Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Stoke City 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 0:6 (kon.) | West Bromwich – West Ham 0:0 (kon.)
Tottenham – Swansea 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (1:1)
Burnley FC
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu majú za sebou poriadne nevydarených sedem dní. V priebehu nich odohrali tri zápasy, pričom ani v jednom nevyhrali. Po debakli na Etihad Stadium a zbytočnej remíze s FC Sevilla v rámci Ligy majstrov si pripisujú ďalšiu bodovú stratu. Tentokrát nedokázali zdolať futbalistov Burnley, ktorí napokon ukopali remízu 1:1. Pre Liverpool je to síce už tisíci domáci bod v Premier League, no pre fanúšikov The Reds je to veľmi, veľmi slabá útecha. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dnešného sobotného večera. (17:58:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Emre Can sa dostal k ďalšej strele. Opäť bola zblokovaná, a tak bude nasledovať ďalší rohový kop. Ešte predtým sa Nemec dostal do výmeny názorov s Jackom Corkom a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    90+2
    Spoza pokutového územia vystrelil Emre Can. Jeho technickú strelu vyrazil brankár Nick Pope, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu rohového kopu.
     
    90+1
    Do šestnástky hostí teraz lietali centre z oboch strán. Domáci futbalisti sa ale do zakončenia nedostali a každou sekundou sú bližšie k nemilému prekvapeniu.
     
    90
    Riadny hrací čas v týchto chvíľach vypršal. Roger East nadstavuje ešte štyri minúty. Liverpool má tak ešte dostatok času na to, aby zasadil svojmu súperovi rozhodujúci úder.
     
    89
    Mohamed Salah to teraz skúšal, ale brankár Nick Pope bol na mieste. Situáciu mal ale výrazne uľahčenú, pretože egyptský útočník mieril len do stredu brány.
     
    88
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej akcii. Striedajúci Sam Vokes sa okamžite snažil zapojiť do hry, ale v momente prihrávky svojho spoluhráča bol v ofsajde.
     
    87
    Hosťujúci tréner posiela na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Chris Wood dnes gól nedá a namiesto neho sa o to pokúsi Sam Vokes. Na lavičku náhradníkov smeruje aj Steven Defour, ktorého nahradí Ashley Westwood.
     
    86
    Ďalšia obrovská šanca na strane Liverpoolu. Mohamed Salah vbehol do šestnástky a možno bol aj faulovaný Benom Meem. Každopádne, akciu dokončil centrom sprava Trent Alexander-Arnold a striedajúci Dominic Solanke z necelých piatich metrov trafil brvno.
     
    85
    Záver zápasu sa nezadržateľne blíži a najmä domáci futbalisti nemôžu byť s doterajším skóre spokojní. Remíza by pre nich bola jednoznačne stratou dvoch bodov.
     
    84
    Veľká šanca aj na strane domáceho tímu. James Milner sa presadil na ľavej strane, presným centrom našiel nestráženého Trenta Alexandera-Arnolda, ale jeho zakončenie vynikajúco zneškodnil brankár Nick Pope.
     
    83
    Trent Alexander-Arnold to vyskúšal strelou z veľkej diaľky. Do jeho strely sa ešte snažil zasiahnuť Dominic Solanke, ale nepodarilo sa mu zmeniť smer strely svojho spoluhráča.
     
    82
    Domáci futbalisti mali v predošlých sekundách skutočne veľké šťastie. Teraz ale budú môcť strhnúť vedenia na svoju stranu, pretože rohový kop na druhej strane vybojoval Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    81
    Obrovské šance na strane hostí. V krátkom slede zahrávali dva rohové kopy a po oboch sa dostal do zakončenia kapitán Ben Mee. V prvom prípade jeho gólovú hlavičku odvrátil z bránkovej čiary Joël Matip a v druhom prípade predviedol skvelý zákrok Simon Mignolet.
     
    80
    Po dvoch striedaniach tempo hry trošku opadlo. Hostia to využili, podržali loptu na svojich kopačkách a dokonca budú mať aj výhodu rohového kopu, ktorý z pravej strany zahrá Robbie Brady.
     
    79
    Vzápätí tu máme druhé striedanie domáceho tímu. Philippe Coutinho takisto v dnešnom zápase skončil a na jeho miesto prichádza posila do útoku Dominic Solanke.
     
    78
    Domáci tréner posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý nahradí dnes pomerne nevýrazného Roberta Firmina.
     
