Atlético Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Malaga – Bilbao 3:3 (kon.)
Girona – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Malaga CF
3:3 (1:1)
Athletic Club Bilbao
Sobota 23.09.2017, 18:30Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Málaga CF

    Málage sa nedarí vôbec podľa predstáv, veď v tejto sezóne nevyhrala ešte ani raz, ba dokonca nezískala ani čo i len jediný bod a dokonca strelila iba jeden presný zásah, čo ju radí na posledné miesto tabuľky so skóre 1:11. Lepšie je na tom dokonca aj Alavés, ktorý sa ešte strelecky nepresadil

    Poľahky k bodom teda prišli Eibar, Girona, Las Palmas, Atlético Madrid a naposledy Valencia, ktorá vyhrala až 5:0. Jediný zásah Málagy vsietil v treťom kole Diego González.

    Athletic Club Bilbao

    Desiaty tím tabuľky má na konte sedem bodov za dve výhry, jednu remízu a dve prehry. Aktuálne ťahá sériu dvoch prehier. Prvá prišla na Baleárskych ostrovoch, kde sa tešil Las Palmas a naposledy v Baskicku vyhralo Atlético Madrid. Pred tým ale tento celok porazil Eibar a Gironu, V prvom kole sa zrodila remíza na domácej pôde s Getafe. Najlepším ligovým strelcom je s dvomi gólmi Aritz Aduriz. Celkovo dal v tejto sezóne už päť presných zásahov.

    Bilbao už odohral päť zápasov v Európskej lige. Štyri v predkolách a jeden v skupine. Španieli vyradili Dinamo Bukurešť a Panathinaikos, v prvom kole skupín sa zrodila remíza s Herthou.
     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, Baysse, Ricca – Mula, Kuzmanović, Recio, Adrián González – Rolán, Bastón.
    Náhradníci: Prieto – Rolón, Juankar, Keko, Jony, Miguel Torres, Añor.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – Vesga, San José – I. Williams, Muniain, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, Iturraspe, Susaeta, Raúl García, Aketxe..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Opatrný začiatok z oboch strán. Tímy sa zatiaľ len zoznamujú s trávnikom a súperom.
     
    3
    Athletic Bilbao bude zahrávať pokutový kop, pretože v šestnástke súpera bol faulovaný Iker Muniain.
    3. Iker Muniain (ATB)
    Aritz Aduriz (ATB) - 0:1
     
    4
    Bilbao dalo gól!
    ARITZ ADURIZ poslal loptu do stredu brány a bez problémov z pokutového kopu otvára skóre.
     
    15
    Z technických príčin sa do zápasu dostávame naplno až v tejto chvíli. Verme, že všetko už bude v najlepšom poriadku.
    15. Adrián González (MLG)
     
    16
    Hráči Bilbaa kombinujú v strede ihriska, odkiaľ by sa radi dostali bližšie k bráne Málagy, avšak po krídle to nepôjde, pretože tam loptu vybojoval Mula.
     
    17
    Dlhý pas na hrot ofenzívy síce hráči Málagy zachytili, ale dvojica útočníkov domáceho tímu sa až do zakončenia neprebila.
     
    18
    V strede poľa síce loptu Kuzmanovič sklzom získal, avšak hlavný arbiter ukazuje, že si pri tom pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    19
    Laporte sa zvíja na zemi v bolestiach, pretože zažil tvrdý dopad po zrážke s protihráčom Rolánom. Francúz by mal byť v poriadku.
     
    20
    Dvadsať minút hlavne medzišestnástkového futbalu je za nami. Bilbao je zatiaľ lepším tímom, pretože drží loptu a kontroluje hru a navyše po penalte už aj vyhráva.
     
    21
    Center pred brány Málagy z priameho kopu bol síce dlhý, ale loptu ešte do malého vápna poslal jeden z hostí. Pred hráčmi Bilbaa následne zasiahol brankár Roberto.
     
    22
    Málaga kombinuje v strede ihriska a postupne sa snaží dostať loptu až do nebezpečných pozícií pred bránu Kepu Arrizabalagu.
     
    23
    Domáci sa začínajú osmeľovať. Získali roh, po ktorom ale priame zakončenie na bránu Bilbaa neprišlo. Baskičania sa bez problémov ubránili.
     
