Hamburger – Lipsko 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:2 (0:0)
RB Lipsko
Piatok 08.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte dve minúty navyše.
     
    89
    Mali sme možnosť sledovať ako Naby Keita odkuľhal z ihriska priamo do útrob štadióna. Leipzig tak bude zápas dohrávať v početnom oslabení.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Walace (Hamburger SV). To si vyslúžil za držanie protihráča.
     
    86
    Marcel Sabitzer sa po rohovom kope ocitol nikým nestrážený zoči-voči gólmanovi, ale strelu z voleja nasmeroval tesne nad brvno.
     
    80
    Kevin Kampl napálil svoj pokus z hranice veľkého vápna. Jeho snaha ale o niekoľko centimetrov preletela okolo pravej žrde.
     
    78
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Jean-Kévin Augustin, prichádza Yussuf Poulsen.
    75. Timo Werner (RBL) - 0:2
     
    75
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Jeden z domácich hráčov bol pár centimetrov od vyrovnania, ale gólman ho dokázal zázračným zákrokom vychytať. Hneď na to hostia založili rýchly protiútok, po ktorom sa TIMO WERNER dostal do samostatného úniku. Prízemnú strelu nasmeroval k ľavej tyčky a nemýlil sa. Stav stretnutia je 0:2!
     
    74
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Sven Schipplock.
     
    71
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Rick van Drongelen, prichádza Gotoku Sakaj.
     
    69
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bruma, prichádza Kevin Kampl.
    67. Naby Keïta (RBL) - 0:1
     
    67
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci mali po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu, ktorý okamžite rozohrali. K lopte sa dostal NABY KEÏTA, ktorý strelou približne z tridsiatich metrov vymietol pravú šibenicu súperovej bránky. Stav stretnutia je 0:1! Neskutočný moment. Asistenciu si na svoje konto pripíše Marcel Sabitzer.
     
    62
    Už to vyzeralo tak, že sa Timo Werner dostane do lepšej streleckej pozície, ale v poslednej chvíli mu loptu vypichol jeden z brániacich hráčov. Lopta následne pokračovala do zámedzia a tak hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    61
    Gian-Luca Waldschmidt a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a z hranice pokutového územia vystrelil veľmi nepresne. Jeho snaha skončila niekoľko metrov od pravej žrde. Aká škoda!
     
    60
    Žltú kartu dostáva Naby Keïta (RB Leipzig).
     
    59
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bernardo, prichádza Lukas Klostermann.
     
    58
    Momentálny pomer držania lopty je: 35% – 65%.
     
    50
    Lewis Holtby teraz úplne zbytočne fauloval súpera bez lopty tesne pred hranicou šestnástky. Toto je pozícia vhodná na priame ohrozenie. Ako s touto príležitosťou Hamburg vynaloží?
     
    45+1
    Po konzultácii s videorozhodcom zmenil hlavný arbiter názor a pokutový kop sa tak zahrávať nebude. Hosťujúci celok sa bude musieť uspokojiť s tým rohovým.
     
    45
    V závere prvého polčasu budeme svedkami pokutového kopu. Túto výhodu získava RB Leipzig, ale ešte predtým si to hlavný arbiter overí u videorozhodcov.
     
    43
    Hahn sa dostal k lopte na pravej strane šestnástky a strielaným centrom sa pokúšal nájsť Bobbyho Wooda. Proti bol Gulásci so svojim reflexívnym zákrokom.
     
    37
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Filip Kostić, prichádza Gian-Luca Waldschmidt.
     
    30
    Jean-Kévin Augustin sa dostal do obrovskej príležitosti. Timo Werner si spracoval skvelý pas od svojho spoluhráča, ktorý následne poslal skrz dvoch brániacich hráčov na úplne voľného Jeana-Kévina Augustina, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou a tak ju neusmernil do odkrytej bránky.
     
    27
    Centrovaná lopta po voňom kope prepadla v šestnástke súpera, kde sa do volejového zakončenia dostal Walace, ale jeho pokus končí tesne mimo bránky.
     
    24
    Hamburg vo veľkej príležitosti, z ktorej sa skúsil presadiť Filip Kostić. Loptu si spracoval po presnom pase, ale pokus nasmeroval na míle od pravej tyčky. Túto situáciu absolútne nezvládol.
     
    22
    Domáce publikum sa búri! Bobby Wood sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, čo sa mu z časti aj podarilo a priviezol loptu až do pokutového územia súpera. Tam však po súboji spadol na trávnik a spoločne s divákmi sa dožadoval pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    16
    Timo Werner zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus do stredu siete sa neujal. Mathenia ho zlikvidoval parádnym zákrokom.
     
    11
    Willi Orban so strelou z prvej z hranice veľkého vápna, ktorú zastavil obranca. RB Lipsko má výhodu rohového kopu.
    7. Jean-Kévin Augustin (RBL)
     
    7
    Sľubnú šancu spálil Jean-Kevin Augustin. Z vnútra pokutového územia napálil loptu bez prípravy len do pravej žrde, od ktorej lopta putovala do zámedzia. Hamburg bude pokračovať odkopom.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 67. Keïta, 75. Werner

    Karty:   87. Walace (HAM) – 60. Keïta (RBL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen (71. Sakaj) – Ekdal (74. Schipplock), Walace – Hahn, Holtby, Kostić (37. Waldschmidt) – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo (59. Klostermann), Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma (69. Kampl) – Augustin (78. Y. Poulsen), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker, Kampl.

    Rozhodca: Deniz Aytekin