Hoffenheim – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Mainz – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Borussia Dortmund potvrdila úlohu favorita na ihrisku VfL Wolsburg. Hostia od začiatku kontrolovali hru a postupne pridávali góly. Skóre otvoril vydarenou strelou z hranice šestnástky Christian Pulisic, o chvíľu neskôr sa k nemu pridal ešte krajším zakončením Marc Bartra a výhru BVB poistil kanonier Pierre-Emerick Aubameyang. Zaujímavosťou je, že Wolfsburg ani raz nevystrelil do priestoru brány. (17:28:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Maximilian Arnold sa zapojil do hry, keďže zostal voľný za obranou súpera. Rozhodcovia ale videli ofsajd.
     
    90+2
    Defenzíva Borussie dnes odviedla kvalitnú prácu a odmenou pre ňu bude pravdepodobne čisté konto.
     
    90+1
    Ešte sa budú hrať tri minúty navyše. Dortmund kráča za prvými troma bodmi v novej bundesligovej sezóne.
     
    90
    Maximilian Philipp prehodil loptu do šestnástky na voľného Aubameyanga, ktorému chýbal krok k tomu, aby mohol zakončovať.
     
    89
    Hlavný rozhodca musel upokojiť vášne na oboch stranách, pretože pri striedačke hostí došlo k strkanici. Arnold a Sahin dostali len slovné varovanie.
     
    87
    Zaujímavý je pohľad do štatistiky striel. Domáci futbalisti v priebehu celého duelu ani raz priamo neohrozili Romana Bürkiho.
     
    86
    Peter Bosz urobil poslednú zmenu v dnešnom stretnutí. Z ihriska stiahol aktívneho Christiana Pulisica, do hry prišiel Japonec Šindži Kagawa.
     
    85
    Bundesliga povolila videotechniku a v dnešnom zápase sme ju videli viackrát v akcii. Využívanie moderných technológií určite nie je na škodu.
     
    84
    Mario Gómez spadol v šestnástke a ihneď si pýtal penaltu. Lopta však bola úplne inde a hlavný rozhodca si musel situáciu overiť cez videoarbitrov, ktorí odmietli pokutový kop.
     
    83
    Wolfsburg rozohral rohový kop. Prudký center defenzíva hostí odvrátila, k dorážke sa dostával Josuha Guilavogui, ale strela mu vôbec nesadla.
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang si vylepšil pozíciu na hranici pokutového územia, vystrelil pravačkou, no trafil iba hráčov pred sebou.
     
    81
    Maximilian Arnold zabehol za obranu Borussie a dostal ihneď presný pas. Nedal si však pozor na svoje postavenie v ofsajde.
     
    80
    Tribúny sa postupne vyprázdňujú, pretože domáci fanúšikovia stratili vieru v lepší výsledok a radšej budú skôr doma ako majú čakať v tlačenici.
     
    79
    Mahmoud Dahoud doviedol loptu na hranicu pokutového územia, ale tam bol pozorne strážený. Domáci ho čisto odzbrojili.
     
    78
    Dan-Axel Zagadou signalizoval zdravotné problémy, a tak ho tréner hostí stiahol z trávnika. Záverečné minúty si zahrá Felix Passlack.
     
    76
    Zatiaľ sledujeme férový súboj. Hlavný rozhodca nevytiahol ani jednu žltú kartu. Napriek tomu, že došlo k viacerým tvrdším stretom.
     
    75
    Zápasu momentálne chýba náboj. O víťazovi je už dávnejšie rozhodnuté a domáci nevyzerajú tak, že by s tým chceli niečo robiť.
     
    74
    Pierre-Emerick Aubameyang sa tlačil do zakončenia v pokutovom území, ale pomohol si rukami a hlavný rozhodca odpískal útočný faul.
     
    71
    Dortmund rozohral rohový kop. Center Nuriho Sahina však nenarobil ťažkosti domácej defenzíve.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Wolfsburg stále prehráva o tri góly a nevypracoval si gólovú šancu. Výnimkou bola akurát ofsajdová pozícia spred dvoch minút.
     
    69
    Posledná zmena v domácom tábore. Z ihriska odišiel Daniel Didavi, na jeho miesto prišiel Maximilian Arnold.
    68.
     
    68
    Wolfsburg dopravil loptu do siete, ale radosť domácich hráčov bola zbytočná. Josuha Guilavogui aj Mário Gomez zakončovali z ofsajdu, čo potvrdila taktiež videotechnika.
     
    66
    Dortmund na rozdiel od svojho súpera predvádza atraktívny útočný futbal. Vyzerá to tak, že Borussia zostáva verná svojej hre aj po zmene trénera.
     
