Hoffenheim – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Mainz – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Borussia Dortmund potvrdila úlohu favorita na ihrisku VfL Wolsburg. Hostia od začiatku kontrolovali hru a postupne pridávali góly. Skóre otvoril vydarenou strelou z hranice šestnástky Christian Pulisic, o chvíľu neskôr sa k nemu pridal ešte krajším zakončením Marc Bartra a výhru BVB poistil kanonier Pierre-Emerick Aubameyang. Zaujímavosťou je, že Wolfsburg ani raz nevystrelil do priestoru brány. (17:28:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Maximilian Arnold sa zapojil do hry, keďže zostal voľný za obranou súpera. Rozhodcovia ale videli ofsajd.
     
    90+2
    Defenzíva Borussie dnes odviedla kvalitnú prácu a odmenou pre ňu bude pravdepodobne čisté konto.
     
    90+1
    Ešte sa budú hrať tri minúty navyše. Dortmund kráča za prvými troma bodmi v novej bundesligovej sezóne.
     
    90
    Maximilian Philipp prehodil loptu do šestnástky na voľného Aubameyanga, ktorému chýbal krok k tomu, aby mohol zakončovať.
     
    89
    Hlavný rozhodca musel upokojiť vášne na oboch stranách, pretože pri striedačke hostí došlo k strkanici. Arnold a Sahin dostali len slovné varovanie.
     
    87
    Zaujímavý je pohľad do štatistiky striel. Domáci futbalisti v priebehu celého duelu ani raz priamo neohrozili Romana Bürkiho.
     
    86
    Peter Bosz urobil poslednú zmenu v dnešnom stretnutí. Z ihriska stiahol aktívneho Christiana Pulisica, do hry prišiel Japonec Šindži Kagawa.
     
    85
    Bundesliga povolila videotechniku a v dnešnom zápase sme ju videli viackrát v akcii. Využívanie moderných technológií určite nie je na škodu.
     
    84
    Mario Gómez spadol v šestnástke a ihneď si pýtal penaltu. Lopta však bola úplne inde a hlavný rozhodca si musel situáciu overiť cez videoarbitrov, ktorí odmietli pokutový kop.
     
    83
    Wolfsburg rozohral rohový kop. Prudký center defenzíva hostí odvrátila, k dorážke sa dostával Josuha Guilavogui, ale strela mu vôbec nesadla.
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang si vylepšil pozíciu na hranici pokutového územia, vystrelil pravačkou, no trafil iba hráčov pred sebou.
     
    81
    Maximilian Arnold zabehol za obranu Borussie a dostal ihneď presný pas. Nedal si však pozor na svoje postavenie v ofsajde.
     
    80
    Tribúny sa postupne vyprázdňujú, pretože domáci fanúšikovia stratili vieru v lepší výsledok a radšej budú skôr doma ako majú čakať v tlačenici.
     
    79
    Mahmoud Dahoud doviedol loptu na hranicu pokutového územia, ale tam bol pozorne strážený. Domáci ho čisto odzbrojili.
     
    78
    Dan-Axel Zagadou signalizoval zdravotné problémy, a tak ho tréner hostí stiahol z trávnika. Záverečné minúty si zahrá Felix Passlack.
     
    76
    Zatiaľ sledujeme férový súboj. Hlavný rozhodca nevytiahol ani jednu žltú kartu. Napriek tomu, že došlo k viacerým tvrdším stretom.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 22. Pulisic, 27. Bartra, 60. Aubameyang


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:13.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt – Bazoer (59. Guilavogui), Camacho – Błaszczykowski (43. Dimata), Didavi (69. Arnold), Hinds – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grün – Arnold, Malli, Guilavogui, Ntep, Dimata, Osimhen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Zagadou (78. Passlack) – G. Castro, Şahin, M. Götze (61. Dahoud) – Pulisic (86. Kagawa), Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Toprak, Kagawa, Dahoud, Passlack, Isak.