Hoffenheim – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Mainz – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (0:0)
VfB Stuttgart
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Olympiastadion (Berlin) • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase napokon domáci strelili rýchly gól a to ich dostalo na koňa. Netrvalo dlho a Hertha svoje vedenie navýšila a tak sa raduje z víťazstva 2:0! O oba domáce góly sa postaral Leckie.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (17:24:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte sme však sledovali opäť konzultáciu s videorozhodcom, ale penalta sa pochopiteľne v prospech hostí nepíska. To už bolo z tohto zápasu naozaj všetko!
     
    90+2
    Pri lopte je síce Stuttgart, ale hrajú s loptou dozadu. Zrejme už hostia vzdali svoje nádeje a už chcú zápas len dohrať. Čakáme tak na hvizd hlavného rozhodcu, ktorý dá pokyn k ukončeniu tohto zápasu.
     
    90+1
    Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, žeby sme sa ešte niečoho zaujímavého dočkali. Domáci už pohodlne kontrolujú záver tohto zápasu.
     
    90
    Hlavný rozhodca nastavuje ešte 3 minúty!
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, je tu úplný záver tohto zápasu a domáci kráčajú za víťazstvom. Napokon sa do hry nedostal ani jeden slovenský reprezentant.
     
    88
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Jordan Torunarigha.
     
    87
    Brekalo to skúsil priamom strelou na bránu, jeho pokus bol však nepresný a brankára domácich nezamestnal.
     
    86
    Hlavný rozhodca si vyžiadal konzultáciu s videorozhodcom! Hostia podnikli rýchly protiútok a došlo k faulu v tesnej blízkosti pokutového územia. Penalta sa napokon nepíska, bude to priamy kop v tesnej blízkosti domácej brány.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Josip Brekalo (VfB Stuttgart).
     
    84
    Čas sa už hosťom rýchlo kráti, zrejme domáci potvrdia úlohu favorita tohto zápasu a pripíšu si prvé tri body do tabuľky. Stuttgart však útočí aj naďalej.
     
    83
    Stuttgart to ešte nevzdáva a tlačí sa dopredu. Na domácich sa prejavuje troška nervozity a momentálne prerušujú útočné výpady svojho súpera nedovolenými zákrokmi.
     
    82
    Tak predsa len si hostia za stavu 2:0 dokázali vypracovať dve gólové príležitosti. Hertha hrá síce lepšie, ale veľa nechýbalo a mohli prísť o svoje vedenie.
     
    81
    To však už platiť nemuselo! Brankár domácich zle vyboxoval center pred jeho bránu, k lopte sa tak dostal Donis, ale ten nedokázal dostať loptu do siete! Teraz mali domáci obrovské šťastie!
     
    80
    Je tu už záverečná časť tohto zápasu. Hostia sú momentálne pri lopte, avšak nedarí sa im preniknúť na útočnú polovičku. Domáci si tak zatiaľ držia svoje nádejné vedenie o dva góly.
     
    79
    Tréner domáceho mužstva má k dispozícii ešte jedno striedanie, uvidíme, či sa aspoň na chvíľu dostane do hry Peter Pekerík alebo Ondrej Duda.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Genki Haraguči (Hertha BSC).
     
    77
    Hostia nedávno naznačili, že vedie pohroziť, ale odvtedy si domáci dávajú väčší pozor a Stuttgart sa tak k ničomu nedostáva. Čas sa navyše hosťujúcemu celku kráti.

    Miroslav Revaj

    Góly: 46. Leckie, 62. Leckie

    Karty:   74. Weiser (HER), 78. Haraguči (HER) – 84. Brekalo (STU)


    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Skjelbred, Darida (88. Torunarigha), Kalou (76. Haraguči) – Esswein (68. Stark), Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Haraguči, Lustenberger, Pekarík, Stark, Torunarigha.

    VfB Stuttgart: Zieler – Zimmermann (67. Badstuber), Pavard, Kamiński, Ailton – Mangala – Asano, Akolo (76. Donis), Gentner (C), Brekalo – Terodde (63. Aogo).
    Náhradníci: Langerak – Aogo, Badstuber, Donis, E. Ofori, Özcan, Sessa.

    Rozhodca: Stegemann S.