Bayern – Mainz 4:0 (kon.) | Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:2 (kon.)
Stuttgart – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (2:0)
1. FSV Mainz 05
Sobota 16.09.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje tento zápas. Diváci, ktorí sa rozhodli investovať svoje financie na kúpu vstupenky musia byť nadmieru spokojní. Domáci futbalisti držali loptu pod kontrolou počas celého stretnutia a zaslúžene vyhrali. Vsadili na kombinačný štýl hry, čo im prinieslo želané ovocie v podobe plného bodového zisku. Hostia sa sústredili na zadné rady a udrieť sa pokúšali po rýchlych kontrách. Odo mńa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:23:58)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:4.
    Střely mimo: 8:5.
    Rohy: 10:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 9:5.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 75 000 platiacich divákov.
     
    89
    Zápas sa už viac-menej len dohráva. Ani jeden z tímov nejaví väčšiu snahu smerom dopredu. Pri lopte sú momentálne domáci hráči, ktorí kombinujú v strede pola.
     
    88
    Exekútor voľného kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou a tak môžu hostia pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    87
    Hlavný arbiter si všimol, že Latza bol poslaný na trávnik nedovoleným spôsobom a nariadil voľný kop z väčšej vzdialenosti v prospech Mainzu.
     
    86
    Yoshinori Muto predviedol dobrý pohyb s loptou. Strelu z hranice veľkého vápna netrafil ideálne a poslal ju vedľa ľavej žrde. Pekná individuálna akcia! Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Bayern.
     
    85
    Celkový počet striel ukazuje pomer 26:9.
     
    84
    Franck Ribéry sa vyčítavým pohľadom pozerá na hlavného arbitra, ktorý po jeho páde v šestnástke súpera nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    83
    Franck Ribéry sa pokúšal dostať do pokutového územia súpera skrz trojicu obrancov, čo mu síce vyšlo, ale zakončiť alebo prihrať už nestihol.
     
    82
    Hostia sa po veľmi dlhej dobe dokázali usadiť na polovici súpera, ale defenzíva Bayernu Mníchov dnes funguje na výbornú a hosťom ponúkajú len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    81
    Kingsley Coman sa individuálnym spôsobom snažil prejsť cez dvojicu brániacich hráčov. To mu nevyšlo, ale získal pre svoj tím outové vhadzovanie.
     
    79
    Franck Ribéry poslal center na hranicu veľkého vápna, kde si zbehol striedajúci Sebastian Rudy. Ten sa do lopty oprel strelou z voleja, ale jeho tvrdý strelecký pokus opečiatkoval len spojnicu Adlerovej bránky. To bola šanca!
    77. Robert Lewandowski (BAY) - 4:0
     
    77
    Bayern dal gól!
    Joshua Kimmich poslal nadýchaný center do hĺbky šestnástky, kde bol pripravený ROBERT LEWANDOWSKI ku zakončeniu. Svoj hlavičkový pokus namieril k pravej žrdi a bol úspešný. Stav stretnutia je 4:0!
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Jošinori Muto.
     
    76
    Do šance sa dostal Franck Ribéry, ktorého zakončenie z hranice veľkého vápna dokázal René Adler vyraziť pred seba. Následne ho zastúpila obrana, ktorá loptu upratala do bezpečia.
     
    75
    Momentálny pomer držania lopty je: 70 % – 30%.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 11. Robben, 23. Robben, 50. Lewandowski, 77. Lewandowski

    Karty:   42. Rafinha (BAY), 56. J. Boateng (BAY) – 36. Bell (MAI), 55. A. Diallo (MAI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:5.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (62. Süle), Hummels, Rafinha – Arturo Vidal (72. Rudy), Th. Alcântara – Robben (62. Ribéry), T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, Ribéry, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso.

    1. FSV Mainz 05: Adler – Bell (C), A. Diallo (77. Muto), Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski (65. Gbamin) – Öztunali, Quaison – De Blasis (46. Latza).
    Náhradníci: Zentner – Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Jairo.

    Rozhodca: Stegemann – Fischer, Pickel

    Diváci: 75 000