USA – Jamajka 2:1 (kon.)
koniec
USA
2:1 (1:0)
Jamajka
cz Štvrtok 27.07.2017, 03:45 • Levis Stadium, Sanda Clara • CONCACAF Gold Cup • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:45.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky zámořského národního fotbalu. V tomto finálovém zápase CONCACAF Gold Cupu proti sobě nastoupí USA a Jamajka.
     
    USA ve čtvrtfinále hrála se Salvadorem, který dokázala porazit 2:0. Ve 41. minutě se prosadil Gonzalas, ve druhé nastavené minutě k prvnímu poločasu Lichaj. Salvador se v zápase nedokázal prosadit. Semifinálovým soupeřem USA byla Kostarika. Tento zápas byl dlouhou dobu bezbrankový. V 72. minutě vypálil přesně Altidore. O deset minut později upravil vedení USA Dempsey. Cesta do finále tak byla volná.
     
    Jamajka dokázala ve čtvrtfinále porazit Kanadu 2:1. Skóre otevřel v šesté minutě Francis. V padesáté minutě navýšil vedení Williams. Když o jedenáct minut později snížil Hoilett, obávala se Jamajka o výhru. Zápas ale nakonec do vítězného konce dovedla. A v semifinále čekal na bojovníky z Jamajky favorizovaný tým Mexika. Zápas to byl bojovný, bylo rozdáno hned šest žlutých karet. V 88. minutě Jamajka rozehrávala volný kop. Rána Lawrence se vyhnula všem nástrahám a skončila v síti. Samotný střelec nechtěl gól vůbec slavit, neboť věděl, že cesta do finále bude ještě náročná. Mexiko se v závěru snažilo, ale vyrovnat nedokázalo. A tak se Jamajka dostala do finále. Kdyby žil Ota Pavel, tak by klidně mohl napsat nějakou povídku o naprosto nečekaném postupu Jamajky do finále.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Howard – Villafaña, Besler, O. Gonzalez, Zusi – Nagbe, Bradley, K. Acosta, Arriola – J. Morris, Altidore.
    Náhradníci: J. González, Hamid – Hedges, Lichaj, Miazga, Morrow, Joe Corona, Dempsey, McCarty, Pontius, Zardes, Agudelo.

    Jamajka: Blake – Powell, Lowe, Richie, J. Taylor, K. Lawrence – Gordon, J.-V. Watson, Fisher – Mattocks, Williams.
    Náhradníci: Hyatt, D. Miller – S. Campbell, Francis, Harriott, Binns, Grandison, Lambert, R. Morris, Burke, J. Johnson, Nicholson..
    Atmosféra na stadionu je výborná.

     
    Vinou slavnostního ceremoniálu před zápasem se úvodní výkop posune někam ke 3:45. V hledišti budou mít a nyní už mají převahu fanoušci USA. Jamajští příznivci si také koupili mnoho vstupenek a udělají maximum pro podporu svého týmu.
    Tribuny se postupně plní.

     
    Za malý moment vstoupí fotbalisté na hrací plochu.
     
    Nyní už hymny obou států.
     
    Podobně jako v Česku jsou zápasy národního týmu sledovány v barech, restauracích, putykách a dalších zábavních podnicích, je tomu nyní i na Jamajce a v USA. Tento duel je velmi sledovaný.
     
    Všechno je připraveno, za malý moment zápas začne. Fotbalisté USA do něho vstupují jako favorité, Jamajčané coby outsideři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první musel zasahovat brankář USA, Tim Howard dokázal nepovedenou střelu soupeře celkem snadno zastavit. Následně tým vedený jako domácí rozehrává od své branky.
     
    2
    Darlington Nagbe vedl akci svého celku, našel Kellyna Acostu, ten ale neměl komu přihrát, a tak musel akci přibrzdit. Darlington Nagbe se dostal do střelecké pozice, ale obránce Damion Lowe dokázal míč zablokovat.
     
    3
    Fotbalisté USA začali aktivněji, Paul Arriola hledal před brankou postaveného Jozyho Altidoreho, ale ten se do střelecké pozice nedostal, neboť mu míč odkopl obránce.
     
