Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 19.08.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool si dnes tri body doslova vybojoval. V zápase mal viac z hry, no len ťažko sa presadzoval proti zverencom Franka de Boera. Napokon ale potrebný gól strelil, keď sa po nenápadnej akcii presadil Sadio Mané. Veľmi dobrý výkon pri svojom debute podal Andrew Robertson a Jürgen Klopp mal aj šťastnú ruku pri striedaní, keď poslal do hry Dominica Solankeho. Podobné prekvapenie ako v minulej sezóne sa tak na Anfield Road nezrodilo. Christian Benteke svoju šancu premárnil, a tak je Crystal Palace po dvoch kolách bez bodu a bez gólu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:55:46)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Do útoku sa vydal už aj stopér Scott Dann. V útočnej akcii ale pokračovať nemôže, keďže sa ocitol v postavení mimo hru. Fanúšikovia Liverpoolu si tak môžu vydýchnuť.
     
    90+2
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je Christian Benteke. Belgický útočník je napomínavý kvôli zásahu lakťom. Je poriadne frustrovaný a po zápase si môže vyčítať svoju nepremenenú tutovku.
     
    90+1
    V prvej zo štyroch nadstavených minút sa predviedol brankár Wayne Hennessey. Toho zamestnala strela Mohameda Salaha spoza šestnástky a následne aj nie príliš dôrazná strela Sadia Maného.
     
    90
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na ihrisko sa ešte dostane Dejan Lovren, ktorý posilní obrannú formáciu Liverpoolu. Namiesto neho schádza z ihriska Roberto Firmino.
    89. Andrew Robertson (LIV)
     
    89
    Definitívnu bodku mohol dať dnešnému zápasu Dominic Solanke. Ten zakončil rýchlu akciu domáceho tímu strelou z ľavého krídla, no reflexívny zákrok nohou predviedol brankár Wayne Hennessey.
     
    88
    Joël Matip bol faulovaný v strede ihriska, a tak môže Liverpool zbierať cenné sekundy. K víťazstvu sa blíži každou minútou, no musí byť aj naďalej ostražitý.
     
    86
    Strela Sullaya Kaikaia bola zbytočná. Myslím, že to bol Christian Benteke, kto sa opäť previnil útočným faulom. Strelu anglického hráča pekne vyrazil Simon Mignolet, no už nebolo treba.
     
    85
    Sadio Mané si nabiehal za obrannú líniu súpera, ale Wayne Hennessey dobre vybehol. Následne rýchlo zacúval do brány a zlikvidoval aj ďalekonosný pokus Roberta Firmina.
     
    84
    Posledné striedanie na strane londýnskeho klubu. Na záverečné minúty prichádza Jeff Schlupp, ktorý s Leicesterom City získal pred dvoma rokmi majstrovský titul. Futbalista z Ghany nahradil dnes aktívneho Patricka van Aanholta.
     
    83
    Mohamed Salah sa opäť ocitol za obranou líniou súpera. Dobre ho ale vytlačil mimo streleckej pozície obranca James Tomkins. Následne pokračoval v akcii Sadio Mané, ale jeho strela bola zrazená.
     
    82
    Po dobrom centri z pravej strany zakončoval Mohamed Salah. Egyptský útočník bol v dobrej pozície, no jeho pokusu chýbala razancia. Navyše, mieril len do stredu brány, kde stál Wayne Hennessey.
     
    81
    Crystal Palace sa nevie presadiť cez dobre fungujúci stred poľa. Zverenci Jürgena Kloppa kontrolujú priebeh zápasu a Simon Mignolet sa na hru pozerá z úctivej vzdialenosti.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do záveru dnešného zápasu. Podobne ako na Vicarage Road futbalisti Liverpoolu tesne pred koncom vyhrávajú, no musia si dať pozor na to, aby rovnako ako s Watfordom neprišli o tri body.
     
    79
    Sullay Kaikai centroval z ľavej strany, no našiel len pripraveného brankára Simona Mignoleta. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa a snaží sa nazbierať nejaké tie sekundičky.
     
    78
    Hostia mali výhodu priameho kopu, no presadiť sa nedokázali. V defenzíve dobre zapracoval Dominic Solanke, ale Londýnčania budú v aktivite pokračovať rohovým kopom.
     
    77
    Druhé striedanie hostí v krátkom časovom horizonte. Luka Milivojević bol zapletený pri gólovej situácii a možno aj preto schádza z ihriska. Naopak, o vyrovnanie sa bude snažiť Sullay Kaikai.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 73. Mané

    Karty:   69. Henderson (LIV) – 16. Puncheon (CRP), 63. van Aanholt (CRP), 90+2. Ch. Benteke (CRP)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Klavan, Robertson – Henderson (C), Milner, Wijnaldum (71. Solanke) – Firmino (90. Lovren), Sturridge (61. M. Salah), Mané.
    Náhradníci: Karius – Lovren, J. Flanagan, M. Salah, Can, Origi, Solanke.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – J. Ward, Milivojević (77. Kaikai), Puncheon (C) (75. McArthur), van Aanholt (84. Schlupp) – Townsend, Loftus-Cheek – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Cabaye, Schlupp, McArthur, Eyenga-Lokilo, Kaikai.

    Rozhodca: Kevin Friend