Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Togliatti – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Viťaz 0:1 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 1:6 (kon.) | Petrohrad – Helsinki 2:0 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 25.08.2017, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:45 Lukáš Kašpar (SBA)
     
    58:45
    Hokejisti bratislavského Slovana mohli ešte prikrášliť výsledok zápasu. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému, Marek Viedenský našiel na pravej strane osamoteného Lukáša Kašpara, no ten trafil padajúceho Alexandra Sudnicina.
     
    58:22
    Teraz sme videli pred brankárom Marekom Mazancom drobný závar, po ktorom sa bude vylučovať. Na strane hostí putuje za hrubosť na trestnú lavicu Juraj Mikúš a rovnaký trest dostáva aj Arťom Iljenko. Lokomotiv Jaroslavľ si ale zahrá presilovku vďaka rozdielovému trestu Tomáša Voráčka.
     
    55:22
    Domáci hokejisti takmer pridali svoj šiesty gól. Marek Mazanec neudržal strelu Arťoma Iljenka a puk len tesne minul jeho bránu. Následne ho upratal do bezpečia Pavol Skalický.
     
    49:30
    Belasí budú hrať presilovú hru. Arťom Iljenko si počínal nedovolene v súboji s Tomášom Voráčkom a rozhodcovia ho posielajú na dve minúty za držanie hokejky.
    45:14 Dmitrij Lugin (JAR) - 5:1
     
    45:14
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Domáci hokejisti toho v poslednom dejstve zatiaľ veľa nepredviedli, ale po chybe Nicka Eberta pridávajú piaty gól. Kanadský obranca stratil puk na vlastnej modrej čiare a následne sa presnou strelou švihom zaskvel DMITRIJ LUGIN. Asistencia: Daniil Apalkov.
     
    35:34
    Slovan Bratislava bude mať šancu skorigovať skóre zápasu. Vladislav Kartajev putuje na dve minúty za hákovanie, keď si pomáhal nedovolene v súboji s Lukášom Kašparom.
    33:34 Jegor Korškov (JAR) - 4:1
     
    33:34
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Veľmi, veľmi dlho domáci hokejisti kombinovali v útočnom pásme a doslova uštvali hráčov Slovana. Napokon strieľajú štvrtý gól, keďže Pavel Koledov krásne našiel pred bránou JEGORA KORŠKOVA a ten jemným tečom posiela puk do siete Mareka Mazanca. Asistencie: Pavel Koledov a Alexander Polunin.
     
    28:27
    Slovan Bratislava bude hrať po reklamnej prestávke opäť len vo štvorici. Na trestnú lavicu za nedovolené bránenie putuje obranca Ivan Švárny, ktorý poslal na ľad Brandona Kozuna.
    27:40 Lukáš Kašpar (SBA)
     
    27:40
    Hostia mali teraz veľkú príležitosť na strelenie gólu. Po dobrej kolmej prihrávke napriahol k strele z ľavého krídla Lukáš Kašpar, ale jeho príklep trafil hornú žrď brány. Alexandrovi Sudnicinovi ešte teraz zvoní v ušiach.
     
    24:20
    Domáci hokejisti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Po strele Maxa Talbota sa dostáva k dorážke Petri Kontiola, no toho tesne pred bránkoviskom zozadu fauloval Boris Sádecký.
     
    18:54
    Jakub Nakládal dostal veľmi veľa priestoru a hostia môžu šťastní, že neprekonal svojho krajana. Český obranca mal skutočne dobrú pozíciu na pravom kruhu na vhadzovanie, no prudkou strelou minul bránu.
    16:12 Petri Kontiola (JAR) - 3:1
     
    16:12
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Bohužiaľ, domáci tím strieľa v priebehu snáď desiatich sekúnd ďalší gól. PETRI KONTIOLA využil trošku viac priestoru, nakorčuľoval si cez os klziska do útočného pásma a presnou strelou švihom prekonal brankára Mareka Mazanca. Asistencie: Jakub Nakládal a Staffan Kronwall.
    16:02 Vladislav Kartajev (JAR) - 2:1
     
    16:02
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Denis Mosaljov sa krásnou sťahovačkou natlačil pred bránu. Sám ešte nedokázal prekonať Mareka Mazanca, no následne upratal puk do brány súpera VLADISLAV KARTAJEV. Asistencie: Arťom Iljenko a Denis Mosaljov.
     