    4
    Andre Blake, hráč na kterém je také postavený úspěch Jamajky, nyní dlouhým výkopem uvedl míč do hry. Následně ale fotbalisté USA faulovali, rozehrává tak na polovině hrací plochy Jamajka.
     
    5
    Alvas Powell vhazuje, hledal spoluhráče, ten byl ale obsazený. Následně Romario Williams fauloval Jorge Villafañu. Matt Besler rozehrává volný kop na své polovině. Úvod zápasu nabízí hodně takticky vedený fotbal.
     
    6
    Jamajka vedla akci po straně, ale Oniel Fisher přišel o míč. Rychlý protiútok nedokázali Američané potrestat. Následně ale přišel dlouhým balon do míst, kde byl Paul Arriola. Ten nedokázal zpracovat.
     
    7
    Jamajčané se dostali na útočnou polovinu, Romario Williams se ovšem dopustil útočného faulu, což rozhodně neměl v plánu. Akce fotbalistů ve žlutém tak končí.
     
    8
    Americký hráč na polovině hrací plochy fauloval, byl to Michael Bradley, který si v souboji jeden na jednoho počínal nedovoleně. U míče tak zůstane Jamajka.
     
    9
    Do rozehrávky se zapojuje gólman Tim Howard. Ani jeden celek se nikam v úvodních minutách nežene. Sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    10
    Jamajský Je-Vaughn Watson fauloval Jordana Morrise. Hodně zbytečný zákrok na polovině hrací plochy znamená, že rozehrávat budou hráči USA.
     
    11
    Jordan Morris se dostával do zajímavé pozice, ale obrana Jamajky dostala míč do zámezí. Fotbalisté USA mají k dispozici autové vhazování. Kellyn Acosta se pokusil o střílený centr, míč ale končí v zámezí. Rozehrávat tak bude Andre Blake.
     
    12
    Jamajskou akci vedl Owayne Gordon. Paul Arriola se mu postavil do cesty. Nedokázal jej obehrát, a tak si pomohl faulem. Rozehrávat budou Američané. Na úvodní střelecký pokus stále čekáme.
     
    13
    Další nepovedená akce týmu, který je veden jako domácí. Jakoby si fotbalisté neustále dávali přednost v zakončení. Tím pádem se ke střele nikdo nedostane. Dříve než se útočící hráči domluví, míč získají obránci.
     
    14
    Americká akce středem hrací plochy nebyla úspěšná, Kellyn Acosta přišel v souboji jeden na jednoho o míč. Akce USA tak končí.
     
    15
    Jordan Morris nabral rychlost a Oniel Fisher měl co dělat, aby dokázal soupeře zastavit bez faulu. Nakonec se to podařilo.
     
    16
    První střelecký pokus zápasu. Po rychlém přenesení hry do z poza velkého vápna zkoušel Darlington Nagbe. Záložníkova rána ale končí výrazně mimo branku, odkopávat tak bude Andre Blake.
    17. Trávník před brankou USA není v optimálním stavu.
     
    18
    Američané jsou nyní aktivněji, mají více ze hry, drží míč pod kontrolou a snaží se najít recept na dobře postavenou jamajskou obranu. Ta je zatím pozorná.
     
    18
    Jorge Villafaña se snažil jak mohl, ale na dlouhý pas od spoluhráče nedosáhl. Na obranné polovině tak bude vhazovat Alvas Powell. Našel spoluhráče, a tak se směr hry otáčí od branky Jamajky.
     
    19
    Darlington Nagbe se dostal do výborné střelecké pozice, jeho ránu skvěle zastavil jamajský brankář Andre Blake. Následně je po souboji se soupeřem před brankou otřesený a míří k němu lékaři.
    19. Andre Blake skvěle zastavil ránu soupeře.
     
    20
    Probíhá ošetřování brankáře Jamajky a náhradní gólman sleduje situaci a začíná se protahovat. Dwayne Miller pravděpodobně půjde do hry, Andre Blake není v dobrém stavu.
     