    77
    Hostia sa po dlhej dobe dostali do streleckého zakončenia. Svoju ľavačku prevetral Robbie Brady, ale jeho pokus na dvakrát skrotil domáci brankár. Na druhej strane pálil veľmi nepresne Philippe Coutinho.
     
    76
    Matthew Lowton si teraz počínal nedovolene v súboji s Danielom Sturridgom. Domáci fanúšikovia si pýtali kartové napomenutie, ale hlavný rozhodca to rieši len priateľským dohovorom.
     
    75
    Liverpoolčania nevedia prelomiť svoju streleckú smolu. Po neúspešnom rohu sa dostal k lopte Roberto Firmino, snažil sa presadiť cez Stephena Warda, ale po tomto súboji Roger East nariaďuje len odkop od brány.
     
    74
    Liverpool bude zahrávať ďalší rohový kop. Najskôr neohrozil brankára súpera Roberto Firmino a následne bol zblokovaný aj center Trenta Alexandera-Arnolda z pravej strany.
     
    73
    Jeho výkony nie sú príliš dobré, no teraz ho musíme pochváliť. Ragnar Klavan dokázal zastaviť kolmú prihrávku, po ktorej sa, v druhom polčase neviditeľný, Chris Wood mohol dostať do veľkej šance.
     
    72
    Liverpool pokračoval vo svojej útočnej aktivite. Na kolmú prihrávku si dobre nabehol James Milner, z pravej strany dokázal ešte odcentrovať, ale hlavička Emreho Cana mierila nad bránu Nicka Popa.
     
    71
    James Tarkowski hrá dnes veľmi dobré stretnutie. Aj teraz dokázal zblokovať pokus Philippeho Coutinha z tesnej blízkosti. Následne mali domáci výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nepredrali.
     
    70
    Teraz sa k centru z pravej strany dostal Trent Alexander-Arnold. Ten už zďaleka nie je taký aktívny, ako tomu bolo v prvom polčase. Navyše, jeho pas nenašiel nikoho v červenom drese.
     
    68
    Robbie Brady poslal dobrý center do šestnástky súpera. Lopta sa odrazila k Jamesovi Tarkowskemu, no ten ju nechal prejsť za čiaru. Namiesto rohového kopu ale rozhodca na jeho prekvapenie nariaďuje len odkop od brány.
     
    67
    Hostia sa teraz snažia zbierať každú sekundičku. Teraz dokonca budú zahrávať ďalší priamy kop, keďže nedovoleným zákrokom sa prezentoval stopér domáceho tímu Joël Matip.
     
    66
    Po ofsajde jedného z hráčov Liverpoolu zahrávali priamy kop aj hostia. Simon Mignolet ale situáciu bez problémov vyriešil, vyšiel z brány až na hranicu šestnástky a zmocnil sa lopty.
     
    65
    Liverpool stupňuje svoj tlak a tradične mu pomáhajú aj verní diváci. Teraz sa črtala šanca pre Mohameda Salaha, no brankár Nick Pope dokázal napraviť menšie zaváhanie Stephena Warda.
     
    64
    Teraz sme boli svedkami krásnej akcie domácich futbalistov. Daniel Sturridge nádherným oblúčikom poslal do šance Jamesa Milnera. Ten pohotovo zakončoval volejom, ale v poslednej chvíli jeho prudký a možno gólový pokus zblokoval James Tarkowski.
     
    62
    Domáci hráči teraz kombinujú len na polovici ihriska. Musíme pochváliť aj dobre napádanie papierovo slabšieho súpera, ktorý sa stále viac približuje k bodovému zisku na štadióne Anfield Road.
     
    61
    Domáci sa dostali do ďalšieho zakončenia. Rýchly brejk cez ľavú stranu zakončil strelou cez Jamesa Tarkowskeho krajný obranca Andrew Robertson, ale bránu súpera minul snáď o meter.
     
    60
    Na konci hodiny zápasu sme svedkami prvého striedania. Zápas sa končí pre islandského záložníka Johanna Gudmundssona, ktorého sme dnes prakticky nevideli. Na jeho miesto prichádza Ashley Barnes.
     
    59
    Nick Pope musel predviesť ďalší výborný zákrok. Daniel Sturridge sa presadil cez dvoch hráčov, pričom si svoje obrané povinnosti nesplnil najmä Jack Cook. Angličan spoza šestnástky vystrelil prudko, ale len do stredu brány.
     
