Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Stoke City 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 0:6 (kon.) | West Bromwich – West Ham 0:0 (kon.)
Tottenham – Swansea 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (1:1)
Burnley FC
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu majú za sebou poriadne nevydarených sedem dní. V priebehu nich odohrali tri zápasy, pričom ani v jednom nevyhrali. Po debakli na Etihad Stadium a zbytočnej remíze s FC Sevilla v rámci Ligy majstrov si pripisujú ďalšiu bodovú stratu. Tentokrát nedokázali zdolať futbalistov Burnley, ktorí napokon ukopali remízu 1:1. Pre Liverpool je to síce už tisíci domáci bod v Premier League, no pre fanúšikov The Reds je to veľmi, veľmi slabá útecha. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dnešného sobotného večera. (17:58:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Emre Can sa dostal k ďalšej strele. Opäť bola zblokovaná, a tak bude nasledovať ďalší rohový kop. Ešte predtým sa Nemec dostal do výmeny názorov s Jackom Corkom a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    90+2
    Spoza pokutového územia vystrelil Emre Can. Jeho technickú strelu vyrazil brankár Nick Pope, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu rohového kopu.
     
    90+1
    Do šestnástky hostí teraz lietali centre z oboch strán. Domáci futbalisti sa ale do zakončenia nedostali a každou sekundou sú bližšie k nemilému prekvapeniu.
     
    90
    Riadny hrací čas v týchto chvíľach vypršal. Roger East nadstavuje ešte štyri minúty. Liverpool má tak ešte dostatok času na to, aby zasadil svojmu súperovi rozhodujúci úder.
     
    89
    Mohamed Salah to teraz skúšal, ale brankár Nick Pope bol na mieste. Situáciu mal ale výrazne uľahčenú, pretože egyptský útočník mieril len do stredu brány.
     
    88
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej akcii. Striedajúci Sam Vokes sa okamžite snažil zapojiť do hry, ale v momente prihrávky svojho spoluhráča bol v ofsajde.
     
    87
    Hosťujúci tréner posiela na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Chris Wood dnes gól nedá a namiesto neho sa o to pokúsi Sam Vokes. Na lavičku náhradníkov smeruje aj Steven Defour, ktorého nahradí Ashley Westwood.
     
    86
    Ďalšia obrovská šanca na strane Liverpoolu. Mohamed Salah vbehol do šestnástky a možno bol aj faulovaný Benom Meem. Každopádne, akciu dokončil centrom sprava Trent Alexander-Arnold a striedajúci Dominic Solanke z necelých piatich metrov trafil brvno.
     
    85
    Záver zápasu sa nezadržateľne blíži a najmä domáci futbalisti nemôžu byť s doterajším skóre spokojní. Remíza by pre nich bola jednoznačne stratou dvoch bodov.
     
    84
    Veľká šanca aj na strane domáceho tímu. James Milner sa presadil na ľavej strane, presným centrom našiel nestráženého Trenta Alexandera-Arnolda, ale jeho zakončenie vynikajúco zneškodnil brankár Nick Pope.
     
    83
    Trent Alexander-Arnold to vyskúšal strelou z veľkej diaľky. Do jeho strely sa ešte snažil zasiahnuť Dominic Solanke, ale nepodarilo sa mu zmeniť smer strely svojho spoluhráča.
     
    82
    Domáci futbalisti mali v predošlých sekundách skutočne veľké šťastie. Teraz ale budú môcť strhnúť vedenia na svoju stranu, pretože rohový kop na druhej strane vybojoval Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    81
    Obrovské šance na strane hostí. V krátkom slede zahrávali dva rohové kopy a po oboch sa dostal do zakončenia kapitán Ben Mee. V prvom prípade jeho gólovú hlavičku odvrátil z bránkovej čiary Joël Matip a v druhom prípade predviedol skvelý zákrok Simon Mignolet.
     
    80
    Po dvoch striedaniach tempo hry trošku opadlo. Hostia to využili, podržali loptu na svojich kopačkách a dokonca budú mať aj výhodu rohového kopu, ktorý z pravej strany zahrá Robbie Brady.
     
    79
    Vzápätí tu máme druhé striedanie domáceho tímu. Philippe Coutinho takisto v dnešnom zápase skončil a na jeho miesto prichádza posila do útoku Dominic Solanke.
     
    78
    Domáci tréner posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý nahradí dnes pomerne nevýrazného Roberta Firmina.
     
    77
    Hostia sa po dlhej dobe dostali do streleckého zakončenia. Svoju ľavačku prevetral Robbie Brady, ale jeho pokus na dvakrát skrotil domáci brankár. Na druhej strane pálil veľmi nepresne Philippe Coutinho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. M. Salah – 27. Arfield

    Karty:   90+3. Can (LIV) – 55. Pope (BLY), 90+3. Cork (BLY)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (79. Solanke) – M. Salah, Sturridge, Firmino (78. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson (60. Barnes), Cork, Defour (87. A. Westwood), Brady – Arfield – Wood (87. Vokes).
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodca: Roger East