    64
    Nuri Şahin zostáva ležať na trávniku po jednom zo súbojov. Turek by mal pokračovať po krátkom ošetrení.
     
    63
    Wolfsburg ukazuje, že minuloročné trápenie nebolo náhodné. Ani vstup do novej sezóny futbalistom VfL nevychádza. Nie je to len o výsledku, aj hra je veľmi zlá.
     
    61
    Hosťujúci tréner Peter Bosz vykonal prvé dnešné striedanie. Hodinu si zahral Mario Götze, ktorého nahradil mladý Mahmoud Dahoud.
    60. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:3
     
    60
    Dortmund dal gól! Po hodine hry je pravdepodobne definitívne rozhodnuté. Christian Pulisic poslal prudkú prihrávku cez celú šestnástku na voľného PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý loptu upratal do odkrytej siete.
     
    59
    Riechedly Bazoer v dnešnom zápase dohral, pretože domáci tréner urobil druhé striedanie. Na ihrisko prišiel Josuha Guilavogui.
     
    59
    Daniel Didavi našiel v pokutovom území voľného Gómeza, ale ten sa nepresadil. Následné zakončenie Bazoera bolo zblokované.
     
    58
    Łukasz Piszczek nedokázal zastaviť v súlade s pravidlami prenikajúceho Dimatu, ktorý získal pre VfL výhodnú štandardku.
    57.
     
    57
    Hostia nevyužili rohový kop. Marc Bartra navyše fauloval na hranici pokutového územia, a tak loptu získal Wolfsburg.
     
    56
    Domáci kapitán a kanonier Mario Gómez dostal presný pas do behu, na hranici šestnástky vystrelil, ale tesne minul bránu.
     
    55
    Dan-Axel Zagadou adresoval presnú prihrávku Nurimu Sahinovi, ale Turek mal namiesto nahrávky radšej vystreliť na bránu.
     
    54
    Hostia majú výborný pohyb, čím získavajú výhodu oproti súperovi. Sú vždy prví pri lopte a potom ľahko kontrolujú hru.
     
    52
    Riechedly Bazoer na chvíľu zostal ležať na trávniku po osobnom súboji v strede poľa. Nepotreboval ale ošetrenie.
     
    51
    Domáci futbalisti stále neohrozili Bürkiho priamou strelou medzi tri žrde. Brankár hostí teraz sledoval akurát nepresný pokus z diaľky.
     
    50
    Borussia predviedla rýchly prechod do útoku, pekne zakombinovala na jeden dotyk a Mario Götze technickou strelou preveril Casteelsa.
     
    48
    Dortmund pokračuje v nastolenom tempe z prvého polčasu. Naďalej je aktívnejší, drží loptu a kontroluje svoj náskok.
     
    47
    Koen Casteels zvolil riskantné vybehnutie z brány, musel ísť do sklzu proti Pulisicovi, ale pri lopte bol skôr ako hosťujúci krídelník.
     
    46
    Domáci futbalisti výkopom otvorili druhú polovicu stretnutia. Cez prestávku neurobili žiadnu zmenu, ale tesne pred koncom prvého polčasu prišiel na trávnik Nany Landry Dimata.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Borussia Dortmund ovládla prvé dejstvo zápasu proti VfL Wolfsburg. Od začiatku bola aktívnejšia a zaslúžene strelila dva góly. Najprv sa presadil z hranice šestnástky Christian Pulisic a potom zvýšil vedenie hostí krásnou strelou Marc Bartra.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Wolfsburg v úplnom závere prvého polčasu rozohral štandardku, ale nedostal sa k strele do priestoru brány.
     
    45
    Hlavný rozhodca pridal nad rámec riadneho hracieho času ešte jednu minútu navyše.
     
    44
    Borussia Dortmund si bez problémov stráži svoj dvojgólový náskok do šatne pôjde v lepšej nálade. Domáci naopak musia zmeniť svoju hru.
     
    43
    Domáci tréner musel prvýkrát v zápase striedať. Zranený Jakub Błaszczykowski sa už nevrátil na trávnik, jeho miesto zaujal Nany Landry Dimata.
     
    42
    Christian Pulisic dostal presný pas do pokutového územia, ale mal málo času na spracovanie lopty. Koen Casteels úspešne zakročil.
     
    41
    Jakub Błaszczykowski je momentálne v opatere lekárov po jednom zo súbojov. Je otázne, či skúsený Poliak dohrá dnešný duel.
     
    40
    Mario Götze zostal osamotený približne dvadsať metrov od brány, pohodlne si pripravil pozíciu na strelu, ale trafil iba Casteelsa.
     
