Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Togliatti – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Viťaz 0:1 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 1:6 (kon.) | Petrohrad – Helsinki 2:0 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 25.08.2017, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ani v druhom stretnutí nového ročníka KHL nedokázal Slovan Bratislava bodovať. Na ľade Lokomotivu Jaroslavľ doplatil na príliš veľa vylúčení, ktoré ho stáli cenné sily. Zlomový úsek prišiel v závere prvej tretiny, keď v priebehu desiatich sekúnd skórovali Vladislav Kartajev a Petri Kontiola. Belasí nedokázali nájsť recept na silného súpera a napokon prehrali 5:1. Pred prvým domácim zápasom ich ešte čaká súboj v Moskve, kde si zmerajú sily s miestnym Dynamom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:31:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    V záverečných sekundách ešte domáci zatlačili Slovan Bratislava. Prakticky so sirénou pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie Alexander Polunin, ale šiesty gól svojho tímu už nepridal.
     
    59:21
    Slovan neskóroval vo vlastnom oslabení a zatiaľ v nej ani neinkasoval. V dobrej pozícii bol víťaza Stanley Cupu Max Talbot, ale trafil len betóny Mareka Mazanca.
    58:45 Lukáš Kašpar (SBA)
     
    58:45
    Hokejisti bratislavského Slovana mohli ešte prikrášliť výsledok zápasu. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému, Marek Viedenský našiel na pravej strane osamoteného Lukáša Kašpara, no ten trafil padajúceho Alexandra Sudnicina.
     
    58:22
    Teraz sme videli pred brankárom Marekom Mazancom drobný závar, po ktorom sa bude vylučovať. Na strane hostí putuje za hrubosť na trestnú lavicu Juraj Mikúš a rovnaký trest dostáva aj Arťom Iljenko. Lokomotiv Jaroslavľ si ale zahrá presilovku vďaka rozdielovému trestu Tomáša Voráčka.
     
    58:02
    Puk skončil zrejme na striedačke Slovana Bratislava, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme slovenského klubu. Do konca zápasu zostávajú menej ako dve minúty.
     
    57:39
    Od modrej čiary prudko vystrelil Ilja Ljubuškin. Obranca tretej formácie domáceho tímu ale trafil len bočnú sieť brány Marka Mazanca.
     
    57:00
    Domáci fanúšikovia sa bavia a v Arene 2000 sledujeme jednu mexickú vlnu za druhou. Teraz si hráči v červených dresoch vymieňali puk v útočnom pásme, ale ich aktivitu prerušil Colby Genoway.
     
    56:22
    Hra je opäť trošku viac rozkúskovaná. Vhadzovať sa bude opäť v obrannom pásme domáceho tímu, keďže hráči v červených dresoch sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    55:54
    Jeden z bratislavských hráčov teraz preveril pozornosť Alexandra Sudnicina. Ten puk bezpečne chytá do svojej lapačky a vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    55:22
    Domáci hokejisti takmer pridali svoj šiesty gól. Marek Mazanec neudržal strelu Arťoma Iljenka a puk len tesne minul jeho bránu. Následne ho upratal do bezpečia Pavol Skalický.
     
    54:41
    A máme tu ďalšie prerušenie, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásma. Zápas sa pomaly dohráva a je jasné, že ani dnes Slovan bodovať nebude.
     
    54:14
    Slovan teraz predviedol peknú akciu a len málo chýbalo k tomu, aby zakončil svoj brejk nebezpečnou strelou. Tomáš Voráček začal akciu, Radek Smoleňák ešte posúval puk na Jana Buchteleho, no toho odzbrojil zrejme Jegor Averin.
     
    53:33
    Alexandr Sudnicin bol pripravený a puk zrazil svojimi betónmi. Z pravej strany nahadzoval puk pred bránu Michal Řepík, no ku gólu neviedol ani teč Mareka Viedenského.
     
    52:24
    Hra je prerušená vďaka ofsajdovému postaveniu Borisa Sádeckého. Navyše, hlavní rozhodcovia označili postavenie mimo hru za úmyselné, a tak sa vhadzuje pred Marekom Mazancom.
     
    51:45
    Úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje aj brankár Marek Mazanec. Toho sme videli počas reklamnej prestávky v debate s Jakubom Štěpánkom, no zatiaľ ho do brány nepustil.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 3. Kontiola (Talbot, Kronwall), 17. Kartajev (Iljenko, Mosaljov), 17. Kontiola (Nakládal, Kronwall), 34. Korškov (Koledov, Polunin), 46. Lugin (Apalkov) – 6. Skalický (Taimi, Buchtele)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall (C), Čerepanov, Rafikov, D. Osipov, Ljubuškin, Afanasjev, Koledov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Averin (A), Apalkov, Lugin – Mosaljov, Kartajev, Iljenko.
    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štěpánek) – Ebert, Barker, Taimi, Švarný (A), T. Voráček, Bačík, Černý, Hedera – Řepík, Viedenský, Kašpar (A) – Buchtele, Co. Genoway, Smoleňák (C) – Skalický, J. Mikúš, Hrnka – Hecl, Sádecký, M. Sloboda.

    Rozhodca: Jevgenij Gamalej, Anton Gofman – Nikita Novikov, Maxim Stroganov.