    13:29
    Tak toto bol veľmi nepríjemný zákrok, ktorý si Max Talbot mohol odpustiť. Marek Viedenský našťastie vyzerá byť v poriadku a dokonca po reklamnej prestávke si Slovan zahrá presilovú hru.
     
    09:19
    Tak to snáď nie. Slovenský klub bude hrať v ďalšom oslabení. Tentokrát putuje na trestnú lavicu za podrazenie mladý obranca štvrtej formácie Tomáš Černý.
    08:28 Řepík (SBA)
     
    08:28
    Obrovská šanca na strane hostí. Michal Řepík, ktorý si odsedel trest za hráčsku lavicu, postupoval po svojom návrate na ľad sám na bránu, ale z forhendu namieril puk len do lapačky brankára Alexandra Sudnicina.
     
    06:16
    V úvode zápasu vidíme skutočne veľmi veľa vylúčení. Tentokrát sa vylučuje opäť na strane Slovana Bratislava, keďže hostia boli na ľade so šiestimi hráčmi.
    05:28 Pavol Skalický (SBA) - 1:1
     
    05:28
    Slovan Bratislava dal gól!
    Paráda, zverenci Miloša Říhu rýchlo reagujú na vedúci gól súpera. Tommi Taimi krásnou prienikovou prihrávkou našiel na útočnej modrej čiare PAVLA SKALICKÉHO. Ten postupoval na bránu po pravej strane a bekhendovým blafákom prekonal Alexandra Sudnicina. Asistencie: Tommi Taimi a Jan Buchtele.
     
    04:25
    Presilová hra domáceho tímu sa končí veľmi skoro. Colby Genoway sa snažil vyviesť puk mimo obranné pásmo, ale zozadu ho hákoval skúsený útočník Max Talbot.
     
    04:06
    Druhé vylúčenie slovenského klubu je realitou. Napokon putuje na trestnú lavicu český hokejista Michal Řepík, ktorý si v súboji pri mantineli pomohol vysokou hokejkou.
    02:36 Petri Kontiola (JAR) - 1:0
     
    02:36
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Favorit zápasu veľmi rýchlo využíva presilovú hru a dostáva sa do vedenia. Obrancovia Slovana boli trošku viac vysunutí, Max Talbot peknou prihrávkou našiel PETRIHO KONTIOLU a ten strelou z prvej prekonal Mareka Mazanca. Asistencie: Maxime Talbot a Staffan Kronwall.
     
    01:22
    Hokejisti bratislavského Slovana sa budú musieť brániť. Za vlastnou bránou si nedovolene počínal obranca Ivan Švárny a putuje na trestnú lavicu za podrazenie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 3. Kontiola (Talbot, Kronwall), 17. Kartajev (Iljenko, Mosaljov), 17. Kontiola (Nakládal, Kronwall), 34. Korškov (Koledov, Polunin), 46. Lugin (Apalkov) – 6. Skalický (Taimi, Buchtele)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall (C), Čerepanov, Rafikov, D. Osipov, Ljubuškin, Afanasjev, Koledov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Averin (A), Apalkov, Lugin – Mosaljov, Kartajev, Iljenko.
    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štěpánek) – Ebert, Barker, Taimi, Švarný (A), T. Voráček, Bačík, Černý, Hedera – Řepík, Viedenský, Kašpar (A) – Buchtele, Co. Genoway, Smoleňák (C) – Skalický, J. Mikúš, Hrnka – Hecl, Sádecký, M. Sloboda.

    Rozhodca: Jevgenij Gamalej, Anton Gofman – Nikita Novikov, Maxim Stroganov.