Hoffenheim – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Mainz – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (0:0)
VfB Stuttgart
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Olympiastadion (Berlin) • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase napokon domáci strelili rýchly gól a to ich dostalo na koňa. Netrvalo dlho a Hertha svoje vedenie navýšila a tak sa raduje z víťazstva 2:0! O oba domáce góly sa postaral Leckie.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (17:24:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte sme však sledovali opäť konzultáciu s videorozhodcom, ale penalta sa pochopiteľne v prospech hostí nepíska. To už bolo z tohto zápasu naozaj všetko!
     
    90+2
    Pri lopte je síce Stuttgart, ale hrajú s loptou dozadu. Zrejme už hostia vzdali svoje nádeje a už chcú zápas len dohrať. Čakáme tak na hvizd hlavného rozhodcu, ktorý dá pokyn k ukončeniu tohto zápasu.
     
    90+1
    Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, žeby sme sa ešte niečoho zaujímavého dočkali. Domáci už pohodlne kontrolujú záver tohto zápasu.
     
    90
    Hlavný rozhodca nastavuje ešte 3 minúty!
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, je tu úplný záver tohto zápasu a domáci kráčajú za víťazstvom. Napokon sa do hry nedostal ani jeden slovenský reprezentant.
     
    88
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Jordan Torunarigha.
     
    87
    Brekalo to skúsil priamom strelou na bránu, jeho pokus bol však nepresný a brankára domácich nezamestnal.
     
    86
    Hlavný rozhodca si vyžiadal konzultáciu s videorozhodcom! Hostia podnikli rýchly protiútok a došlo k faulu v tesnej blízkosti pokutového územia. Penalta sa napokon nepíska, bude to priamy kop v tesnej blízkosti domácej brány.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Josip Brekalo (VfB Stuttgart).
     
    84
    Čas sa už hosťom rýchlo kráti, zrejme domáci potvrdia úlohu favorita tohto zápasu a pripíšu si prvé tri body do tabuľky. Stuttgart však útočí aj naďalej.
     
    83
    Stuttgart to ešte nevzdáva a tlačí sa dopredu. Na domácich sa prejavuje troška nervozity a momentálne prerušujú útočné výpady svojho súpera nedovolenými zákrokmi.
     
    82
    Tak predsa len si hostia za stavu 2:0 dokázali vypracovať dve gólové príležitosti. Hertha hrá síce lepšie, ale veľa nechýbalo a mohli prísť o svoje vedenie.
     
    81
    To však už platiť nemuselo! Brankár domácich zle vyboxoval center pred jeho bránu, k lopte sa tak dostal Donis, ale ten nedokázal dostať loptu do siete! Teraz mali domáci obrovské šťastie!
     
    80
    Je tu už záverečná časť tohto zápasu. Hostia sú momentálne pri lopte, avšak nedarí sa im preniknúť na útočnú polovičku. Domáci si tak zatiaľ držia svoje nádejné vedenie o dva góly.
     
    79
    Tréner domáceho mužstva má k dispozícii ešte jedno striedanie, uvidíme, či sa aspoň na chvíľu dostane do hry Peter Pekerík alebo Ondrej Duda.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Genki Haraguči (Hertha BSC).
     
    77
    Hostia nedávno naznačili, že vedie pohroziť, ale odvtedy si domáci dávajú väčší pozor a Stuttgart sa tak k ničomu nedostáva. Čas sa navyše hosťujúcemu celku kráti.
     
    76
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Chadrac Akolo, prichádza Anastasios Donis.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Genki Haraguči.
     
    75
    Stuttgart mohol znížiť na 1:2! Asano sa prepracoval do pokutového územia, dostal sa až na dostrel domácej brány a jeho pokus napokon skončil na pravej tyčke!
     
    74
    Žltú kartu dostáva Mitchell Weiser (Hertha BSC).
     
    73
    Hostia si však aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách, ale nič im to nie je platné. Domáci im neposkytujú dostatok priestoru a tak momentálne nič zaujímavého nevidíme.
     
    71
    Stuttgart si napokon loptu vybojoval na svoje kopačky, ale má problémy s prechodom do útoku. Hertha dobre bráni svoje územie a zatiaľ to vyzerá, že víťazstvo si už v tomto zápase z rúk nepustí.
     
