Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 19.08.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Svoj prvý domáci zápas v novej sezóne odohrá aj FC Liverpool, ktorého preverí londýnsky Crystal Palace. V minulom ročníku senzačne na Anfield Road vyhrali hostia 1:2. Dočkáme sa podobného prekvapenia aj dnes?

    FC LIVERPOOL

    Futbalisti Liverpoolu majú za sebou nie príliš úspešný štart do novej sezóny. V úvodnom kole Premier League len remizovali na pôde Watfordu 3:3, keď o víťazstvo prišli v nadstavenom čase. Postupne skórovali Sadio Mané, z penalty Roberto Firmino a gólovo sa uviedol aj Mohamed Salah. Posila z rímskeho AS ukazuje výbornú streleckú formu. Od príchodu do mesta Beatles strelil gól v piatich z ôsmich duelov, v ktorých nastúpil. The Reds počas týždňa zvládli jeden z kľúčových zápasov sezóny. V prvom barážovom dueli o postup do Ligy majstrov vyhrali na pôde Hoffenheimu 1:2. Mali však veľké šťastie, keďže Andrej Kramarič absolútne nezvládol pokutový kop a domáci nevyužili ani ďalšie príležitosti. Liverpool má v úvode sezóny veľké problémy s bránením štandardných situácii. Koniec koncov dva góly po rohových kopoch inkasoval aj v spomínanom zápase na Vicarage Road. Nemecký tréner Jürgen Klopp sa ani dnes nebude môcť spoľahnúť na Adama Lallanu, Nathaniela Clynea, Daniela Sturridgea a zrejme ani na Philippeho Coutinha, ktorého naďalej lanári katalánska Barcelona.

    CRYSTAL PALACE

    Futbalisti z juhovýchodného Londýna si štart do novej sezóny rozhodne predstavovali inak. V domácom prostredí bývajú silní a o body dokážu ozbíjať aj kluby z prvej polovice tabuľky. Tentokrát ale v Selhurst Parku totálne vybuchli a s Huddersfieldom prehrali jasne 0:3. Nováčik súťaže získal nečakané víťazstvo, keď sa dvakrát presadil už v úvodnej polhodine. Naopak, domáci len štyrikrát vystrelili na bránu a mrzieť ich mohli najmä veľké šance Wilfrieda Zahu či Scotta Danna. Orlom nemohli ani nové posily. Na hosťovaní sú Timothy Fosu-Mensah, Ruben Loftus-Cheek a z Ajaxu Amsterdam prišiel za 9 miliónov eur Jairo Riedewald. Hlavnému trénerovi Frankovi de Boerovi robí vrásky na čele zdravotný stav Yohana Cabayeho, Barakyho Saka či spomínaného útočníka z Pobrežia Slonoviny. V rámci prípravy si Londýnčania zmerali sily aj s Liverpoolom. Počas Premier League Asia Trophy prehrali 0:2, len raz vystrelili na bránu a loptu držali na kopačkách len 36% hracieho času. V apríli minulého roka „zarezal“ bývalých spoluhráčov dvoma gólmi Christian Benteke a aj dnes bude najväčšou hrozbou pre obranu Liverpoolu.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Klavan, Robertson – Henderson (C), Milner, Wijnaldum – Firmino, Sturridge, Mané.
    Náhradníci: Karius – Lovren, J. Flanagan, M. Salah, Can, Origi, Solanke.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – J. Ward, Milivojević, Puncheon (C), van Aanholt – Townsend, Loftus-Cheek – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Cabaye, Schlupp, McArthur, Eyenga-Lokilo, Kaikai.

    Rozhodca: Kevin Friend.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti z južného Londýna. Rýchlo ale loptu stratili, a tak mohli ísť dopredu domáci. Po ľavej strane útočil Andrew Robertson, ale nedokázal sa presadiť.
     
    2
    Sadio Mané dostal na pravej strane trošku viac priestoru, no jeho kombinácia s Georginiom Wijnaldumom nebola úspešná. Následne centroval Jordan Henderson, ale našiel len pozorného Waynea Hennesseyho.
     
    3
    Prvýkrát sa snažili niečo vymyslieť vpredu aj hostia. Christian Benteke bol ale dobre strážený a estónsky obranca Ragnar Klavan si pomohol spätnou prihrávkou na brankára Simona Mignoleta.
     
    4
    Domáci teraz zbytočne stratili loptu v strede poľa. Chvíľu to vyzeralo na rýchly brejk futbalistov Crystalu Palace, no celú akciu zbrzdil záložník Luka Milivojević.
     