    58
    Liverpool sa dostal k rýchlemu brejku a následne bude zahrávať rohový kop. Philippe Coutinho sa síce dostal k streleckému pokusu, no ten bol mierne tečovaný a preto skončil mimo brány.
     
    57
    Domáci sa dostali do ďalšieho zakončenia. Philippe Coutinho šikovne posunul loptu na Jamesa Milnera, ten následne vystrelil svojou pravačkou, no bránu Nicka Popa tesne minul.
     
    56
    Teraz sme v strede ihriska videli množstvo súbojov. Hosťom sa pomerne dlho darilo držať loptu na kopačkách, no pochválime Joëla Matipa, ktorý dobre vystúpil a zabrzdil akciu súpera.
     
    55
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka a je to absolútne zaslúžene. Brankár Nick Pope od úvodných minút zdržiaval, dával si načas s rozohrávkou a teraz ho to stojí kartové napomenutie.
     
    54
    Nick Pope sa musel mať na pozore, keďže spoza šestnástky prudko vystrelil Emre Can. Brankár hostí jeho pokus iba vyrazil a mal šťastie, že k následnej dorážke sa nedostal nikto v červenom drese.
     
    53
    Po faule Emreho Cana mali hostia výhodu priameho kopu. Pomerne dlho sa naň chystali, ale nakoniec to prešpekulovali a proti pravidlám sa podľa asistenta rozhodcu previnili ofsajdom.
     
    51
    Philippe Coutinho sa dostal do ďalšieho zakončenia. Tentokrát sa dostal s loptou bližšie k súperovej bráne, ale ani teraz ju nedokázal trafiť. Každopádne, z tejto situácie by sa hostia mali poučiť.
     
    50
    Philippe Coutinho to konečne skúsil svojou typickou strelou spoza pokutového územia. Jack Cook už nestihol k nemu pristúpiť, no mal šťastie, že Brazílčan netrafil priestor súperovej brány.
     
    49
    Domáci futbalisti dlho držali loptu na svojich kopačkách. Trošku statickú obranu súpera sa snažil prekvapiť kolmou prihrávkou Emre Can, ale pas na Roberta Firmina nepatril do kategórie najpresnejších.
     
    48
    Andrew Robertson teraz dobre vyviezol loptu, no následne ju stratil Roberto Firmino. Hostia to ale využiť nedokázali a napokon môže rozohrávať brankár Simon Mignolet.
     
    47
    Peknú individuálnu akciu predviedol anglický reprezentant Daniel Sturridge. Napokon ju zakončil strelou spoza pokutového územia, ktorá mierila tesne nad bránu Nicka Popa.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mali hostia, ktorí na Anfield Road držia zatiaľ nerozhodné skóre. Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak vybehli na ihrisko rovnaké jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného duelu na Anfield Road máme za sebou. Domáci mali jasnú územnú i streleckú prevahu, no z jedinej strely na ich bránu sa hostia presadili. Stopérska dvojica Liverpoolu sa opäť nevyznamenala a umožnila skórovať Scottovi Arfieldovi. Vedenie hostí ale netrvalo dlho, keďže na konci polhodiny hry skóroval Mohamed Salah. Domáci vystrelili celkovo 15-krát, z toho päťkrát smerom na bránu, no ďalší gól nepridali. Zmení sa to v druhom polčase? Sledujte to v našom priamom prenose.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Philippe Coutinho rozvinul akciu domáceho tímu. Na pravej strane našiel svojim pasom Daniela Sturridgea, no ten pálil svojou ľavačkou len do miest, kde to čakal brankár Nick Pope. Navyše, strela nebola dostatočne razantná.
     
    45+1
    V prvom polčase sme videli dva góly, niekoľko prerušení, a tak hlavný rozhodca nadstavuje až 180 sekúnd. Prvú minútku máme pomaly za sebou a odohrala sa viac-menej v strede ihriska.
     
    45
    Po faule Emreho Cana mali hostia výhodu priameho kopu. Robbie Brady centroval z pravej strany, do šestnástky súpera poslal dobrý pas, ale Ben Mee hlavičkoval nepresne.
     
    44
    Domáci futbalisti sa dostali do ďalšej brejkovej akcie. Tú zakončil strelecký pokus Mohameda Salaha, ale ten mieril len do stredu brány, kde stál pripravený brankár súpera.
     
    43
    Obrancovia Burnley si teraz môžu na chvíľu vydýchnuť. Ich spoluhráči totiž držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa kombinovať približne na úrovni poliacej čiary.
     
