Bayern – Mainz 4:0 (kon.) | Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:2 (kon.)
Stuttgart – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (2:0)
1. FSV Mainz 05
Sobota 16.09.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 4. kolo nemeckej Bundesligy, kde FC Bayern Mníchov privíta na svojom trávniku 1. FSV Mainz. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC BAYERN MNÍCHOV

    Vlanajší šampión sa v aktuálnom ročníku nachádza na 7. priečke so ziskom 6 bodov a na vedúci Dortmund stráca len jeden bod. Na svojom konte má dve víťazstvá a jednu porážku. Tú zaznamenal v poslednom meraní síl v zápase s domácim Hoffenheimom. V 27. minúte išli do vedenia domáci zásluhou Utha, ktorý dokázal zúžitkovať presnú prihrávku Kramarića. Ten istý hráč sa trafil aj druhýkrát a to v 51. minúte, čo bol aj posledný presný zásah v zápase. Hoffenheim získal dôležité tri body po víťazstve 2:0 a ukončil tak šesťzápasovú sériu víťazstiev Bayernu Mníchov.

    1. FSV MAINZ

    Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na nepeknej 13. priečke so ziskom 3 bodov. Po katastrofálnom vstupe do nového ročníka si po dvoch porážkach s Hannoverom a Stuttgartom napravili chuť v poslednom stretnutí. Predstavili sa pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Leverkusenom. Tí sledovali vynikajúci výkon svojich miláčikov, napriek nevydarenému vstupu do zápasu. V 22. minúte išli do vedenia hostia po presnom zakončení Kohra, ale ešte do polčasu dokázal vyrovnať Muto a to presne v 45. minúte. Ďalší gól nasledoval až v 57. minúte a to z kopačky domáceho Dialla. V 71. minúte pridal tretí kúsok do bránky Leverkusenu Serdar, ktorý spečatil konečný výsledok na 3:1 v prospech Mainzu.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha – Arturo Vidal, Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, Ribéry, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso.

    1. FSV Mainz 05: Adler – Bell (C), A. Diallo, Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski – Öztunali, Quaison – De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Jairo.

    Rozhodca: Stegemann – Fischer, Pickel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Coman svojou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou, o ktorú napokon prišiel.
     
    3
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    4
    Hummels sa snažil rozbehnúť rýchlu akciu smerom dopredu, ale jeho dlhý pas bol pridlhý a smeroval až za bránkovú čiaru. Adler bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    5
    Arjen Robben sa pokúšal o niečo podobné, ale obranca súpera zakročil a jeho dlhý pas zachytil.
     
    6
    Obrana mala plné ruky práce, aby zablokovala pokus, ktorý vyslal Thiago Alcantara. Vystrelil bez váhania spoza pokutového územia hneď po tom, ako mu prihral spoluhráč. Lopta sa ocitla mimo hry a Bayern tak bude zahrávať rohový kop.
     
    7
    Rohový kop odvracia obrana súpera. Loptu posielal na spoluhráčov Joshua Kimmich.
     
    8
    Ďalekonosný pokus sa končí neúspechom po tom, ako si Daniel Brosinski spracoval loptu a vystrelil. Cieľom bolo prekvapiť gólmana, ale ten mal napokon relatívne ľahkú úlohu pri likvidovaní tejto strely. Lopta putuje mimo ihriska. Mainz získava výhodu rohového kopu.
     
    9
    Centrovaná lopta z rohového kopu smerovala do hĺbky šestnástky súpera, kde sa jej zmocnil jeden z brániacich hráčov.
     
    10
    Robin Quaison sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol. Asistent arbitra ukazuje na rohovú zástavku. Rohový kop pre Mainz.
     
    11
    Oztunali zahráva rohový kop, ktorým ale veľa vzruchu nenarobil. Lopta putovala do skrumáže hráčov súpera, ktorí loptu vykopli mimo pokutové územie.
     