    5
    Andrew Robertson centroval z ľavej strany. Do zakončenia sa tlačil Daniel Sturridge, ale k hlavičke ho nepustil Scott Dann. Následne trošku zazmätkoval Patrick van Aanholt, a tak zostanú pri lopte futbalisti z mesta Beatles.
     
    6
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. Center Jordana Hendersona z pravej strany smeroval na zadnú žrď, tam bol Roberto Firmino, ale Brazílčan sa do zakončenia nedostal.
     
    7
    Hostia teraz založili rýchly brejk, no finálna prihrávka na Christiana Bentekeho nevyšla. Pripomínam, že práve Belgičan dvoma gólmi rozhodol posledný vzájomný zápas na Anfield Road, ktorý Londýnčania vyhrali 1:2.
     
    8
    Andros Townsend sa presadzoval po pravej strane. Trošku zbytočne ho fauloval pri postrannej čiare James Milner, a tak budú mať hostia výhodu štandardnej situácie.
     
    9
    Hostia sa dostali do zakončenia. Proti presile obrancov Liverpoolu sa presadil krajný obranca James Tomkins, ale jeho pokus hlavičkou minul bránu Simona Mignoleta.
     
    10
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať brankár Wayne Hennessey. Domáci rozprúdili peknú akciu po ľavej strane, vďaka kolmej prihrávke vletel do šestnástky James Milner, ale jeho prízemná strela našla pripraveného gólmana súpera.
     
    11
    Teraz sledujeme trošku nevýrazný úsek hry. Oba tímy rýchlo strácajú loptu a nedokážu si vytvoriť súvislú útočnú akciu. Po dlhom nákope dopredu sa lopty zmocnil brankár Wayne Hennessey.
     
    13
    James Tomkins si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Pred navrátilcom v zostave domácich Danielom Sturridgeom si počínal veľmi skúsene a zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    14
    Roberto Firmino sa teraz snažil zakombinovať s Andrewom Robertsonom, no ich úmysel prečítali obrancovia súpera. Liverpool ale bude rozohrávať priamy kop, keďže bol faulovaným hráčom Sadio Mané.
     
    15
    Liverpool rozohral spomínaný priamy kop nakrátko. Z ľavej strany centroval Andrew Robertson, brankár Wayne Hennessey loptu podbehol a mal veľké šťastie, že domáci stopér Joël Matip minul bránu v tutovej pozícii.
    15. Joël Matip (LIV)
     
    16
    Hlavný rozhodca Kevin Friend prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je kapitán hosťujúceho tímu Jason Puncheon. Všetko sa to ale udialo ďaleko od brány Wayna Hennesseyho.
     
    17
    Sadio Mané sa teraz snažil presadiť individuálnej, no proti presile obrancov súpera si loptu až príliš predkopol. Následne situáciu vyriešil dobrým zákrokom brankár londýnskeho klubu.
     
    18
    Crystal Palace bude mať výhodu priameho kopu. Christian Benteke si prebral loptu a následne si vypýtal faul v súboji s domácim záložníkom Jamesom Milnerom.
     
    19
    Z pomerne veľkej diaľky skúsil svoje šťastie Luka Milivojević. Ten vystrelil veľmi prudko, no trafil len početný múr, ktorý si postavil belgický reprezentačný brankár Simon Mignolet.
     
    20
    Liverpool má od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu, no zatiaľ si nevypracoval veľa gólových možností. Teraz neuspel Daniel Sturridge, ktorého v súboji predskočil stopér Scott Dann.
     
    21
    Akcia hosťujúceho tímu pokračovať nemôže. Krajný obranca Patrick van Aanholt sa ocitol v postavení mimo hru, hoci sa tomu veľmi čuduje. Opakovaný záber ho ale usvedčil z porušenia pravidiel.
     
    22
    Roberto Firmino dostal peknú loptu za obranu, ale v osobnom súboji sa nedokázal presadiť. Navyše, následne si Brazílčan pomohol rukami, a tak hlavný rozhodca píska jeho faul.
     
    23
    Joël Matip si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Jasona Puncheona zahnal do rohu ihriska a nedovolil mu získať ani rohový kop. Loptu si už tak berie brankár Simon Mignolet.
     
    24
    Tempo hry teraz trošku opadlo. The Reds sú smerom dopredu zatiaľ takmer bezzubí. Crystal Palace veľmi dobre bráni a zatiaľ si napravuje pošramotenú reputáciu z minulého týždňa.
     