    21
    Andre Blake patří ke klíčovým hráčům Jamajky.
     
    22
    Za potlesku fanoušků obou týmů se brankář zvedá z hrací plochy, ale v zápase pokračovat nebude.
     
    23
    Střídání v brance týmu Jamajky: ze hřiště odchází Andre Blake, přichází Dwayne Miller.
     
    24
    Jamajka tedy nuceně musela sáhnout ke střídaní, pro zranění nemohl pokračovat brankář Andre Blake.
     
    25
    Nyní Dwayne Miller musel být pozorný po centru před svou branku. Míč dokázal celkem snadno zastavit a následně poslal balon na spoluhráče, v akci tak mohl pokračovat Alvas Powell.
     
    26
    Sledujeme nyní klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Mnoho šancí k vidění není. Prim hraje defenzivní styl hry.
    Andre Blake míří do útrob stadionu, kde proběhnou pravděpodobně další vyšetření.
     
    27
    Více ze hry má nyní americký celek, Jamajka se tak musí bránit tlaku soupeře. Ke střele se tým vedený jako domácí nedostal.
     
    28
    Dwayne Miller pozorně sledovat situaci před svou brankou, Jordan Morris se málem dostal do zakončení, na poslední chvíli ale míč odkopl obránce Alvas Powell.
     
    29
    Po nepřehledné situaci před americkou brankou se ke slabé střele dostal Alvas Powell. Jeho pokus dokázal s přehledem brankář Tim Howard zastavit.
     
    30
    Na druhé straně vedl bleskovou akci Graham Zusi. Ten centroval z levé strany před branku, ale tam byl pozorný obránce Jamajky, který míč dostal do bezpečí. Následně nepovedeně vypálil Jozy Altidore. Dwayne Miller pozorný a odkopává od své branky.
     
    31
    Michael Bradley oklamal hned několik hráčů Jamajky. Před vlastní brankou se pustil do riskantních kliček, čímž přidělal několik vrásek svému kouči. Americký hráč nakonec situaci zvládl.
     
    32
    Půlhodina hry je pryč a že by to byla na události nezáživná část hry, to se napsat opravdu nedá. Parádní atmosféra, krásná rána, kterou vyslal Darlington Nagbe, zranění jamajského brankáře.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Darren Mattocks (Jamajka). Jamajský hráč si nedovoleně počínal v souboji jeden na jednoho, za což vidí kartu.
     
    33
    Damion Lowe a Alvas Powell kombinovali na své polovině. Mnoho šancí momentálně k vidění není. Optickou převahu mají fotbalisté USA.
     
    34
    Paul Arriola centroval před branku, ale jeho přihrávka našla jen obránce Jamajky, který míč dostal do zámezí jen za cenu rohového kopu.
     
    35
    Michael Bradley centroval před branku, ale trefil jen Damiona Lowea, který bleskově odehrál míč k půlící čáře. Tam ale balon vybojoval tým USA, který tak pokračuje v akci.
     
    36
    Tato zajímavě vypadající akce pokračovat nebude, neboť byl Jordan Morris nachytaný v postavení mimo hru. Ofsajd je odmávaný i odpískaný.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Kellyn Acosta (USA). Žlutá karta i na druhé straně, Kelly Acosta fauloval v souboji jeden na jednoho Richieho.
     
    38
    Následovat volný kop, po kterém se málem do šance dostal Damion Lowe, ale ten si pomohl faulem.
     
    38
    Darren Mattocks to udělal skvěle, jeho samostatnou akci zastavili američtí obránci jen za cenu rohového kopu.
     
    39
    Kemar Lawrence centroval od rohového praporku. Obrana USA byla pozorná a nikdo z hráčů Jamajky se nedostal k zakončení. Následně to z velké dálky zkoušel Je-Vaughn Watson, ale brankář neměl problém zasáhnout.
     
    40
    Sledujeme rychlý fotbal, hra se přelévá ze stranu na stranu. Nyní to zkoušel Omar Gonzalez, který ovšem neměl dostatek času a prostoru pro přesnější zakončení.
     
    41
    Statisticky jsou Američané výrazně častěji u míče, ale nemohou se probojovat do šance, kterou by dokázali proměnit. Jamajský sen stále žije.
     
    41
    Paul Arriola hledal v lepší pozici postaveného Kellyna Acostu, ten si v souboji s obránce Taylorem počínal nedovoleně. Američanům je tak pískán útočný faul.
     
