Minsk – FK Rabotnički 3:0 (kon.) | Lyngby – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Helsinki – Škendija 1:1 (kon.)
FK Sūduva – FK Liepāja 0:1 (kon.) | Riteriai – Norrköping 2:1 (5:3 po pen.) | VPS – Brøndby 2:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Shamrock 2:0 (kon.) | Dinamo Brest – Rheindorf Altach 0:3 (kon.) | Bnei Yehuda – Trenčín sk 2:0 (kon.)
Midtjylland – Ferencvároš 3:1 (kon.) | Odd – Vaduz 1:0 (kon.) | Brann – Ružomberok sk 0:2 (kon.)
Levski Sofia – Hajduk Split 1:2 (kon.) | Zirä FK – Giurgiu 0:0 (kon.) | Larnaca – Cork City 1:0 (kon.)
Štokholm – Željezničar Sarajevo 2:0 (kon.) | Zaria Balti – Limassol 1:2 (kon.) | Fola – Keşla FK 4:1 (kon.)
Galatasaray – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Utrecht – Valletta 3:1 (kon.) | Plovdiv – Beitar Jeruzalém 4:0 (kon.)
Luzern – Osijek 2:1 (kon.) | AEL Limassol – Niederkorn 2:1 (kon.) | Lech Poznań – Haugesund 2:0 (kon.)
Skenderbeu – Almaty 2:0 (kon.) | Domžale – Valur 3:2 (kon.) | Podgorica – Sturm Graz 0:3 (kon.)
CZ Belehrad – Irtyš Pavlodar 2:0 (kon.) | Jagiellonia – Gabala 0:2 (kon.) | Široki Brijeg – Aberdeen 0:2 (kon.)
ND Gorica – Panionios 2:3 (kon.) | Fehérvár – Kalju 1:1 (kon.) | Reykjavík – Tel Aviv 0:2 (kon.)
koniec
Brann Bergen
0:2 (0:0)
MFK Ružomberok
Štvrtok 20.07.2017, 19:00 • Stadion Brann, Bergen • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne pozrieme na zápas, v ktorom proti sebe nastúpia SK Brann a MFK Ružomberok. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

    Oba tímy sa proti sebe stretávajú v rámci odvtedy 2. predkola Európskej ligy. V lepšej pozícii sa nachádza domáci celok SK Brann, pretože pred týždňom dokázal vyhrať na pôde Ružomberka výsledkom 1:0, keď sa o gól postaral v 47. minúte Evans. Ružomberok mal niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, avšak ani jednu nedokázal premeniť na vytúžený gól.

    Všetko je však určite ešte otvorené, v prvom rade musí Ružomberok rýchlo zmazať jednogólové manko a následne sa začne odznova. Oba tímy majú o motiváciu postarané, nielenže by postúpili do tretieho predkola, ale ich súperom bude prestížny celok z Anglicka a to Everton FC.

    V uplynulom ročníku sa SK Brann hrajúci svoje domáce zápasy na štadióne s kapacitou pre 17 686 divákov umiestnil v nórskej najvyššej súťaži na druhej pozícii a svoju tohtoročnú európsku pohárovú cestu štartuje druhým predkolom s Ružomberkom.

    MFK Ružomberok v uplynulom ročníku skončil vo Fortuna lige na 3. mieste za prvou Žilinou a druhým Slovanom Bratislava. Ruža odštartovala svoju európsku pohárovú púť v prvom predkole so srbským tímom FK Vojvodina. V prvom súboji hranom vo výbornej atmosfére Ružomberok prehral v Novom Sade 1:2 a v domácej odvete pred slušne zaplnenými tribúnami zvíťazil 2:0, vďaka čomu postúpil do druhého predkola.

    Favorit:
    Podľa papierových predpokladov táto úloha pripadne domácemu celku. Domov si SK Brann priviezol lepšiu východiskovú pozíciu a určite bude podstatné aj domáce prostredie. Avšak ako som už spomínal, pre Ružomberok ešte nie je nič stratené a určite sa môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie. Verme, že sa napokon podarí Ružomberku postúpiť ďalej.
     