    25
    Liverpool kombinuje na polovici ihriska, ale nevie sa dostať bližšie k bráne Waynea Hennesseyho. Na strelecké pokusy je to zatiaľ iba 2:1, pričom na bránu smeroval len pokus Jamesa Milnera.
     
    26
    Domáci futbalisti si teraz nerozumeli. James Milner sa snažil prestrčiť loptu na Daniela Sturridgea, no ten jeho úmysel nepochopil. Nemecký tréner Jürgen Klopp zatiaľ nemôže byť spokojný.
     
    28
    Daniel Sturridge získal loptu približne 25 metrov od súperovej brány. Príliš veľa nešpekuloval, vystrelil svojou ľavačkou, no loptu nasmeroval nad bránu súpera. Odkopávať tak bude Wayne Hennessey.
     
    29
    Teraz sme videli hlavičkový súboj dvoch hráčov s číslom 17. Nedovolene si počínal Christian Benteke, ktorý lakťom udrel do tváre Ragnara Klavana. Celý tento súboj sa zaobišiel bez kartového trestu.
     
    30
    Máme za sebou prvú tretinu riadneho hracieho času. Liverpool sa snaží hrať cez ľavú stranu, a tak je prakticky vypojený z hry Sadio Mané. K centru sa teraz nedostal Andrew Robertson a nevybojoval ani aut.
     
    31
    Nepresnosť v rozohrávke Liverpoolu. Daniel Sturridge už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude môcť vhadzovať krajný obranca Joel Ward.
     
    32
    Daniel Sturridge sa teraz nepresadil v súboji s Timothym Fosu-Mensahom. Kmeňový hráč Manchestru United nastrelil anglického reprezentanta a vybojoval odkop od brány Waynea Hennesseyho.
     
    33
    Hlavný rozhodca prerušil hru po nedovolenom zákroku Roberta Firmina. Následne to hostia skúšali dlhou nakopnutou loptou, no jeden z ich hráčov sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    34
    Andrew Robertson sa dostal k prízemnému centru z ľavej strany. Loptu však sklzom odvrátil James Tomkins, a tak budeme svedkami vôbec prvého rohového kopu v dnešnom dueli.
     
    35
    Liverpool zahral rohový kop nakrátko, keď James Milner posunul loptu na Andrewa Robertsona. Ten následne poslal center do šestnástky súpera, našiel Sadia Maného, no ten v náročnej pozícii nedokázal dôrazne zakončiť.
     
    36
    Sadio Mané sa teraz ocitol na ľavej strane. Šikovne ešte prestrčil loptu na Andrewa Robertsona, ale ten sa následne nedokázal presadiť. Dobrú prácu opäť odviedol James Tomkins.
     
    37
    Domáci budú mať výhodu priameho kopu snáď z osemnástich metrov. Tesne pred pokutovým územím spadol na trávnik Daniel Sturridge po tom, čo ho nedovolene atakoval kapitán hostí Jason Puncheon.
     
    38
    Pri lopte zostali James Milner a Daniel Sturridge. Pozícia to bola skôr pre praváka, no napokon zakončoval druhý menovaný hráč. Ten vystrelil ľavačkou, ale trafil len dobre postavený múr.
     
    39
    Tentokrát sa zapojil do útočnej akcie domáceho tímu pravý obranca Joe Gomez. Veľmi dobre ho ale zastavil Patrick van Aanholt, a tak bude nasledovať len vhadzovanie hráčov z Liverpoolu.
     
    40
    Liverpoolu sa skutočne zatiaľ vôbec nedarí. Andrew Robertson je jednoznačne najaktívnejším mužom na ihrisku, ale útočiť by mali skôr hráči ako Daniel Sturridge, Roberto Firmino či Sadio Mané.
     
    41
    Teraz sme videli strelecké pokusy na oboch stranách. Najskôr nás z letargie dostal strelecký pokus Roberta Firmina a následne domáci brankár Simon Mignolet zlikvidoval aj prudkú strelu Jasona Puncheona.
    41. Roberto Firmino (LIV), Jason Puncheon (CRP)
     
    42
    Andros Townsend bojoval o loptu pri postrannej čiare, no pomáhal si nedovolene. Joël Matip situáciu ustál, a tak bude môcť rozohrať novú útočnú akciu zverencov Jürgena Kloppa.
     