    42
    Volný kop pro Jamajku. Kemar Lawrence to vzal na sebe, rozhodl se pro přímou střelu, se kterou si celkem snadno poradil brankář Tim Howard.
     
    43
    Američané se pokouší v závěru poločasu vstřelit úvodní branku, obrana Jamajky zatím hraje pozorně, ale dopouští se před svou brankou hraničních zákroků.
     
    44
    Romario Williams si počínal nedovoleně v souboji s Michaelem Bradleym. Američané mají k dispozici volný kop z dobré pozice.
     
    45
    Američané právě vstřelili branku!
    Američtí fanoušci jsou v extázi. V poslední minutě prvního poločasu rozehrával JOZY ALTIDORE volný kop. Jeho parádní rána mířila pod horní tyčku. Míč se odrazil od břevna a gólman Dwayne Miller se snažil jak mohl, ale na míč nedosáhl. Obrovská rána pro Jamajku.
    45. Jozy ALTIDORE - 1:0
     
    45+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    45+1
    Pro fotbalisty Jamajky nyní mohlo být ještě hůře, ale Dwayne Miller ve spolupráci s obránci dokázal další nebezpečně vypadající akci soupeře zastavit.
     
    45+2
    Alvas Powell centroval před branku, ale na jeho míč nikdo ze spoluhráčů nedosáhl, a tak jej bez problémů získal brankář Tim Howard, zkušený gólman.
     
    45+3
    Nastavený čas se nyní už opatrně dohrává, ani jeden celek nechce chybovat. Mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    45+4
    Probíhá poslední nastavená minuta a nedovoleně si počínal Je-Vaughn Watson.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Američané ve finále Gold Cupu vedou po prvním poločase 1:0. Vstoupili do zápasu aktivněji, ale nemohli se propracovat do výraznější šance. V 19. minutě se ale zranil po souboji před brankou jamajský brankář. Andre Blake odstoupil ze hry, na jeho místo přišel Dwayne Miller. Mnoho práce neměl. V poslední minutě prvního poločasu Romario Williams fauloval, a tak následovat volný kop. Jozy Altidore vykouzlil přesnou ránu, kterou otřel o břevno a gólman Jamajky neměl nárok. Dvě rány pro Jamajku přišly v prvním poločase – zranění brankářské jedničky a inkasovaný gól z jedné z posledních akcí.
    Druhý poločas za malý moment začne.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Finálový zápas, ve kterém zatím vedou fotbalisté USA o jednu branku, pokračuje druhým poločasem.
     
    47
    Američané mají k dispozici vhazování, míč do hry uvedl Jorge Villafaña. Následně akce jeho spoluhráčů pokračovala dál.
     
    48
    Alvas Powell si počínal nedovoleně, volný kop pro fotbalisty v červenočerném, tedy USA. Tentokrát to není tak příznivá pozici jako na konci poločasu. Dwayne Miller musel zasahovat.
     
    49
    Jamajský Alvas Powell vedl akci svého týmu. Následovat bude rohový kop.
     
    50
    Jamajka právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, fanoušci Jamajky jsou v extázi. Kemar Lawrence centroval od rohového praporku. Jeho centr na vzdálenější tyč mířil přesně do prostoru, kde byl JE-VAUGHN WATSON. Ten neměl problém se zakončením. Asistence: Kemar Lawrence.
    50. Je-Vaughn WATSON - 1:1
     
    51
    První výraznější šanci dokázala Jamajka proměnit, stav zápasu je vyrovnaný a oba týmy mají stejně daleko či blízko k výhře.
     
    52
    Jamajka se nyní pokouší využít momentu překvapení a dostat se do vedení. Americká obrana si ale dává velký pozor, aby se nedopustila zbytečné chyby.
     
    53
    Romario Williams byl nachytaný v postavení mimo hru, zakončovat ani nemusel, protože přípravný gól by pochopitelně neplatil.
     
    54
    Hraje se na polovině hrací plochy. Ani jeden celek se nyní nikam nežene.
     
    55
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Kellyn Acosta, přichází Clint Dempsey.
    Pohled na zaplněný stadion.