    Úvodné zostavy:

    SK Brann: Horwath – Wormgoor (C), Haugen, Skaanes, Orlov, Acosta Evans, Sørensen, Kristiansen, Nilsen, Barmen, Nouri

    Náhradníci: Pettersen – Grønner, Jónsson, Larsen, Skålevik, Karadas, Børven

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak (C), J. Maslo, Qose, Gal-Andrezly, Takáč, Haskić, Kochan, Kupec, P. Maslo, Daniel

    Náhradníci: Hajdúch – Kunca, Gerec, Čurma, Kostadinov, Menich, Lačný

    Rozhodca: Arťom Kučin – Jevgenij Belskij, Anatolij Hodin
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvetného zápasu 2. predkola Európskej ligy medzi mužstvami SK Brann a MFK Ružomberok už veľa času neostáva, zatiaľ si môžete prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Arťom Kučin – Jevgenij Belskij, Anatolij Hodin z Kazachstanu. Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime.
     
    Oba tímy už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak čoskoro začne. Verme, že s úspešným koncom pre nášho pohárového zástupcu.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia z Ružomberka.
     
    2
    Po útočnej akcii Erika Daniela získali hostia rohový kop. Ten napokon rozohral nakrátko Takáč, avšak žiadnu zaujímavú príležitosť to neprinieslo.
     
    3
    Sledovali sme aj prvú útočnú akciu domáceho celku, ktorá vyzeralo dosť nebezpečne, Nouri sa však napokon do presného zakončenie vďaka dobrému zásahu obrane hostí nedostal.
     
    4
    Ružomberok hrá od začiatku veľmi aktívne a vysoko napáda rozohrávku domácich. Gal-Andrezly vďaka tomu zachytil loptu, dostal sa až do pokutového územia, avšak váhal so zakončením a napokon si jeho center domáca obrana postrážila.
     
    5
    Slovenský zástupca má aj veľkú podporu fanúšikov, ktorí za nimi pricestovali do Nórska. Zatiaľ sledujeme veľmi zaujímavý úvod tohto zápasu.
     
    6
    V ďalšej menšej šanci sa ocitol Haskić, avšak ten bol chrbtom k bráne a nedokázal tak už presne zakončiť. Domáci celok zatiaľ len bráni, Ružomberok sa snaží tvoriť hru.
     
    7
    Pri lopte je aktuálne domáci celok, ktorý sa však nikam neponáhľa a snaží sa kombinovať na svojej polovičke. Ružomberok však vysoko napáda a túto snahu im tak sťažuje.
     
    8
    Do pokutového územia hostí smeroval nebezpečný center od Sörensena, obrana Ružomberka však dokázala loptu odvrátiť na rohový kop.
     
    9
    Ani rohový kop domáceho celku žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, Ružomberok sa ubránil a vyváža loptu do bezpečia.
     
    10
    Domáci futbalista Haugen vidí za filmovanie v pokutovom území hostí prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    11
    Ružomberok sa postupne presúva pred bránu domácich, obrana domáceho celku však zatiaľ všetky lopty posiela do bezpečia. Hostia však aj naďalej hrajú veľmi aktívne.
     
    12
    Po rýchlom útoku domáceho tímu sa strelou z väčšej vzdialenosti prezentoval Haugen, ale jeho pokus mieril vysoko nad Macíkovu bránu.
     
    13
    K lopte sa teraz dostali domáci futbalisti, ktorí sa snažia postupnými prihrávkami postupovať pred bránu svojho dnešného súpera. Ružomberok sa však tiež prezentuje úspešnou prácou v defenzíve.
     
    14
    Ružomberok sa usadil na útočnej polovičke, majú síce dostatok priestoru na kombináciu, ale zatiaľ sme žiadnu väčšiu šancu nevideli.
     
    15
    Sledovali sme ďalšie útočné ťaženie hostí, napokon však z toho bude len odkop od domácej brány, o ten sa postará brankár Horwath.
     
    16
    Netrvalo dlho a hostia opäť zaútočili, Takáč stihol dlhú loptu, následne stihol aj odcentrovať, avšak do presného zakončenia sa už nikto z hostí nedostal.
     
    17
    Ružomberok je aj naďalej častejšie pri lopte, avšak momentálne kombinuje na svojej polovičke. Domáci od začiatku hlboko bránia a hosťom sa ťažko preniká cez dobre zabezpečenú obranu.
     