    70
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí podnikajú pomalšie prihrávky a snažia sa tak udržať svoje vedenie. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, domáci však teraz chyby nerobia.
     
    69
    Hra sa teraz prerušovala vlnou striedaní, tréner hostí sa ešte snaží zmenou v zostave niečo s týmto výsledkom spraviť. Zatiaľ sa však do hry naši reprezentanti nedostali.
     
    68
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Niklas Stark.
     
    67
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Matthias Zimmermann, prichádza Holger Badstuber.
     
    66
    Domáci napokon vyrazili do rýchleho protiútoku a Weiser sa dostával aj do nebezpečného zakončenia. Obrana hostí si ho však postrážila a nedovolila mu ohroziť ich bránu.
     
    65
    Hostia sa dostávajú k lopte a okamžite prenikajú na útočnú polovičku. Domáci futbalisti sa však už pripravujú na bránenie a hostí k ničomu nepúšťajú.
     
    64
    Domácim tak vyšiel vstup do druhého polčasu úspešne, vybojovali si náskok o dva góly a sú na najlepšej ceste za úspešným vstupom do nového ročníka.
     
    63
    Stuttgart sa tak dostáva už do komplikovanej situácie, stále má však šancu ešte niečo s týmto výsledkom spraviť. Hostia ukázali, že vedia pohroziť, avšak musia streliť aj gól.
     
    63
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Simon Terodde, prichádza Dennis Aogo.
    62. Mathew Leckie (HER) - 2:0
     
    62
    Hertha dala gól!
    Napokon prichádza druhý gól domáceho tímu! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal MATHEW LECKIE a svojim druhým gólom v tomto zápase upravuje stav na 2:0! Leckie je tak zatiaľ mužom zápasu.
     
    61
    Hertha sa napokon postupnými prihrávkami prepracovala až pred pokutové územie hostí a svojou aktivitou získava rohový kop.
     
    59
    Domáci sú tak už pri lopte na svojom území a pochopiteľne sa nikam neponáhľajú. Zatiaľ tak kombinuje pred svojim brankárom.
     
    58
    K ďalšej strele na domácu bránu sa dostal Brekalo, ale jeho pokus napokon úspešný nebol. Obrana jeho strelu úspešne zblokovala.
     
    57
    Ale hostia sa rýchlo dostali opäť k lopte a usadili sa na útočnej polovičke. Obrana domácich teraz mala čo robiť, aby hostia nevyprodukovali nejakú nebezpečnú situáciu.
     
    56
    Tlak hostí už začína opadať a do hry sa dostávajú domáci futbalisti. Hertha sa však nikam neponáhľa a zakladá útok od svojho brankára.
     
    55
    Hostia sa napokon dostali aj k nebezpečnej strele! Akolo získal odrazenú loptu, neváhal a ihneď pálil na bránu domácich. Loptu však nešťastne zblokoval jeden z jeho spoluhráčov nad bránu Herthy.
     
    54
    Domáci ustáli tlak svojho súpera a získavajú na svojej polovičke lopty. Stuttgart však vysoko napáda rozohrávku svojho súpera a snaží sa tak vybojovať si loptu naspäť.
     
    52
    Priamy kop napokon domáci úspešne odvrátili, hostia však ostávajú na útočnej polovičke a sú tak teraz aktívnejším celkom.
     
    51
    Hosťujúci celok napokon získava po faule výhodu priameho kopu. Hertha sa tak bude musieť teraz brániť, Stuttgart vie zahrávať takéto situácie úspešne.
     
    50
    Stuttgart sa už postupne usadzuje na útočnej polovičke, zatiaľ však z ich strany nič zaujímavého neprichádza. Do konca zápasu však majú ešte dostatok času.
     
    49
    Loptu si však už vybojovali hostia a skúšajú preniknúť na útočnú polovičku. Hertha sa tak sťahuje naspäť brániť svoje územie.
     
    48
    Domáci futbalisti sú aj naďalej veľmi aktívny a tlačia sa pred pokutové územie svojho dnešného súpera. Hertha tak zatiaľ napĺňa úlohu mierneho favorita tohto zápasu.
     