     
    56
    Pomezní sudí opět pozorný, další postavení mimo hru, tentokrát v něm byl Darren Mattocks.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Ladale Richie (Jamajka). Darlington Nagbe to udělal dobře, získal lepší pozici v osobním souboji, a tak jej musel soupeř faulovat.
     
    58
    Jamajští fanoušci, kterých je v hledišti menšina, jsou nyní hlasití a podporují své oblíbence v cestě za nečekaným triumfem.
     
    59
    Mnoho šancí momentálně k vidění není, sledujeme klidnější pasáž hry, střel na branku je málo. Ani jeden tým nechce chybovat.
     
    60
    Zápasu vládne výborná atmosféra, o zábavu je postaráno, stav je vyrovnaný. Nyní se zkoušel v souboji jeden na jednoho prosadit Je-Vaughn Watson, ale neuspěl proti lépe silově vybavenému soupeři.
     
    61
    Američané jsou u míře, mají více ze hry, ale přes dobře hrající obranu Jamajky se nemohou probojovat do střelecké pozice.
     
    62
    Jordan Morris to nyní vzal na sebe, jeho samostatná akce nebyla špatná, ale finální přihrávka postrádala přesnost.
     
    63
    Američané si přihráli nepřesně, a tak musel zasahovat brankář Dwayne Miller. Snadná práce pro gólmana, který do zápasu vstupoval jako náhradník.
     
    63
    Dobře to zkoušel Paul Arriola, ale jeho ránu celkem snadno kryje brankář. Dwayne Miller měl volný výhled, s chycením míče neměl problém.
     
    64
    Na druhé straně dostal prostor pro zakončení Oniel Fisher, gólman USA byl pozorný a kryje míč. Následně jej odkopl od své branky.
     
    65
    Američané nyní mají k dispozici rohový kop. Michael Bradley centroval před branku, obrana Jamajky si dokázala poradit jen za cenu dalšího rohu.
     
    66
    Alvas Powell nepřesný centr hlavičkoval mimo hrací plochu. Další rohový kop a znovu jej rozehrával Michael Bradley. Tentokrát míč končí v moci brankáře Jamajky. Ten tak uklidňuje situaci.
     
    67
    Reprezentace Jamajky má k dispozici autové vhazování. Následně ale přišla o míč.
     
    68
    Dwayne Miller musel zasahovat, jeho kolega chtěl míč odehrát, a tak jej vší silou napálil. Balon se ale odrazil od amerického hráče přímo na bránu, a tak musel být gólman pozorný.
     
    69
    Po rychlé akci Jamajky se do zakončení dostal Oniel Fisher. Jeho pokus dvacet minut před koncem skvěle zastavil obránce Matt Besler.
     
    70
    Pomezní rozhodčí odmával postavení mimo hru, v něm byl Romario Williams.
     
    71
    Američané mají k dispozici rohový kop. Rozehrávat jej bude znovu Michael Bradley. Následně se do zakončení dostal obránce Omar Gonzalez, který ovšem bránu minul z dobré pozice.
     
    72
    Je-Vaughn Watson si pomohl nedovoleně, a tak budou rozehrávat američtí fotbalisté.
     
    73
    Skvěle to nyní udělal Jordan Morris, který se dostal do střelecké pozice a pořádně vystrašil brankáře Jamajky. Dwayne Miller jeho ránu vyrazil na rohový kop.
    73. Morris a jeho dobrá šance.
     
    74
    Michael Bradley centroval před branku, obrana si dokázal poradit.
     
    75
    Obránci Jamajky tak založili akci, ve které jejich kolegové pokračovali. Následovat rohový kop fotbalistů ve žlutých dresech. Američané si dokázali poradit.
     
    75
    Clint Dempsey se po bleskové kombinaci probojovat do střelecké pozice, ve výborné šanci trefil jen skvěle chytajícího gólmana Jamajky.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Graham Zusi (USA). Za hodně zbytečný faul dostává Zusi žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Paul Arriola, přichází Gyasi Zardes.
     
    78
    Američané mají více ze hry, hrají aktivněji, snadněji se dostávají do zakončení a snaží se něco vymyslet před brankou soupeře. Dwayne Miller musí být pozorný.
     
