Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Stoke City 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 0:6 (kon.) | West Bromwich – West Ham 0:0 (kon.)
Tottenham – Swansea 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (1:1)
Burnley FC
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Emre Can sa dostal k ďalšej strele. Opäť bola zblokovaná, a tak bude nasledovať ďalší rohový kop. Ešte predtým sa Nemec dostal do výmeny názorov s Jackom Corkom a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    87
    Hosťujúci tréner posiela na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Chris Wood dnes gól nedá a namiesto neho sa o to pokúsi Sam Vokes. Na lavičku náhradníkov smeruje aj Steven Defour, ktorého nahradí Ashley Westwood.
     
    86
    Ďalšia obrovská šanca na strane Liverpoolu. Mohamed Salah vbehol do šestnástky a možno bol aj faulovaný Benom Meem. Každopádne, akciu dokončil centrom sprava Trent Alexander-Arnold a striedajúci Dominic Solanke z necelých piatich metrov trafil brvno.
     
    84
    Veľká šanca aj na strane domáceho tímu. James Milner sa presadil na ľavej strane, presným centrom našiel nestráženého Trenta Alexandera-Arnolda, ale jeho zakončenie vynikajúco zneškodnil brankár Nick Pope.
     
    81
    Obrovské šance na strane hostí. V krátkom slede zahrávali dva rohové kopy a po oboch sa dostal do zakončenia kapitán Ben Mee. V prvom prípade jeho gólovú hlavičku odvrátil z bránkovej čiary Joël Matip a v druhom prípade predviedol skvelý zákrok Simon Mignolet.
     
    79
    Vzápätí tu máme druhé striedanie domáceho tímu. Philippe Coutinho takisto v dnešnom zápase skončil a na jeho miesto prichádza posila do útoku Dominic Solanke.
     
    78
    Domáci tréner posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý nahradí dnes pomerne nevýrazného Roberta Firmina.
     
    64
    Teraz sme boli svedkami krásnej akcie domácich futbalistov. Daniel Sturridge nádherným oblúčikom poslal do šance Jamesa Milnera. Ten pohotovo zakončoval volejom, ale v poslednej chvíli jeho prudký a možno gólový pokus zblokoval James Tarkowski.
     
    60
    Na konci hodiny zápasu sme svedkami prvého striedania. Zápas sa končí pre islandského záložníka Johanna Gudmundssona, ktorého sme dnes prakticky nevideli. Na jeho miesto prichádza Ashley Barnes.
     
    55
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka a je to absolútne zaslúžene. Brankár Nick Pope od úvodných minút zdržiaval, dával si načas s rozohrávkou a teraz ho to stojí kartové napomenutie.
    30. Mohamed Salah (LIV) - 1:1
     
    30
    Liverpool dal gól! Hostia sa zo svojho vedenia dlho netešili. Emre Can poslal dlhú loptu dopredu, kde si ju našiel MOHAMED SALAH. Egypťan sa presadil cez dvojicu obrancov súpera a strelou cez Bena Meeho prekonáva súperovho brankára – 1:1.
    27. Scott Arfield (BLY) - 0:1
     
    27
    Burnley FC dáva gól! Domáci futbalisti majú jasnú územnú prevahu, napriek tomu inkasujú ako prví. Opäť to katastrofálne zahrala stopérska dvojica Joël Matip a Ragnar Klavan. Chris Wood ustál súboj s nimi, k lopte sa dostal SCOTT ARFIELD a presnou strelou k žrdi otvára skóre dnešného zápasu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. M. Salah – 27. Arfield

    Karty:   90+3. Can (LIV) – 55. Pope (BLY), 90+3. Cork (BLY)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (79. Solanke) – M. Salah, Sturridge, Firmino (78. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson (60. Barnes), Cork, Defour (87. A. Westwood), Brady – Arfield – Wood (87. Vokes).
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodca: Roger East