Hamburger – Lipsko 0:2 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:2 (0:0)
RB Lipsko
Piatok 08.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešné stretnutie. To možno označiť pre oko diváka ako veľmi atraktívne. Mali sme možnosť vidieť dva presné zásahy zo strany hostí a množstvo zaujímavých situácii na oboch stranách. Oba celky sa snažili kontrolovať priebeh hry a vytvárať si pomocou krátkych prihrávok lepšie strelecké pozície. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (22:25:19)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4.
    Střely mimo: 5:9.
    Rohy: 4:14.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 13:9.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte dve minúty navyše.
     
    89
    Mali sme možnosť sledovať ako Naby Keita odkuľhal z ihriska priamo do útrob štadióna. Leipzig tak bude zápas dohrávať v početnom oslabení.
     
    88
    Niekoľko domácich fanúšikov predčasne opúšťa svoje miesta na štadióne a so smutným výrazom smeruje k východu. Zápas je už viac-menej rozhodnutý.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Walace (Hamburger SV). To si vyslúžil za držanie protihráča.
     
    87
    Asistentova ruka je hore, pretože Timo Werner nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    86
    Marcel Sabitzer sa po rohovom kope ocitol nikým nestrážený zoči-voči gólmanovi, ale strelu z voleja nasmeroval tesne nad brvno.
     
    85
    Yussuf Poulsen posiela pekný center do pokutového územia. Obrana súpera upratala loptu do bezpečia. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. RB Lipsko rozohrá roh.
     
    84
    Striedajúci Sakaj hľadal na ľavej strane ihriska lepšie postaveného spoluhráča, ale jeho úmysel bol veľmi nepresný a loptu poslal až za postrannú čiaru. Hostia budú vhadzovať.
     
    83
    Kevin Kampl sa po súboji na vlastnej polovici ihriska ocitol na trávniku. Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky a nariadil nepriamy voľný kop v prospech hostí.
     
    82
    Marcel Sabitzer zahrával rohový kop. Centrovanú loptu namieril na hranicu veľkého vápna, kde si však loptu prevzal jeden z obrancov súpera.
     
    81
    Po sérii prihrávok sa k lopte dostal aj Peter Gulácsi, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    80
    Kevin Kampl napálil svoj pokus z hranice veľkého vápna. Jeho snaha ale o niekoľko centimetrov preletela okolo pravej žrde.
     
    79
    Marcel Sabitzer namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.
     
    78
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Jean-Kévin Augustin, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    77
    Centrovanú loptu z rohu získal pod kontrolu Sven Schipplock a nasmeroval ju rovno do stredu siete. Už takmer dvíhal od radosti ruky nad hlavu, ale Peter Gulácsi bol proti zmene skóre a v zlomku sekundy strelu zlikvidoval.
    75. Timo Werner (RBL) - 0:2
     
    75
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Jeden z domácich hráčov bol pár centimetrov od vyrovnania, ale gólman ho dokázal zázračným zákrokom vychytať. Hneď na to hostia založili rýchly protiútok, po ktorom sa TIMO WERNER dostal do samostatného úniku. Prízemnú strelu nasmeroval k ľavej tyčky a nemýlil sa. Stav stretnutia je 0:2!
     
    74
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Sven Schipplock.
     
    74
    Lewis Holtby svojim centrom z pravej strany ihriska hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov, ale našiel len kopačku jedného z obrancov. Hamburg SV bude pokračovať rohovým kopom.
     
    73
    Andre Hahn sa rútil smerom dopredu po pravej strane ihriska. Zbytočne nešpekuloval a poslal nadýchaný center do hĺbky šestnástky. Tam sa najlepšie zorientoval Gulácsi, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    72
    Marcel Sabitzer zahráva rohový kop a posiela pekný center do šestnástky. Obrana súpera ja v strehu a lopta tak putuje do zóny bezpečia.
     
    71
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Rick van Drongelen, prichádza Gotoku Sakaj.
     
    70
    Faktom je, že Hamburg bol v posledných minútach pasívny. Hráči v bielych dresoch sa skrátka nemôžu vymaniť zo zovretia súpera.
     
    69
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bruma, prichádza Kevin Kampl.
     
    68
    Stretnutie tak získava úplne iný náboj. Teraz sú na rade domáci futbalisti, ktorí majú na vyrovnanie niečo cez dvadsať minút.
    67. Naby Keïta (RBL) - 0:1
     
    67
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci mali po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu, ktorý okamžite rozohrali. K lopte sa dostal NABY KEÏTA, ktorý strelou približne z tridsiatich metrov vymietol pravú šibenicu súperovej bránky. Stav stretnutia je 0:1! Neskutočný moment. Asistenciu si na svoje konto pripíše Marcel Sabitzer.
     