    18
    K lopte sa dostal Ján Maslo, ktorý sa snažil dlhou prihrávkou nájsť vpredu Gal-Andrezlyho, ten však loptu nestihol a tak múžu ísť dopredu teraz aj domáci futbalisti.
     
    19
    Zatiaľ môžme teda konštatovať, že Ružomberok hrá veľmi impozantne, tlačí sa s loptou dopredu, avšak prejsť dnes za veľmi pozornú obranu domácich je zatiaľ náročné.
     
    20
    Po dlhšej dobe zaútočili aj domáci futbalisti, po vhazdovaní sa k lopte dostal v pokutovom území Kristiansen, jeho pokus však letel len vysoko nad bránu Ružomberka.
     
    21
    Na druhej strane sme sledovali rýchly útok hostí, v rozhodujúcej chvíli sa však Gal-Andrezly ocitol len v ofsajde.
     
    22
    Dostali sme sa približne za polovičku prvého polčasu. Tempo zápasu síce nie je vysoké, ale Ružomberok hrá veľmi aktívne a tlačí sa dopredu. Chce to len už vylepšiť vo finálnej fáze.
     
    23
    Na chvíľu sa teraz musí hra prerušiť, pretože jeden z domácich hráčov ostáva ležať na zemi. Oba tímy tak môžu využiť túto situáciu na občerstvenie sa.
     
    25
    V hre sa už pokračuje ďalej, pred pokutovým územím domácich sa s loptou ocitol Gal-Andrezly, avšak dlho váhal a napokon v sľubnej príležitosti o loptu prišiel.
     
    26
    Dopredu sa po dlhšej dobe dostávajú aj domáci, snažia sa svoj útok ťahať po pravej strane a tak sa obrana hostí musí mať na pozore.
     
    27
    Napokon do pokutového územia hostí smeroval nebezpečný center, Macík však dobre čítal hru a včas loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    28
    Kochan vyslal dlhou prihrávkou dopredu Gal-Andrezlyho, ten vybojoval následne pre svoj tím rohový kop.
     
    29
    Aj tento rohový kop napokon rozohral mladý Takáč, ale ani táto situácia nič zaujímavého nepriniesla. Následne Ružomberok ešte ťažil z tlaku, ale loptu má už vo svojich rukaviciach brankár Horwath.
     
    30
    Pri lopte však ostávajú hostia, ktorí sa postupne dostávajú na dostrel domácej brány. Domáci sa nemajú kam ponáhľať a po zisku lopty sa snažia čo najdlhšie sa udržať na útočnej polovičke.
     
    32
    Videli sme peknú kombináciu Ružomberka, keď Gal-Andrezly pekne narazil loptu Erikovi Danielovi, ten následne aj dobrou strelou ohrozil domáceho brankára, avšak Horwath vytiahol bezpečný zákrok.
     
    33
    V strede ihriska sa hostia dostávajú k lopte po faule Haugena na Takáča. Tento zákrok bol však veľmi hraničný a domáci hráči môže byť rád, že nevidel druhú žltú kartu.
     
    34
    Teraz však aj hostia mali obrovské šťastie! Skaanes sa po výbornej prihrávke dostal do situácie na skórovanie, ale svoje zakončenie na bránu Macíka napokon vôbec nezvládol.
    34. Skaanes (BANN)
     
    35
    Pomaly sa dostávame do záverečnej fázy prvého polčasu, k postupu do ďalšieho kola je a naďalej bližšie domáci celok. Ružomberku však ostáva ešte dostatok času.
     
    37
    Na druhej strane sa však v dobrej príležitosti ocitol Kochan, Takáč mu naservíroval dobrú prihrávku, následne však Kochan svoju strelu napálil len do dobre postaveného obrancu domácich.
     
    38
    Na pozore sa teraz musel mať brankár hostí Macík, avšak so slabou strelou domáceho Acosta si poradil bez problémov.
     
    39
    Útoky sa postupne už striedajú na oboch stranách, gól sme však zatiaľ nevideli. Domáci sa však nemajú kam ponáhľať, do domácej odvtedy si priniesli náskok o jeden gól.
     
    40
    Pri lopte sú aktuálne hostia, postupne sa dostávajú na útočnú polovičku. Domáci im však veľa priestoru neposkytujú.
     