    47
    Sme určite zvedaví, čo spraví takýto rýchly gól zo zvyšok zápasu. Popravde však, domáci futbalisti si ho určite zaslúžili.
    46. Mathew Leckie (HER) - 1:0
     
    46
    Hertha dala gól!
    No a je tu prvý gól tohto zápasu! Tak takýto úvod druhého polčasu sme zrejme nečkali, domáci tím dáva úvodný gól tohto zápasu a vedie 1:0! MATHEW LECKIE získal loptu na svoju kopačku, krásnou individuálnou akciou sa dostal pred bránu hostí a jeho strela skončila v sieti.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu odštartovali výkopom hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Skončil sa prvý polčas tohto zápasu, ktorý nepriniesol takmer žiadnu zaujímavú príležitosť, aj keď domáci futbalisti boli aktívnejší. Po prvom polčase je tak stav 0:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhé dejstvo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Čakáme aj na údaj o nastavenom čase, hlavný rozhodca však nemá dôvod prvý polčas predlžovať.
     
    43
    Ďaleko sa však nedostali a domáci zahrávali opäť rohový kop. Aj ten napokon Stuttgart ubránil úspešne a vyváža loptu do bezpečia.
     
    42
    Rohový kop nám však nič nepriniesol a hostia sa v pohode ubránili. Dopredu tak ešte skúšajú ísť hosťujúci futbalisti.
     
    41
    Hertha však ešte na útočnej polovičke ostala a po ďalšo zakončení získava rohový kop. Je tu záver prvého polčasu, dočkáme sa ešte niečoho zaujímavého ?
     
    40
    No konečne prišlo niečo zaujímavé! Esswein podnikol individuálnu akciu pred bránu hosti, napokon aj vystrelil, s jeho tvrdým pokusom si však brankár hostí poradil, aj keď musel zasahovať dvakrát.
     
    39
    Hertha sa usadzuje na útočnej polovičke a tak sa hostia budú musieť teraz opäť brániť. Defenzívy oboch tímov však pracujú úspešne.
     
    38
    Stuttgart napokon prenikol až na útočnú polovičku, k odrazenej lopte sa však dostal brankár domácich a prebral ju do svojich rukavíc.
     
    37
    Ale ani tento tlak domácich futbalistov nič prevratného neznamenal, v rozhodujúcej chvíli prišla iba nepresná prihrávke od domáceho futbalistu.
     
    36
    Hostia však opäť pri prechode do útoku loptu stratili a domáci tak okamžite vyrážajú na útočnú polovičku. Herthe tak jednoznačne patrí prvý polčas, zaujímavú situáciu však stále márne čakáme.
     
    35
    Domáci opäť prejavili útočnú aktivitu, avšak Ibiševič si pomohol faulom. Dopredu to tak už skúša hosťujúci celok, ale stred poľa dobre bránia domáci futbalisti.
     
    34
    Treba si však uvedomiť, že sa jedná o prvý zápas nového ročníka a je to na hráčoch vidieť. Snáď sa v tomto zápase niečo zaujímavé udeje.
     
    33
    Stuttgart drží loptu na svojich kopačkách, avšak nikam sa nehrnie. Zrejme to vyzerá, že prvý polčas sa dohrá v podobnom tempe. Nechajme sa však prekvapiť.
     
    32
    Lopta z priameho kopu smerovala pred bránu hostí, tam si však domáci pomohli útočným faulom a tak sa už k zakončeniu nedostali. Dopredu to už skúšajú hostia.
     
    31
    Hertha napokon vybojovala po faule priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Stuttgart sa tak ešte bude musieť na svojej polovičke brániť.
     
    30
    Domáci celok sa už postupne presúva na útočnú polovičku, má to však cez prehustenú obranu hostí veľmi náročné.
     
    29
    Hra sa teraz musela na chvíľu prerušiť po zrážke dvoch futbalistov. Oba tímy tak zatiaľ túto situáciu využili na občerstvenie sa.
     
    28
    Aj naďalej sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa snažia o prienik na útočnú polovičku. Stuttgart však úspešne bráni stred poľa.
     
    27
    Hostia však loptu napokon rýchlo strácajú a tak začínajú na svojej polovičke kombinovať domáci futbalisti. Diváci na štadióne sa tak stále nudia.
     