    11
    Bayern dal gól!
    Thomas Müller zakončil z hranice veľkého vápna, ale loptu ešte stihol tečovať ARJEN ROBBEN, po ktorého dotyku skončila lopta za chrbátom bezmocného gólmana. Stav stretnutia je otvorený 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Thomas Müller.
    11. Thomas Müller (BAY) - 1:0
     
    13
    Domáci futbalisti získal výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    14
    Bayern s prihrávkami cez celé ihrisko s cieľom udržať si kontrolu lopty. Súper ale zachytáva jeden z pasov a situácia sa obracia. Bayern má výhodu rohového kopu.
     
    15
    Exekútor rohového kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou, vďaka čomu môže jeho tím pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    16
    Sľubnú strelu z voleja po individuálnej akcii predviedol Robin Quaison, ale Manuel Neuer pokus smerujúci do ľavej polovice bránky lapil a nedopustil tak zmenu skóre.
     
    17
    Po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov mohli hostia skórovať po nariadenom voľnom kope, ale centrovaný pokus smeroval až za bránkovú čiaru. Nasledovať bude odkop od bránky Bayernu.
     
    18
    Arjen Robben s pekným prvým dotykom pri spracovaní prihrávky do pokutového územia. Nasmeroval na gólmana prízemný pokus do stredu siete, ale ten loptu vyrazil pred seba. K odrazenej lopte sa dostal Arturo Vidal a vystrelil. Lopta si to namierila do pravého dolného rohu, ale Rene Adler ju vytlačil parádnym zákrokom. Lopta sa dostala až mimo ihriska a Bayern tak získava rohový kop.
     
    19
    Joshua Kimmich namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.
     
    20
    Hráči tímu Bayern si len tak prihrávajú medzi sebou. Obrana súpera ale výborne zasahuje a zbavuje ich privilégia držania lopty. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Bayern.
     
    21
    Joshua Kimmich načechral loptu z rohu, ale defenzívny hráč vystúpil proti nej a dokázal zasiahnuť.
     
    22
    Kingsley Coman zahodil nemožné! Na hranici malého vápna reagoval na milimetrovú prihrávku jeho spoluhráča strelou z prvej, ale loptu z päťmetrovej vzdialenosti nedokázal poslať do bránky, v ktorej sa nenachádzal gólman. Jeho tvrdý pokus opečiatkoval len brvno bránky.
     
    23
    Bayern dal gól!
    ARJEN ROBBEN si spracoval dlhú prihrávku svojho spoluhráča a pokračoval ďalej až do vápna súpera. Tam sa Rene Adler snažil znížiť strelecký uhol, ale jeho technické zakončenie nebol schopný zachytiť. Stav stretnutia je 2:0!
    23. Arjen Robben (BAY) - 2:0
     
    25
    Joshua Kimmich skúsil nájsť spoluhráčov centrom do pokutového územia. Nanešťastie pre neho, obrana súpera predčila útočiacich hráčov a odvrátila nebezpečenstvo.
     
    28
    Thiago Alcantara si zbieha na presnú prihrávku na hranici veľkého vápna a okamžite vysiela smerom na bránu strelu. Tá ale končí iba v zámedzí.
     
    29
    Lopta sa nachádza na polovici Bayernu Mníchov, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    30
    FC Bayern Mníchov získava výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    31
    Vidal sa chytá za hlavu po jeho zakončení zvnútra šestnástky. Uvedomuje si, že s touto príležitosťou mohol naložiť aj lepšie. Lopta putuje do zámedzia a 1. FSV Mainz 05 bude loptu zahrávať z vlastnej bránky.
     
    32
    René Adler vyutekal zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Thomas Muller. To sa mu aj podarilo a ďalekým odkopom zmaril všetky šance na skórovanie.
     
    33
    Arjen Robben skúsil nájsť jedného zo spoluhráčov, ale prihrávka sa mu nepodarila ideálne a šanca tak z toho nebude. Lopta je za bránkovou čiarou a Mainz má odkop od bránky.
     