    24
    Rolán bol vedľa šestnástky protivníka zasiahnutý do nohy, faul sa nepískal a v hre pokračovali domáci autovým vhadzovaním, ktoré im bolo prisúdené.
     
    25
    Adrián González sa prepracoval v šestnástke ku streleckému zakončeniu, jeho pokus však našiel iba prvého obrancu súpera. Po následnom dlhom aute Rosalesa sa lopty zmocnil brankár Kepa.
     
    26
    Hráči Málagy získali loptu a po kombinácii prišiel center z pravej strane, na ktorý nedočiahol Rolán aj Bastón. Rosales však neposlal zlý pas.
     
    27
    Borja Bastón sa krásne zavesil do vzduchu a cez obrancu BIlbaa využil krásny center Riccu na ešte krajšiu hlavičku smerom pod brvno. Kepa predviedol skvelý zákrok.
    27. Kepa Arrizabalaga (ATB)
     
    28
    Opäť dobrá pozícia pre hráčov Málagy. Kuzmanovič si nabehol z druhej vlny, dostal prihrávku, chcel vystreliť do protipohybu, ale našiel len gólmana Kepu.
     
    29
    Domáci futbalisti získali rohový kop, po ktorom žiadne nebezpečenstvo nehrozili. Najskôr sa podarilo odhlavičkovať a potom prišiel zákrok Kepu.
     
    30
    Veľká možnosť hostí druhým gólom neskončila, pretože úplne voľný Córdoba hlavičkoval spred malého vápna do brankára Roberta.
    30. Mikel Vesga (ATB)
     
    32
    Hlavný arbiter musí upokojovať vášne v strede ihriska po tom, ako sa Recio stretol v súboji s Adurizom. Kartové napomenutie však nutné nebude.
     
    33
    Strela z uhlu od Muniaina síce presná nebola, ale brankár Roberto si pri bližšej žrdi dal aj tak pozor a bez problémov zasiahol.
     
    35
    Málaga dala gól!
    Tlak domácich je korunovaný presným zásahom, pretože DIEGO ROLÁN poľahky prešiel z krídla na hranicu šestnástky, kde dostal veľa priestoru a zakončil krásne k vzdialenejšej žrdi.
    35. Diego Rolán (MLG) - 1:1
     
    36
    Domáci hráči strelili iba svoj druhý presný zásah v sezóne a za súčasného stavu by znamenal aj prvý bod. Ak bude Málaga pokračovať v tomto tempe, tak body reálne sú.
     
    37
    Málaga však po góle ako keby trochu upustila z ofenzívnej snahy a zatiahli sa na vlastnú polovicu, kde sa lopty v prospech Bilbaa ale vzdať nemienili.
     
    38
    Williams vnikol do šestnástky a poslal prudký pas po zemi na lepšie postavených spoluhráčov. Loptu zrazil stopér Hernández tak nebezpečne, že takmer skončila v sieti. Roberto reflexívne zasiahol.
     
    39
    Po rohovom kope hostí prešli dopredu futbalisti Málagy. Tí vyslali zrazený pokus, takže aj na druhej strane by sme mali vidieť rohový kop.
     
    40
    Roh sa nepodaril ani futbalistom Málagy, loptu dostali odkopom do bezpečia hostia, ktorí s prvým polčasom asi spokojní byť nemôžu.
     
    42
    Séria rohových kopov pokračuje. Tento hráči Málagy rozohrali na krátko, po následnom centri zasiahla defenzíva Athleticu Bilbao.
     
    43
    Vyzerá to tak, že prvý polčas sa ako keby už len dohrával, pretože oba tímy sa sústredia hlavne na zadné vrátka a smerom dopredu sa extra neženú.
     
    44
    Nuž, ako keby som to zakríkol, pretože Recio dostal loptu za obranu a mohol byť vo veľkej šanci. Všetko prerušilo včasné vybehnutie Kepu.
     
    45
    Rolán získal loptu v šestnástke súpera po veľkej chybe Ňunéza, prihral ešte pod seba, kde bol Recio, lenže jeho zakončenie z veľmi dobrej pozície išlo do brankára Kepu.
    45. Adrián González (MLG)
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bilbao začalo zápas veľmi dobre, už v štvrtej minúte premenil penaltu Aritz Aduriz, ale domáci následne zlepšili svoju hru a vďaka dobrému výkonu vyrovnali. Presadil sa Rolán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Williams faulovaný v strede ihriska, Bilbao začalo polčas aktívne a hneď od začiatku sa snaží vyvíjať tlak na bránu Roberta, lenže tak ďaleko ešte hostia nezašli.
     