    42
    Domáci sa dostali do zaujímavej gólovej šance, no Daniel Sturridge zakončoval z ťažkého uhla. Aj preto lopta z jeho kopačky trafila len bočnú sieť brány, ktorú dnes stráži Nick Pope.
     
    41
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Liverpool má stále veľmi výraznú územnú prevahu, ale zatiaľ sa mu nepodarilo zlomiť odpor súpera. Zásluhou Mohameda Salaha len reagoval na vedúci gól Scotta Arfielda.
     
    40
    Írsky futbalista skutočne poslal center do pokutového územia súpera. Do zakončenia sa snažil dostať jeden z jeho spoluhráčov, no v momente prihrávky stál v tesnom ofsajde.
     
    39
    Hostia budú môcť zahrávať priamy kop, no je to pomerne z veľkej diaľky. Robbie Brady bude zrejme len centrovať, keďže Andrew Robertson fauloval ďaleko od šestnástky domáceho tímu.
     
    38
    Philippe Coutinho získal loptu pred pokutovým územím súpera. Možno mohol aj strieľať, no ešte si chcel vylepšiť palebnú pozíciu. To sa mu stalo osudným, keďže ho následne odzbrojil jeden z hráčov súpera.
     
    37
    Domáci futbalisti opäť zahrozili. Daniel Sturridge sa presadil po ľavej strane, ale Mohamed Salah hlavičkoval z náročnej pozície. Akcia následne pokračovala ďalej a ďalší strelecký pokus egyptského hráča kryje Nick Pope.
     
    35
    Hostia mali teraz poriadnu dávku šťastia. Z pravej strany centroval James Milner, James Tarkowski jeho pas podcenil a mal šťastie, že sa Daniel Sturridge nedostal do gólového zakončenia z tesnej blízkosti.
     
    34
    Daniel Sturridge teraz zabojoval a napokon z toho bol rohový kop pre domácich futbalistov. Loptu poslal do ohňa z pravej strany Mohamed Salah, ale Joël Matip sa do zakončenia nepredral.
     
    33
    Domáci teraz mali šancu predviesť svoj smrteľný brejk. Akciu potiahli po ľavej strane, ale napokon pas na Roberta Firmina nebol presný. Brazílčan sa v dnešnom zápase zatiaľ iba hľadá.
     
    32
    Teraz sme sledovali trochu rozháraný úsek hry. Po množstve nepresností napokon bude rozohrávať domáci Trent Alexander-Arnold. Loptu pošle do hry spoza postrannej čiary.
     
    31
    Emre Can sa pred chvíľou zaskvel gólovou nahrávkou, teraz však fauloval. V strede ihriska poslal k zemi strelca prvého gólu Scotta Arfielda, no našťastie pre neho sa tento zákrok zaobišiel bez žltej karty.
    30. Mohamed Salah (LIV) - 1:1
     
    30
    Liverpool dal gól! Hostia sa zo svojho vedenia dlho netešili. Emre Can poslal dlhú loptu dopredu, kde si ju našiel MOHAMED SALAH. Egypťan sa presadil cez dvojicu obrancov súpera a strelou cez Bena Meeho prekonáva súperovho brankára – 1:1.
     
    29
    Rohový kop zahral z ľavej strany Philippe Coutinho. Brazílčan však predviedol už aj lepšie centre. Tentokrát našiel len rukavice brankára Nicka Popa, ktorý bez problémov chytá loptu.
     
    28
    Liverpool sa okamžite snaží odpovedať na vedúci gól súpera. Bude mať k dispozícii rohový kop, keďže center Andrewa Robertsona z ľavej strany stihol zblokovať Matthew Lowton.
    27. Scott Arfield (BLY) - 0:1
     
    27
    Burnley FC dáva gól! Domáci futbalisti majú jasnú územnú prevahu, napriek tomu inkasujú ako prví. Opäť to katastrofálne zahrala stopérska dvojica Joël Matip a Ragnar Klavan. Chris Wood ustál súboj s nimi, k lopte sa dostal SCOTT ARFIELD a presnou strelou k žrdi otvára skóre dnešného zápasu.
     
    26
    Teraz sa črtala prvá šanca aj pre futbalistov Burnley. Po ľavej strane sa presadil Robbie Brady, v šestnástke mal Chrisa Wooda, ale jeho zakončenie stihol zblokovať zrejme Ragnar Klavan.
     
    24
    Joël Matip dlhou loptou za obranu hľadal nabiehajúceho Mohameda Salaha. Ten opäť spadol na zem a pýtal si penaltový verdikt. Všetko to ale bolo zbytočné, keďže ešte predtým bol v ofsajde.
     