    34
    Domáci hráči sú usadení na vlastnej polovici, kde medzi sebou kombinujú a vyčkávajú na moment prekvapenia.
     
    35
    Kingsley Coman zbytočne nešpekuloval a z väčšej vzdialenosti poslal tvrdý projektil medzi tri žrde. Na jeho pokus bol René Adler pripravený a loptu chytá.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Stefan Bell (1. FSV Mainz 05).
     
    37
    Donati zakladal akciu po ľavej strane ihriska, ale nedokázal prejsť cez brániaceho hráča. Lopta sa nachádza mimo hry a hostia budú vhadzovať na súperovej polovici.
     
    38
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 70% – 30%.
     
    39
    Jerome Boateng to skúša hĺbkovou prihrávkou za obranu. Tá ale zareagovala výborne a zachytila loptu.
     
    40
    Priebeh hry sa nám trocha upokojil. Loptu majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa snažia kontrolovať hru.
     
    41
    Levin Öztunali predložil kvalitný center do šestnástky. Defenzíva súpera si s ním ale poradila a odkopla ho. Hlavný arbiter signalizuje rohový kop. Výhodu získava Mainz.
     
    42
    Levin Öztunali sa postavil ku realizácii rohového kopu, ale jeho centrovaný pokus našiel len brániaceho hráča, ktorý upratal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Rafinha (FC Bayern Mníchov).
     
    43
    Skvelá práca Joushua Kimmicha, ktorý nedovolil útočiacemu súperovi spracovať prihrávku svojho spoluhráča. Lopta putuje za brankovú čiaru a Bayern bude pokračovať dlhým odkopom.
     
    44
    Kingsley Coman sa peknou prihrávkou snažil nájsť nabiehajúceho Thomasa Mullera, čo sa mu aj podarilo, ale tiesnený Thomas Muller si loptu nedokázal spracovať.
     
    45
    Teraz ťažko povedať, či Kingsley Coman sa snažil prihrávať alebo zakončovať, ale podstatné je, že René Adler jeho pokus zachytil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť ani jednu minútu navyše a tak ten hlavný ukončil prvý polčas. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme v ňom možnosť vidieť dva presné zásahy Arjena Robbena a množstvo zaujímavých šancí. Domáci dnes jasne dominujú skrz krásny kombinačný futbal. Hostia vsadili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Pablo De Blasis, prichádza Danny Latza.
     
    47
    Hráči Bayernu sa hneď z úvodu druhého polčasu usadili na polovici súpera, kde sa skrz krátke prihrávky snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    48
    Joshua Kimmich bol v snahe priviesť loptu po pravej strane ihriska bližšie k vápnu faulovaný a hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    49
    V šestnástke súpera sa po voľnom kope najlepšie zorientoval Arturo Vidal, ktorého hlavičkové zakončenie smerovalo len mimo bránky.
     
    50
    Bayern dal gól!
    Thomas Muller si to po pravej strane ihriska namieril smerom dopredu. Všimol si, že do šestnástky súpera smeruje ROBERT LEWANDOWSKI, ktorému okamžite poslal prízemnú prihrávku. Ten zakončil brilantným sklzom a dostáva svoj tím už do trojgólového vedenia.
    50. Robert Lewandowski (BAY) - 3:0
     
    52
    To bola veľká strelecká príležitosť! Robert Lewandowski predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval pekným sklzom. Lopta je v zámedzí a tím Bayern si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    53
    Joshua Kimmich poslal prudký center z rohového kopu, do ktorého sa hlavou oprel Arturo Vidal. Jeho hlavičký pokus končí v rukaviciach gólmana.
     
    54
    Bayern drží loptu a postupne sa posúva dopredu. Ale v tom prichádza zákrok hráča súpera. Lopta putuje na rohový kop. Bayern tak môže pokračovať v útočnej snahe.
     