    44
    Sadio Mané sa teraz pekne presadil cez ľavú stranu, keď obišiel Joela Warda. Následne Senegalčan centroval do šestnástky, no loptu poslal do bezpečia Scott Dann. Ten dnes vynikajúco čistí priestor vo vlastnom pokutovom území.
     
    45
    Opäť to po ľavej strane skúšal Andrew Robertson. Jeho prízemný pas ale končí len v rukaviciach Waynea Hennesseyho. Medzitým sme dostali správu o nadstavenom čase, čo bude obligátnych 60 sekúnd.
     
    45+1
    Wayne Hennessey si postrážil situáciu po centri, ktorý mal smerovať na Daniela Sturridgea. Anglický útočník sa zatiaľ nevie presadiť a v druhom polčase sa dá očakávať nasadenie Mohameda Salaha.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas na Anfield Road veľa futbalovej krásy neponúkol. Liverpool mal síce 70-percentné držanie lopty, ale na bránu súpera vystrelil len dvakrát. Snáď najväčšiu šancu mal stopér Joël Matip, no ten sa nezorientoval najlepšie a hlavou neusmernil loptu do siete po drobnej chybe Waynea Hennesseyho. Domáci sa zatiaľ nevedia presadiť cez dobre sformovanú obranu The Eagles. Uvidíme ako bude zápas pokračovať v druhom polčase, ktorý vás takisto pozývam sledovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zdá sa, že ani jeden z trénerov neurobil počas prestávky personálnu zmenu vo svojej zostave. Postupom času sa ale určite dajú striedania očakávať a najmä domáci sa nebudú chcieť uspokojiť s remízou.
     
    47
    Po aktivite brazílskeho útočníka Roberta Firmina mali domáci výhodu rohového kopu. James Milner našiel na prednej žrdi Sadia Maného, ale jeho pätička neprešla k Georginiovi Wijnaldumovi.
     
    48
    Liverpool vstúpil do druhého polčasu oveľa aktívnejšie. Sadio Mané peknou kolmicou našiel Jamesa Milnera, ale jeho prízemný center nenašiel číhajúceho Daniela Sturridgea.
     
    49
    Sadio Mané si nabiehal na dlhú loptu za obranu, ale situáciu dobre prečítal Wayne Hennessey. Na druhej strane nemôže pokračovať Christian Benteke, keďže sa ocitol v ofsajde.
     
    50
    Andrew Robertson centroval z ľavej strany, ale so svojim pasom nebol spokojný. Lopta smerovala až príliš k bráne, a tak ju do rukavíc bez problémov chytá brankár Wayne Hennessey.
     
    51
    Liverpool bude mať opäť výhodu veľmi nádejného priameho kopu takmer z hranice šestnástky. Joël Matip sa vybral na útočný výlet a v nebezpečnom priestore ho fauloval Timothy Fosu-Mensah.
     
    52
    Tentokrát zobral zodpovednosť na svoje plecia James Milner. Svojou pravačkou obstrelil početný múr hostí, ale loptu nasmeroval nad bránu. Nasledovať tak bude len odkop Wayna Hennesseyho.
     
    53
    Liverpool bude rozohrávať rohový kop. Joel Ward si totiž dobre splnil svoje obranné povinnosti a zblokoval center Sadia Maného, ktorý smeroval do pokutového územia.
     
    54
    Wayne Hennessey sa teraz poriadne musel natiahnuť. Spoza pokutového územia nečakane vystrelil Daniel Sturridge a brankár hostí mal problémy. Následne sa k lopte dostal aj Roberto Firmino, no ten už zakončoval z ofsajdu.
     
    55
    Ragnar Klavan zaváhal v obrane a takmer za to domáci pykali. Ruben Loftus-Cheek to spravil skutočne parádne, spätnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii Christiana Bentekeho, no ten snáď z piatich metrov prestrelil bránu. Hostia zahodili obrovskú šancu.
    55. Christian Benteke (CRP)
     
    56
    Domáci sa snažili kontrovať strelou Roberta Firmina. Tá nebola beznádejná, ale napokon lopta tesne minula bránu súpera. Nasledovať tak bude len ďalší odkop od brány Waynea Hennesseyho.
     
    57
    Druhý polčas sa hrá v oveľa vyššom tempe a vidíme aj gólové šance. Okrem toho sa na lavičke domácich pripravuje Mohamed Salah a čoskoro nastúpi do dnešného stretnutia.
     