    41
    K zakončeniu sa napokon z veľkej vzdialenosti odhodlal Qose, ale jeho pokus bránu domácich vôbec neohrozil.
     
    42
    Zlú rozohrávku domácich sa podarilo zachytiť Haskićovi, následne sa snažil dopredu vysunúť Erika Daniela, ale pred ním zasiahol dobre jeden z domácich hráčov.
     
    43
    Do útočnej akcie sa opäť hnal Erik Daniel, ale teraz ho zastavuje ofsajd. Do konca prvého polčasu ostáva už len pár minút.
     
    44
    Kupec teraz čisto vybojoval loptu pre svoj tím a Ružomberok sa snaží usadiť sa na útočnej polovičke.
     
    45
    Hlavný rozhodca tohto zápasu nastavuje ešte dve minúty!
     
    45+1
    V samom závere prvého polčasu sú aktívnejší opäť hostia, nedarí sa im však presne zakončiť. Následne domáci vyvážajú loptu do bezpečia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme napokon gól nevideli a tak majú stále bližšie k postupu do ďalšieho kola domáci futbalisti. Ružomberok hral však veľmi aktívne, tlačil sa dopredu a mal aj pár menších šancí na skórovanie. Uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Kupec, prichádza Gerec.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali domáci futbalisti. Ružomberok spravil do druhého polčasu jednu zmenu, je to posila do ofenzívy.
     
    48
    Prvú strelu na bránu vyslali v druhom polčase domáci, lopta však smerovala iba nad bránu Ružomberka. V zostave hostí je vidno aj iné rozostavenie, Ružomberok hrá teraz na troch obrancov.
     
    49
    Domáci celok po ďalšej útočnej akcii zahrával rohový kop, ten však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a tak do už môžu dopredu skúsiť aj futbalisti Ružomberka.
     
    50
    Na druhej strane si aj hostia vybojovali po rýchlom útoku rohový kop, rozohral ho Takáč, lopta padla na hlavu Masla, ale následne sa domáci ubránili a loptu vyviezli do bezpečia.
     
    51
    Ružomberok však zachytil loptu a okamžite zaútočil, vyvinul poriadny tlak na bránu domácich a hostia získavajú ďalší rohový kop!
     
    52
    Po tomto rohovom kope sa opäť do zakončenia dostal Peter Maslo, lopta však bola tečovaná na ďalší rohový kop! Hostia teraz majú obrovský tlak.
     
    53
    Tento rohový kop už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, domáci sa pohodlne ubránili a vyviezli loptu do bezpečia. Ružomberok sa však opäť tlačí do útoku.
     
    54
    Loptu získal pred pokutovým územím Qose, ktorý sa snažil pred bránu vysunúť Gereca, tomu však na zachytenie lopty chýbalo pár krokov.
     
    55
    Do zakončenia sa už takmer dostával Erik Daniel, avšak obrana domácich včas zasiahla a od lopty ho odstavila. Ružomberok je aj naďalej aktívny, stále sa mu však nedarí skórovať.
     
    56
    Teraz sa však ukázali v útoku aj domáci futbalisti, Skaanes sa dostal k centru do pokutového územia, loptu však do bezpečia dostal Ján Maslo.
     
    57
    Domáci sa teraz držali pred bránou Ružomberka, obrana hostí mala menšie komplikácie s náporom svojho dnešného súpera, napokon však Macík odkopol loptu do bezpečia.
     
    58
    Následne domáci futbalisti zahrávali rohový kop, Haugenov center však hostia odvrátili do bezpečia. Brann však v útoku ešte ostáva.
     
    59
    Ružomberok zachytil zlú rozohrávku domácich a okamžite vyrazil do útoku, Nouri v strede poľa fauloval a tak hostí získavajú loptu.
     
    60
    Napokon lopta smerovala až do pokutového územia domácich, tam však nikto z hostí sa do zakončenia nedostal. Pri lopte je tak už domáci celok.
     
    61
    Domáci však rýchlo loptu stratili a tak sú už v útoku hostia. Takáč centroval do pokutového územia, domáci však loptu odkopávajú do bezpečia. Ružomberok však v tlaku ešte ostáva.
     
    62
    Výborne sa v pokutovom území domácich uvoľnil Gerec, následne sa však dostal troška z uhla, ale aj tak sa mu podarilo nebezpečne zakončiť a lopta tesne minula ľavú tyčku!
    62. Gerec (RUZ)
     
    63
    Ružomberok je aj naďalej na útočnej polovičke a tlačí sa do pokutového územia, domáci však odvracajú všetky lopty do bezpečia.
     