    26
    Loptu však domáci stratili a rodiaci sa útok museli zastaviť aj za cenu nedovoleného zákroku. Šancu zaútočiť tak teraz dostáva Stuttgart.
     
    25
    Opäť sa k zakončeniu na bránu hostí dostal aktívny kapitán Ibišević, ale ani tento pokus nenarobil hosťujúcemu celku žiadne problémy. Tlak domácich sa však stupňuje.
     
    24
    Polovička prvého polčasu je už dávno za nami, stále sme nevideli zaujímavú príležitosť na jednej či druhej strane. Aj naďalej však platí, že aktívnejší sú domáci futbalisti.
     
    23
    Hostia sa opäť dostávajú pod menší tlak, Darida poslal loptu na Ibiševića, ale jeho strelu niekto zblokoval a tak mal brankár Zieler ľahkú prácu.
     
    22
    Napokon sa domácim podarilo vyslať center do pokutového územia z pravej strany, avšak obrana hostí loptu odvrátila do bezpečia. Domáci však ostávajú na útočnej polovičke.
     
    21
    Hertha sa momentálne usadila na útočnej polovičke a snaží sa prepracovať až do pokutového územia. Stuttgart sa však bráni úspešne a veľa priestoru domácim neposkytuje.
     
    20
    Po rýchlom prechode do útoku sa k strele z väčšej vzdialenosti dostal Skjelbred, ale ani táto strela domáceho futbalisti nič nepriniesla. Výkop od svojej brány zaobstará Zieler.
     
    19
    Máme možnosť sledovať útoky na oboch stranách, avšak nič vážneho neznamenajú. Uvidíme, komu sa ako prvému teda podarí niečo úspešné vymyslieť.
     
    18
    A napokon to hostia zvládli bez problémov, domáci sa k úspešnému zakončeniu nedostali. Hertha sa tak sťahuje späť na svoju polovičku.
     
    17
    Po ľavej strane ťahali domáci svoj ďalší útok a svojou aktivitou si Hertha vybojovala rohový kop. Stuttgart sa tak bude musieť pred svojou bránou brániť.
     
    16
    Napokon to hostia skúsili dlhou nakopnutou loptou pred domácu bránu, hosťujúci hráči sa však ocitli v ofsajde a tak postranný rozhodca túto ich snahu prerušuje. Dopredu tak môžu vyraziť domáci.
     
    15
    Pri lopte sú momentálne hostia, avšak kombinujú zatiaľ len na svojej polovičke a tak domáci čakajú, čo si na nich ich dnešný súper pripraví.
     
    14
    Hostia si loptu dlho neužili a tak sa snažia útočiť domáci futbalisti. Stále tak čakáme na prvú vážnejšiu šancu na jednej či druhej strane. Aktívnejší sú však domáci futbalisti.
     
    13
    Domáci sa dostali na útočnej polovičke k odrazenej lopte a sledovali sme opäť strelecký pokus Daridu. Táto strela z väčšej vzdialenosti však úspešná nebola.
     
    12
    Na druhej strane prišiel výborný center z pravej strany do pokutového územia hostí, Ibiševićovi napokon veľa nechýbalo a mohol sa dostať do nebezpečného zakončenia.
     
    11
    A napokon je tu aj prvý strelecký pokus zo strany hostí, Akolova strela však bola nepresná a brankára domáceho tímu nezamestnala.
     
    10
    Domáci získavajú na svojej polovičke autové vhadzovanie, Stuttgart však ihneď vysoko napáda ich rozohrávku a dostáva sa na útočnej polovičke k lopte.
     
    9
    Ale ani domácemu celku teraz jeho snaha nevyšla a tak sú pri lopte opäť hostia. Úvodný tlak domácich naznačoval, že nás čaká veľa zaujímavých situácia, zatiaľ však tomu tak nie je.
     
    8
    Napokon sa im to ani nepodarilo a pri lopte sú tak už domáci futbalisti. Stuttgart sa tak vracia naspäť na svoje územie, domáci však zakladajú pomalší útok.
     
    7
    Prvý krát od výkopu sú dlhšie pri lopte hostia, ale zatiaľ sa im nedarí preniknúť až na útočnú polovičku. Hertha sa tak prezentuje aj úspešnou prácou v defenzíve.
     