    23
    Liverpool má momentálne loptu na kopačkách 80% hracieho času. Podobne tomu bolo aj v minulej sezóne na Turf Moor, ale napokon v tom zápase nebol úspešný a prehral 0:2.
     
    22
    Domáci futbalisti sa dostali do nádejnej pozície. Philippe Coutinho centroval z ľavej strany, svojim pasom našiel Mohameda Salaha, ale ten hlavičkoval mimo troch žrdí brány súpera.
     
    21
    Mohamed Salah sa presadil na svojej pravej strane. Prízemným centrom hľadal v šestnástke Daniela Sturridga či Roberta Firmina, ale dobrým obranným zákrokom sa zaskvel Matthew Lowton.
     
    20
    Daniel Sturridge, ktorý nahradzuje potrestaného Sadia Maného, sa teraz dostal k strele z dobrej pozície, ale jeden zo súperových obrancov ho dokázal zblokovať. Liverpool postupne priťahuje šróbiky.
     
    19
    Philippe Coutinho vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus bol tečovaný, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Napokon zahrávali dve takéto štandardné situácie, ale do zakončenia sa nedostali.
     
    18
    A opäť sme tu mali súboj medzi Mohamedom Salahom a spomínaným obrancom hostí. Egypťan po kontakte s ním spadol v pokutovom území, ale hlavný rozhodca penaltu nezapískal.
     
    17
    Philippe Coutinho je v úvode zápasu aktívny. Aj teraz posielal pas do pokutového územia, kam si nabiehal Mohamed Salah. Pred ním však dobre zapracoval obranca James Tarkowski.
     
    16
    Scott Arfield bol teraz tvrdým spôsobom poslaný na trávnik. Hlavný rozhodca Roger East ale necháva hre voľný priebeh, a tak bude môcť rozohrávať domáci brankár Simon Mignolet.
     
    15
    Liverpool to teraz dvakrát skúsil cez stred súperovej obrany. Na dlhé pasy si nabiehal Daniel Sturridge, následne aj Mohamed Salah, no ani jeden z nich sa do zakončenia nepredral.
     
    14
    A opäť to domáci futbalisti skúšali cez svoju pravú stranu. Tentokrát centroval James Milner, ale jeho pas do šestnástky odkopol do autu kapitán Burnley, Ben Mee.
     
    13
    Liverpool má v úvode zápasu jasnú územnú prevahu a skúša to najmä cez krídelné priestory. Tentokrát sa z pravej strany už dostal k centru Trent Alexander-Arnold, ale našiel len pripraveného Nicka Popa.
     
    12
    Domáci sa snažili prekvapiť obranu súpera. Po krátkej prihrávke doprava centroval Trent Alexander-Arnold, ale jeho pas smerujúci do šestnástky hostí zastavil dobrý blok Stephena Warda.
     
    11
    Daniel Sturridge si teraz chcel zakryť loptu telom, no zozadu ho fauloval James Tarkowski. Liverpool tak bude mať výhodu priameho kopu, no je to z pomerne veľkej diaľky.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Akcia hostí ani teraz neviedla k úspechu, pretože ešte pred hlavičkovým súbojom bol v ďalšom ofsajde Robbie Brady.
     
    9
    Teraz sa dostali pred pokutové územie súpera aj hostia, ale ich aktivitu zastavil dobrým obranným zákrokom Emre Can. Ten dnes dostal prednosť v základnej zostave pred Georginiom Wijnaldumom.
     
    8
    Obrancovia hostí teraz trošku zaváhali, a tak mohol spoza šestnástky páliť Trent Alexander-Arnold. Ten prevetral svoju ľavačku, ale loptu nasmeroval mimo brány Nicka Popa.
     
    7
    Akcia hostí je prerušená, pretože Chris Wood sa ocitol v postavení mimo hru. Reprezentant Nového Zélandu má skutočne výbornú streleckú formu a bude ju chcieť potvrdiť aj na Anfield Road.
     
    6
    Domáci sa dostali do ďalšej zaujímavej šance. Andrew Robertson centroval z ľavej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby sa k strele z tesnej blízkosti dostal Daniel Sturridge.
     
    5
    Philippe Coutinho je dnes opäť v základnej zostave, čo určite teší fanúšikov Liverpoolu. Teraz smeroval svoj center na Mohameda Salaha, ale pred Egypťanom včas zasiahol James Tarkowski.
     