    66
    Toto nedopadlo podľa plánu. Bruma skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale jeho pokus smerujúci nízko do stredu siete bol prislabý. Christian Mathenia s pohodlným zákrokom.
     
    65
    Ku realizácii rohového kopu sa postavil Bruma, ale jeho centrovaný pokus dopadol len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    64
    Timo Werner sa šikovnou kľučkou snažil zbaviť brániaceho hráča, vďaka čomu by sa pravdepodobne dostal do úniku. Jeho kľučka mu však nevyšla, no napriek tomu Leipzig získava výhodu rohového kopu.
     
    63
    Marcel Sabitzer zahral rohový kop, ale nepodarilo sa mu nájsť žiadneho spoluhráča.
     
    62
    Už to vyzeralo tak, že sa Timo Werner dostane do lepšej streleckej pozície, ale v poslednej chvíli mu loptu vypichol jeden z brániacich hráčov. Lopta následne pokračovala do zámedzia a tak hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    61
    Gian-Luca Waldschmidt a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a z hranice pokutového územia vystrelil veľmi nepresne. Jeho snaha skončila niekoľko metrov od pravej žrde. Aká škoda!
     
    60
    Žltú kartu dostáva Naby Keïta (RB Leipzig).
     
    59
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bernardo, prichádza Lukas Klostermann.
     
    58
    Momentálny pomer držania lopty je: 35% – 65%.
     
    57
    Bruma si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč.
     
    56
    Naby Keita skúsil svoje strelecké šťastie strelou z veľkej diaľky. Jeho pokus bol zblokovaný hneď prvým brániacim hráčom. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    55
    Voľný kop posiela Halstenberg do pokutového územia. Jeden z obrancov pohodlne zažehnal nebezpečenstvo.
     
    54
    Andre Hahn v sklze zobral aj nohy súpera. Rozhodca zapískal faul a porušenie pravidiel. RB Lipsko zahrá priamy voľný kop.
     
    53
    Bobby Wood sa snažil zúžitkovať dlhú prihrávku svojho spoluhráča, ale vo šprinterskom súboji bol tým neúspešným mužom. Ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý už má loptu pevne pod kontrolou.
     
    52
    Naby Keita sa snažil presadiť proti brániacho hráčovi individuálnym spôsobom. To mu úplne nevyšlo, ale napriek tomu budú hostia pri lopte po outovom vhadzovaní.
     
    51
    Gian-Luca Waldschmidt bol tým mužom, ktorý napokon zakončil z voľného kopu, ale jeho strelecký pokus pripomínal skôr volanie o pomoc. Lopta si to namierila niekde medzi divákov. Nasledovať bude odkop od bránky hostí.
     
    50
    Lewis Holtby teraz úplne zbytočne fauloval súpera bez lopty tesne pred hranicou šestnástky. Toto je pozícia vhodná na priame ohrozenie. Ako s touto príležitosťou Hamburg vynaloží?
     
    49
    Hordy hráčov čakajú v šestnástke na center z rohového kopu. Lewis Holtby napokon volí rozohrávku na krátko.
     
    48
    Dennis Diekmeier nedokázal prepasírovať loptu cez a akcia sa končí nezdarom. Hamburg získava rohový kop.
     
    47
    Domáci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny, hoci sme sa úvodného zásahu nedočkali. Sme svedkami skvelého futbalového divadla plného šancí a zaujímavých momentov. Oba celky sa snažia kontrolovať priebeh hry a mať lotu na svojich kopačkách tak dlho, ako to len pôjde. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po konzultácii s videorozhodcom zmenil hlavný arbiter názor a pokutový kop sa tak zahrávať nebude. Hosťujúci celok sa bude musieť uspokojiť s tým rohovým.
     
    45
    V závere prvého polčasu budeme svedkami pokutového kopu. Túto výhodu získava RB Leipzig, ale ešte predtým si to hlavný arbiter overí u videorozhodcov.
     
    45
    Z rohového kopu bola nakoniec krátka rozohrávka. Vybral si tak Timo Werner.
     
    44
    Marcel Sabitzer posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla. RB Lipsko získava výhodu rohového kopu. Hlavný arbiter a aj asistent zhodne ukázali smerom k zástavke.
     
    43
    Hahn sa dostal k lopte na pravej strane šestnástky a strielaným centrom sa pokúšal nájsť Bobbyho Wooda. Proti bol Gulásci so svojim reflexívnym zákrokom.
     