    79
    Do výborné střelecké pozice se dostal Darren Mattocks, který jednak nepřekonal brankáře Howarda, ale navíc byl v době přihrávky v postavení mimo hru, takže vzrušení fanoušků Jamajky bylo zbytečné.
     
    80
    Deset minut hry zbývá do konce druhého poločasu, stav je vyrovnaný. Optickou i střeleckou převahu mají fotbalisté USA.
     
    81
    Volný kop nyní rozehrával tým vedený jako domácí. Jamajský obránce Alvas Powell dokázal míč dostat do bezpečí. Odvrátil tak velké nebezpečí pro svou branku.
     
    82
    Fanoušci se znovu probouzejí a tlačí americký výběr ke vstřelení vedoucí a já si troufám napsat rozhodující branky. Obrana Jamajky zatím podává houževnatý výkop.
     
    83
    Kemar Lawrence vhazuje na obranné polovině. Tým ve žlutém se nyní brání tlaku soupeře a čeká na ojedinělé šance. Podobně se také dostala Jamajka k brance na 1:1. Po nenápadné akci následovat rohový kop, a pak to šlo už snadno. Přesný centr, hlavička Watsona, gól.
     
    84
    Jamajský hráč fauloval, volný kop pro Američany.
     
    85
    Clint Dempsey zvolil střílenou přihrávku, která udělala pořádnou neplechu před brankou Jamajky. Ani jeden hráč USA se k přesnému zakončení nedostal. Hráči ve žlutém tak tak ubránili. Následně americký Darlington Nagbe fauloval.
     
    86
    Jamajka se pokouší držet míč co nejdále od vlastní branky, zatím se jí to ale nedaří podle představ.
     
    87
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Ladale Richie, přichází Kevon Lambert.
     
    88
    Po nepovedené akci Jamajky následuje odkop od branky. Míč do hry uvedl gólman Tim Howard.
     
    88
    Američané právě vstřelili branku!
    Dvě minuty před koncem zápasu jsou fotbalisté USA do vedení. Gyasi Zardes centroval před branku. Míč jemně tečoval Clint Dempsey a JORDAN MORRIS tvrdou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Američtí fotbalisté se dostávají do vedení a na tento gól už Jamajka dokáže jen těžko reagovat. Asistence: Clint Dempsey.
    88. Jordan MORRIS - 2:1
     
    89
    Jamajka nyní nemá na co čekat, musí všechny zbylé síly vrhnout do útočení a doufat, že se stane zázrak.
     
    90
    Probíhá poslední minuta hry, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    90
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Darren Mattocks, přichází Cory Burke.
     
    90+1
    Tři minuty. Tři minuty mají fotbalisté Jamajky na to, aby se pokusilo vyrovnat.
     
    90+1
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Darlington Nagbe, přichází Dax McCarty.
     
    90+1
    Do dobré střelecké pozice se dostal Romario Williams, ale jeho rána končí výrazně nad brankou, jedna z posledních šancí Jamajky.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Tim Howard (USA). Americký brankář dostává žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Poslední minuta hry, Jamajka už ví, že to nestihne, fotbalisté USA slaví.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Finálový zápas končí. Američané vstoupili do zápasu aktivněji, ale nemohli se propracovat do výraznější šance. V 19. minutě se ale zranil po souboji před brankou jamajský brankář. Andre Blake odstoupil ze hry, na jeho místo přišel Dwayne Miller. Mnoho práce neměl. V poslední minutě prvního poločasu Romario Williams fauloval, a tak následovat volný kop. Jozy Altidore vykouzlil přesnou ránu, kterou otřel o břevno a gólman Jamajky neměl nárok. Dvě rány pro Jamajku přišly v prvním poločase – zranění brankářské jedničky a inkasovaný gól z jedné z posledních akcí.