    4
    Po predošlom priamom kope zostali na trávniku ležať Chris Wood a Ragnar Klavan. Obaja hráči museli byť ošetrovaní, a tak zároveň musia na chvíľu opustiť dianie na ihrisku.
     
    3
    Po nedovolenom zákroku Mohameda Salaha mali hostia výhodu priameho kopu. Ten zahral Robbie Brady, no domáci sa s problémami dokázali ubrániť. Napokon poslal loptu do bezpečia James Milner.
     
    2
    Brankár Nick Pope prvýkrát musel zasahovať. Andrew Robertson centroval z ľavej strany, loptu síce nezachytil Mohamed Salah, no tá prepadla na Daniela Sturridga. Ten pohotovo vystrelil, ale len do stredu brány.
     
    1
    Roger East prvýkrát fúkol do píšťalky, a tak sa zápas mohol začať. Výkop mali domáci futbalisti a pri lopte aj zostanú, keďže v strede ihriska sa nedovoleným zákrokom prezentoval Matthew Lowton.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho – M. Salah, Firmino, Sturridge.
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Cork, Defour, Brady – Arfield – Wood.
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodca: Roger East.
    Na Anfield Road prebieha predzápasová rozcvička.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Spoločne sa opäť pozrieme na liverpoolsky Anfield Road kam zavítajú futbalisti Burnley. Úvodný hvizd hlavného arbitra Rogera Easta zaznie v tradičnom čase o 16:00 hod.

    FC LIVERPOOL

    Sezóna futbalistov FC Liverpool je zatiaľ ako na horskej dráhe. Zverenci Jürgena Kloppa majú po štyroch kolách na konte sedem bodov, no v každom dueli predviedli diametrálne odlišný výkon. Po fantastickom výkone v súboji s londýnskym Arsenalom dostali na Etihad Stadium výsledkovú facku, keď prehrali 5:0. Zápas ovplyvnila najmä červená karta Sadia Maného, ktorý nešťastne zasiahol do tváre brankára Edersona. Senegalčan dostal trojzápasový dištanc a domácim bude citeľne chýbať už v dnešnom stretnutí. Nemecký tréner z toho ale neriešiteľnú situáciu nerobí a podľa neho na ľavom krídle môže nastúpiť Alex Oxlade-Chamberlain alebo navrátilec v zostave Philippe Coutinho. Toho fanúšikovia Liverpoolu prijali potleskom už v zápase Ligy majstrov proti FC Sevilla – 2:2. Domáci mali zápas výborne rozbehnutý, no o tri body ich pripravil kiks Dejana Lovrena či nepremenená penalta Roberta Firmina. Klub z mesta Beatles dopláca na slabučký stred obrany. Horšou obranou v Premier League momentálne disponujú už len West Ham a Bournemouth, ktorý odohral o zápas viac.

    BURNLEY FC

    Burnley je v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na 7. mieste, pričom nazbieralo rovnaký počet bodov ako Liverpool. Futbalový svet šokovalo už v úvodnom kole, keď vďaka senzačnému úvodnému dejstvu vyhralo na Stamford Bridge 2:3. Následne prišlo vytriezvenie po prehre s West Bromwichom, ale potom ďalší skvelý výsledok na ihrisku súpera. Zverenci Seana Dychea dokázali ozbíjať o body aj Tottenham, keď v nadstavenom čase vyrovnal skóre striedajúci Chris Wood. Útočník z Nového Zélandu má dobrú streleckú formu. Počas reprezentačnej pauzy troma gólmi zostrelil Šalamúnove ostrovy a pred šiestimi dňami rozhodol aj stretnutie proti Crystal Palace. Tajným žolíkom hostí by dnes mohol byť Jonathan Walters, ktorý Liverpoolu strelil už sedem gólov. The Clarets naposledy vyhrali na Anfield Road pred dlhými 43 rokmi. Pokiaľ túto štatistiku nezlomia, tak Liverpool ako štvrtý klub získa v rámci Premier League v domácich zápasoch 1000 bodov. Navyše, Burnley bude chýbať trojica Tom Heaton, Dean Marney a Jeff Hendrick.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. M. Salah – 27. Arfield

    Karty:   90+3. Can (LIV) – 55. Pope (BLY), 90+3. Cork (BLY)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (79. Solanke) – M. Salah, Sturridge, Firmino (78. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson (60. Barnes), Cork, Defour (87. A. Westwood), Brady – Arfield – Wood (87. Vokes).
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodca: Roger East