    39
    Dortmund má dostatok času na rozohrávku. Domáci futbalisti nenapádajú súpera a vyčkávajú až v strede ihriska.
     
    37
    Sokratis Papastathopoulos sa vydal na ofenzívny výlet, ale stratil loptu a poskytol domácim priestor na brejk. Marc Bartra ho však dobre zastúpil.
     
    36
    Hostia vynikajúco prepínajú z obrany na útok a opačne. V priebehu niekoľkých sekúnd dokáže prebehnúť celé ihrisko.
     
    35
    Wolfsburg stále čaká na prvú strelu do priestoru brány. Roman Bürki si spestruje dnešný duel aspoň častými vybehnutiami mimo šestnástky.
     
    34
    Kaylen Hinds bol zahnaný úplne do rohu ihriska, no získal pre svoj tím aspoň vhadzovanie. Domáci zostávajú vpredu.
     
    32
    Pierre-Emerick Aubameyang nepríjemne vystrelil z hranice pokutového územia, ale jeho pokus sa stočil mimo troch žrdi.
     
    31
    Obraz hry sa naďalej nemení. Borussia kontroluje loptu na súperovej polovici a odpoveď Wolfsburgu neprichádza.
     
    30
    Dortmund má síce hernú prevahu, ale do priestoru brány vystrelil iba dvakrát. Je však stopercentne efektívny, keďže oba pokusy premenil na gól.
     
    29
    Futbalisti Wolfsburgu zostali zaskočení, pretože v rozmedzí piatich minút inkasovali dva góly. Teraz musia úplne zmeniť svoju hru.
    27. Marc Bartra (DOR) - 0:2
     
    27
    Dortmund dal gól! Hostia zvýšili svoj náskok. Španielsky obranca MARC BARTRA ukázal dobrú kopaciu techniku, keď zakrútil loptu z ľavej strany pokutového územia priamo pod brvno. Presný zásah potvrdil aj videorozhodca, ktorý skúmal prípadný ofsajd.
     
    25
    Dortmund nevyužil rohový kop na zmenu skóre, ale potom sa dostal do veľkej šance. Z pravého krídla odcentroval Pierre-Emerick Aubameyang a Maximilian Philipp hlavičkoval tesne vedľa.
     
    24
    Mario Götze bol dostatočne aktívny na ľavej strane, dlho otravoval domácich zadákov a vybojoval pre hostí aspoň roh.
     
    23
    Otvárací gól by mohol zápasu pomôcť, pretože domáci hrali veľmi opatrne a snažili sa čo najdlhšie udržať vyrovnaný stav.
    22. Christian Pulisic (DOR) - 0:1
     
    22
    Dortmund dal gól! Hostia zaslúžene otvorili skóre, keď im vyšiel rýchly prechod do útoku. Borussia vyrazila dopredu s veľkým počtom hráčom, napokon z hranice šestnástky vystrelil CHRISTIAN PULISIC a umiestnil loptu presne k žrdi.
     
    20
    Mladučký Christian Pulisic má výborný pohyb na pravom krídle, ktorým robí problémy domácej defenzíve. Zatiaľ mu chýba akurát presnosť vo finálnej fáze.
     
    19
    Borussia Dortmund sa dnes nemôže spoľahnúť na služby mladého Francúza Ousmana Dembélého, ktorý momentálne nie je s tímom a snaží sa skompletizovať svoj prestup do FC Barcelona.
    18. Gonzalo Castro (DOR)
     
    18
    Gonzalo Castro sa ocitol v dobrej príležitosti na otvorenie skóre. Dostal presnú prihrávku od Christiana Pulisica, ale zblízka poslal loptu vedľa brány.
     
    17
    Roman Bürki dobre číta hru. Už druhýkrát v krátkom časovom úseku vybehol vysoko z brány a odkopol loptu do bezpečia.
     
    16
    Favorizovaný Dortmund zatiaľ ovláda hru, no jeho statické kombinácie neprinášajú gólové šance. Domáci naopak vyčkávajú na chyby súpera.
     
    14
    Didavi následne rozohral rohový kop. Loptu poslal priamo na hlavu voľného obrancu Yannicka Gerhardta, ale ten mieril nad bránu.
     
    13
    Daniel Didavi predviedol dobrú orientáciu na hranici šestnástky, získal loptu po prihrávke Gómeza, ale jeho volej bol zblokovaný na roh.
     
    12
    Držanie lopty hovorí jasne v prospech Borussie, ale hostia útočia do sformovanej obrany, takže majú minimum miesta na kombináciu.
     
    10
    Gonzalo Castro využil chvíľku času, urobil si miesto na streľbu, ale jeho prízemný pokus nemal potrebnú presnosť.
     
    9
    Sokratis Papastathopoulos trochu podcenil súboj s útočiacim hráčom, ale v poslednej chvíli loptu získal do svojej moci.
     
