ňom sme mali možnosť sledovať dominanciu Barcelony, ktorá si po víťazstve rozdielom triedy vezie domov všetky tri body. Domáci celok sa počas zápasu sústredil na pevnú defenzívu a udrieť sa pokúšal po rýchlych kontrách a naopak hostia nám prevádzali krásny kombinačný futbal. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Matej Kubove a Róbert Gašpárek. (22:38:02)

    Matej Kubove

    Róbert Gašpárek

    Góly: 17. Aday (vla.), 48. Iraizoz (vla.), 69. L. Suárez

    Karty:   23. Maffeo (GIR), 41. Aday (GIR), 83. Kayode (GIR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:14. Fauly: 21:5.
    Girona FC: Iraizoz – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo (79. Moreno), Aleix Garcia, Pons, Aday (69. Mojica) – Portugués, Olunga (60. Kayode), Douglas Luiz.
    Náhradníci: Bono – Mojica, Granell, Stuani, Moreno, Kayode, B. García.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Mascherano, Umtiti, Alba – Rakitić, Paulinho (67. Busquets), Iniesta (80. Denis Suárez) – Aleix Vidal (81. A. Gomes), Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Piqué, Busquets, Denis Suárez, Alcácer, Digne, A. Gomes.

    Rozhodca: José Sánchez – Roberto Alonso, José Gallego, Iván Muñoz

    Diváci: 13 305