Hoffenheim – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Mainz – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Peter Bosz urobil poslednú zmenu v dnešnom stretnutí. Z ihriska stiahol aktívneho Christiana Pulisica, do hry prišiel Japonec Šindži Kagawa.
     
    84
    Mario Gómez spadol v šestnástke a ihneď si pýtal penaltu. Lopta však bola úplne inde a hlavný rozhodca si musel situáciu overiť cez videoarbitrov, ktorí odmietli pokutový kop.
     
    78
    Dan-Axel Zagadou signalizoval zdravotné problémy, a tak ho tréner hostí stiahol z trávnika. Záverečné minúty si zahrá Felix Passlack.
     
    69
    Posledná zmena v domácom tábore. Z ihriska odišiel Daniel Didavi, na jeho miesto prišiel Maximilian Arnold.
    68.
     
    68
    Wolfsburg dopravil loptu do siete, ale radosť domácich hráčov bola zbytočná. Josuha Guilavogui aj Mário Gomez zakončovali z ofsajdu, čo potvrdila taktiež videotechnika.
     
    61
    Hosťujúci tréner Peter Bosz vykonal prvé dnešné striedanie. Hodinu si zahral Mario Götze, ktorého nahradil mladý Mahmoud Dahoud.
    60. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:3
     
    60
    Dortmund dal gól! Po hodine hry je pravdepodobne definitívne rozhodnuté. Christian Pulisic poslal prudkú prihrávku cez celú šestnástku na voľného PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý loptu upratal do odkrytej siete.
     
    59
    Riechedly Bazoer v dnešnom zápase dohral, pretože domáci tréner urobil druhé striedanie. Na ihrisko prišiel Josuha Guilavogui.
     
    56
    Domáci kapitán a kanonier Mario Gómez dostal presný pas do behu, na hranici šestnástky vystrelil, ale tesne minul bránu.
     
    43
    Domáci tréner musel prvýkrát v zápase striedať. Zranený Jakub Błaszczykowski sa už nevrátil na trávnik, jeho miesto zaujal Nany Landry Dimata.
    27. Marc Bartra (DOR) - 0:2
     
    27
    Dortmund dal gól! Hostia zvýšili svoj náskok. Španielsky obranca MARC BARTRA ukázal dobrú kopaciu techniku, keď zakrútil loptu z ľavej strany pokutového územia priamo pod brvno. Presný zásah potvrdil aj videorozhodca, ktorý skúmal prípadný ofsajd.
     
    25
    Dortmund nevyužil rohový kop na zmenu skóre, ale potom sa dostal do veľkej šance. Z pravého krídla odcentroval Pierre-Emerick Aubameyang a Maximilian Philipp hlavičkoval tesne vedľa.
    22. Christian Pulisic (DOR) - 0:1
     
    22
    Dortmund dal gól! Hostia zaslúžene otvorili skóre, keď im vyšiel rýchly prechod do útoku. Borussia vyrazila dopredu s veľkým počtom hráčom, napokon z hranice šestnástky vystrelil CHRISTIAN PULISIC a umiestnil loptu presne k žrdi.
     
    18
    Gonzalo Castro sa ocitol v dobrej príležitosti na otvorenie skóre. Dostal presnú prihrávku od Christiana Pulisica, ale zblízka poslal loptu vedľa brány.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 22. Pulisic, 27. Bartra, 60. Aubameyang


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:13.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt – Bazoer (59. Guilavogui), Camacho – Błaszczykowski (43. Dimata), Didavi (69. Arnold), Hinds – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grün – Arnold, Malli, Guilavogui, Ntep, Dimata, Osimhen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Zagadou (78. Passlack) – G. Castro, Şahin, M. Götze (61. Dahoud) – Pulisic (86. Kagawa), Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Toprak, Kagawa, Dahoud, Passlack, Isak.