    59
    Wayne Hennessey musel opäť zasahovať. Sadio Mané rozprúdil celú akciu, keď loptu dostal na os ihriska. Následne ju prenechal Jordanovi Hendersonovi, ale jeho pokus brankár hostí vyrazil svojou pravou rukou.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a myslím si, že sa máme na čo tešiť. Liverpool nechce dopustiť druhú bodovú stratu proti papierovo slabšiemu súperovi a stupňuje svoj tlak.
     
    61
    Jürgen Klopp prvýkrát v zápase strieda. Na ihrisko príde spomínaný egyptský futbalista Mohamed Salah. Naopak, dnešný zápas sa končí pre anglického útočníka Daniela Sturridgea.
     
    62
    Andros Townsend sa teraz snažil presadiť cez ľavú stranu, no výborne ho odstavil Joël Matip. Kamerunský obranca dnes podáva skutočne bezchybný výkon. Škoda len, že nepremenil svoju gólovú šancu.
     
    63
    Kevin Friend udeľuje druhú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Patrick van Aanholt nešportovo vyrazil loptu z ruky Joe Gomeza a zaslúžene dostáva kartové napomenutie.
     
    64
    Mohamed Salah sa vo svojej prvej útočnej akcii nepresadil a navyše fauloval. Televízne kamery nám teraz ponúkli záber na trénera anglickej reprezentácie Garetha Southgatea, ktorý si nenechal ujsť dnešný duel.
     
    66
    Ani z tejto akcie nič nebude. Andrew Robertson posunul loptu na Roberta Firmina, ten sa s ňou krútil v pokutovom území, ale vynikajúcim spôsobom ho odstavil Timothy Fosu-Mensah.
     
    67
    Domácim sa pomaly kráti čas na strelenie možno rozhodujúceho gólu. Určite im veľmi chýba Philippe Coutinho, ktorý stále rokuje o možnom prestupe do FC Barcelona.
     
    68
    Mohamed Salah zviedol chlapský súboj s Patrickom van Aanholtom. Niektorí domáci fanúšikovia si pýtali nariadenie penalty, ale hlavný rozhodca ukazuje len na kop od brány.
     
    69
    Prvým potrestaným hráčom na strane Liverpoolu je kapitán Jordan Henderson. Ten len za cenu žltej karty zastavil akciu kmeňového hráča FC Chelsea – Rubena Loftusa-Cheeka.
     
    70
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho brejku, ktorý potiahol Mohamed Salah. Následne pálil Sadio Mané, lopta sa odrazila na nohu Georginia Wijnalduma, no ten až príliš dlho váhal s koncovkou.
     
    71
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Trošku nevýrazný Georginio Wijnaldum smeruje na lavičku náhradníkov a oživiť útočné rady prichádza mladý útočník Dominic Solanke.
     
    73
    Liverpool dal gól! Tak predsa sa to domácim futbalistom podarilo. The Reds sa po nenápadnej akcii dostávajú do cenného vedenia. Luka Milivojević chyboval, lopta sa aj vďaka Dominicovi Solankemu odrazila na kopačku SADIA MANÉHO a ten pohotovým zakončením prekonal Waynea Hennesseyho.
    73. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    74
    Hostia sa snažili odpovedať, no ich snaha sa končí len odkopom od brány. Simon Mignolet nemal v druhom polčase zatiaľ žiadnu prácu, no mal aj veľké šťastie pri zakončení Christiana Bentekeho.
     
    75
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Frank de Boer. Ten posiela na trávnik James McArthura a sťahuje Jasona Puncheona. Uvidíme, ako sa toto striedanie premietne do záverečných minút.
     
    76
    Christian Benteke sa trošku začína trápiť. Ako sme už spomínali, výborne dnes hrá Joël Matip, ktorý si aj teraz pokryl loptu telom a následne vybojoval faul v súboji s belgickým útočníkom.
     
    77
    Druhé striedanie hostí v krátkom časovom horizonte. Luka Milivojević bol zapletený pri gólovej situácii a možno aj preto schádza z ihriska. Naopak, o vyrovnanie sa bude snažiť Sullay Kaikai.
     
    78
    Hostia mali výhodu priameho kopu, no presadiť sa nedokázali. V defenzíve dobre zapracoval Dominic Solanke, ale Londýnčania budú v aktivite pokračovať rohovým kopom.
     
    79
    Sullay Kaikai centroval z ľavej strany, no našiel len pripraveného brankára Simona Mignoleta. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa a snaží sa nazbierať nejaké tie sekundičky.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do záveru dnešného zápasu. Podobne ako na Vicarage Road futbalisti Liverpoolu tesne pred koncom vyhrávajú, no musia si dať pozor na to, aby rovnako ako s Watfordom neprišli o tri body.
     