    8
    Dan-Axel Zagadou vyskočil najvyššie na center z pravej strany, ale jeho hlavička smerovala vysoko nad bránu.
     
    7
    Riechedly Bazoer fauloval v súboji o loptu a ponúkol hosťom štandardnú situáciu z výhodnej pozície.
     
    6
    Łukasz Piszczek dobre zakombinoval na pravej strane, ocitol sa voľný v pokutovom území, ale namiesto strely ešte prihrával.
     
    5
    Dortmund v úvode stretnutia dominuje. Kontroluje loptu na svojich kopačkách a snaží sa dostať do koncovky.
     
    4
    Oba tímy dnes mali problém pri skladaní základnej zostavy. V domácom tábore chýbajú až traja obrancovia a tvorivý Portugalčan Vieirinha. Hostia sú na tom ešte horšie. Do zápasu nemohli naskočiť Reus, Schürrle, Rode či Schmelzer.
     
    3
    Christian Pulisic dostal loptu do voľného priestoru na pravom krídle, odcentroval do šestnástky, ale Pierre-Emerick Aubameyang bol pokrytý.
     
    2
    Dortmund mal od prvých sekúnd loptu na kopačkách, ale úvodnú akciu nedoviedol do úspešného konca. Dan-Axel Zagadou zaváhal v strede poľa.
     
    1
    Zápas otvorili výkopom hostia. Borussia Dortmund dnes nastúpila v čierno-žltej kombinácii, VfL Wolsburg zvolil bielo-zelenú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred štartom duelu je ešte pripravená minúta ticha za obete teroristického útoku v Barcelone.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt – Bazoer, Camacho – Błaszczykowski, Didavi, Hinds – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grün – Arnold, Malli, Guilavogui, Ntep, Dimata, Osimhen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Zagadou – G. Castro, Şahin, M. Götze – Pulisic, Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Toprak, Kagawa, Dahoud, Passlack, Isak.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého kola nového ročníka nemeckej Bundesligy. VfL Wolfsburg privíta na domácej pôde Borussiu Dortmund.

    Wolfsburg
    v minulom ročníku sklamal svojich fanúšikov. Klub, ktorý donedávna bojoval v európskych súťažiach sa zrazu ocitol na spodku tabuľky. V konečnom zúčtovaní obsadil šestnástu priečku a musel absolvovať nepríjemnú baráž. V dvojzápase proti Braunschweigu však uhájil bundesligovú príslušnosť, keď vyhral doma aj vonku zhodne 1:0. Vlci v príprave na novú sezónu odohrali osem zápasov, z ktorých päť vyhrali. Ani jedno víťazstvo však nedosiahli proti tímom z najvyššej súťaže. Minulý víkend si ešte otestovali formu proti Norderstedtu, ktorý v rámci pohárového duelu porazili 1:0.

    Dortmund v uplynulej sezóne pomerne rýchlo vypadol z boja o titul, ale dlhodobo figuroval v popredí. Napokon z toho bolo tretie miesto a postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Počas leta nemecký veľkoklub vymenil trénera, keď Thomasa Tuchela nahradil Peter Bosz. Holanďan pred pár mesiacmi doviedol Ajax Amsterdam do finále Európskej ligy a s novým klubom bude mať najvyššie ambície. Svojich zverencov mal možnosť spoznať v siedmich prípravných súbojoch a dvoch súťažných vystúpeniach. Dortmund v príprave dosiahol víťazstvá nad japonskou Urawou, talianskym AC Miláno a treťoligovým nemeckým Erfurtom. Prehry si pripísal s Atalantou Bergamo, Espanyolom Barcelona, ale aj Essenom a remizoval s Bochumom. Tesne pred štartom nového ročníka Bundesligy hrala Borussia o domáci Superpohár, ale Bayernu Mníchov podľahla 2:3 po penaltach. Pred týždňom ale zvládla vstup do Nemeckého pohára, v ktorom porazila Arlen jasne 4:0.

    Wolfsburg je pre Dortmund obľúbeným protivníkom. Borussia proti tomuto súperovi získala v posledných dvoch ročníkoch Bundesligy plný počet bodov. Doma vyhrala 5:1 a 3:0, vonku zaznamenala triumfy 2:1 a 5:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 22. Pulisic, 27. Bartra, 60. Aubameyang


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:13.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt – Bazoer (59. Guilavogui), Camacho – Błaszczykowski (43. Dimata), Didavi (69. Arnold), Hinds – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grün – Arnold, Malli, Guilavogui, Ntep, Dimata, Osimhen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Zagadou (78. Passlack) – G. Castro, Şahin, M. Götze (61. Dahoud) – Pulisic (86. Kagawa), Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Toprak, Kagawa, Dahoud, Passlack, Isak.