    48
    Rolán dobehol loptu na krídle, ale prenechal ju spoluhráčovi. Ricca sa dostal hneď k dvom centrom, ten druhý zakončil tesne vedľa hlavou Borja Bastón.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Borja Bastón (Málaga CF).
     
    50
    Lekue sa na krídle síce dostal k centru, ale nedokázal ním nájsť žiadnych hráčov v rovnakom drese, ako má on. Defenzíva Málagy bez problémov odvrátila.
     
    51
    Bilbao dalo gól!
    Hostia idú znova do vedenia, pretože IŇAKI WILLIAMS dostal krásnu kolmicu do šestnástky. naviezol loptu k päťke a prudkou ranou z uhlu do rohu brány nedal šancu Robertovi.
    51. Iñaki Williams (ATB) - 1:2
     
    52
    Žltú kartu dostáva Federico Ricca (Málaga CF).
     
    53
    Žltú kartu dostáva Recio (Málaga CF).
    Žltú kartu dostáva Aymeric Laporte (Athletic Club Bilbao).
    53. Zdravko Kuzmanović (MLG)
     
    54
    Žltú kartu dostáva Zdravko Kuzmanović (Málaga CF).
     
    54
    Potyčka v strede ihriska končí červenou kartou, ktorá tento zápas môže poriadne zamotať. Kuzmanovič najskôr za prvú žltú fauloval a následne okamžite niečo vyčítal hlavnému arbitrovi a ten ruku s kartou zodvihol druhýkrát hneď na to, ako ju prvýkrát stiahol, takže Kuzmanovič sa nechal vylúčiť v rozmedzí asi troch sekúnd.
     
    55
    Po centri z priameho kopu sa síce jeden z hráčov Bilbaa dostal k hlavičke, ale jeho pokus skončil v strede brány, kde bol pozorný a pripravený brankár Roberto.
     
    57
    Udrieť sa pokúsili aj hráči domáceho mužstva, ktorí hrajú v oslabení. Center z pravej strany našiel len brankára Kepu Arrizabalagu.
     
    58
    Rolán aut pre svoj tím nezískal, nakoľko sa lopty dotkol posledný, aj keď sa to hráčovi Málagy vôbec nepáči, no bude sa musieť prispôsobiť.
     
    59
    Williams sa dostal do šestnástky protivníka, odtiaľ ho však hráči Málagy okamžite vytlačili. Bilbao môže pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Roberto Rosales (Málaga CF).
     
    61
    Pas pred bránu domáceho mužstva sa nepodaril najlepšie, nakoľko centrovanú loptu chytil bez problémov gólman Roberto.
     
    62
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Álex Mula, prichádza Juankar.
     
    63
    Málaga je aj v desiatich hráčoch vyrovnaným mužstvom, ale v tejto situácii to nestačí, pretože Bilbao vyhráva a dokáže si držať súpera na odstup.
     
    64
    Lekue dobehol prihrávku na krídle a okamžite poslal centrovaný pas do pokutového územia. Jeho pokus našiel len Rosalesa.
     
    66
    Muniain v spolupráci s Wiliamsom ďaleko nezašli, pred šestnástkou sa ich päť trávnatým objektom zastavil, čo domácich rozhodne potešilo.
     
    67
    Williams opäť v akcii, proti Riccovi si pomohol šiestym faulom Bilbaa a osemnástym celého stretnutia.
     
    69
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Federico Ricca, prichádza Juanpi Añor.
     
    70
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Markel Susaeta.
     
    70
    Bilbao dalo gól!
    IŇAKI WILLIAMS strieľa svoj druhý presný zásah v stretnutí a pravdepodobne definitívne rozhoduje o troch bodoch pre hostí, pretože Málaga hrá s desiatimi hráčmi. Strela útočníka Bilbaa bola veľmi pekná, jeho obstrel skončil pri vzdialenejšej žrdi.
    70. Iñaki Williams (ATB) - 1:3
     
    72
    Málaga by sa určite ešte veľmi rada vrátila do stretnutia, avšak nie je to vôbec jednoduché, nakoľko Bilbao perfektne bráni.
     