    Ve druhém poločase pokračoval tým vedený jako domácí v aktivní hře a snažil se přidat druhou branku. V padesáté minutě po nenápadní akci kopala Jamajka rohový kop. Centr Kemara Lawrence mířil na zadní tyč, kde byl Je-Vaughn Watson. Ten neměl se zakončením problém, a tak bylo vyrovnáno. Skvělou šanci měl v 73. minutě Jordan Morris, ale proti jeho ráně se vytáhl gólman Dwayne Miller. Vypadalo to, že se bude hrát prodloužení, ale dvě minuty před koncem se prosadit tvrdou ránou Jordan Morris a bylo rozhodnuto. Na tento gól nedokázala Jamajka reagovat, a tak prohrála finálový duel 1.2. Američtí fotbalisté vyhrávají CONCACAF Gold Cup. Jamajka, která v semifinále senzačně porazila Mexiko 1:0, končí těsně pod vrcholem.
    Americký tým vyhrává Gold Cup.

     
    Jamajka v základní skupině porazila Curacao 2:0, dále pak remizovala s Mexikem 0:0 a Salvadorem 1:0. Ve čtvrfinále pak porazila Kanadu 2:1. Semifinálový zápas, o kterém se bude na Jamajce psát a hovořit ještě spoustu let, dokázala Jamajka vyhrát nad Mexikem 1:0, v 88. minutě rozhodl z volného kopu Kemar Lawrence. Ve finále Jamajka podlehla USA 1:2. Rozhodující gól přišel také dvě minuty před koncem.
     
    Američané v základní skupině nejprve remizovali s Panamou 1:1, a pak porazili Martinik 3:2 a Nikaraguu 3:0. Ve Čtvrfinále si poradili se Salvadorem 2:0, v semifinále porazili Kostariku 2:0 a v dramatickém finálovém zápase porazili Jamajku 2:1.
     
    Fotbalisté a fanoušci USA slaví triumf v Gold Cupu. Naopak hráči i příznivci Jamajky jsou smutní. Později jim ale pravděpodobně dojde, že byli svědky (a fotbalisté aktéři) zápasů, o kterých se bude dlouho hovořit. Kolik Jamajských hráčů může říct, že v jednom zápase remizovalo s Mexikem 0:0 a ve druhém dokonce 1:0 vyhrálo? Mnoho jich opravdu není. Tento tým to ale dokázal, za což na sebe může být, zcela po právu – hrdý.
    Tyto chvíle patří vítězům.

     
    Americký celek ovládl hned několik týmových statistik
    - Gólový průměr na zápas 2,2
    - Nejvíce gólů 13
    - Nejvíce střel 80
    - Nejvíce asistencí 9
    - Nejvíce faulů proti 97
    - Nejvíce faulů 80
    Američané za doprovodu slavné písničky skupiny Queen slaví zisk poháru.

     
    Nadcházející ročník CONCACAF GOLD Cupu se bude konat za dva roky, tedy v roce 2019.
     
    Na Onlajnech jsme Vám nabídli živě všech 27 utkání CONCACAF Gold Cupu 2017 včetně toho posledního, finálového. Jsme rádi, že jste si pro sledování tohoto šampionátu vybrali právě Onlajny. (06:15:12)

    Jan Prošek

    Góly: 45. Altidore, 88. J. Morris (Dempsey) – 50. J.-V. Watson (K. Lawrence)

    Karty:   37. K. Acosta (USA), 76. Zusi (USA), 90+2. Howard (USA) – 32. Mattocks (JAM), 57. Richie (JAM)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:20.
    USA: Howard – Villafaña, Besler, O. Gonzalez, Zusi – Nagbe (90+1. McCarty), Bradley, K. Acosta (55. Dempsey), Arriola (76. Zardes) – J. Morris, Altidore.
    Náhradníci: J. González, Hamid – Hedges, Lichaj, Miazga, Morrow, Joe Corona, Dempsey, McCarty, Pontius, Zardes, Agudelo.

    Jamajka: Blake (23. D. Miller) – Powell, Lowe, Richie (87. Lambert), J. Taylor, K. Lawrence – Gordon, J.-V. Watson, Fisher – Mattocks (90. Burke), Williams.
    Náhradníci: Hyatt, D. Miller – S. Campbell, Francis, Harriott, Binns, Grandison, Lambert, R. Morris, Burke, J. Johnson, Nicholson.

    Rozhodca: Walter Lopez

    Diváci: 63 032