    41
    Momentálny pomer držania lopty je 65% v prospech hosťujúceho celku a 35% v neprospech toho domáceho.
     
    40
    Naby Keita skúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale ten nemusel vôbec zasahovať. Tento strelecký pokus bol zatiaľ asi najhorší v zápase. Nasledovať bude odkop od bránky.
     
    39
    Rohový kop zahral Marcel Sabitzer, ale jeho centrovaný projektil pohodlne odvrátila defenzíva súpera.
     
    38
    Timo Werner sa snažil odcentrovať z pravej strany ihriska. Jeho pokus bol zblokovaný a lopta smerovala do zámedzia. Leipzig bude pokračovať rohovým kopom.
     
    37
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Filip Kostić, prichádza Gian-Luca Waldschmidt.
     
    37
    Keita sa snažil presadiť individuálne, ale neustál súboj a ocitol sa na trávniku. Hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    36
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    34
    Filip Kostić ako exekútor rohového kopu zvolil možnosť krátkej rozohrávky, vďaka čomu môže jeho tím pokračovať v útočnej snahe aj naďalej.
     
    33
    Andre Hahn nasmeroval do veľkého vápna center, ale obranca je pozorný a nebezpečie zažehnal. Lopta je v zámedzí a tím Hamburg si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    32
    Upamecano si teraz dokonale splnil svoje obranné povinnosti v súboji jeden na jedného, keď za seba nepustil rozbehnutého protihráča. Hamburg má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    31
    Timo Werner si nedokázal spracovať pomerne jednoduchú prihrávku. Lopta následne putovala za postrannú čiaru, čo znamená, že Hamburg bude vhadzovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    30
    Jean-Kévin Augustin sa dostal do obrovskej príležitosti. Timo Werner si spracoval skvelý pas od svojho spoluhráča, ktorý následne poslal skrz dvoch brániacich hráčov na úplne voľného Jeana-Kévina Augustina, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou a tak ju neusmernil do odkrytej bránky.
     
    29
    Jean-Kévin Augustin padá v pokutovom území súpera a dožaduje sa pokutového kopu, ale v tomto prípade to bolo čisté zo strany Lewisa Holtbyho.
     
    27
    Centrovaná lopta po voňom kope prepadla v šestnástke súpera, kde sa do volejového zakončenia dostal Walace, ale jeho pokus končí tesne mimo bránky.
     
    26
    Filip Kostić sa snažil spracovať dlhý pas svojho spoluhráča. To sa mu síce nepodarilo, ale v súboji bol faulovaný. Hamburg bude zahrávať voľný kop z nebezpečnej pozície.
     
    25
    Zatiaľ sledujeme veľmi zaujímavé futbalové divadlo. Doposial sme videli tri alebo štyri obrovské príležitosti, po ktorých sa nepresadil ani jeden z hráčov.
     
    24
    Hamburg vo veľkej príležitosti, z ktorej sa skúsil presadiť Filip Kostić. Loptu si spracoval po presnom pase, ale pokus nasmeroval na míle od pravej tyčky. Túto situáciu absolútne nezvládol.
     
    23
    Mathenia musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci hráč. To sa mu aj podarilo a už má loptu pevne pod kontrolou.
     
    22
    Domáce publikum sa búri! Bobby Wood sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, čo sa mu z časti aj podarilo a priviezol loptu až do pokutového územia súpera. Tam však po súboji spadol na trávnik a spoločne s divákmi sa dožadoval pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    21
    Van Drongelen sa teraz prezentoval skvelým a hlavne dobre načasovaným sklzom, vďaka ktorému súpera odstavil od lopty.
     
    20
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Diego Demme.
     
    19
    Bernando sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter prerušuje hru. Diekmeier sa v súboji previnil voči pravidám.
     
    18
    Kostić doslova odcentroval outové vhadzovanie do šestnástky súpera, kde však loptu pohodlne zachytil jeden z obrancov.
     
    17
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 33% – 67%.
     
    16
    Timo Werner zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus do stredu siete sa neujal. Mathenia ho zlikvidoval parádnym zákrokom.
     
    15
    Už to vyzeralo tak, že sa Lewis Holtby dostane do príležitosti na skórovanie, ale v tom ho zastavil hvizd hlavného arbitra. Ofsajd!
     
    14
    Výsledkom rohového kopu, ktorý zahral Lewis Holtby je, že skončil na hlave obrancu súpera, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    13
    Filip Kostić sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Hamburg s rohovým kopom.
     