    64
    Ružomberok dal gól!

    Je to tam! Hostia zahrávali rohový kop, Takáč loptu poslal pred bránu domácich, do zakončenia hlavou sa napokon dostal KRISTI QOSE a ten strieľa dôležitý gól svojho mužstva – 0:1!
    64. Kristi Qose (RUZ) - 0:1
     
    65
    Stav tohto dvojzápasu je teraz vyrovnaný 1:1 a za takéhoto stavu by sa išlo do predĺženia. Obom tímom však ostáva ešte dostatok času aby rozhodli v nastávajúcich minútach.
     
    66
    Striedanie v tíme SK Brann: z ihriska odchádza Barmen, prichádza Larsen.
    66. Orlov (BANN)
     
    67
    Domáci po rýchlom útoku zahrávali rohový kop, Orlov sa dostal k nebezpečnej hlavičke, Macík bol však na mieste a loptu zneškodnil!
     
    68
    Gól hostí však nakopol aj domácich futbalistov, ktorí už tiež začínajú čoraz viac útočiť a tak sledujeme útočné výpady na oboch stranách.
     
    69
    Ružomberok povzbudzujú aj ich fanúšikovia, to určite hráčom v bielych dresoch dodáva potrebné sily. Uvidíme, čo nás zaujímavého ešte čaká.
     
    70
    Brann sa prebojoval až pred pokutové územie hostí, Orlov sa následne tlačil do zakončenia, avšak lopta skončila bezpečne u brankára Macíka.
     
    71
    Ešte informácia z druhého zápasu slovenského zástupcu, Trenčín prehráva na pôde Bnei Yehuda Tel Aviv 1:0 a je tak na pokraju vypadnutia. Prvý zápas v Trenčíne sa skončil 1:1 a tak a tak AS potrebuje rýchlo vyrovnať.
     
    72
    Útočnú akciu hostí teraz ťahal Erik Daniel, domáci ho však dokázali včas odstaviť od lopty a tak sa Ružomberok do žiadnej zaujímavej situácie nedostal.
     
    73
    Na druhej strane sa aj hosťom podarilo zastaviť rozvíjajúcu sa útočnú akciu domácich a tak sa hra presúva do stredu ihriska.
     
    74
    Skaanes po zisku lopty sa sám vydal do pokutového územia hostí, Ružomberok však dokázal loptu následne dostať do bezpečia.
     
    75
    Bola nariadená penalta pre Ružomberok! Takáč spadol v pokutovom území domácich po faule od Wormgoor na zem a Ružomberok má veľkú šancu streliť dôležitý druhý gól!
     
    77
    Ružomberok dal gól!

    Výborne! Veľkú zodpovednosť na seba zobral kapitán DOMINIK KRUŽLIAK a strelou do opačnej strany kam sa hodil brankár domácich Horwath dáva druhý gól hostí – 0:2!
    77. Dominik Kružliak (RUZ) - 0:2
    77. Wormgoor (BANN), Takáč (RUZ) - 0:2
     
    78
    Domáci teraz potrebujú streliť dva góly, aby postúpili ďalej. Jasné už je, že predlžovať sa nebude. Ružomberok tak je veľmi blízko k postupu do tretieho predkola Európskej ligy.
     
    79
    Brann získal po faule nebezpečný priamy kop v blízkosti brány Ružomberka, centrovanú loptu však Ján Maslo dokázal odhlavičkovať do bezpečia.
     
    80
    Domáci tím je však už vo veľkom útočnom nápore, hostia však zatiaľ všetko zvládajú a lopty odkopávajú do bezpečia. Hostia si však musia dávať pozor aj na nedovolené zákroky.
     
    81
    Striedanie v tíme SK Brann: z ihriska odchádza Orlov, prichádza Karadas.
    Striedanie v tíme SK Brann: z ihriska odchádza Nouri, prichádza Skålevik.
     
    82
    Brann zahrával ďalší nebezpečný kop v blízkosti brány hostí, opäť však vo vzduchu výborne zapracoval Ján Maslo a loptu dostal do bezpečia.
     