    6
    Stuttgart sa snažil založiť prvý útočný výpad v tomto zápase, domáci ich účel však včas prečítali a ich snahu prerušili aj za cenu útočného faulu. Hertha sa tak sťahuje na svoju polovičku.
     
    5
    Domáci napokon svoj pobyt na útočnej polovičke zakončili len nepresnou prihrávkou a tak sa k lopte v podobe autového vhadzovania dostávajú hostia.
     
    4
    Hertha však ešte ostala na útočnej polovičke a napokon prišlo ďalšie zakončenia na bránu hostí, Ibiševićov pokus však takisto úspešný nebol. Stuttgart sa tak musí aj naďalej brániť.
     
    3
    Napokon sa domáci prepracovali z pravej strany až do vnútra 16-tky, Hertha bude zahrávať prvý rohový kop v tomto zápase. Ten už stihli domáci aj realizovať, avšak nič zaujímavé to neprinieslo.
     
    2
    Aj naďalej sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa postupne presúvajú na útočnú polovičku. Hostia sa tak od úvodu zápasu zatiaľ len bránia.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Hertha sa následne dostala až pred bránu hostí, Daridova strela však bola nepresná.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred zápasom je tu ešte minúta ticha za obete teroristického útoku v Barcelone.
     
    Príjemné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku tohto zápasu už veľa času neostáva zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Slovenskí reprezentanti Peter Pekarík a Ondrej Duda začínajú zápas na domácej lavičke, uvidíme, či sa napokon dostanú do hry.

    Po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať, pri jeho sledovaní Vám prajem príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Skjelbred, Darida, Kalou – Esswein, Ibišević (C)

    Náhradníci: Kraft – Duda, Haraguči, Lustenberger, Pekarík, Stark, Torunarigha

    VfB Stuttgart: Zieler – Zimmermann, Pavard, Kamiński, Ailton – Mangala – Asano, Akolo, Gentner (C), Brekalo – Terodde

    Náhradníci: Langerak – Aogo, Badstuber, Donis, E. Ofori, Özcan
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Hertha BSC a VfB Stuttgart. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Týmto víkendom sa rozbieha už aj Nemecká Bundesliga. Od piatka až do nedele bude prebiehať jej prvé kolo. Prvenstvo bude tradične obhajovať Bayern. Uvidíme, čo zaujímavého nám prinesie tento nový ročník. V tomto zápase sa proti sebe stretne účastní Európskej ligy s nováčikom.

    Hertha BSC:
    Domáci môžu určite hovoriť o úspešnej minuloročnej sezóne. Umiestnili sa napokon na 6. mieste a budú tak hrať v základnej skupine Európskej ligy. Boj o túto priečku bol napokon veľmi napínavý a náskok pred siedmym Freiburgom mali len jeden bod. Keby domáci obsadili túto priečku, museli by hrať kvalifikáciu o Európsku ligu.

    VfB Stuttgart:
    Aj hostia sú tradičným účastníkom Bundesligy, minulú sezónu však pôsobili v druhej najvyššej súťaži v Nemecku. Túto súťaž napokon po tvrdom boji vyhral, náskok pred druhým Hannoverom mal však iba dva body. Z tejto súťaže však postupujú priamo až dve mužstvá a tretí hrá baráž.

    Favorit:
    V prom kole sa pozícia favorita určuje ťažko. Možno miernym favoritom bude domáce mužstvo, ale určite nás čaká veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 46. Leckie, 62. Leckie

    Karty:   74. Weiser (HER), 78. Haraguči (HER) – 84. Brekalo (STU)


    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Skjelbred, Darida (88. Torunarigha), Kalou (76. Haraguči) – Esswein (68. Stark), Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Haraguči, Lustenberger, Pekarík, Stark, Torunarigha.

    VfB Stuttgart: Zieler – Zimmermann (67. Badstuber), Pavard, Kamiński, Ailton – Mangala – Asano, Akolo (76. Donis), Gentner (C), Brekalo – Terodde (63. Aogo).
    Náhradníci: Langerak – Aogo, Badstuber, Donis, E. Ofori, Özcan, Sessa.

    Rozhodca: Stegemann S.