    73
    Rolán sa z krídla dostal k centru, jeho pokus nenašiel žiadnych spoluhráčov, a tak lopta ušla k hráčov súpera.
     
    74
    Faul Recia, na zemi sa ocitol Iker Muniain, ktorý teda loptu získal späť na kopačky hostí.
     
    75
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Aritz Aduriz, prichádza Raúl García.
     
    76
    Posledná štvrťhodina zápasu začala, lopta sa pohybuje v strede poľa. Vyzerá to tak, že Málaga už nemá sily na to, aby sa o desiatich rozhodla niečo vymyslieť.
     
    77
    Krídelný postup hostí nevyšiel podľa predstáv, pretože center Raúla Garcíu dokázal zastaviť pred Williamsom stopér Baysse.
     
    79
    Stále sa hrá hlavne v strede ihriska, odkiaľ sa lopta nedostane ani k jednej z brán. Naozaj sa zdá, že je to už len čakanie na koniec stretnutia. Aj keď domáci by to ešte radi vyskúšali.
     
    81
    Málaga dala gól!
    Domáci ešte žijú, pretože center do malého vápna našiel zabudnutého PAULA BAYSSEHO a ten vo výskoku loptu spred Kepu nasmeroval nechytateľne do siete.
    81. Paul Baysse (MLG) - 2:3
     
    82
    Williams sa po kolmici od Muniaina dostal pred brankára súpera, lenže v obrovskej šanci sa skóre nemenilo, nakoľko Roberto vytiahol perfektný zákrok.
     
    83
    Málaga sa ešte viac tlačí k šestnástke súpera, avšak obrancovia Bilbaa si už dávajú veľký pozor, pretože hostia by o body prišli len veľmi neradi.
     
    84
    Málaga dala gól!
    Neuveriteľné! Domáci hráči aj o desiatich dokázali streliť dva góly a vyrovnať. Center sprava predĺžil za seba Bastón, DIEGO ROLÁN využil zaváhanie celej defenzívy na čele s Lekuem a zoči-voči Kepovi uspel.
    84. Diego Rolán (MLG) - 3:3
     
    86
    Razom sú to hostia, kto sa musí tlačiť dopredu a okamžite tak Bilbao aj začína činiť. Málaga je ale nabudená a drží ako hluchý dvere.
     
    87
    Bilbao sa stále snaží dobíjať bránu súpera, lenže tá je v tejto chvíli ako keby začarovaná, pretože modré dresy Málagy sú naozaj všade.
     
    88
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel Vesga, prichádza Ager Aketxe.
     
    89
    Hostia sa pokúsili roztiahnuť hru, poslali loptu doprava, odkiaľ priletela centrovaná lopta. za tou sa vybral Roberto a bez problémov ju chytil.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ager Aketxe (Athletic Club Bilbao).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Málaga bude za bod veľmi rada a dokonca mohla mať tri a Diego Rolán rovnaký počet gólov. Jeho strela však našla iba Kepu, ktorý veľmi dobre vybehol a zmenšil strelecký uhol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Athletic Bilbao išlo v druhom polčase do dvojgólového vedenia zásluhou Williamsa a domáci dokonca hrali o hráča menej, po tom, ako sa nechal vylúčiť Kuzmanovič, lenže Diego Rolán a stopér Baysse rozhodli o deľbe bodov. (20:21:57)

    Matej Kubove

    Góly: 35. Rolán, 81. Baysse, 84. Rolán – 4. Aduriz (pen.), 51. I. Williams, 70. I. Williams

    Karty:   49. Bastón (MLG), 52. Ricca (MLG), 53. Recio (MLG), 54. Kuzmanović (MLG), 60. Rosales (MLG) – 53. Laporte (ATB), 90. Aketxe (ATB)   54. Kuzmanović (MLG)


    Malaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, Baysse, Ricca (69. Añor) – Mula (62. Juankar), Kuzmanović, Recio (C), Adrián González – Rolán, Bastón.
    Náhradníci: Prieto – Rolón, Juankar, Keko, Jony, Miguel Torres, Añor.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – Vesga (88. Aketxe), San José – I. Williams, Muniain (C), I. Córdoba (70. Susaeta) – Aduriz (75. Raúl García).
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, Iturraspe, Susaeta, Raúl García, Aketxe.