    81
    Crystal Palace sa nevie presadiť cez dobre fungujúci stred poľa. Zverenci Jürgena Kloppa kontrolujú priebeh zápasu a Simon Mignolet sa na hru pozerá z úctivej vzdialenosti.
     
    82
    Po dobrom centri z pravej strany zakončoval Mohamed Salah. Egyptský útočník bol v dobrej pozície, no jeho pokusu chýbala razancia. Navyše, mieril len do stredu brány, kde stál Wayne Hennessey.
     
    83
    Mohamed Salah sa opäť ocitol za obranou líniou súpera. Dobre ho ale vytlačil mimo streleckej pozície obranca James Tomkins. Následne pokračoval v akcii Sadio Mané, ale jeho strela bola zrazená.
     
    84
    Posledné striedanie na strane londýnskeho klubu. Na záverečné minúty prichádza Jeff Schlupp, ktorý s Leicesterom City získal pred dvoma rokmi majstrovský titul. Futbalista z Ghany nahradil dnes aktívneho Patricka van Aanholta.
     
    85
    Sadio Mané si nabiehal za obrannú líniu súpera, ale Wayne Hennessey dobre vybehol. Následne rýchlo zacúval do brány a zlikvidoval aj ďalekonosný pokus Roberta Firmina.
     
    86
    Strela Sullaya Kaikaia bola zbytočná. Myslím, že to bol Christian Benteke, kto sa opäť previnil útočným faulom. Strelu anglického hráča pekne vyrazil Simon Mignolet, no už nebolo treba.
     
    88
    Joël Matip bol faulovaný v strede ihriska, a tak môže Liverpool zbierať cenné sekundy. K víťazstvu sa blíži každou minútou, no musí byť aj naďalej ostražitý.
     
    89
    Definitívnu bodku mohol dať dnešnému zápasu Dominic Solanke. Ten zakončil rýchlu akciu domáceho tímu strelou z ľavého krídla, no reflexívny zákrok nohou predviedol brankár Wayne Hennessey.
    89. Andrew Robertson (LIV)
     
    90
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na ihrisko sa ešte dostane Dejan Lovren, ktorý posilní obrannú formáciu Liverpoolu. Namiesto neho schádza z ihriska Roberto Firmino.
     
    90+1
    V prvej zo štyroch nadstavených minút sa predviedol brankár Wayne Hennessey. Toho zamestnala strela Mohameda Salaha spoza šestnástky a následne aj nie príliš dôrazná strela Sadia Maného.
     
    90+2
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je Christian Benteke. Belgický útočník je napomínavý kvôli zásahu lakťom. Je poriadne frustrovaný a po zápase si môže vyčítať svoju nepremenenú tutovku.
     
    90+3
    Do útoku sa vydal už aj stopér Scott Dann. V útočnej akcii ale pokračovať nemôže, keďže sa ocitol v postavení mimo hru. Fanúšikovia Liverpoolu si tak môžu vydýchnuť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool si dnes tri body doslova vybojoval. V zápase mal viac z hry, no len ťažko sa presadzoval proti zverencom Franka de Boera. Napokon ale potrebný gól strelil, keď sa po nenápadnej akcii presadil Sadio Mané. Veľmi dobrý výkon pri svojom debute podal Andrew Robertson a Jürgen Klopp mal aj šťastnú ruku pri striedaní, keď poslal do hry Dominica Solankeho. Podobné prekvapenie ako v minulej sezóne sa tak na Anfield Road nezrodilo. Christian Benteke svoju šancu premárnil, a tak je Crystal Palace po dvoch kolách bez bodu a bez gólu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:55:46)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 73. Mané

    Karty:   69. Henderson (LIV) – 16. Puncheon (CRP), 63. van Aanholt (CRP), 90+2. Ch. Benteke (CRP)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Klavan, Robertson – Henderson (C), Milner, Wijnaldum (71. Solanke) – Firmino (90. Lovren), Sturridge (61. M. Salah), Mané.
    Náhradníci: Karius – Lovren, J. Flanagan, M. Salah, Can, Origi, Solanke.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – J. Ward, Milivojević (77. Kaikai), Puncheon (C) (75. McArthur), van Aanholt (84. Schlupp) – Townsend, Loftus-Cheek – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Kelly, Cabaye, Schlupp, McArthur, Eyenga-Lokilo, Kaikai.

    Rozhodca: Kevin Friend