    55
    Joshua Kimmich poslal rohový kop do klbka tiel obrancov a jeden z nich loptu upratal do bezpečia.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Abdou Diallo (1. FSV Mainz 05).
     
    56
    Žltú kartu dostáva Jérôme Boateng (FC Bayern Mníchov).
     
    57
    Mainz malo po nedovolenom zákroku Jérômeho Boatenga výhodu voľného kopu zo strednej vzdialenosti. Levin Oztunali ho rozohral, ale v čase jeho prihrávky sa niekoľko hráčov nachádzalo v ofsajdovej pasci súpera.
     
    58
    Quaison sa dostal na hranici veľkého vápna súpera k lopte a okamžite sa ju snažil poslať medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a ani presnosť. Bayern bude pokračovať dlhým odkopom od vlastnej bránky.
     
    59
    Bayern drží loptu. Hráči si medzi sebou prihrávajú. Celé to ale netrvalo dlho, keďže o loptu už prišli. Lopta končí mimo ihriska. Bayern získava rohový kop.
     
    60
    Joshua Kimmich zakrútil rohový kop, ale nedokázal nájsť spoluhráčov. Jeden z obrancov loptu odvrátil.
     
    61
    Jeden z hráčov Mainzu sa snažil rozbehnúť rýchlu akciu smerom dopredu, ale jeho dlhý pas bol veľmi nepresný a skončil až na kopačke Manuela Neuera.
     
    62
    Joshua Kimmich šikovnou prihrávkou do pokutového územia súpera našiel voľného spoluhráča, ale ten o loptu rýchlo prišiel po skvelom obrannom zákroku Daniela Brosinskeho. Bayern Mníchov bude zahrávať rohový kop, ale ešte predtým dvojité striedanie na domácej strane.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Niklas Süle.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Franck Ribéry.
     
    63
    Po rohovom kope sa najlepšie v šestnástke zorientoval René Adler, ktorý si letiaci projektil zo vzduchu stiahol.
     
    64
    Thomas Muller si dokázal spracovať prihrávku Kingsleyho Comana. Tú sa snažil preposlať do predbránkového priestoru. Jeho úmysel dokázal zblokovať jeden z brániacich hráčov, od ktorého lopta putovala za bránkovú čiaru. Bayern bude zahrávať rohový kop.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Daniel Brosinski, prichádza Jean-Philippe Gbamin.
     
    66
    Thomas Muller sa po zahraní rohového kopu dostal do akrobatického zakončenia, ale jeho nožničky neboli úspešné. Lopta smerovala tesne vedľa pravej tyčky.
     
    67
    Manuel Neuer sa natiahol, aký bol dlhý po svojej pravici a predviedol výborný zákrok! Fabian Frei to skúsil z odrazenej lopty a mal v úmysle ju usmerniť k ľavej žrdi. Mainz s rohovým kopom.
     
    68
    Levin Öztunali sa stavia k rohovému kopu a loptu posiela do húštiny tiel v pokutovom území. Pri lopte je ale prvý obranca súpera a loptu odvracia.
     
    69
    Lopta sa nachádza na polovici Bayernu Mníchov, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    70
    Kingsley Coman zarotoval center do pokutového územia. Obrana súpera loptu upratala do bezpečia.
     
    71
    Arturo Vidal sa "spojil" s perfektným centrom a z okolia pokutového kopu nasmeroval loptu hlavou do hornej časti bránky. René Adler sa predviedol vo výbornom svetle a vytesnil loptu na brvno.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sebastian Rudy.
     
    73
    Robert Lewandowski nedokázal prepasírovať loptu skrz dvojicu brániacich hráčov. FC Bayern Mníchov bude zahrávať rohový kop.
     
    74
    Joshua Kimmich poslal loptu z rohového kopu na bližšiu žrd, kde sa v tom čase nachádzal len obranca Mainzu, ktorý loptu odkopol až za postrannú čiaru.
     