    83
    Larsen získal loptu pred bránou hostí, ocitol sa v obrovskej šanci na skórovanie, avšak Macík jeho pokus zneškodnil, následne sa však ešte do zakončenia dostal Sörensen, ale Macík vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil na rohový kop!
    83. Sörensen (BANN), Macík (RUZ)
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Gal-Andrezly, prichádza Menich.
     
    85
    Rohovému kopu sa následne hostia bezpečne ubránili a loptu vyviezli do bezpečia. Domácim sa už čas kráti, potrebujú streliť dva góly.
     
    86
    Do pokutového územia hostí smeroval nebezpečný center, ten sa podarilo odvrátiť Kružliakovi, následne do pokutového územia Ružomberka letela ďalšia lopta, na zem spadol domáci Skaanes a pýtal si penaltu, avšak hlavný rozhodca správne videl filmovanie.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Karadas (SK Brann).
     
    88
    Tlak domáceho tímu pokračuje aj naďalej, hosťom sa však darí vytláčať domácich ďalej od svojej brány. Ružomberku dodávajú sily aj jeho fanúšikovia.
     
    89
    Brann zahrával ďalší priamy kop, lopta však následne smerovala len vysoko nad bránu hostí. Macík sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Daniel, prichádza Kostadinov.
     
    90+1
    Až 6 minút nastavuje hlavný rozhodca! Ružomberok tak ešte čaká náročný záver tohto zápasu.
     
    90+2
    Zatiaľ však hostia všetko zvládajú úspešne a držia domácich ďaleko od svojej brány. Ružomberok sa následne snaží udržať sa čo najdlhšie na útočnej polovičke.
     
    90+3
    Qose teraz výborne podržal loptu na útočnej polovičke a nazbieral tak cenné sekundy pre svoje mužstvo. Pri lopte sú stále hráči Ružomberka a polovička nastaveného času už uplynula.
     
    90+4
    Ani tento rýchly útok domácim futbalistom nevyšiel a hostia získavajú vhadzovanie na útočnej polovičke. Domáci už vyrážajú do útoku vo veľkom počte.
     
    90+5
    Brann po zisku lopty okamžite vyrazil pred bránu hostí, loptu do pokutového územia však bezpečne odvrátil Gerec. Domáci ešte ostávajú v útoku, zrejme to však už na dva góly stačiť nebude.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Fantastický výkon Ružomberka v druhom polčase, hostia dokázali streliť dva góly a tak po prehre doma 0:1 a víťazstve vonku 2:0 postupujú do tretieho predkola, kde ich súperom bude slávny Everton FC! Pri oboch góloch Ružomberka bol Takáč, keď prvý gól padol po jeho rohovom kope, keď Qose poslal hostí do vedenia 1:0 a následne Takáč vybojoval v 77. minúte penaltu, ktorú bezpečne premenil kapitán Kružliak.

    MFK Ružomberok je tak už náš jediný zástupca v predkole Európskej ligy, pretože Trenčín prehral na pôde Bnei Yehuda Tel Aviv 2:0.

    Liptov a celé Slovensko sa tak môže tešiť na veľmi prestížneho súpera z Anglicka a to Everton, v ktorého drese by mal nastúpiť aj Wayne Rooney. Prvý zápas sa odohrá v Anglicku.

    Ďakujem všetkým za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera a úspešný zajtrajší posledný pracovný deň! (20:59:28)

    Miroslav Revaj

    Góly: 64. Qose, 77. Kružliak (pen.)

    Karty:   10. Haugen (BANN), 87. Karadas (BANN)


    Brann Bergen: Horwath – Wormgoor (C), Haugen, Skaanes, Orlov, Acosta Evans, Sørensen, Kristiansen, Nilsen, Barmen, Nouri
    Náhradníci: Pettersen – Grønner, Jónsson, Larsen, Skålevik, Karadas, Børven

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak (C), J. Maslo, Qose, Gal-Andrezly, Takáč, Haskić, Kochan, Kupec, P. Maslo, Daniel
    Náhradníci: Hajdúch – Kunca, Gerec, Čurma, Kostadinov, Menich, Lačný

    Rozhodca: Arťom Kučin – Jevgenij Belskij, Anatolij Hodin
    13.07.2017
    Ružomberok - Brann 0:1

    Góly: 47. Evans

    Karty:   28. Andrezly (RUZ), 87. Maslo (RUZ) – 38. Haugen (BANN)