Hamburger – Lipsko 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:2 (0:0)
RB Lipsko
Piatok 08.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešné stretnutie. To možno označiť pre oko diváka ako veľmi atraktívne. Mali sme možnosť vidieť dva presné zásahy zo strany hostí a množstvo zaujímavých situácii na oboch stranách. Oba celky sa snažili kontrolovať priebeh hry a vytvárať si pomocou krátkych prihrávok lepšie strelecké pozície. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:25:19)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4.
    Střely mimo: 5:9.
    Rohy: 4:14.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 13:9.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte dve minúty navyše.
     
    89
    Mali sme možnosť sledovať ako Naby Keita odkuľhal z ihriska priamo do útrob štadióna. Leipzig tak bude zápas dohrávať v početnom oslabení.
     
    88
    Niekoľko domácich fanúšikov predčasne opúšťa svoje miesta na štadióne a so smutným výrazom smeruje k východu. Zápas je už viac-menej rozhodnutý.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Walace (Hamburger SV). To si vyslúžil za držanie protihráča.
     
    87
    Asistentova ruka je hore, pretože Timo Werner nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    86
    Marcel Sabitzer sa po rohovom kope ocitol nikým nestrážený zoči-voči gólmanovi, ale strelu z voleja nasmeroval tesne nad brvno.
     
    85
    Yussuf Poulsen posiela pekný center do pokutového územia. Obrana súpera upratala loptu do bezpečia. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. RB Lipsko rozohrá roh.
     
    84
    Striedajúci Sakaj hľadal na ľavej strane ihriska lepšie postaveného spoluhráča, ale jeho úmysel bol veľmi nepresný a loptu poslal až za postrannú čiaru. Hostia budú vhadzovať.
     
    83
    Kevin Kampl sa po súboji na vlastnej polovici ihriska ocitol na trávniku. Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky a nariadil nepriamy voľný kop v prospech hostí.
     
    82
    Marcel Sabitzer zahrával rohový kop. Centrovanú loptu namieril na hranicu veľkého vápna, kde si však loptu prevzal jeden z obrancov súpera.
     
    81
    Po sérii prihrávok sa k lopte dostal aj Peter Gulácsi, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    80
    Kevin Kampl napálil svoj pokus z hranice veľkého vápna. Jeho snaha ale o niekoľko centimetrov preletela okolo pravej žrde.
     
    79
    Marcel Sabitzer namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.
     
    78
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Jean-Kévin Augustin, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    77
    Centrovanú loptu z rohu získal pod kontrolu Sven Schipplock a nasmeroval ju rovno do stredu siete. Už takmer dvíhal od radosti ruky nad hlavu, ale Peter Gulácsi bol proti zmene skóre a v zlomku sekundy strelu zlikvidoval.
    75. Timo Werner (RBL) - 0:2

    Róbert Gašpárek

    Góly: 67. Keïta, 75. Werner

    Karty:   87. Walace (HAM) – 60. Keïta (RBL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen (71. Sakaj) – Ekdal (74. Schipplock), Walace – Hahn, Holtby, Kostić (37. Waldschmidt) – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo (59. Klostermann), Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma (69. Kampl) – Augustin (78. Y. Poulsen), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker, Kampl.

    Rozhodca: Deniz Aytekin