    75
    Momentálny pomer držania lopty je: 70 % – 30%.
     
    76
    Do šance sa dostal Franck Ribéry, ktorého zakončenie z hranice veľkého vápna dokázal René Adler vyraziť pred seba. Následne ho zastúpila obrana, ktorá loptu upratala do bezpečia.
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Jošinori Muto.
     
    77
    Bayern dal gól!
    Joshua Kimmich poslal nadýchaný center do hĺbky šestnástky, kde bol pripravený ROBERT LEWANDOWSKI ku zakončeniu. Svoj hlavičkový pokus namieril k pravej žrdi a bol úspešný. Stav stretnutia je 4:0!
    77. Robert Lewandowski (BAY) - 4:0
     
    79
    Franck Ribéry poslal center na hranicu veľkého vápna, kde si zbehol striedajúci Sebastian Rudy. Ten sa do lopty oprel strelou z voleja, ale jeho tvrdý strelecký pokus opečiatkoval len spojnicu Adlerovej bránky. To bola šanca!
     
    81
    Kingsley Coman sa individuálnym spôsobom snažil prejsť cez dvojicu brániacich hráčov. To mu nevyšlo, ale získal pre svoj tím outové vhadzovanie.
     
    82
    Hostia sa po veľmi dlhej dobe dokázali usadiť na polovici súpera, ale defenzíva Bayernu Mníchov dnes funguje na výbornú a hosťom ponúkajú len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    83
    Franck Ribéry sa pokúšal dostať do pokutového územia súpera skrz trojicu obrancov, čo mu síce vyšlo, ale zakončiť alebo prihrať už nestihol.
     
    84
    Franck Ribéry sa vyčítavým pohľadom pozerá na hlavného arbitra, ktorý po jeho páde v šestnástke súpera nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    85
    Celkový počet striel ukazuje pomer 26:9.
     
    86
    Yoshinori Muto predviedol dobrý pohyb s loptou. Strelu z hranice veľkého vápna netrafil ideálne a poslal ju vedľa ľavej žrde. Pekná individuálna akcia! Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Bayern.
     
    87
    Hlavný arbiter si všimol, že Latza bol poslaný na trávnik nedovoleným spôsobom a nariadil voľný kop z väčšej vzdialenosti v prospech Mainzu.
     
    88
    Exekútor voľného kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou a tak môžu hostia pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    89
    Zápas sa už viac-menej len dohráva. Ani jeden z tímov nejaví väčšiu snahu smerom dopredu. Pri lopte sú momentálne domáci hráči, ktorí kombinujú v strede pola.
     
    90
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 75 000 platiacich divákov.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:4.
    Střely mimo: 8:5.
    Rohy: 10:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 9:5.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje tento zápas. Diváci, ktorí sa rozhodli investovať svoje financie na kúpu vstupenky musia byť nadmieru spokojní. Domáci futbalisti držali loptu pod kontrolou počas celého stretnutia a zaslúžene vyhrali. Vsadili na kombinačný štýl hry, čo im prinieslo želané ovocie v podobe plného bodového zisku. Hostia sa sústredili na zadné rady a udrieť sa pokúšali po rýchlych kontrách. Odo mńa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:23:58)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 11. Robben, 23. Robben, 50. Lewandowski, 77. Lewandowski

    Karty:   42. Rafinha (BAY), 56. J. Boateng (BAY) – 36. Bell (MAI), 55. A. Diallo (MAI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:5.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (62. Süle), Hummels, Rafinha – Arturo Vidal (72. Rudy), Th. Alcântara – Robben (62. Ribéry), T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, Ribéry, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso.

    1. FSV Mainz 05: Adler – Bell (C), A. Diallo (77. Muto), Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski (65. Gbamin) – Öztunali, Quaison – De Blasis (46. Latza).
    Náhradníci: Zentner – Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Jairo.

    Rozhodca: Stegemann – Fischer, Pickel

    Diváci: 75 000