    12
    Marcel Sabitzer poslal rohový kop do klbka tiel obrancov a jeden z nich loptu upratal.
     
    11
    Willi Orban so strelou z prvej z hranice veľkého vápna, ktorú zastavil obranca. RB Lipsko má výhodu rohového kopu.
     
    11
    Ku realizácii rohového kopu pristúpil Marcel Sabitzer, ktorého centrovaný pokus neznamenal väčšie nebezpečenstvo pre súpera.
     
    10
    Hosťujúci futbalisti si vďaka svojej útočnej aktivite dokázali vybojovať rohový kop, ktorý odohrajú z pravej strany.
     
    9
    Hostia sa spoločne s loptou nachádzajú v strede pola, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok. Ich cieľ je jasný, rozhodiť defenzívu súpera.
     
    8
    Werner svojou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ktorý však na jeho prihrávku vôbec nereagoval a nechal loptu prejsť do zámedzia. Ak by sa lopty dotkol, tak by sa jednalo o ofsajdové postavenie.
    7. Jean-Kévin Augustin (RBL)
     
    7
    Sľubnú šancu spálil Jean-Kevin Augustin. Z vnútra pokutového územia napálil loptu bez prípravy len do pravej žrde, od ktorej lopta putovala do zámedzia. Hamburg bude pokračovať odkopom.
     
    6
    Hostia zakladali útok po pravej strane ihriska, ale ich kombinácia stroskotala na Diekmaierovi, ktorý včasným zákrokom získal loptu na svoju stranu.
     
    5
    Naby Keita skúsil strelecké šťastie z hranice veľkého vápna, ale strela putuje vedľa ľavej žrde. Nasledovať bude odkop od bránky Hamburgu.
     
    4
    Marcel Sabitzer poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    3
    Bernardo si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe. Lopta končí mimo ihriska. RB Lipsko získava rohový kop.
     
    2
    Augustin si v hlavičkovom súboji počínal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen – Ekdal, Walace – Hahn, Holtby, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma – Augustin, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker, Kampl.

    Rozhodca: Deniz Aytekin.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 3. kolo nemeckej Bundesligy, kde Hamburg SV privíta na svojom trávniku RB Leipzig. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HAMBURG SV: Futbalistom tohto celku dokonale vyšiel štart do nového ročníka a po druhom kole sa prekvapivo nachádzajú na tretej priečke tabuľky. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách. V prvom kole sa v zápase proti Augsburgu presadil už v 8. minúte Muller, čo bol aj posledný presný zásah. Naposledy vycestovali na horúci trávnik do Kolína, kde mali diváci možnosť vidieť hneď štyri gólové zakončenia. Prvý patril hosťujúcim hráčom, keď sa v 28. minúte trafil Hahn. O šesť minút neskôr pridal ďalší kúsok do kolínskej bránky Wood. Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť až 15 minút, čo sa snažili oba celky využiť a aj sa im to podarilo. V 97. minúte znížil nepriaznivý stav Sorensen, ale Kolínu sa už nepodarilo vyrovnať. Práve naopak! Holtby bol tým mužom, ktorý stanovil v 100. minúte konečný výsledok na 1:3. V dnešnom zápase si nezahraje Mavraj, ktorý sa v zápase s Kolínom vykartičkoval.

    RB LEIPZIG: Hráči Leipzigu sa momentálne nachádza na siedmej priečke so ziskom troch bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve a jednej porážke. V prvom kole nestačili na Schalke, ktoré po góloch Bentaleba a Konoplyanky prehrali výsledkom 0:2. V druhom kole to už bolo v jasnej réžii hráčov Leipzigu, ktorý deklasovali slabo hrajúci Freiburg. Ten síce po prvom polčase vyhrával po góle Niederlechnera z 23. minúty, ale druhý polčas bola už iba jednostranná záležitosť. V 48. minúte vyrovnal Werner. V 55. minúte otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas Orban. V 71. minúte poslal opäť Werner svoj tím už do dvojgólového vedenia a poslednýkúsok pridal ešte Bruma, ktorý výsledok stanovil na konečných 4:1 z pohľadu Leipzigu.

    Z pozície komentátora sa na Vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 67. Keïta, 75. Werner

    Karty:   87. Walace (HAM) – 60. Keïta (RBL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen (71. Sakaj) – Ekdal (74. Schipplock), Walace – Hahn, Holtby, Kostić (37. Waldschmidt) – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo (59. Klostermann), Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma (69. Kampl) – Augustin (78. Y. Poulsen), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker, Kampl.

    Rozhodca: Deniz Aytekin